Öncelikle gidecek isimler önemli. Kadromuz çok kalabalık. Geniş demek isterdim ama çoğunu kullanamadığımız ya da kullanmayı düşünmediğimiz için kalabalık diyorum.
Muslera ve Mertens’in gittiği senaryoda, ki şu an öyle duruyor, elimizde 17 yabancı oyuncu var. Buraya muhtemelen sözleşmesi uzayacak Zaha ve sözleşmesi biten Osimhen’i eklemedim bile.
Bir de yerli oyuncu konusunda sıkıntımız var. Seneye 14 yabancı oyuncuya lisans çıkartabiliyoruz ve bu sayıyı kullanacağız. Şampiyonlar ligine onlar harici 3 yurt dışında yetişen oyuncu yazabiliyoruz. Bizim elimizdeki yerlilerin çoğu maalesef öyle isimler. Günay, Kaan, Berkan, Eyüp, Kerem ve Ahmed. İki tanesini kadroya yazamıyoruz.
Onları yazamadığımız gibi kadroyu da dolduramıyoruz. Yerli statüsünde Eren, Abdülkerim ve Barış var. Ki Barış’ın gideceği söyleniyor. Altyapıdan da Yunus, Jankat ve Metehan var. Bunlardan da Yunus harici çok sürece vereceğimiz bir isim yok.
Tüm bu sebeple bizim önce eldekileri bir göndermemiz gerekiyor. Ve yerli sayımızı arttırmamız gerekiyor. Bence Mehmet Zeki Çelik ve Ozan Kabak transferleri önceliğimiz olmalı.
Yabancı transferinde de önce eldekileri gönderip boşalan yerlere yapmamız gerekiyor. Sağ bek hepimiz istiyoruz ama elimizde 2 tane yabancı sağ bek var. Stoper istiyoruz ama elimizde kullanmayacağımız 3 tane yabancı stoper var. Kanat transferi istiyoruz ama daha elimizde Zaniolo be Yusuf var. Forvet istiyoruz ama elimizde hem İcardi hem de Morata var.
Kısacası bir an önce eldeki oyuncuları göndermemiz gerek. Bonservisleriyle ya da kiralık. Ama bir şekilde rahatlamamız lazım. Sonra daha rahat bir planlama yapabiliriz.