2024-25 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Abi sana kısmen katılıyorum burda. Çünkü bizim kadromuzda bence çok iç açıcı değil.
Mesela beklerimiz Jelert ve Jakobs. Birisi fiziksel olarak yetersiz. Diğeri sürekli sakat. Ayrıca yedekleri de yok.
Kanatlara bakıyorsun 3 kanat oyuncumuz var, hatta birisini Avrupada kullanamıyorsun bile.
Orta sahada Torreira ve Sara'nın alternatifleri Berkan ve Demirbay bence Avrupa için yetersiz.
O yüzden bence bizimde eksikliklerimizi görüp ona göre hareket etmemiz lazım.
Söyledikleriniz doğru fakat bayram bey Türkiye ligi için konuşmuş Avrupa dan bahsetmemiş orayı atlamışsınız😊 son transfer dönemi bizim için fazlaca ani gelişen olaylarla dolu oldu. Plan dahilinde olduğunu pek sanmıyorum.

Samet Akaydın ilginç bir döngüye girdi. FB'de oynuyor diye Milli Takım'da oynatılıyor. Sonra Milli Takım'da oynatılıyor diye dönüp FB'de oynuyor. Normal şartlarda ancak ADS gibi takımlarda yer bulabilecekken, ülke futbolunun zirvesinde mücadele ediyor.

Fenerbahçe maçlarını izlerken insan bunalıyor,bu kadar para harcayıp bu kadar kötü futbol oynamak taraftarlarını ve yönetimlerini rahatsız etmiyor mu ?

Bence Faslı forvetlerine teklif varsa hemen satsınlar,zararın neresinden dönersen kârdır,sonra istesende satamazsın.Cenk oynasa belki daha fazla katkı verirdi.

Son olarak şunu yazayım,yabancı antrenör getiren kaybeder,hala bunu anlamadılar,Türkiye'de son yıllarda şampiyonlukları hep yerli antrenörler kazanmış,bu tesadüf olabilir mi ? Eğer bir gün Okan hoca giderde biz yabancı antrenör getirirsek biz de büyük bir çöküş yaşarız.

Fenerbahçe'nin en büyük avantajı kadro kalitesi. Özellikle yedek kulübesi bizden daha iyi. Bakıyorsun İrfan giriyor katkı veriyor. Nesiri ya da Dzeko sonradan giriyor gol atıyor. Kostic asist yapıyor. Oğuz katkı sağlıyor. Samet aylarca oynamıyor ama girince olumlu etki yapıyor.

Bizde ise girenler Jelert, Demirbay, Berkan, Ziyech hiç katkı vermiyor. Başarı için yedek kadromuzun kaliteli olması ve iyi katkı vermesi gerekiyor. Umarım bu transfer döneminde bu kaliteyi yakalarız.

Samet Akaydın ilginç bir döngüye girdi. FB'de oynuyor diye Milli Takım'da oynatılıyor. Sonra Milli Takım'da oynatılıyor diye dönüp FB'de oynuyor. Normal şartlarda ancak ADS gibi takımlarda yer bulabilecekken, ülke futbolunun zirvesinde mücadele ediyor.
Aynı durumu Mert Müldür için de söyleyebilir miyiz ? Kendi takımında küfür kıyamet ama Millî Takımda ilk 11 oyuncusu.

Biz boşuna yarışıyoruz.
Bize bu sene şampiyonluk falan vermezler.
İnanmayan desteklemesin takımı. Başakşehir'i yenip şampiyon olduğumuzda direk hükümet karşımızdaydı şampiyon olduk mu olduk. Son iki sezon şampiyon olduğumuzda hem tff hem mhk hemde yine hükümet işin içindeydi şampiyon olduk mu olduk. Bu sezonda yine hepsini üst üste koyup şampiyon olacağız.

Türk futbolu sadece iki takımın şampiyonluk için yarıştığı bir lige sahip oldu,bu hiç iyi değil.Biz şampiyon oluruz mutlu oluruz,mucize ötesi bir şey olur ve FB şampiyon olur sevinirler ama ligin kalitesi,rekabeti geriye gitmiş olur.Eskiden öyle deplasmanlar olurdu ki puan kaybetme ihtimalin yüksek olurdu ama şimdi iki takım önüne geleni yeniyor,neredeyse 10 maçta bir puan kaybediyor.En azından bu sezon Bjk yarışta olacak gibiydi,ne olduysa adamlar dibe vurdular.Demem o ki nerede o eski Süper lig : )

Bu ligde kim şampiyon olursa olsun sezon içerisinde lehine ve aleyhine hakem hataları olmuştur.Şampiyon olamayan takımlarında lehine ve aleyhine olmuştur.Küme düşen takımlarında,ligde mücadele eden her takımında oluyor.Hakemler kötü ve yetersiz bu kadar basit.

Galatasaray winnerlığı sayesinde,yarışın içinde olduğu son bölümleri çoğunlukla iyi geçmesini bildiği için şampiyonluklar kazanıyor.

Sen Tff başkanıysan ona göre davranacaksın.Sen kimsinde Galatasaray'a gözdağı verip duruyorsun ? Adamın tamamen tek derdi Galatasaray olmuş.Birde Galatasaray'ı şampiyon yapmayacağız de olsun bitsin.

Hepinize rağmen Galatasaray yine şampiyon olacak.

İftiracılardan Van Balonkhost şutlanıp gönderildi takımdan teneke bağlanarak. Günlerdir burunları bir şeyden çıkmıyor, Başkanları kaçtı mahvoldular skandallarla. Bütün bunların Galatasaray derbisinden itibaren olması tesadüf müdür ? :)
İftiracı Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlardan biri yüzünden de ligin içine edildi. Dün onlar da Allah'ın sopasını yedi bütün çirkefliklerine rağmen. Djiku denen futbol katili kansıza hiçbir maçta kart göstermiyor hakemler.
Şu fotoğrafa bakınca da etinle kemiğinle iğreniyorsun her şeyden. Adam VAR'a çağrıldı, dakika 90+lar olmasına rağmen şunu izleyip kırmızı vermedi.

Hakemleri, Feneri, Tff yi anladık da bu Bein e ne oluyor onu anlayamadım. İsmini anmak istemediğim şahsın direkten dönen şutunun tekrarını 6 kez gösteren yayıncı direk pozisyonundan önceki Charisis in Mertens e yaptığı sarı kart sınırlarını zorlayan müdahalesini ne hikmetse göstermiyor. Hakem zaten kör taklidi yapıp önündeki olaya topa müdahale işareti yapıyor. Özellikle bekledim maç anında ama vermediler pozisyonu. Bu sezon çok fazla koldan saldırı altındayız. Allah yardımcımız olsun inşallah. 10 kişi ile 5 atabilecek oyun oynadık maşallah takıma hocaya.

Hakemleri, Feneri, Tff yi anladık da bu Bein e ne oluyor onu anlayamadım. İsmini anmak istemediğim şahsın direkten dönen şutunun tekrarını 6 kez gösteren yayıncı direk pozisyonundan önceki Charisis in Mertens e yaptığı sarı kart sınırlarını zorlayan müdahalesini ne hikmetse göstermiyor. Hakem zaten kör taklidi yapıp önündeki olaya topa müdahale işareti yapıyor. Özellikle bekledim maç anında ama vermediler pozisyonu. Bu sezon çok fazla koldan saldırı altındayız. Allah yardımcımız olsun inşallah. 10 kişi ile 5 atabilecek oyun oynadık maşallah takıma hocaya.

Geçen hafta Eyüpspor'un gol öncesi faulü ve Abdülkerim'in Halil'in müdahalesi sonrası sakatlanması pozisyonlarını da vermediler. Verseler bile pozisyon geçtikten 3 5 dk sonra. Neyse ki resmi site dün bahsetti sonunda. Umarım herkes gereken cevabı alır. Kimse Galatasaray ile uğraşamayacağını ve baş edemeyeceğini anlar.

Kırmızı kartın tillahı da olsa son dakikada sonucu değiştirmesi minimal düzeyde olmasına rağmen kartı verememesi vicdansızlık olduğu için beni kızdırmadı ama büyük oyunun vitrine çıkmasına neden olduğu için çok daha fazla iğrendim. Ligin en çok ceza sahasına girip en az ceza sahasına sokan takımlarından biri olmamıza rağmen penaltı sayımız rakiplerimizden çok çok az ve verdiklerimiz çok daha fazla. Kart/faul oranı da içler acısı ki dünkü maçta da Sivas bizden 2 kat faul yapmasına rağmen-ki sadece resmi fauller sertliğe Türkiye ortalamasını üzerinde müsade edildiği için bu fark daha çok olmalıydı- kart sayısı bizim aleyhimize gerçekleşti.

Sonucu değiştirmeyecek hatta 10 kişiyle bile bu deplasmandan çıktık argümanına- kart dakikalarına bakılmadağı takdirde- hasar vermeycek şekilde kırmızı kartın verilmemesinden memnun bile oldum hem de yaptıkları algılar ters tepip puan farkıyla beraber kendilerine saplanmış oldu. Skor değişmeycek bile olsa bu kadar köşeye sıkıştırmış olmak da bizim gücümüzü gösterir.

Beşiktaş'ın önüne gelene yenildikten sonra Fener'i yenmesi hiç şaşırtmadı,nedense bu işler hep böyle oluyor derbilerde.Feneri yendiler devamı gelecek mi ? Elbette hayır,saçma puan kayıplarına devam ederler,ligde şampiyonluk rekabeti yok,en azından ikincilik için rekabet olsa,FB - Bjk ikincilik için yarışsalar diyorum ama ikincilik konusunda da FB rakipsiz kaldı,ligde ilk iki sıra belli,rekabet diğer sıralamalar için yaşanacak.