• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Asıl siz saçmalıyorsunuz. Basketbol voleybolu bu ülkeye tanıtan Klup Gs klubudur. Burdaki amaç bu spor dallarının ülkede tanınması ve sevilmesidir. Bu dallar her daim bizim dernek tüzüğümüzde amatör şubedir. Zamanında vergiden düşme miktarına kadar sonrasında ise sponsor desteğine göre takımlar kurduk. Şuanda ise sırf zarar etme pahasına takımlar kuruluyor.
Bakın fenerbahçe futboldaki başarısızlığını örtmek için devasa paralar harcıyor basketbol ve voleybola. Bu branşlardan zararları yıllık 50 milyon eurolara geldi. İstersen 10 kez şampiyon ol avrupada kupalar kaldır aldığın ödül reklam geliri 2-3 milyon euroyu bulmuyor. Misal sadece vargas bonuslarla senelik 2milyon euro alıyor. Bu kadar zarar edilen bu dallara para harcamak bataklığa batmaktır. Zaten seyirciside olmayan amatör spor dalları. Vakıfbank eczacıbaşı anadolu efes vs kaçyıldır voleybol ve basketteler okadar başarıya rağmen seyircileri yok. Üç büyüklerin seyirciside futbol seyircisi futbol marşları söyleyip, sahaya maddeler atıp giden voleybolla basketle ilgisi olmayanlar. Bizim bu bataklığa düşmememiz lazım. Buralarda gerçek başarı için baskete voleybola en az 50 milyon euro akıtmak lazım, buda full zarar demek. Benim şahsi düşüncem biz artık baskette voleybolda misyonumuzu tamamladık. İtalyadaki gibi bu amatör spordallarında şirketler belediyeler vs devam etmeli. Bence kamu bankalarınında zarar yazan bu dallardan çekilmesi lazım. Biz çekilince göreceksiniz fener bjk de anında çekilecek. Biz profesyonel spordalımıza bakmalıyız. Artık bu spordallarının futbol kluplerinden bağımsız kendi yağlarında kavrulma ve kendi seyircisi ile mücadele etmesi gerek.
Bence konuştukta batıyorsunuz. hani söylediğiniz hiçbir şeyin elle tutulur bi yanı yok. En basiti futbol bütçesinden takım yapılıyor sanmanız çok komik. Bu branşların bütçelerinin futbolla tek bağı vergi iadelerinin bu branşlara verilmesi. Bunu da devlet yapıyor zaten. Yani gs futbolda kazandığı parayı bu branşlara harcamıyor futbolla alakası yok şubelerin. Hele fbnin biz çekilirsek çekileceğini söylemeniz inanılmaz absürt. Biz 10 senedir yok gibiyiz zaten madem öyle onlar da yatırım azaltsaydı dimi :)

Geçenlerde burada Dünya Şampiyonası'nda 2 tane maç için Timmerman'ı öven arkadaşları sahneye alalım. 3 sette 2 blok anca yapabilmiş 2/6 ile hücum edebilmiş. Altın lig takımı İsveç ve boy ortalaması çok kısa olan Japonya'ya blok yapabildi diye göklere çıkarıyordunuz 3-0 kazandığımız maçta sadece 2 blok yapabilmesine bir şey demeyecek misiniz? 3 ortamızı topluyoruz 1 tane orta oyuncu etmiyor. Gerçekleri itiraf etmeyi öğrenseniz iyi olacak. Yoksa 1 gün sonra cevabı maçın kendisinden alırsınız.

Aydın'a karşı 2 blok yapabilen bir oyuncu (ki Aydın ligin en zayıf 3-4 takımından bir tanesi) gidip Fener maçında ya da Vakıfbank maçında 7-8 tane blok mu yapabilecek? Seviyesi Galatasaray'a yetmeyen oyuncuları savunarak kulübe zarar veriyorsunuz, desteklediğiniz takıma ihanet ediyorsunuz. Bırakalım bu formayı giyene sonsuz destek palavrasını. Ek olarak formayı giyene destek vermek onun eleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Destek olduğumuz her oyuncu da şube için yeterli olmuyor.

Neyse maç yorumuma geçeyim. Bu sene 2 tane yıldız oyuncu aldık demiştim onlar da Sylla ve Wang. Bu maçta kalitesini gösteren tek kişi Sylla'ydı yabancılardan. Lukasik ve Frantti için elbette yorum yapamam çünkü oynamadılar. Umarım sonraki maçlarda onlar da oynarlar da seviyelerini görebiliriz. Koç umarım aynı kadroda ısrar etmez ilk haftalardan. İtalya Ligi'nde takımların koçları 3-4 hafta tüm oyuncularını deneyecek çünkü her hafta başka bir kadroyla çıkıyorlar. Biz de öyle yapmalıyız. Maçta iyi oynayan Sylla ve İlkin vardı. Grobelna transferinin çok yanlış olduğunu tekrar kanıtladılar. Lazareva'ya o kadar para verilmez diyenlerin yanılacağı bir sene olacak. Piyasada pasör çaprazı havuzu darsa o çapraza yüksek maaş vermek zorundasın. Umarım seneye Antropova, Tolok, Egonu gibi çaprazlara yüksek bir maaş verip ikna edebiliriz.

Alexia'ya da değinelim. Alexia çok iyi bir çapraz da değil çok kötü bir çapraz da değil. Orta seviye. Bugün tek set oynadı ve iyiydi ancak sorun şu ki Alexia 1.5 setten sonra düşüyor. Bugün 3 set oynasa yine düştüğünü görürdük. Yıldız çapraz alıp o yorulduğunda kısa süreliğine Alexia oyuna girebilir. Alexia asla as pasör çaprazı olamaz bu seviyede takımlarda.

Naz da asla eski seviyesinde değil. Bongaerts oyuna girdi ve takımı toparladı. Naz bu sene sonunda emekli olur böyle devam ederse ve emekli olurken de iyi hatırlanmaz kendine gelmezse. Fenerbahçe'den sonra kariyerinin düşüşe geçtiği zaten biliniyordu ancak bu kadar düşüşe geçmesi hayra alamet değil. Yaşı çok fazla da değil. Voleybola odaklanması şart.

Sen hala hangi yüzle yazıyorsun görüş belirtiyorsun büyük göt olmuşsun 1 maç oynamaz dediğin kız çıkmış şov yapmış hala ama şöyle ama böyle diyip bahane üretiyorsun. İnsanda utanma duygusu olur bilmiyorum bu sporu der susar.

Yok o tabir sana uygun şu anda. Bizzat o tabiri hak ettin bugünkü maçta 2/6 ile %33 hücum yüzdesine sahip olup 3 sette 2 blok yapabilmesiyle.

Voleyboldan anladığını düşünen şahsa bak İsveç'in kadrosunu say desem Haak kardeşler dışında oyuncu sayamaz. Şimdi sus ve voleyboldan anlayanlara bırak bu konuyu.

Son düzenleme:
Cidden artık sıkıyorsun niye taktın bu kıza.Özür borcun var herkese anca 1 maç oynayacak öyle böyle 1 maç oynasın ben özür diliycem fazlasını oynarsa sen dile dedim ortadan kayboldun o erdemi göstermemek için.Timmerman turnuva boyu çok etkiliydi Hollanda çeyrek finalde elendi buraya yazdım çeyrek finaller sonunda en çok ace atan en skorer en çok hücum sayısı bulan en çok dig yapan en çok blok yapan orta Timmermandı.Son 2 maç takımı elendiği için oynamadı eğer o maçlarda da oynasa geri düşmeyip turnuvayı her alanda lider bitirecekti.DŞ de istesen de Timmerman eleştiremesin komik kaçar.Nerdeyse her maçta Hollandanın en iyi oyuncusuydu.Yani senin idda ediğin gibi sadece 1 maç oynıcak geri kalanda yedek kalcak adı sapı bilinmemiş oyuncular için ondan iyi 3 ortası da daha iyi gibi saçma boş argümanını destekleyen bir durum yoktu.Turnuva boyu hiç oyundan çıkmayan tek oyuncusuydu Hollanda'nın ve süperde oynadı izleyenler biliyor.Ve burda Çağrı bey kaç blok yaptı Timmerman dememiş senin dediğin asla oynayamaz idasına yanıt vermiş ne alaka blok bu mesajda onu da anlamadım kusura bakmayın hatalıyım sizinle sayfalarca boşuna kavga ettim demeni bekliyoruz önceden de yazdım ben eğer oynamasa bunu yapacaktım ama tabiki de benim dediğim durum oldu.

Dediklerimi çarpıtma. Asla oynayamaz demedim as başlayacağı maç sayısı Stuut kadar olmaz dedim ki dediğim çıktı. Stuut her maça as başlarken Timmerman ilk maça as başlayamadı.

Bugün benden özür dilemesi gerekenler sizsiniz. Bakıyorum da Hollanda'nın 2-3 seviye altındaki takıma 5 sette 6 blok yaptı diye övenler (5 sette hatta 4 sette 10-15 blok yapan ortalar gördü bu gözler ki set başına 1.2 blok anca ediyor o maçtaki blok oranı) Aydın'a karşı 3 sette 3 blok bile yapamadığı ortamda hiç ses etmiyorlar. Yok öyle ender gelişen Osasuna atakları gibi ender gelen Timmerman bloklarıyla onu iyi bir orta oyuncu kategorisine koymak. Bu kız Wang gelene kadar as bile oynamamalı. 2 tane yabancı oyuncumuzun tribüne gittiği ortamda almamız gereken orta oyuncu en azından bir Maja Aleksic seviyesinde olmalıydı Timmerman değil.

Bugün farkında mısınız bilmiyorum ama Timmerman yüzünden Frantti forma giyemedi. Wang gelince 2 oyuncu forma giyemeyecek. Smaçörlerden birinin hep dışarıda kalacağı gerçeğini göz önünde bulundurursak, Grobelna'nın da çaprazdaki zayıflığımızdan o kadroda hep olacağını varsayarsak (elbette Barbolini çapraza Frantti'yi denemezse) Aralık ayına kadar sürpriz mağlubiyetler gelirse şaşırmayın. Şunu anladım ki siz kulübün iyiliği için konuşmuyorsunuz. Galatasaray iyi oyuncularla ilerlesin diye değil de orta seviye oyuncularla yerinde saysın diye çabalıyorsunuz. Bir oyuncuyu bu kadar korumak niye? Bir sebebiniz olmalı. Çıkarınız mı var, fan hesabınız mı var yoksa kulübün bu seviyede olması bu döngüyü kırmaması hoşunuza mı gidiyor?

Asıl siz saçmalıyorsunuz. Basketbol voleybolu bu ülkeye tanıtan Klup Gs klubudur. Burdaki amaç bu spor dallarının ülkede tanınması ve sevilmesidir. Bu dallar her daim bizim dernek tüzüğümüzde amatör şubedir. Zamanında vergiden düşme miktarına kadar sonrasında ise sponsor desteğine göre takımlar kurduk. Şuanda ise sırf zarar etme pahasına takımlar kuruluyor.
Bakın fenerbahçe futboldaki başarısızlığını örtmek için devasa paralar harcıyor basketbol ve voleybola. Bu branşlardan zararları yıllık 50 milyon eurolara geldi. İstersen 10 kez şampiyon ol avrupada kupalar kaldır aldığın ödül reklam geliri 2-3 milyon euroyu bulmuyor. Misal sadece vargas bonuslarla senelik 2milyon euro alıyor. Bu kadar zarar edilen bu dallara para harcamak bataklığa batmaktır. Zaten seyirciside olmayan amatör spor dalları. Vakıfbank eczacıbaşı anadolu efes vs kaçyıldır voleybol ve basketteler okadar başarıya rağmen seyircileri yok. Üç büyüklerin seyirciside futbol seyircisi futbol marşları söyleyip, sahaya maddeler atıp giden voleybolla basketle ilgisi olmayanlar. Bizim bu bataklığa düşmememiz lazım. Buralarda gerçek başarı için baskete voleybola en az 50 milyon euro akıtmak lazım, buda full zarar demek. Benim şahsi düşüncem biz artık baskette voleybolda misyonumuzu tamamladık. İtalyadaki gibi bu amatör spordallarında şirketler belediyeler vs devam etmeli. Bence kamu bankalarınında zarar yazan bu dallardan çekilmesi lazım. Biz çekilince göreceksiniz fener bjk de anında çekilecek. Biz profesyonel spordalımıza bakmalıyız. Artık bu spordallarının futbol kluplerinden bağımsız kendi yağlarında kavrulma ve kendi seyircisi ile mücadele etmesi gerek.

Bu branşlardan 50 milyon euro zarar edilmiyor. Galatasaray'ın bu branşlara ayırdığı bütçe 30 milyon euroyu geçmezken bu yalan dolan rakamları nerenizden uyduruyorsunuz anlamadım? Sallayacaksanız da tutarlı sallayın.

Fenerbahçe kadın basketbol takımı 3-4 sene öncesine kadar Euroleague şampiyonu olamadı ama ısrarla yatırıma devam ettiler ve meyvesini 2 şampiyonlukla aldılar. Onlar bu işi bilmiyor muydu? Yatırım artarak devam etmeli. İnsanları spordan soğutmanın hiçbir faydası yok. Ayrıca olmaması gerektiğini düşündüğünüz bir branşın konusuna neden yazıyorsunuz? Lütfen forumdan da uzaklaşın. Yan branş forumlarında yan branş düşmanlığınız bıktırmaya başladı.

Aslında adminlerin yapması gereken şey bu tarz forumlarda yan branş düşmanlığı yapan kişileri siteden çizmek. Bu forumlar yan branşlar canlansın diye var ölsün diye değil.

Cem, bey kendi yağında kavrulma olayını aslında yaşadılar bazı istisna sezonlar dışında. hor ve hakir görüldü bu branşlar.suyun karşıki tarafı, futboldaki ezikliği travmayı atlatmak babında amatör branşların hepsine para musluğunu açıyor. çokta ciddi başarıları olmasa bizim yaşayamadığımız şampiyonlukları, başarıları elde ediyorlar. bayan voleybolda, erkek basketbolda, ve bayan basketbolda bizden iyi olduklarını söylemek zorundayım maalesef.moskovada Euroleague finalinde şikecileri yenip bu kupayı ülkemize getiren ilk takım olduk sonrasında ne oldu? İnişe geçmeye başladık.biz ligin vasat yabancıları ile yetinirken onlar 7- 8 yabancı oyuncu ile imza şov yapıp lige ambargo koydular ikide Euroleague şampiyonluğu yaşadılar. Bu tamamen bizim yönetimin Vizyonsuzluğu ile alakalı. erkek basketbola büyük yatırımlar yapıp obradoviç gibi ancak rüyalarında görebilecekleri bir coach ile bir Euroleague ve lig şampiyonlukları yaşadılar.bir ara Anadolu Efes Ergin Ataman hoca ile toparlanır gibi oldu sonrasında onun gidişiyle tekrar toparlanma ve en sonda gecen sene Litvanyalı coach saras ile gelen ikinci Euroleague şampiyonluğu vede lig şampiyonluğu ile tekrar zirveye koyuldular. Buradaki bir etken ligimizdeki başarıları Anadolu Efes'in duraklama sürecine girmesi ilede alakalı.bayan voleybolda ligde bir ara Vakıfbanka ciddi direniş gösterip lig, Avrupa, ve dünya şampiyonluğu yaşadılar erkek basketboldaki gibi Vakıfbank'ta bazen duraklama süreci yaşadı.ve sonrasında Vakıfbank winnerliğini göstererek sazı eline aldı.verimsiz oldukları amatör iki branş erkek voleybol, ve çokta eski mazileri olmadığı bayan futbol.erkek futbolda yani en ana profesyonel branşta bizim ile artık makas aralığının farkında oldukları hâlde en hazımsızca bize saldırdıkları cephe burası.uzun süre burda bizim başarılarımızıa gıptayla bakıp, iç geçirdikleri halde nedense takdir etmek yerine fetö,hakemler, Federasyon diye diye boş boş zırvalamaya aynı mottoyu kullanmaya devam ettiler ve edeceklerde.hele hele bu saydığım ikisi amatör biri profesyonel branştada başarılı olmuş olsalardı biz o zaman kaçacak delik arardık. amatör branşlarda başarılı olma sebepleri aslında sponsorluktan kaynaklanıyor.sponsorluğu iyi beceriyorlar.aziz yıldırımdan beridir bu şekilde bazı amatör branşlarda ayaktalar.bizden fazlalıkları yok.bizden çokta akıllı değiller.ben daima şunu bilir şunu derim Fenerbahçe'nin başarılı olduğu branş yoktur Galatasaray'ın yatırım yapmadığı branş vardır.biz ne yapabiliriz? amatör branşlarda başarılı olabilecek kişileri bu şubelerin başına getirip; bu başarıların temelinde yatan idari, mali anlamda başarılı olmanın yanı sıra sponsorluk anlaşmalarınında önemini kavramak. bu branşlara hor, ve hakir davranmayı bırakıp her branşın önemli olduğunu kabul etmek. ve her branşta başarılı olmanın bu asırlık çınarın kuruluş amacı olduğunu hatırlamalıyız.

Son düzenleme:
Dediklerimi çarpıtma. Asla oynayamaz demedim as başlayacağı maç sayısı Stuut kadar olmaz dedim ki dediğim çıktı. Stuut her maça as başlarken Timmerman ilk maça as başlayamadı.

Bugün benden özür dilemesi gerekenler sizsiniz. Bakıyorum da Hollanda'nın 2-3 seviye altındaki takıma 5 sette 6 blok yaptı diye övenler (5 sette hatta 4 sette 10-15 blok yapan ortalar gördü bu gözler ki set başına 1.2 blok anca ediyor o maçtaki blok oranı) Aydın'a karşı 3 sette 3 blok bile yapamadığı ortamda hiç ses etmiyorlar. Yok öyle ender gelişen Osasuna atakları gibi ender gelen Timmerman bloklarıyla onu iyi bir orta oyuncu kategorisine koymak. Bu kız Wang gelene kadar as bile oynamamalı. 2 tane yabancı oyuncumuzun tribüne gittiği ortamda almamız gereken orta oyuncu en azından bir Maja Aleksic seviyesinde olmalıydı Timmerman değil.

Bugün farkında mısınız bilmiyorum ama Timmerman yüzünden Frantti forma giyemedi. Wang gelince 2 oyuncu forma giyemeyecek. Smaçörlerden birinin hep dışarıda kalacağı gerçeğini göz önünde bulundurursak, Grobelna'nın da çaprazdaki zayıflığımızdan o kadroda hep olacağını varsayarsak (elbette Barbolini çapraza Frantti'yi denemezse) Aralık ayına kadar sürpriz mağlubiyetler gelirse şaşırmayın. Şunu anladım ki siz kulübün iyiliği için konuşmuyorsunuz. Galatasaray iyi oyuncularla ilerlesin diye değil de orta seviye oyuncularla yerinde saysın diye çabalıyorsunuz. Bir oyuncuyu bu kadar korumak niye? Bir sebebiniz olmalı. Çıkarınız mı var, fan hesabınız mı var yoksa kulübün bu seviyede olması bu döngüyü kırmaması hoşunuza mı gidiyor?
Bir insanda ar damarı diye bir şey olur nasıl bir yalandır bu ya bunu yazdığın için utan lütfen. En fazla 1 maç oynar fazlasını oynayamaz dedin sende biliyon bunu özür dilemiyorum erdemsizim de geç. Timmerman ilk maç oynadı yedek değildi hiçbir maç oyundan çıkmadı hiçbir maç Stuut’a yedek olmadı her maç astı hani olanı da olmamış gibi göstermen komik erdemsiz insan örneği sensin işte.

Timmerman övmek o bu demekte komik sen sıyırmışsın. Timmerman yerine orta gelmeli diye yüz tane mesaj atan Yuan gelince de sadece ilk devre Timmerman oynayacak tamam diyen biriyim. Burda kavga Timmerman süper mi değilmi değil Timmermanın Hollandanın en iyi ortası olmasıydı ve bundan rahatsız oldun haksız çıktın şuan özür dilememek için fırıldaklık yapma erdemsiz.

Voleybolda dün yoktur bugün vardır Halil Bey. Timmerman bir ameliyat geçirdi ve yaz boyunca oynamadı. Ayrıca Galatasaray'da da sezonunun ikinci yarısında çoğu maçta yine yoktu. Şimdi bu durumda siz çıkıp derseniz ki Timmerman diğer ortalardan iyi diye o zaman katılamam. Çünkü Timmerman kariyerinde inanılmaz başarılara sahip olmayan bu tarz oyuncuları düşündüğümüzde birbirleri arasında çok seviye farkı yoksa formda olan oyuncunun tercih edildiği bir oyuncudur. Voleybolda saf yeteneğe sahip değil ne yazık ki. Stuttgart'taki şampiyonluğundan bahsedebilirsiniz lakin orada başarı kadroya bir bütün olarak baktığımızda Stuttgart takımının diğer takımlardan nerdeyse bütün pozisyonlarda üstün olduğu için gelen başarı vardır. Bu direkt Timmerman etkisi değildir. Bongaerts bile direkt etki ederek kazandırdı diyemem.

Şu anda Hollanda'nın en formda orta oyuncusu Stuut'tur. Schwerinle o da şampiyonluk yaşadı tıpkı Timmerman'ın Almanya Ligi'nde şampiyon olduğu gibi. Yani Timmerman'dan eksiği yoktur. Hatta servisi daha iyi olduğu için boyu da daha uzun olduğu için artısı vardır. Hollandalı orta oyuncularda genel bir hantallık sorunu var. O yüzden o kısımda ikisinin de eksiği var.

Eğer Felix Timmerman'ı oynatacaksa grup maçlarının 3 tanesinde oynatmaz. Ben 1 maçta oynatacağını düşünüyorum. Duruma göre diğer maçta da biraz süre verebilir ancak 3 maçta da maça as olarak başlamayacaktır. Dünya Şampiyonası başladığında bu mesajıma hak vereceksiniz. Timmerman'ı fazla abartıyorsunuz.

Bu arada diğer 3 oyuncuyu küçümsüyorsunuz Ten Brinke ve Gerritsen konusunda net konuşamam ama 1-2 seneye Stuut'un Timmerman'dan çok daha iyi bir kariyere ve geleceğe sahip olacağını göreceksiniz.
Birde yalandan ben öyle demedim demez mi mesajlar duruyor zaten.

Halil bey şu anda hazırlık maçını izliyor musunuz bilmiyorum ama Hollanda'nın as ortası Stuut. Daha sonra Timmerman ve Gerritsen geliyor. En son orta oyuncusu da yani 4. orta oyuncusu da Ten Brinke. Gerçek bunlar maalesef. Servis olarak Stuut Timmerman'dan kat be kat yukarıdayken Timmerman Hollanda'nın as orta oyuncusu ya da 1. orta oyuncusu diyemeyiz ki Felix de Stuut'u tercih ediyor. Bu hazırlık maçları Dünya Şampiyonası'nın bir ön gösterimi gibidir. Timmerman mutlaka 1 maça as başlayacaktır ancak 3 maçın 3 tanesinde oynama imkanı yok. Hatta ben bu sayıyı 2 ye bile çıkaramıyorum. Umarım daha fazla görürüz ancak yabancı oyuncularımızdan en yetersizi maalesef Timmerman. Çok sırıtıyor. Mesela Bongaerts ikinci setin sonlarına doğru oyuna girdi ki şu anda ekstra set de dahil olmak üzere 2 set oynadı. Dediğim gibi Van Aalenle %50-50 oynama süresi bulacaktır ancak Timmerman için orta oyuncu sayısının 4 olması bu turnuvada da çok göremeyeceğimiz anlamına geliyor.
.
Halil bey şu anda hazırlık maçını izliyor musunuz bilmiyorum ama Hollanda'nın as ortası Stuut. Daha sonra Timmerman ve Gerritsen geliyor. En son orta oyuncusu da yani 4. orta oyuncusu da Ten Brinke. Gerçek bunlar maalesef. Servis olarak Stuut Timmerman'dan kat be kat yukarıdayken Timmerman Hollanda'nın as orta oyuncusu ya da 1. orta oyuncusu diyemeyiz ki Felix de Stuut'u tercih ediyor. Bu hazırlık maçları Dünya Şampiyonası'nın bir ön gösterimi gibidir. Timmerman mutlaka 1 maça as başlayacaktır ancak 3 maçın 3 tanesinde oynama imkanı yok. Hatta ben bu sayıyı 2 ye bile çıkaramıyorum. Umarım daha fazla görürüz ancak yabancı oyuncularımızdan en yetersizi maalesef Timmerman. Çok sırıtıyor. Mesela Bongaerts ikinci setin sonlarına doğru oyuna girdi ki şu anda ekstra set de dahil olmak üzere 2 set oynadı. Dediğim gibi Van Aalenle %50-50 oynama süresi bulacaktır ancak Timmerman için orta oyuncu sayısının 4 olması bu turnuvada da çok göremeyeceğimiz anlamına geliyor.
.
Herşey ortada

Bence konuştukta batıyorsunuz. hani söylediğiniz hiçbir şeyin elle tutulur bi yanı yok. En basiti futbol bütçesinden takım yapılıyor sanmanız çok komik. Bu branşların bütçelerinin futbolla tek bağı vergi iadelerinin bu branşlara verilmesi. Bunu da devlet yapıyor zaten. Yani gs futbolda kazandığı parayı bu branşlara harcamıyor futbolla alakası yok şubelerin. Hele fbnin biz çekilirsek çekileceğini söylemeniz inanılmaz absürt. Biz 10 senedir yok gibiyiz zaten madem öyle onlar da yatırım azaltsaydı dimi :)
Gizem hanımla genelde tersim ama ilkez belkide birbirimize katılıyoruz amatör branşlar özeleştirilsin demeyi anlarım ama amatör branşlar kapatılsın demek kulübe ihanet olur.

Ben kadın voleybol başlığının bir kaç kişi tarafından ego alanına dondurulmesinden çok rahatsızım.

Açıkçası Yakuplu erkek basketbolda kapatma değil ancak altyapı odaklı para harcamadan devam etmeyi mantıklı görüyorum.

O zaman bu forumda ne işin var? Amatör branşlar için açılan bir forumda amatör branşlar kapatılsın diyorsun kapat hesabını git.

Galatasaray'ın futbol dışı şubeleri için sosyal medyada, salonlarda mücadele eden, emek veren insanların olduğu 27 senelik bir forumda herhangi bir şube kapatılmalı diye bir görüşü en azından burada dillendiremezsiniz. Bu kimsenin haddi değildir. Öncelikle bunun altını bir daha kalın bir şekilde çizelim. Böyle görüşleriniz varsa eğer bu forum dışında istediğiniz gibi dillendirebilirsiniz.

Karşılıklı tartışma belli bi saygı neticesinde iyidir. Fakat birbirimize hitaplarda ve ithamlarda saygıyı bırakmamak elzemdir. Forum üyelerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını rica ederim. Haklıyken haksız duruma düşecek durumlardan kaçınalım lütfen.

Oyuncu ve takım özelinde herkesin görüşlerine saygımız var. Lakin aylardır bir oyuncuyu burada sakız gibi ağza dolayıp, bu oyuncunun kendi milli takımında ve kulübünde faydalı olmadığını iddia edip üstüne hala bu formayı giymeye devam eden bir oyuncu hakkında bu görüşleri en basit tabirle talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bu tartışmaya hiç girmek istemiyordum ama Timmerman geldiğinden beri bu takımın başına Barbolini ile üçüncü farklı baş antrenör geldi. Üç hoca da bu oyuncuya güvenip süre verdi. Bu kız kimsenin kafasına silah da dayamadı beni oynatın ya da bana sözleşme verin diye. Daha bir kaç ay önce geçtiğimiz sezon sonunda orta oyuncu bölgesinde yaşanılan sakatlık sonrası yaşadığımız zorluk ortadayken ve Yuanyuan'ın takıma geç katılacağını da düşünerek hala orta oyuncu tercihlerini sorgulamak bana artık kişisel takıntı olarak geliyor. Smaçör bölgesinde İlkin ve Sylla gibi iki tane beton gibi oyuncu var. Lukasik, bütçe artışı yaşamasak as smaçörümüz olacaktı ki kaliteli bir oyuncu. Bunların arkasından gelen ve bir an panikle transfer edilidiği aşikar olan Frantti'yi yabancı rotasyonunda nasıl Timmerman'ın önünde görebiliyoruz bunu da çok merak ediyorum. Sylla ihtimali daha önceden belirseydi şu an Frantti yükskek ihtimalle kadromuzda bile olmayacaktı. Grobelna'nın pozisyon olarak mecbur olmasını da varsayarsak tabiki de Frantti kenarda kalacak yani. Bu tip kişisel takıntıların yanında diğer insanlara çıkarınız mı var, Galatasaray'ı başarılı görmek istemiyorsunuz gibi saçmasapan bir şey söylemek kimsenin haddine değildir. Normalde mesajı silerdim ama mesajı silip bu postu atsam konu boşa düşebilirdi. Bu sebeple mesajı tutacağım.

Gelelim maça. Takımın henüz oyunu ve rotasyonu oturtamadığını gördük. Kaliteli oyuncularımızın performansları sayesinde 3-0 gibi bir skor alabildik. Rotasyon genişliği ve oyunu oturtmanın hocanın vereceği en zorlu sınavlardan biri olacağı konusuna sezon başlamadan önce değinmiştim. Bu yüzden sezon başında oturmuş bir oyun ve rotasyon görmek iyimser olurdu. İlk sette Sylla, ikinci sette İlkin'in kişisel performanslarını izlemek çok hoştu. Daha ilk maçtan oyuncular ve takım hakkında kesin kanılara varılmaması gerektiğini düşünüyorum. Salondaki seyirciye de değinmek gerekiyor. Kulüp, şube ne olursa olsun bir adım atınca taraftar her zaman iki adım atıyor. Umarım bu sayı artarak devam eder geçtiğimiz sezonlardaki ve file arkasındaki tribün ve yan tribündeki bir avuç Galatasaraylı görüntüsü geçmişte kalır.

Son olarak bir şey daha değinmek istiyorum. Sosyal medyada file arkasında var olan tribüne eleştiriler yapıldığını gördüm. Araya giren pandemi ile bir kaç senelik oluşan boşlukla beraber voleybola yükselen ilgi ile beraber henüz daha salonlara yeni gelen yaşı genç arkadaşların öğrenmesi gereken bir kaç şey var diye düşünüyorum. Bu genç arkadaşların bilmesi gereken şey şudur ki bu takıma o file arkasındaki insanlar yaklaşık on senedir hatta daha fazladır destek veriyorlar. Herkesin Galatasaray'a bakış açısı, yorumlaması ve verdiği destek biçimi farklıdır. Avrupa'nın elit liglerinde oturarak, eldeki kağıdı vurarak veya sadece alkış yaparak yapılan bir tribün kültürü var fakat bunu voleybol böyle izlenir gibi bir genelleme yapılmasını da çok anlamlı bulmuyorum. Balkanlarda ve Türkiye'de basketbolda olduğu gibi voleybolda da agresif tribünlere sahipler. Bu agresif tribünün ben çok defa maça etki ettiğini gördüm. Hatta oyuncuların ağzından da bunun ne kadar etkili olduğunu da çokça dinledik. Nasıl file arkasındakiler insanlara öyle destek verilmez, kalkın ayağa, bağırın gibi bir baskıda bulunmuyorsa, voleybol bilen ve seyreden insanların da file arkasındakilere üstten bakış açısıyla yargılamalarını en hafif tabirle cahilce bulmaktayım.

Bırası basket forumu dediği için yönetici fazla ileri gitmiyorum ama sadece şunu söyleyim. Bizzat aziz yılıdırımın 2018 deki açıklaması "Son 4 senede final four yaptık baskette ve hersene 15 milyon euro zarar dan sadece erkek basketbolda 60 milyon euro zarar ettik" şuan ise hersene 50 milyon euro zarar ettiklerini artık bu spor dallarına sponsor desteği dışında para aktarılmaması gerektiğini dile getiriyorlar. 100 yılı aşkındır bu ülkede voleybol oynanıyor ama hala kendi seyircisini oluşturmadı. Misal dünkü maçtaki seyircilere 3 metre çizgisi nedir vs sorsan çoğu bilmez. Aynı şekilde fener seyircileride bilmez. Çünkü bunlar futbol seyircisi.
Bu senede bu yatırıma rağmen başarısız olursak seneye 3 milyon euroya egonu isteriz denecek. İstemenin sınırı yok. Dediğim gibi amatör branşlara geçmişteki gibi sponsor desteği kadar harcama yapılacaksa devam etmeliyiz. Ama işte karşımızdaki zihniyet biz Spor Klübüyüz Galatasarayı baskette, voleybolda nasıl ezdik demek için milyonlarca euro zarar ediyorlar. Futboldaki ezikliklerini burdan gidermeye çalışıyorlar. Haliyle bu alanlara biraz ilgisi ılan arkadaşlarda bu dallara getirisi geri dönüşü olmayan milyon eurolar harcamamızı istiyorlar. Bu şekilde bence rakibin tuzağına düşüyoruz. Şikayet etmeden devam edeceksek sponsor desteği dışında para akıtmamalıyız. Bizi ayakta tutan para kazandıran Futboldaki başarılarımızdır. Zaten yüzde 95 imiz futbol taraftarlığı nedeniyle baskette voleybolda GS yi bu branşlarda destekliyor.

Son düzenleme:
Bırası basket forumu dediği için yönetici fazla ileri gitmiyorum ama sadece şunu söyleyim. Bizzat aziz yılıdırımın 2018 deki açıklaması "Son 4 senede final four yaptık baskette ve hersene 15 milyon euro zarar dan sadece erkek basketbolda 60 milyon euro zarar ettik" şuan ise hersene 50 milyon euro zarar ettiklerini artık bu spor dallarına sponsor desteği dışında para aktarılmaması gerektiğini dile getiriyorlar. 100 yılı aşkındır bu ülkede voleybol oynanıyor ama hala kendi seyircisini oluşturmadı. Misal dünkü maçtaki seyircilere 3 metre çizgisi nedir vs sorsan çoğu bilmez. Aynı şekilde fener seyircileride bilmez. Çünkü bunlar futbol seyircisi.
Bu senede bu yatırıma rağmen başarısız olursak seneye 3 milyon euroya egonu isteriz denecek. İstemenin sınırı yok. Dediğim gibi amatör branşlara geçmişteki gibi sponsor desteği kadar harcama yapılacaksa devam etmeliyiz. Ama işte karşımızdaki zihniyet biz Spor Klübüyüz Galatasarayı baskette, voleybolda nasıl ezdik demek için milyonlarca euro zarar ediyorlar. Futboldaki ezikliklerini burdan gidermeye çalışıyorlar. Haliyle bu alanlara biraz ilgisi ılan arkadaşlarda bu dallara getirisi geri dönüşü olmayan milyon eurolar harcamamızı istiyorlar. Bu şekilde bence rakibin tuzağına düşüyoruz. Şikayet etmeden devam edeceksek sponsor desteği dışında para akıtmamalıyız. Bizi ayakta tutan para kazandıran Futboldaki başarılarımızdır. Zaten yüzde 95 imiz futbol taraftarlığı nedeniyle baskette voleybolda GS yi bu branşlarda destekliyor.

GS amatör branşlara yatırım yapmamasına rağmen borcu en fazla kulüp demek ki futbola anormal bir para harcanıyor, yerel lig dışında da karşılığını henüz görebilmiş değiliz. Dün salonda bir ortam vardı 15-25 yaş grubu arasında çocuklar nasıl sahipleniyordu takımı. Futbola gelince biz muhasebeci değiliz diyenlerdesiniz anladık, o zaman diğer branşların da muhasebesini tutmanıza gerek yok. 11 milyon euro para verdiğin oyuncu tek senede atıl duruma düşüyor merak etmeyin Egonu'yu alırsak yarın öbür gün maddi manevi karşılığını alacağınızdan şüpheniz olmasın.

Galatasaray futbol klubudur. Yerel lig dışındada uefa kupası ve super cup almıştır. Bende dünkü maçtaydım çoğu seyircimiz futbol seyircisi idi. Bizde para getiren spor dalı futbol olduğu için, asıl parada futbola harcanır. Amatör branşlardada ise geçmişteki gibi sponsor desteği ne ise o harcanmalı. Ha çok paranız vardır koyarsınız şirketinizin ismini Galatasaray Dillice Grup, kasayada 50 milyon euro voleybolda egonular baskette miroticler alınır.

Yok değildir. Egonuları alacağız, biraz daha para harcasınlar futbola da ordan bir vergi iadesi alalım. Zaten şu an harcanan paranın çoğu vergi iadesi ve sponsorlardan geliyor kulübün cebinden 1 cıkan 1 milyon euro vardır yoktur, öyle boş sallamaya gerek yok yani.

Cem beyi ciddiye almak mümkün değil. Gs daha çok para harcayacak siz de muhtemelen bu duruma kahrolacaksınız sizin için üzgünüm. Tek diyebileceğim bu :)

Futbol seyircisi cümlesine de bitiyorum he. Burada hepimiz basketbol veya voleybol takip ediyoruz, seviyoruz. Babadan ya da anneden basketbol, voleybol ya da başka bir spor camiası içerisinde değilseniz herkes futbol izleyerek sporla tanışıyor. Ve bir çok Galatasaraylı gibi bende futboldan takip ederek başladım. Fakat Galatasaray'ın sadece futboldan ibaret olmadığını idrak ettim ve bu branşları da takip etmeye başladım. Tıpkı milyonlarca Galatasaraylı gibi. Yani bu durumda ben ve benim gibi bir çok insan da mı futbol seyircisi oluyor?

Hadi bunları da geçtim. Benim kulübün bu branşlarda başarılı olmasını istemem illa da bu branşları yakından takip edip oyundan anlamamı mı gerektiriyor? Sanki futbolu takip eden herkes futboldan çok anlıyor ya. Bir Galatasaraylı evvela bu sporların hiçbirinden anlamayıp sadece Galatasaray isminin en zirvede olmasını da isteyemez mi? Ben Galatasaray atletizm branşının çekiç atma dalının da bir numara olmasını istiyorum ama hiç anlamam çekiç atmadan. Sene olacak 2026 artık bu tip kategorilendirilmiş zırvalıkları bir kenara bırakalım.

Cem Bey, size son ikazımdır. Galatasaray Olimpik branşları üstüne kurulmuş en eski forumda buraya harcanan paralara yazık oluyor veya burası futbol kulübüdür gibi safsatalarınızı bu forum dışında telaffuz ediniz. Aksi takdirde Galatasaray voleybol takımına saygısızlıktan size ceza vereceğim. Bu sebeple bu konunun burada kapanmasını ve başlıkta da olduğu gibi voleybol takımımız hakkında yazılar yazılmasını tavsiye ediyorum.

Geri