• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu mantıkla bakılırsa bizim ilk devre Fener maçı içinde bence aynı kıyası yapmanız lazım o maçta 3-2 bitti bu özgüven biraz fazla geldi sözü sizin içinde geçerli.Vb-Fener maçı analizi yerine somut ilk devre iki takımın maçı var Gs daha dominant oynamış son anda elinden kaçırmıştı umarım bu sefer kazanan biz oluruz.
İyi de ben o maçı FB rahat aldı demedim ki... Olaya maç maç bakarsanız yanılırsınız. Bunu anlatmaya çalışıyorum. FB iki gün önce THY de yenildi... Vakıfbank geçen hafta Zeren'ş kıl oayı yendi.. Her takım her maça aynı konsantrasyon ile çıkmaz. Mevzu bu...

Yani GS'yi zorlanarak yenen FB ile VB karşısındaki FB'yi aynı sanırsan büyük hata edersin... İki maçın motivasyonu çok farklı... Anlatmaya çalıştığım bu. Yoksa elbette FB de yenilir, VB de... Önemli olam bı iki takımı 3 veya 5 maçlık seride eleyebilmek...

İyi de ben o maçı FB rahat aldı demedim ki... Olaya maç maç bakarsanız yanılırsınız. Bunu anlatmaya çalışıyorum. FB iki gün önce THY de yenildi... Vakıfbank geçen hafta Zeren'ş kıl oayı yendi.. Her takım her maça aynı konsantrasyon ile çıkmaz. Mevzu bu...

Yani GS'yi zorlanarak yenen FB ile VB karşısındaki FB'yi aynı sanırsan büyük hata edersin... İki maçın motivasyonu çok farklı... Anlatmaya çalıştığım bu. Yoksa elbette FB de yenilir, VB de... Önemli olam bı iki takımı 3 veya 5 maçlık seride eleyebilmek...
Yok konuya Fb ile Gs ikilisine de maç yakın bence diyince ne bu özgüven demiştin de ordan başladı konu başı bu bunlar değildi yani bakalım maç gelsinde.

Akimova alınabilir bir risk...
Sahadaki yabancı sayısı artmayacak ise Yuanyuan dan çıkılmalı bence. Bir orta oyuncuya o kadar para gömmeye gerek yok. Orta oyuncu devri artık bitti.... Eskiden Torres, Ravva, Gipli, Thaisa ve Eda gibi orta oyumcular büyük fark yaratırdı... Artık öyle bir durum yok. Zira servisler izin vermiyor böyle bir şeye. Bugün en iyi hücum eden orta oyuncu ile en iyi blok yapan orta oyuncuyu tek vücutta birleştirsek; set başına 1 blok ve set başına 3 hücum sayısından daha iyisi mümkün değil... Değmez yani bu kadar katkı verecek bir oyuncuya milyon dolara yakın para vermeye. Al Kübra, Karmen vs çok da bir şey kaybetmezsin, bütçende power smaçöre ciddi boşluk kalır.

Bongaerts - Alimova
Tolok - İlkin
Karmen - Yasemin
Eylül

Begüm Firenze'de hiç süre alamıyor misal... Mümkünse şiddetle tavsiye ederim. Yoksa FB kapacak Eda sonrası için... Genç nesilde uzak ara en yeteneklisi ve gelecek vaad edeni O...

Açıkçası yüksek ihtimal seneye elimizdeki tahmini ne kadar bütçe ayrılır ile şöyle bir kadro beklentim var benim umarım olur.

Bongaerts Naz
Akimova Alexia
Sylla İlkin Frantti Lukasik(?)
Yuan Yasemin Ayçin Karmen
Eylül Merve

Seneye yabancı sayısı 6 olacağı için 3 yabancı smaçör ile çıkarız gibi Frantti 4. smaçör olmayı dert etmeyecek maliyet olarak da çok bir maliyeti olmadığı 4. smaçörüm ben neden oynamıyorum diye huzursuzluk da çıkarmayacağı için elde tutulmalı diye düşünüyorum.Lukasik ile de devam edilebilir 3. smaçör olarak oda gayet iyi oyuncu ama Wu için biraz nabız yoklanması taraftarıyım Wu şuan iyi bir komple smaçör olma yolunda hızla gidiyor ya da hücum tıkanınca manşeten vazgeçilebilecek maçlar için uzun boylu power bir smaçör de düşünülebilir ama Lukasik olsa da itirazım olmaz.Akimova hamlesi zaten oldu gibi Büşra ve Timmerman yerine Karmen ya da Begüm gibi hamleler kesinlikle bende isterim.Yedek libero gelse de bişey değişmez zaten Eylül hiç çıkmadan oynuyor iki sezondur ama her ihtimale karşı lig de as oynama tecrübesi olan bir yedek libero.Yapılabiliyorsa da Lukasik yerine Wu ya da power bir smaçör olabilir ama dediğim gibi Lukasik devam kararına da kimsenin itirazı olmaz bence.

Bu kurulan kadro da hemen hemen bu senenin bütçesinin enflasyona göre artmış hali oluyor.Herkes aynı Büşra İremnur Timmerman Grobelna Aslı gidiyor yerlerine Akimova Karmen Merve geliyor bir maliyet farkı çok olmaz o yüzden bütçe artar bence biraz bile seneye o artan bütçe ile Wu hamlesi zorlayabiliriz.

İlk 6 içinde ilk tercih Naz performansı arttı ikinci devre
Naz
Akimova
ilkin Sylla
Yuan Yasemin
Eylül

Eğer Naz düşerse
Bongaerts
Akimova
İlkin Sylla
Yasemin Karmen
Eylül

Ve yedeklerimizde çok sağlam olduğu için kim düşerse oyundan giren çıkanı çok aratmaz.Benimde aklımdaki gelecek sezon için kadro bu tahmini bütçemiz ne olur ile.

Son düzenleme:
Akimova alınabilir bir risk...
Sahadaki yabancı sayısı artmayacak ise Yuanyuan dan çıkılmalı bence. Bir orta oyuncuya o kadar para gömmeye gerek yok. Orta oyuncu devri artık bitti.... Eskiden Torres, Ravva, Gipli, Thaisa ve Eda gibi orta oyumcular büyük fark yaratırdı... Artık öyle bir durum yok. Zira servisler izin vermiyor böyle bir şeye. Bugün en iyi hücum eden orta oyuncu ile en iyi blok yapan orta oyuncuyu tek vücutta birleştirsek; set başına 1 blok ve set başına 3 hücum sayısından daha iyisi mümkün değil... Değmez yani bu kadar katkı verecek bir oyuncuya milyon dolara yakın para vermeye. Al Kübra, Karmen vs çok da bir şey kaybetmezsin, bütçende power smaçöre ciddi boşluk kalır.

Bongaerts - Alimova
Tolok - İlkin
Karmen - Yasemin
Eylül

Begüm Firenze'de hiç süre alamıyor misal... Mümkünse şiddetle tavsiye ederim. Yoksa FB kapacak Eda sonrası için... Genç nesilde uzak ara en yeteneklisi ve gelecek vaad edeni O...
Aslında buradaki olay yabancı sınırlaması yoksa yabancı orta kullanılması güzel olurdu ama Yuanyuan bence fiyat performans açısından mantıklı bir hamle değil. Begüm potansiyelli biri ama koyu fbli. Geleceğini sanmam uzun vadeli olarak.

İki yerli orta kullanmak bence de en mantıklısı. Ben hep bunu anlattım zaten. Şuan yuanyuanın verdiği katkıyı verecek yerli ortalar var hem de daha ucuz

Naz ile devam edeceğimizi düşünmüyorum yerli pasör arayışı var şubenin. Son duruma göre naz konusu belli olur.

Naz voleybolu bırakacaksa arayış olur onun dışı Naz ile devam edileceğini düşünüyorum.

Akimova hamlesi oldu diye bakarsak aslında çok bir kadro değişimine ihtiyaç yok minimal hamleler yeterli.Yasemin Ayçin Yuan yanına Karmen hamlesi hem gelecek hemde ihtiyaç açısından iyi olur.Eylül arkasına bence lig de sürekli oynama tecrübesi olan bir yerli yedek alınmalı.Lukasik Frantti ikilisinden biri tutulup yanlarına Wu Zhu gibi isimlee zorlanabilir olmasa ikisi de tutulsun.Böyle bir kadro kurarsak da bu sene olduğu gibi seneye de hedef ilk 3 olur CL gidebilirsek orda kalıcı olmayı hedefleriz.Zaten kimi alırsak alalım Vakıf bu sene de seneye de dünyanın en iyi takımı haline geldi.Seneye de tamamen bu senin kadrosunun aynısı ile çıkacaklar sadece Derya yerine İvanovic geliyor libero harici Vakıf kadrosuna bir kusur bulamıyorum.

Tolok ciddi anlamda pç bölgesine geçince bu kadar adapte olacağını düşünmezdim ama her maç istikrarlı şekilde Novara taşıyor bize gelsin bende isterdim ama seneye de sözleşmesi var Novara salmaz kimseye gibi.

Barbolini de 2. devre iyi başladı umarım büyük koç etkisini yapar ilk devre ne kadar kötü yönetilirse bir takım o kadar kötü yönetti ama 2. devre oyunumuz istediğimiz sisteme döndü umarım böyle devam eder çünkü kadınlarda hem milli hem kulüp bütün kupaları almış tek bir alamadığı kupa kalmamış biri.
Milli takımlarda
1 Olimpiyat
1 Dünya Şampiyonası
2 Avrupa Şampiyonası
2 VNL

Kulüpte

4 Şampiyonlar Ligi
1 Dünya Kulüpler Şampiyonası
2 Cev Cup
3 Challenge Cup
5 İtalya ligi

Kupa koleksiyonunda eksik yok sadece Türkiye ligi şampiyonluğu yok diyebiliriz oda uluslarası bir kupa olmadığı için çok da eksik değil aslında.Umarım bu övünerek zamanında attığı CV nin hakkını verir artık ilk devre çok bozdu takımı ama bu devre ben 3 maçtır oynadığımız oyunu sistemi geçen seneki sistem olduğu için beğeniyorum.

YuanYuanı tutmanın mantıklı tarafı yok çünkü gereksiz pahalı ve yabancı sınırı dolayısıyla sürekli oynatman şüpheli. Yerli pasör naz olacaksa nazın eline kaderimizin bırakılması düşünülüyorsa tabi Yuanyuana da ederinden fazlasını verelim ne olacak canım!
Akimova-Alexia
Sıla-Bongaerts
Yasemin-Kübra-Karmen-Ayçin
Sylla-AnaC-Zhu-İlkin
Eylül-Ayça

Sıla Akimova
AnaC-Zhu
Yasemin-Kübra
Eylül… as takım da bu olmalı. Keşke böyle bi kadro kurmayı akıl etseler ah ah… sezon gidişatına göre de şuraya bir orta takviyesi yapılır mis gibi sezonu kapatırdık. Ama tabi ki böyle bi şey yapılması teklif dahi edilemez çünkü ilkini oynatmak zorundayız!!!

YuanYuanı tutmanın mantıklı tarafı yok çünkü gereksiz pahalı ve yabancı sınırı dolayısıyla sürekli oynatman şüpheli. Yerli pasör naz olacaksa nazın eline kaderimizin bırakılması düşünülüyorsa tabi Yuanyuana da ederinden fazlasını verelim ne olacak canım!
Akimova-Alexia
Sıla-Bongaerts
Yasemin-Kübra-Karmen-Ayçin
Sylla-AnaC-Zhu-İlkin
Eylül-Ayça

Sıla Akimova
AnaC-Zhu
Yasemin-Kübra
Eylül… as takım da bu olmalı. Keşke böyle bi kadro kurmayı akıl etseler ah ah… sezon gidişatına göre de şuraya bir orta takviyesi yapılır mis gibi sezonu kapatırdık. Ama tabi ki böyle bi şey yapılması teklif dahi edilemez çünkü ilkini oynatmak zorundayız!!!
İlkin hastalığınızdan vazgeçmelisiniz takıntı iyi bir huy değil. Birde böyle klnayeli cümlelerle kısır tartışma yaratmanızda ayrı rahatsızlık verici bir durum umarım bir son bulur.

Ben kafamdaki kadroyu kuruyorum benim kadromda as olarak ilkin oynamamalı diyorum ama bu imkansız çünkü ilkin dokunulmaz görünüyor diyorum bunun neresi takıntı? Benim için smaçör çok çok önemli bi konu. Benim hayalimdeki hiç olmayacak bi şey ve üzülüyorum bırakın da kendimi ifade ediyim! Bu konu ciddiye alınması gereken üstüne düşünülmesi gerekilen bi konu

Maksat üçüncülük ile yetinmekse İlkin ve Sylla ile devam edilebilir. Akimova her ne kadar bir Antropova olmasa da EV ile başa baş oynanabilir. Tabi EV diğer smaçörü sürpriz bir hamle yapmaz ise.

Ama Yok hedef VB ve FB yi geçmek olacaksa kusura bakmasın kimse; o smaçörler İlkin ve Sylla değil. Çünkü bu iki bölüm sonu canavarının kadroları neredeyse kusursuz. FB seneye Hande'nin önüne Zhuang'ı getirecek. Eğer Ana C. dan çıkacaklarsa bence hiç düşünülmeden GS almalı.. Hatta Sylla ile takas etmeyi düşünmeli... Sylla ve İlkin aynı oyuncular zira... Bir takıma ikisi birden çapraz olmaz. Ancak birbirlerinin yedeği olabilirler. Tıpkı Ana ve Arina gibi... FB bu gerçeği yeni yeni anlıyor. GS nin ki bu kadar uzun sürmez umarım...

Ana C. yi EV alırsa o üçüncülük de. büyük tehlikeye girer.... Hatta mucizelere kalır.

Sylla bu sezon İlkinden fazla ne yapmış tek bir alanda İlkinden istatistiksel olarak önde mi çok merak ettim kim daha çok blok yapmış İlkin kim daha çok ace atmış kim daha çok sayı almış İlkin kim daha yüzdeli hücum etmiş İlkin kim daha çok oyun içi defans yapmış İlkin kim daha çok ace atmış İlkin yerli olması da cabası takımın ilk devre yine her alanında zirve de olan oyuncusunu asıl problem olarak görmeyi her mesajda sadece İlkin İlkin yazmak takıntıdan başka birşey değil.Ha Ayçanın Vakıfta as oynarken gelip bizde yedek oturacağını sanan birine zaten voleybol anlatamasın.Ütopik kadro yazmak kolay gerçekçi yazmak kulüp adına daha yararlı olacaktır.

Son düzenleme:
sylla berbat suana kadar lazovic kadar bile katki veremedi 1 sayi aliyosa 2 top disari vuruyor

Maksat üçüncülük ile yetinmekse İlkin ve Sylla ile devam edilebilir. Akimova her ne kadar bir Antropova olmasa da EV ile başa baş oynanabilir. Tabi EV diğer smaçörü sürpriz bir hamle yapmaz ise.

Ama Yok hedef VB ve FB yi geçmek olacaksa kusura bakmasın kimse; o smaçörler İlkin ve Sylla değil. Çünkü bu iki bölüm sonu canavarının kadroları neredeyse kusursuz. FB seneye Hande'nin önüne Zhuang'ı getirecek. Eğer Ana C. dan çıkacaklarsa bence hiç düşünülmeden GS almalı.. Hatta Sylla ile takas etmeyi düşünmeli... Sylla ve İlkin aynı oyuncular zira... Bir takıma ikisi birden çapraz olmaz. Ancak birbirlerinin yedeği olabilirler. Tıpkı Ana ve Arina gibi... FB bu gerçeği yeni yeni anlıyor. GS nin ki bu kadar uzun sürmez umarım...

Ana C. yi EV alırsa o üçüncülük de. büyük tehlikeye girer.... Hatta mucizelere kalır.
Ben şampiyonluk hedefini çok zor görüyorum zaten Vakıf canavar gibi kadro kurdu seneye de hepsiyle devam sadece Derya yerine İvanovic gelicek orda da güç kaybı değil güçlenme var.Şuan çıkıp Haak aldık deseler bile seneye yine Vakıf favori olur gibi şuanlık görülen seneye hedef 3. olup CL de kalıcı olmak olacaktır.Vakıf bu sene de seneye de voleybolu domine edecek gibi ama 2 senenin sonunda kadro yenilenme ister o yenilenme doğru yapılamaz ya da oyuncu kaybı yaşanırsa Vakıf tahtı bırakır ama şu 2 sene dünya voleybolunda İmoco yerine tahta Vakıf geçti gibi duruyor.

Geri