• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Burada gelip insanlara ne yapacağını, ne yazacağını söyleyemezsin. Bu kadar basit. İnsanların yorumuna imalı laflarla cevap verip kışkırtamazsın. İmalı yorumlarınla insanları tahrik ederek onları siteden attırma çabası içerisine girme çabanı da herkes görüyor ne yaptığı belli olmayan söyledikleri çelişkili ve voleybol hakkında hiçbir şey bilmeyen üye...

Timmerman takıntın oluşmuş diyerek yine imalı şekilde süslü cümlelerle hakaret etme çabanı herkes görüyor da galiba buradaki moderatörlerle aranı iyi tutarak bu süslü cümlelerin ardına saklanan hakaretlerini görmezden getirmeye çalışıyorsun da bu laflarını açığa çıkarırım. ''Bekara karı boşamak kolay'' lafını cımbızla çekerek kendini haklı çıkarabileceğini sanmışsın ama orada imanın anlamı pekiştirmek olduğunu bilmene rağmen bu kelime oyunlarına, ayak kaydırma, zemin sallandırma laflarına girişerek beni hataya sürükleme çabanı yine yemeyeceğim. İnsanları sinirlendirerek, damarına basmaya çalışarak tahriklerle onları bu siteden yollama peşindesin. Bu sitede ne kadar zamandır yazdığının farkındayım dediğim gibi daha önce üye olamadığım için kimlere mobbing yaptığını da biliyorum ki o yüzden biraz yüzün olsun ve kendi sınırlarını bil, haddini bil, insanlara alttan alta hakaret etme. Senin bu küçük oyunların sana hakaret edip de siteden gitmeme sebep olmaz bizzat senin bu kelimeler arasına sıkıştırdığın hakaretlerini ben şikayet ederim. Burada daha önce Gizem hanıma da aynı mobbingleri yapmaya çalıştın o yüzden daha fazla horozlanmadan yerini bil. Başkasının özgürlük alanı o ufak tefek hakaretlerinle ihlal etme son uyarım!

İstatistikçi biri olduğunu iddia ediyorsun ki öyle biri değilsin sağdan soldan gördüğün istatistikleri buraya atarak özellikle belli başlı voleybol sitelerinden aldığın istatistikleri buraya atarak kendini voleybol profesörü falan sayıyorsun o sitelere de hakimim istersen bu konularda da kendini uzman falan sanma onları da açığa çıkarırım. Sayın istatistikçi olmayan ama kendini öyle zanneden üye madem çok istatistikçisin neden Timmerman'ın 2 sezondur sıradan blok istatistiğini paylaşamıyorsun buradaki üyelerle? İşine mi gelmiyor? Yoksa desteklediğin, aykırı fikirlerle kendini voleybol uzmanı diye sattığın görüşlerinin doğru çıkması için algı çalışmalarına mı girişiyorsun?

Gelmiş burada Stuttgart'ın başarısından bahsediyorsun ancak o kadroda ortalama katkı verdiğini de itiraf edemiyorsun. Paylaşsana bakalım Timmerman'ın Stuttgart'taki istatistiklerini kendini istatistikçi sayan şahıs? Paylaşamazsın. Diğer konu da Almanya Ligi'nin sıradan bir lig olduğu ve oradan gelen en üst düzey oyuncunun bile Türkiye Ligi'nde yeterli seviyede iş yapmayacağı. Bunu da biliyorsun ama inkar ediyorsun. Özellikle Almanya Ligi bu sene daha da zayıfladı. Almanya Ligi şampiyonu Schwerin'in Eczacıbaşı karşısında düştüğü durumları görüyoruz. Oranın en iyi oyuncusu saydığın Bongaerts bile bu ligde uzun süre kendine gelemedi. Açık manşette nasıl yetersiz pasör olduğu görüldü. Bongaerts bile belirli bir oranda övülüyorken kurnaz fikirlerinle orta seviye bu takımın asla oyuncusu olmaması gereken bir orta oyuncuyu yıldız ortaymış gibi anlatamazsın. Yıldız ortaymış gibi anlatmıyorum diyorsun lakin tek yabancı orta hakkının kullanıldığı bu sene ancak 2. yabancı ortaya geçilen pozisyonda tek yabancı orta hakkının böyle bir orta oyuncudan yana kullanılmasını savunamazsın. Bana karşı hiç savunamazsın!

Yüksek ve elit ortaya Ana Carol diyen birisiyle voleybol tartışmamak en doğrusu. Elit orta fikrini geçtim o konuda hala elit olduğunu düşünenler olabilir ki bana göre Ana Carol elit bir orta oyuncu değil ama sen bu orta oyuncuya yüksek diyemezsin. Bir kere buradan patlıyorsun.

En iyi blok yapan pasör çaprazıymış. Çok büyük başarı. O zaman pasör çaprazına blok yapsın diye orta oyuncu koyalım ne dersin? En fazla ace atan 4. oyuncu demek Alexia'nın iyi servis attığı anlamına gelmez. 35 ace atarsın 200 tane servis hatası yaparsın bu iyi servis kullandığın anlamına mı geliyor? Alexia'nın hata sayısını yazsana bakalım. Antropova sezon boyunca 80 ace atarken en fazla 50-60 servis hatası yapıyor ve bu onu mükemmel servisçi yapıyor. Alexia 1 ace atıyor 3 tane kaçırıyor. Hata sayısını ve servis sayısını belirtmeden Alexia en çok ace atan 4. oyuncu diyerek övemezsin. Bu algı çalışmaların voleyboldan çok anlamayanlara söker. Hem hücum gücü yetersiz olacak hem serviste birçok hata yapacak ve burada gelip Alexia'yı iyi pasör çaprazı, iyiyi de geçtim yeterli pasör çaprazı olarak anlatmaya çalışacaksın. Alexia'yı blokla mı birçok serviste yetersiz sayıda ace bulmasıyla mı yalandan öveceğiz yoksa elit pasör çaprazların %50 ye yakın hücum ettiği bazılarının %50 yi geçtiği sezon ortalaması varken %42 ile sezonu bitirdiği istatistiğiyle mi eleştireceğiz? %42lik bir hücum yüzdesinin pasör çaprazları için sıradan olduğunu ve Alexia'nın da sıradan bir pasör çaprazı olduğunu geçen sene olmasa da seneye kabulleneceksin. Çünkü voleybol bilgin bu kadar bazı şeyleri geç görüyorsun. Bana değil duvara konuş istersen çünkü anca duvarla anlaşabilirsin bu anlamsız fikirlerle.

Resmi açıklama diyerek neyi kanıtladığını zannediyorsun? Grobelna ve Lukasik alındı. Timmerman ve Bongaerts tutuldu ki bu 4 yabancı anlamına geliyor. Yabancı kuralının 7 olma ihtimalinin bile düşük olduğu senaryoda bizim kadroya 7 yabancı bulundurabileceğimizi mi düşünüyorsun? Bu da hayal alemin işte. Gelebilecek en fazla 2 oyuncu var. Birisi Pena olur diğeri de Li Yingying tabi olursa. Diyelim 7 yabancı yaptılar ve bir yabancı orta oyuncu daha aldılar o zaman benim yine iddia ettiğim gibi Timmerman hamlesinin ne kadar hatalı olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkar çünkü bu oyuncu zaten kadroya giremeyecek. Kadroya giremeyecek oyuncuyla da sözleşme yenilemenin anlamı kalmıyor. Yapmamız gerekenler belliydi. Li Yingying'in gelmesi için daha erken karar vermesini talep edip duruma göre Li Yingying geç karar veriyorsa başka yapılanmaya girip ona göre hamle yapmalıydık. Grobelna hiç alınmamalıydı. Timmermanla sözleşme yenilenmemeliydi. Bongaertsle imzalanması doğru sonuçta yerli yabancı pasör dengesi korunmalı. Lukasik yerine daha formda olan, bu sezon kendini kanıtlamış ve İtalya Ligi'nde istatistiklerde üst sıralarda olan smaçörlere gidilmeliydi. Yani en baştan yapılan 3 tane yanlış hamleyi görüyoruz ve bunu eleştirmeyeceğiz sana göre. Kusura bakma.

Pena ve LYY alarak transferleri kapatacaklar zaten yönetimin her söylediği sözü ciddiye mi alacağız? Yönetime kalsa onlar her isme gitmişler ama red yemişler fakat bakıyoruz ki bugün bir Tatiana Tolok röportajı çıkıyor orada Novara'nın kendisinin kalmasını smaçör pozisyonunda oynayarak sağladıklarını söylüyor. Ayrıca bu kız 10-15 gün önce sözleşme yeniledi ki zamanında sözleşme yapsak gelirdi. Tolok hem pasör çaprazında hem smaçörde oynatabileceğimiz bir oyuncuyken Pena'ya gidiyoruz. Pena transfer edildi bunu kabul etsen iyi olur o kız boşuna Galatasaray voleybol hesabını takip etmiyor ki Pena'nın geldiği senaryoda 1 hadi seni kırmayalım 2 hamlen oluyor. Kimleri alabileceksin? Li'nin gelmediği senaryoda 2 yabancı da bu takımın seviyesini ileriye çıkartmaz çünkü Pena'yı yıldız anlatan yönetim var. Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Yönetimin sözcüsü müsün?

Neşve Büyükbayram'ın da sürecin yavaş işlediğini söylediğini biliyorum lakin kış aylarında kadrosu tamamlanan bu aylarda takımların resmi açıklama yaptığı ve birçok oyuncunun sözleşmelerinin instagramda takımların hesaplarından duyurulduğu yerde yıldız olarak ne bekliyorsun? Sürpriz yumurta olarak hangi ismi beklediğini söylersen tartışabiliriz. Çünkü ortada iyi bir isim kalmadı. Yöneticilerimiz her zamanki gibi taraftarın gazını almaya devam ediyor. Grobelna'yı bile yıldız anlatmadı mı bu yönetim? Pena'yı yıldız olarak anlatmadı mı? Senin yıldız değerlendirmen ne MeteA? Seninle benim yıldız fikrim arasında büyük fark var çünkü senin yıldız olarak gördüğünü ben değil dünyadaki hiçkimse yıldız olarak görmez bir tek sen görürsün bir de bizim yöneticilerimiz görür.

Hala geniş kadroyla kupa kazanılabileceğini söylüyor. Senin yıldız değerlendirmenle 50 tane oyuncu alsak da kupa gelmez diyorum ki gelmedi. Sonuca bakacaksın. Yok Chieri maçında şöyle oldu yok böyle oldu demeyeceksin. Bir maç onlar iyi oynadı bir maç biz iyi oynadık sonuç ne oldu? Daha kaliteli oyuncusu olan kazandı. Bizim rotasyonumuz o maçta isterse 15 kişi olsaydı değişen bir şey olmaz. Ayrıca rotasyon vardı benchte kalitesiz oyuncu olduğu için girse de bir şey değiştirmeyeceğinden rotasyon yapamadık. Yani sanki kadroda 6-7 oyuncu var da o yüzden rotasyon yapılmamış gibi konuşma. Rotasyon demek oyuncu sayısından dolayı yapılan bir şey olarak görülür kaliteden dolayı rotasyon olmaz. Kalitesiz oyuncular olduğu için rotasyon yapamadık. Bunu da bilmene rağmen yine ufak tefek algı çalışmalarıyla konuyu saptırıyorsun. Timmerman'ın kaldığı senaryoda elbette kupa alamazsın, elbette üst sıralara oynayamazsın. Çünkü bu oyuncu hem yabancı kontenjanını dolduruyor hem de bariz bir şekilde kaliteli değil. Bir tarafta Ogbogu var bir tarafta Korneluk öteki tarafta iyi ya da kötü Rettke, Jack ikilisi var senin orta oyuncun Timmerman. En baştan 1 tane pozisyonu kaybediyorsun. Her pozisyon böyle olsa 3 veya 4 pozisyonda rakiplerinden geride olsan istediğin kadar oyuncu al o rakibi yenemezsin normal şartlardı. Burası futbol değil voleybol. 11 kişiyle oynanmıyor zaten sahada 7 oyuncu var ki liberoyu saymadığımız yerde 6 oyuncu var ve 2-3 oyuncu topa vuruyor. Senin köşelerin de orta oyuncuların da rakiplerin gerisinde olamaz. Ondan sonra istediğin kadar oyuncu değiştir benchte fayda etmez. Anlamadığın nokta burası.

Milano, Scandicci, Novara her sene rotasyonsuz kadro mu kuruyorlar da İmoco'yu alt edemiyorlar? Senin tabirinle onların hiç rotasyonsuz kadro kurduğunu görmedim. Demek ki asıl önemli olanın rotasyon değil oyuncu kalitesi olduğunu bir bir öğreteceğim. Bunu 2. defa yazıyorum. Bu argümanıma cevap veremezsen hala burada rotasyon diye kafamı ütüleme. Aynı şekilde Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı rotasyonsuz kadro mu kurdular da İmoco'yu alt edemediler?

Fenerbahçe'yi yenme sebebimizin kupa maçı dönüşü yorgunlukları olduğunu, daha sonra antrenör değişmesine rağmen o kötü haldelerken bile bizi geçmelerini görmeyip kadro şişirmesi yapıyordun burada. Vakıfbank'a hoca değişikliği yüzünden rezil olan Fenerbahçe'yi eleyemedik. Bunun da rotasyonla değil oyuncu kalitesiyle alakası var. Bir Van Ryk kadar oynayabilecek pasör çaprazımız olmadığından hem Fener'e hem Eczacıbaşı'na seri kaybettik. Burada şakşakçılığını yaptığın Alexia yüzünden bu serilerde yenildik. Öyle Alexia'nın her istatistiğini övüp de bu maçlardan bahsedip bu maçları kaybettirdiğini es geçmeyeceksin. Sana kalsa çok dürüstsün bu takımın başarısını istiyorsun ya o yüzden dedim. Şimdi yine aynı şekilde başlarsın yok tek oyuncu yüzünden mi kaybettik yok şu yok bu diye. Evet tek oyuncu yüzünden kaybettik. Smaçör performansları yine birbirlerini nötrlerken Alexia'nın rakip pasör çaprazlarına kendi pozisyonlarındaki oyunculara ezilmesinden kaybettik. İstersen 2 maçı da tek tek oyuncu karşılaştırmalı analiz ederim yine sen haksız çıkarsın.

Senin bana ergen demen hiç umrumda değil çünkü aynısını ben sana söylüyorum. Bu sporda da senin uydurduğun saçmalıklar değil iyi oyuncular kazanıyor. İmoco'nun devamlı kazanma sebebi de budur. En iyi oyunculara sahipler. Senin burada rotasyon, mücadele, hata yapmama vs lafların değil.

Ayrıca koyu harflerle yazdığın yerleri kim söylediyse çok haklı. Aynı bakış açısına sahibiz demek ki. O bakış açısını sorgulayacağına kendini sorgula. Normal şartlar altında Fenerbahçe kadrosuyla 100 maç yapsak 95-96 sını kaybederdik ki kazandığımız maç o 4-5 maçtan biriydi. Neden bu fikirlerden rahatsız oldun? Doğru olduğu için mi? İmoco'yla 100 maç yapsan geçen seneki kadronun 50 maç kazanacağını falan mı düşünüyordun?

Buradaki Polyannacı fikirlerin inan hiçkimsenin umrunda değil. Başkalarının yorumlarına müdahil olma haddini bulma yeter. İnsanlara iğneleyici cevaplar verme yeter. Ben senden bunu rica ediyorum bu konuyu da daha fazla uzatma. Hiçkimsenin yorumuna karışma, hiçkimsenin yorumunu küçümseme hakkına sahip değilsin. Önce kendine geleceksin. Bu da tehdit değil yapman gerekenler o yüzden söylüyorum. Moderatörleri yanına alarak tartışmaya girmeye de kalkma. Birilerinden destek bekleme. Kendin ol.
Kusura bakma. Sana hemen yanıt vermekten daha önemli, hem içeride hem dışarıda daha önemli işlerim vardı daha da ötesi 5. yıldız vardı. Her kim isen, X'deki klonların gibi aynı tarza ve kafa yapısına sahip olduğunu açığa vuracak kadar da kontrolünü kaybetmişsin. Bana rahatsızlık verme iddiası ile saldırmana rağmen, hiç rahatsız olmadığım gibi, bu çıldırmış halin, bana geçen yıl bu foruma aynı sözler ve saldırganlıkla X'den gelen ve geldiği gibi kaybolan birilerini hatırlattı. İçin o kadar öfke ve kinle dolu ki, nereye nasıl saldıracağını şaşırmışsın. Esasen bu ruh hali, kulüp yönetimi yada çevresinden beklentisi olan ve bu beklentiler karşılanmayınca intikam ateşi ile yönetime ve oyunculara saldırarak tatmin olan ve/veya, konu ile ilgili derin bilgisi olmayan birisinin, en baştan herşeyi kötüleyerek, bir aksilik olması durumunda, ben demiştim bak haklı çıktım diyerek, etrafına birşey biliyormuş izlenimini vermeye çalışan karakteri betimliyor.

Bu forumda ne kadar zamandır yazdığımın farkında olduğunu söylüyorsun ki bunu görmek son derece kolay. Katılım tarihime bakarak görebilirsin ama esas önemli olan ne yazdığımdır. En baştan itibaren, yönetim ve oyuncular da dahil, sırası geldiğinde onlarla ilgili paylaştığım eleştirel düşüncelerimi pas geçmişsin yada hiçbirşeyi okumamışsın. Aramızdaki en önemli fark, iyiye iyi, olumsuza olumsuz dememdir. Takımla ilgili herşeye olumsuz gözle bakmamamdır. Yeri geldiğinde, 2 yıl önce bu takım küme düşer diyenlere karşı takımın iyi yönlerini savunmamdır. Geçen yıl, bu takım ancak 7. hatta 8. olur diyenlere karşı, yine takımın iyi yönlerini görerek ve her zaman verilere dayanarak, bu takımı savunmamdır. Galatasaraylılık, eksikler yada yanlışlar olsa bile, takımının başarısı için, yanında durabilme basiretini gösterebilmektir. Kendince, benim diplomamı bile iptal ettiğine göre ve böyle bir kafa yapısına sahip birisi olduğunu gördükten sonra, senin gibi birisinden bunu beklemek, ancak abesle iştigal olur. Hele hele, blok özelliği yüksek ve Elit Ana Carol sözümü, sanki sadece boy'dan sözediliyormuş gibi "yüksek ve elit ortaya Ana Carol diyen birisi ile tartışmamak en doğrusu" diyerek ve sözümü çarpıtmaya çalışarak sözde eleştiri yapmaya kalkıyorsun ya... Tam bir sefalet. Devamında da "Elit orta fikrini geçtim o konuda hala elit olduğunu düşünenler olabilir ki bana göre Ana Carol elit bir orta oyuncu değil ama sen bu orta oyuncuya yüksek diyemezsin. Bir kere buradan patlıyorsun" diyorsun ya.... 10 yılda tam 37 ödül almış, son olimpiyatların en iyi blokör'ü bir oyuncu için böyle düşünen ve aklınca dalga geçmeye çalışan bir kafa ile, hiçbirşey hele voleybol hiç tartışılmaz. Günün birinde, Gabi'nin gelme olasılığı olsa, sen onu da kötülersin. Sarı Melekle de aynı paralelde olduğunu itiraf ettiğine göre geriye birşey kalmamış. Ha bu arada yeni hocası olan ve dağılmış Sarı Melekleri yenemememize hayıflanıyorsun ya... Unutma ki hocalarının gönderilmesine biz sebep olduk. Hatta bize karşı nefes nefese kazandıkları maçın devamında, şampiyonluğu kaybetmelerinin nedeni de, moral olarak hırpalandıklarından, yine biziz. Son olarak, kalan transferler için, tamamının yabancı olduğunu iddia etmedim. Ancak açıklandığı zaman göreceğiz. Geriye kalan ıvır zıvır için, birşey yazmak adına uzatmaya değmez. Bunları da kime şikayet edeceksen hiç durma. .Bu forumdaki üyelerin büyük bir çoğunluğu, neyin eğri, neyin doğru olduğunu görüyor.

Merakını gidermek için, istersen şu linklere de bir bak;

Ana Carol;
Grobelna;
Lukasik;
16 Mayıs itibarı ile Ana Carol'un Türkiye söylentisi; Hangi takım olabilir henüz net değil.

Son düzenleme:
Geri