• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

%20 verimle bitirdiğini geçen sezon lütfen atar mısınız hepimiz görelim ben bilmiyormuşum ya at kanıtla.İlkin o sezon oyundan çıkmama rekoru kırmış ya at kanıtla.İlkin tek sezonluk rekor kırdı diye yalan atmaz mı birde İlkin 2023/2024 sezonunda lig tarihinde en çok sayı üreten smaçörü olmuştur ondan başka bir sezonda o kadar sayı üreten bir oyuncu yazsana ne tek sezonu.Adam sadece yalan atarak gidiyo yok başkası da o rekoru kırabilirmiş argümana bak.Geçen sene o sezonun en skoreriydi kendi rekorunu kıramadı sadece o sezonun en skoreri kaldı yine bir rekor geçecekse kendi rekorunu geçecek.Ah keşke Timmerman olayı gibi somut bir şey olsa da görüşürüz desek.Sonra haksız çıkınca özür dilememek için siteden 1 ay kaybolsan herkes görse o dahiyane voleybol bilgilerini.

Son düzenleme:
Wang Yuanyuan x Sichuan ( 3 Set )

10/12 %83h
3 blok
1 ace
14 sayı, +12 WL
Çok şey katacak alışabilirse lige.

Martyna Lukasik:

Türkiye kesinlikle Polonya veya İtalya'dan farklı. Bu yeni ülkeyi sürekli öğreniyorum. Bu benim için yepyeni bir deneyim. İtalya ve Türkiye Ligi, dünyanın en güçlü liglerinden ikisi. Böyle bir fırsatım olduğu için mutluyum. Mükemmel oyuncularla oynayabilir, onlardan ders alabilir ve kendimi daha iyi bir oyuncu haline getirebilirim.
Sadece altın madalyayı hedefliyoruz. Yüksek hedefler koymak gerekir, bunun için oynuyor ve çalışıyoruz.

Taraftarlar gürültülü ve kesinlikle destekleyici. Ben esas olarak bizim taraftarlarımıza odaklanıyorum, çünkü sadece onları duyuyorum. Sahada da bu desteği hissediyorsunuz ama konsantre olmak için dışarıya karşı izole de oluyorsunuz. Onlardan gelen bu pozitif enerji harika.
Martyna Lukasik, Sultanlar Ligi'ndeki ara dönemde yaptıkları hakkında:

Kesinlikle oldukça zorlu bir kuvvet antrenmanı yapıyoruz. Ayrıca salonda da çok zaman geçiriyoruz. Hala geliştirmemiz ve öğrenmemiz gereken çok şey var. Birbirimize alışma sürecimiz de devam ediyor ve bu ara dönemi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca dinlenmek için de zamanımız var.

%20 verimle bitirdiğini geçen sezon lütfen atar mısınız hepimiz görelim ben bilmiyormuşum ya at kanıtla.İlkin o sezon oyundan çıkmama rekoru kırmış ya at kanıtla.İlkin tek sezonluk rekor kırdı diye yalan atmaz mı birde İlkin 2023/2024 sezonunda lig tarihinde en çok sayı üreten smaçörü olmuştur ondan başka bir sezonda o kadar sayı üreten bir oyuncu yazsana ne tek sezonu.Adam sadece yalan atarak gidiyo yok başkası da o rekoru kırabilirmiş argümana bak.Geçen sene o sezonun en skoreriydi kendi rekorunu kıramadı sadece o sezonun en skoreri kaldı yine bir rekor geçecekse kendi rekorunu geçecek.Ah keşke Timmerman olayı gibi somut bir şey olsa da görüşürüz desek.Sonra haksız çıkınca özür dilememek için siteden 1 ay kaybolsan herkes görse o dahiyane voleybol bilgilerini.

%20-25 arası hücum verimliliği dedim. Rekor kırdı dediğiniz sezon bile istatistikleri ortada.

2023/2024 sezonunu %42.3 hücum yüzdesi ve %24.7 verimlilikle bitirmiş. Yani bir şey iddia ediyorsam yalan yanlış bilgi vermem merak etmeyin. Burada hücum yüzdesini %45 civarına verimliliği %35 civarına çeksin deme sebebim verimliliğin zaten çok daha önemli bir istatistik olmasıdır.

Bakın mesela Saliha Şahin bile Polonya Ligi'nde aynı sezonda daha yüksek bir hücum verimi oranıyla oynamıştır. Elbette bu gösterge olamaz çünkü ligimiz daha kaliteli. Ancak demek istediğim bu oranlar hiçbir yerli smaçör için yeterli değil.

Bu da İlkin'in geçen sezonki Ocak ayı istatistikleri. İlkin'de bir gelişim yok önceki sezonunun birebir aynısı. Bu yaştan sonra gelişemez. Ayrıca rekor kırdığı sene bile yabancı smaçörlerin çok gerisinde. Markova ve Arina'yı zaten saymıyorum İlkin'den kat kat iyi oyuncular ancak bir Voronkova bile ki prime Voronkova değildir %46 hücum yüzdesi ve %31 verimlilikle İlkin'den üstteymiş. O yüzden hep diyoruz ki İlkin iyi bir bench oyuncusu olur ancak bu takım şampiyonluğa oynayacaksa as oyuncusu olamaz. Gizem hanım da bunu savunan diğer üyeler de bu konuda haklılar.

Son düzenleme:
Wang Yuanyuan x Sichuan ( 3 Set )

10/12 %83h
3 blok
1 ace
14 sayı, +12 WL
Çok şey katacak alışabilirse lige.

Bu konuda hak veriyorum dediğim gibi haklı olduğunuz kısımlarda hak veririm. Wang bir an önce gelmeli. Tabi gelip ligde maça çıkmadan 1.5 yıl imzalayalım 2 yıl imzalayalım diyenlere katılmıyorum sonra sözleşmesi elimizde patlayabilir. Beklemeliyiz. Birkaç maç görmeliyiz. İyi oynarsa ki ben iyi oynayacağına inanıyorum işte o zaman sonraki sezon için de imzalayalım.

Timmerman'ın tribüne gitmesi Frantti veya Lukasik'in de bazı maçlarda denenmesi konusunda daha iyi olabilir. Ancak bu kısımda daha önce mesajımda bahsettiğim gibi yerli orta oyuncular devreye giriyor. Maalesef ki yerli orta oyuncularımız da yetersiz. Bu yüzden Frantti veya Lukasik'in oynama ihtimali de azalıyor. Hele bir de Naz sezona iyi giriş yapamamışken. Ayçin'de hiçbir gelişim göremiyorum. Yasemin inşallah bir şeyler yapar diye düşünüyorum ama o da geçen sezon çok inişli çıkışlıydı. Yabancı kuralının aşırı katı olduğu ligimizde Grobelna, Timmerman hamlelerini sert eleştirme sebebim budur. En azından daha iyi bir yerli orta ve jübile yapmak için gelen Naz yerine iyi bir yerli pasör bizi çok rahatlatırdı. Frantti ve Lukasik'ten de daha iyi katkı almamıza sebep olurdu.

Bu arada Sylla-İlkin, Sylla-Lukasik (bence tercih edilmesi gereken ikili bu arada), Sylla-Frantti, Frantti-İlkin, Lukasik-İlkin smaçör ikilisi rotasyonunu da hiç beğenmiyorum. Bir oyuncumuz Markova, Zhu hatta onları geçtim en azından 1.90m üzeri bir smaçör olmalıydı. Power smaçör ancak geliştirilebilecek power smaçör bulmalıyız genç bir smaçör. Scandicci bu konuda direkt Sarah Franklin alıp büyük bir avantaj sağladı. Aynı hamleyi bizim de yapmamız gerekiyor. Vakıfbank da bunu Markova'da yaptı zaten 2 sene önce. Smaçör konusunda boy ortalaması Avrupa'da gittikçe artarken biz 1.80-1.85mlik smaçörlere yatırım yapıyoruz. İmoco'nun, Scandicci'nin, Vakıfbank'ın, Fenerbahçe'nin, Eczacıbaşı'nın smaçör ortalamasını da çapraz ortalaması gibi uzun tuttuğu ortamda onlardan tamamen farklı bir oyun kurgusu belirliyoruz. Bu oyun kurgusu yıllardır başarı getiriyor mu? Hayır. Neymiş hızlı oyunmuş. Ne kazandırdı? Bırakalım bu sistemi.

Yapılması gerekenleri bir daha yazalım.

1-Yıldız çapraz konusu zaten bilindik bir şey onu detaylı yazmama gerek yok.
2-İyi bir yabancı orta oyuncu bulmalıyız Wang'ın yanına (4+2 olmasına gerek yok 3+3 te de 7 yabancı yapabiliriz)
3-Jübile için geldiğine inandığım Naz yerine mutlaka Dilay hamlesi yapılmalı. Elif'ten daha çok potansiyeli var. Cansu zaten gelmez. Dilay olmasa da başka bir yerli pasör bulmalıyız.
4-Minimum 2 tane iyi yerli orta oyuncu almalıyız. Hem Ayçin hem Büşra Güneş bu seviyeler için yetersiz.
5-Eylül'ün yanına iyi manşet alan libero da şart bana kalırsa. İrem ne kadar süre alabilecek ki gelişsin?
6-Bana kalırsa gerekli hamle olan üstte bahsettiğim uzun boylu smaçör hamlesi.

Çapraz ve smaçörlerin boyunu uzatmalıyız. Orta oyuncularda ortalarımızın biri mutlaka ayakları çabuk ve çevik, diğeri ise fileyi kapatan uzun bir orta olmalı. Kadro boy ortalamasının mutlaka uzaması gerekiyor. Bu konuda Barbolini'nin sistemine buradaki diğer arkadaşlar gibi karşı çıkmıyorum. 3 maçta adamı yerin dibine sokamam. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. İtalya'da iyi kötü başarısı var. Burada da başarılı olmasını umalım. Lakin o Grobelna transferini asla affetmeyeceğim. Sebebini de açıklamaları gerekiyor.

Son düzenleme:
Geri