Yakup hoca gerçekten de çok zayıf kalmış takımı yönetmekte ama aslında çok da kötü oyuncular seçmemiş.Yeni hoca ile iyi takım olduk.
Koç değil, stajyer, yamak filan dediğimizde bize kızıyorlardı. Yine haklı çıktık..Belli ki önceki koç el freniymiş. Galatasaray taraftarı koçunu buldu. Güncel kadroya doğru bir kaç ekleme yapılırsa her kulvarda iddialı konuma geliriz diye düşünüyorum. Güncel durumu benden daha iyi bilen kıymetli renktaşlarım daha iyi analiz yaparlar. Ben bu koçla uzun süre çalışılması taraftarıyım.
Hayali bile güzel.Monaco'daki mali sorunlar nedeniyle Mirotic ayrılacak gibiymiş. Şampiyonlar ligi ve Japonya transferler için ihtimal dahilinde olabiliyor. Euroleague'de takımlar arası transfer kapalı olduğu için. Joventut takipteymiş durumu
Şunu bir netleştirelim:
Kadronun eksiklerinin olması ve iyi kadro denmemesi başka bir şey ki kadro mühendisliğinde yapılan yanlışları hepimiz dile getirmişizdir. Ben bile ki berbat sonuçlar alındığında dahi kadronun burada bahsedildiği kadar kötü olmadığını, ekmek banılan BJK ile kalite anlamında pek fark olmayıp farkın coaching kaynaklı olduğunu belirtmeme rağmen şu anda bile denk denk getirilirse 1-2 takviye yapılması gerektiğini yazıyorum zaten.
Ancaaakk Yakup hoca döneminde ''direkt kötü kadro, berbat oyuncular, '' diye bıkmadan usanmadan kötülenen oyuncularla Pozzecco dönemindeki oyun ve skorlar alınıyorsa kimse kusura bakmasın bazı şeyler doğru yorumlanmamıştır.
4-5 milyon dolara kurulan takımla da zaten realist hedef Fb dışında herkesi geçmeye oynamak ve BCL'de de şampiyonluğu hedeflemek olurdu. Mevcut takım da eksikleri de olsa bunu yapmaya çalışıyor zaten
Geçen seneki kadro da kötüydü ama o takım BCL'de final yaptı, ligde ikinci yarı nerdeyse maç kazanamadı. Evet daha iyi durumdayız 1 ay önceye göre ama burada kaybedilen Le Mans maçı, keza çok kötü oynanan bir Hapoel Holon maçı var. Dün de bazı şeyleri son çeyrekte iyi yaptığımız için kazandık ve istikrarlı performans alamadığımız en az 2-3 yabancı oyuncu var.
İmkansız bir maçı kazanmadık, Ekrem Memnun döneminde sallanan takım Efes'ten 2 maç aldı mesela. Kastettiğim şey bu aslında.
Yani sallanarak kazanmak, öyle ya da böyle kazanmak bir yana ortada Pozzecco sonrası net bir tablo var. 9 maç 7 galibiyet ve lig sıralamasında direkt rakiplerimize karşı alınan rahat galibiyetler. Kaybedilen maçların biri de Avrupa'nın en iyisine karşı hakem kararıyla. Biraz düzgün yönetseler ya da son topta şans yanımızda olsa o bahsettiğin imkansız galibiyet de geliyordu.
Tablo bu kadar netken lafı çok uzatmaya gerek görmüyorum açıkçası. Gece gündüz yerin dibine sokulan oyuncular sizin değerlendirdiğiniz kadar kötü gibi değilmiş demek ki.