#21 Pops Mensah-Bonsu

Pops Mensah-Bonsu Galatasaray Liv Hospital'da

B_18278_mensahbonsu_B.jpg

Galatasaray Liv Hospital, Pops Mensah Bonsu ile kesin anlaşmaya varmıştır.

Pops Mensah-Bonsu

7 Eylül 1983'te İngiltere'de dünyaya geldi. 2,06 metre boyunda dört ve beş numaralı pozisyonlarda görev alabilen Pops Mensah-Bonsu 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması giymiş ve Ergin Ataman yönetiminde Arroyo, Erceg ve Dudley ile birlikte üç kupalı bir sezon geçirmişti. Ligde normal sezonda 14,2 sayı 8,1 ribaund ve playofflarda 10,3 sayı 7 ribaund ortalamaları yakalarken Eurochallenge Final Four MVP olmayı başarmıştı. Chalon önündeki finalde 26 sayı 20 ribaund ile double double yapıp muazzam bir performans ortaya koymuştu. Pops Mensah-Bonsu Türkiye Kupası'nda da Galatasaray karşısında 18 sayı 19 ribaund ile galibiyette büyük pay sahibi olmuştu. Bonsu NBA'de Dallas, San Antonio, Toronto, Houston ve New Orleans takımlarının formasını giyerken Avrupa'da da CSKA, Benetton Treviso, ASVEL gibi birçok önemli kulüpte oynadı. Pops son olarak Emporio Armani Milano'da görev aldı.

Pops Mensah-Bonsu Galatasaray Liv Hospital'da - 28.10.2013 13:47 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org

Sakatlık sorunu yaşamazsa ciddi katkı vereceğini düşünüyorum ama riskli bir hamle oldu.

Bonsu'yu oyuncu olarak beğenirim ama sakatlık yüzünden devam edemeyeceğine kanaat getirilen bir oyuncunun yerine, yine sakatlık riski yüksek olan birini transfer etmek oldukça riskli bir iş oldu. Yanılmıyorsam Maccabi'ye transferi, sağlık testlerini geçemediği için gerçekleşmemişti mesela.

Hakkımızda hayırlısı olur umarım.

bu arada basket faulde şu bölüm dikkatimi çekti
Galatasaray Liv Hospital, Bonsu'yu öncelikli olarak Euroleague'de kullanacak, Nathan Jawai'nin durumuna bağlı olarak ligde oynatıp oynatmayacağına karar verecek. jawainin gitmez ise bu iki oyuncuyu eurolegue de oynata biliyor muyuz ? oynatırsak müthiş olmaz mı sizce ?

Galatasaray 17. takımı olmuş Transfer konusunda rekora gidiyor Buda bize şunu gösteriyor gerçekten iyi bir oyuncu olmasa bu kadar takım değiştiremezdi fakat geçmişinin ekmeğini yiyor İnşallah büyük oynar ve sakatlık yaşamaz

Çok sevindiğim bir transfer oldu,Bonsu hamlesi takımımıza güç,dinamizm ve ateş getirecektir,Bildiğimiz ve Koç'umuzun güvendiği isim olarak umarım yüzümüzü kara çıkartmaz..sakatlık konusundada endişem yok,eğer yaşı itibariyle kendisine iyi bakarsa çok faydalı olucağına eminim...Hayırlısı olsun inşallah...

Şuan sakat değil ama, sakatlık riski çok yüksek olduğu bir gerçek. Ergin hoca bu tip riskler almaktan çekinmiyor bakalım sonuç ne olacak?..

Sanırım taraftarda transfer heyecanı hiç bitmesin diye yapılıyor bu transferler, zira Bonsu da müzmin sakatlardandır. Ergin Hoca nın nasıl bir vizyonu var anlamadım, BJK da yaptığı son umut menajer transferlerinin aynını burada da yaptı. Gerçi tutmayacak diye bir şey yok ama yeri geliyor Macvan gibi kazmaları size kaktırıveriyorlar.

Neyse; umarım sağlıklıdır ve yararlı olur. Bir EL takımında as pivot olacak nasıl bir özelliği olduğu kafamda soru işareti olsa da takımımıza hoş gelmiş. Şahsen Andric i tercih ederdim ama karara saygı duymak lazım.

Not: Andric i derken Andric i Bonsu ya tercih ederdim dedim. Yaş/performans/opsiyon/risk açılarından.

Hayırlı olsun, daha garanti bir isim tercih etmeliydik ama koc eski oyuncularına güvenmeye devam ediyor. Umarım sakatlık yaşamaz ve Beşiktaş'ta ki gibi iyi katkı verir.

Çok kısa süre içersinde alınacak bir isim zaman olsaydı hoca farklı alternatifler düşünebilirdi,ancak böyle bir opsiyonu yok.Eğer sağlıklı ise bizde iş yapar en azından furkanı dinlendirir.Bende böyle bir pozisyonda kalsam daha önce çalıştığım adamı tercih ederim.

"Galatasaray'ın yeni transferi Pops Mensah-Bonsu yapılan sağlık kontrollerinin ardından direkt yoğun bakıma alındı."

Böyle bir haber görürsem hiç şaşırmayacağım.