Günler aydın olsun... Sezon başından beridir sözünü etmiş olduğum, kaliteli geniş kadro konusunda ikna olunmuş hem de önceden öne sürmüş olduğum nedenlerle birlikte.... Hiç değilse, eğer ilk yarı sonunda da üzerine basa basa vurguladığım, kaliteli geniş kadro ile ilgili bench'in mutlaka güçlendirilmesi konusunda bir adım atılmış olunsaydı, dünkü maç performansı ile ilgili gerekçeler de ortadan kalkmış olurdu ama yine vurguluyorum... Dünkü maç performansı, sadece fiziki yorgunlukla açıklanamaz. Aksi halde bu, voleybolun temel ilkelerine ve gerçekliğine aykırı bir değerlendirme olur. Yorgunluk evet ama mutlaka altta başka nedenler de vardır.ÖZEL | Galatasaray Daikin'de yeni sezon için transfer çalışmaları hakkında Mehmet Cibara, Eski Açık'a konuştu.
"Medyaya düşen Grobelna, Fedusio, Lukasik isimlerinin hepsiyle sözleşme imzalamış değiliz. Orada taraftarlar süreçleri tam bilmedikleri için endişeye düşebiliyorlar. Ancak bu üç ismin hepsiyle sözleşme imzalamış değiliz. Şu anda görüşmeler yaptığımız bir yabancı oyuncu daha var.
Bu kadar sık ve üst düzey maç oynarken daha geniş bir kadroya ihtiyaç oluyor. Fenerbahçe maçının akabinde Eczacıbaşı karşılaşmasında takım çok yorgundu. Bizim maalesef 8 kişilik bir kadromuz var. Benchten 1-2 kişi haricinde çok istediğimiz katkıyı alamıyoruz. Onun için orayı baya bir kuvvetlendireceğiz."
@canbedell
Yeni transfer dedikodularında, Fedusio, Grobelna ve Lukasik isimlerine gelince... Önceden de yazdığım gibi, Lukasik ismine asla itiraz edemem çünkü bu oyuncunun çok maçını izledim ve bizim takım için ideal bir oyuncu. Hatta sakatlığı öncesi performansı ile Zuzanna Gorecka denilse, Fedusio ile kıyaslandığı zaman, o bile çok iyi bir transfer olurdu. Kısa boyuna rağmen, muazzam atletik, sıçrama yeteneği çok iyi, iyi servis karşılayan ve son derece güçlü bir oyuncu ama ciddi sakatlığı, formunu bayağı etkiledi. Buna rağmen toparlanabildiği takdirde 2025-26 sezonunda, adını biryerlerde sıkça duyacağımızı düşünüyorum.
Geriye kalır Fedusio ve Grobelna... Fedusio konusundaki düşüncemi, istatistiksel analizleri ile birlikte geçmiş yorumlarımda geniş bir şekilde dile getirdim. Asla bizim takım dengelerimize uygun bir oyuncu değil. Bizim lig seviyesi için hücum gücü son derece düşük kalacak smaçör olduğu, istatistiklerle de kanıtladığım bir oyuncu. Defansa (servis karşılama ve yer savunması) bir miktar katkı verebilir ama hepsi o kadar. Bizim ise vites artırmamız gereken nokta hücum etkinliğidir. Bu durumda gerçekten hem ödenecek paraya yazık edilecek, hem de taraftarı hayal kırıklığına uğratacak bir transfer olur diye tekrarlamak istiyorum.
Grobelna'ya gelince, Alexia'nın son dönemdeki fiziksel düşüşü ve olası sakatlığı/ağrıları dikkate alınacak olursa, onu yedekleyecek nitelikte bir oyuncu olup olamayacağı konusundaki tereddütüm sürüyor. Busto, Chieri tecrübesi yanısıra Belçika Milli oyuncusu olması, çeşitli ödüller alması belki önemli ama, Galatasaray özelinde seviye atlatma yada sırası geldiğinde, Alexia'yı yedekleme konusunda arzu edilen seviyede olduğu tartışılır bir oyuncu. Hele ki 2023-24 sezonunda Japonya ligini 4.sırada tamamlayan Quensis takımının, 2024-25 sezonunda tek pasör çaprazı Grobelna ile ligi 9.sırada tamamlaması nedeniyle, bu transferin faydası ile ilgili, kafalarda ciddi soru işaretleri oluşuyor. Esas itibarı ile, gerektiği anda bizim takımı sırtlayacak bir oyuncuya ihtiyaç var ve bu Grobelna olabilirmi, bu ciddi bir soru işareti ve hedefini yükseltme çabasında olacak bir Galatasaray için, bence bunun yanıtı hayır.
LYY seviye atlatırmı? Hem de nasıl.... Eğer Timmerman giderse, bu pek iyi olmaz. Onun yerine en az 2 kaliteli orta oyuncuya daha ihtiyaç olur. Bu da diğer mevkilere yapılması olası transferlerde sınırlamaya neden olabilir... Sadece Ayçin ve Yasemin ile sezon devam ettirilemez. Sakatlık ve forumsuzluk durumunda, aynı anda 2 yedeği birden düşünmek, mutlak gereklilik olur. Timmerman'a sürekli saldıranların, sakatlığı sonrası keşke Timmerman olsa şeklindeki güzellemelerini görmek bile, bu oyuncunun önemini vurgulamaya yeter.
Genel anlamda bence yapılması gereken, Lazovic dahil ilk 6/8' deki, yani ilk 6'da çıkabilecek 8 oyuncudan kurulu mevcut ana kadroyu elde tutarak, üzerine en az 4 kaliteli oyuncu (yerli veya yabancı) alarak transferi bitirmektir. Ne olacağını bekleyip göreceğiz... Sadece şunu söylemekle yetinelim. Trolleri bu işin dışında tutarsak, taraftar genel anlamda bilinçleniyor ve uyanıktır. Yönetimin de bu uyanmış ve bilinçli, iyi niyetli ve en iyiyi araştırmaya yönelen, gerekçeleri ile birlikte makul öneriler sunan taraftarların sesine de kulak vermesi, tüm camianın yararına olur.
Son düzenleme: