#24 Jewell Loyd

Jewell Loyd Galatasaray'da

55018b10d20745cd991b81fcf1bccc8c.jpeg



Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ABD'li guard Jewell Loyd ile 1+1 senelik prensip anlaşmasına varmıştır.

Jewell Loyd'a hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında kupalarla dolu sezonlar dileriz.

Jewell Loyd
Ekim 1993'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletinde bulunan Lincolnwood'da doğup büyüyen Jewel Loyd 10 yaşından itibaren katıldığı tenis turnuvalarında başarılar elde etse de lisenin ikinci senesinden itibaren tam zamanlı basketbol oynamaya karar verdi. Liseyi Niles West High School'da geçiren Loyd, senior sezonu 2011-12'de Naismith Yılın Lise Oyuncusu ödülü finalistlerinden biri oldu. 26,9 sayı 12,7 ribaund içeren % 50 saha içi ve % 39 üç sayı isabetiyle oynamasına ve bir maçta 10 üçlük atıp 50 sayı atmasına karşın Cicero North High School'dan Breanna Stewart'ı geçemedi. Bu prestijli ödülü kazananlar arasında Maya Moore, Tamika Catchings ve Chamique Holdsclaw gibi isimler bulunmaktaydı.

Fransa'nın Toulouse şehrinde gerçekleşen 2010 U-17 Dünya Şampiyonası'nda yenilgisiz altın madalyaya uzanan Amerikan Milli Takımı'nın bir parçası olan Loyd turnuvayı 8,6 sayı 4,0 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı. Kolej tercihini University of Notre Dame'dan yana kullanan Loyd, Muffet McGraw idaresinde ve Skylar Diggins komutasında, iki sezon önce hem Pat Summitt'in Tennessee'sini hem de Geno Auriemma'nın Connecticut'ını aynı turnuvada yenen ilk takım olmayı başarıp finalde Texas A&M'e kaybeden, sonraki sezonda ise finalde Britney Griner'in yer aldığı Baylor'a boyun eğen ekibe gelmişti. Diggins-Kayla MacBride işbirliğinin ardından Loyd direksiyona geçti ve Fighting Irish'i iki kez daha finale çıkardı. Ancak kazanan gene UConn olacaktı. Notre Dame tarihine ilk iki sezonda en çok sayı üreten (1137 sayıyla Diggins'in 1069 sayı rekorunu geçip) oyuncusu olarak da geçen Loyd son sezonunda 19,8 sayı ortalaması tutturdu. Bu performansı ona 2014-15 John R. Wooden ödülü finalisti olmayı getirdi. Geçmişte Candace Parker ve Kelsey Bone'un yaptığı gibi senior sezonunu oynamayıp kolejden ayrılarak erken profesyonellik kararı alan Loyd 2015 WNBA Draftında Seattle Storm tarafından birinci sırada seçildi. Böylelikle Loyd daha önce Galatasaray'da forma giyen WNBA draftında 1. sıradan seçilen Ann Wauters (2000) Diana Taurasi (2004) Seimone Augustus (2006) Lindsey Harding (2007) Tina Charles (2010) isimlerinin yer aldığı listeye katıldı. Loyd bu yaz WNBA'de çaylak sezonunu geçiriyor.

1,78 metre boyunda olan ve oyun kurucu pozisyonunda görev alan Loyd, atletizmi, skorer yönü ve korkusuzca potaya drive etmesiyle dikkat çekerken; basketbolda geriye kalan zamanlarda yemek pişirmekten, piyano çalmaktan ve futbol seyretmekten keyif alıyor.
 
Bayan basketbolun mccalebb'i diyebiliriz.Çok iyi bir atletizim ve deliciliğe sahip.%25 üçlük ve %39 ile iki sayılık istatistikleri var.Şutunu geliştirirse çok üst düzey bir oyuncu olabilir Ekrem hocanın elinde.
 
[video=youtube;XcBb-s6xMRE]https://www.youtube.com/watch?v=XcBb-s6xMRE[/video]

[video=youtube;gCAnKX-UfYA]https://www.youtube.com/watch?v=gCAnKX-UfYA[/video]
 
Vallahi bana her iki taraf için de süper bir transfer gibi geldi sadece son sene üçlük yüzdesi yüzde 30 ama genel üçlük yüzdesi yüzde 37-38 şut stili de hiç fena değil sanki nette ...yazılanlara göre pg oynuyor son sene düşen yüzde tüm zor topların elinde patlaması ile de ilgili olabilir .Çok iyi bir atlet ve delici gibi duruyor aynı zamanda oyun kurucu meziyetleri var yıldız bir oyuncu olmasına karsın konferansının savunma beşine secilmiş.Herşeyi yapabilen birçok seyı de çok iyi yapabilen bir guard almışız.Pg ve sg oynar 178 boy ve atletizmi hesaba katınca taktik olarak uygun anlarda gerektiğinde 3 numarada bile süre alabilir sanki.Bu arada bana hep çok pozitif sevimli hem lider ruhlı bir oyuncu gibi geldi akıllı birine benziyor Ekrem Memnunun takımını tercih etmesi de bunu gösteriyor
 
Loyd tam bir Kobe bryant hayrani . Forma numarasinin 24 olmasindan bile bunu anlayabilirsiniz . Şut mekanigi kobe'nin hemen hemen aynisi . Bunun disinda son derece delici , atlet ve süratli bir oyuncu . Dış şutuna istikrar getirirse özellikle ikinci senesinde takımı tek basina sirtlayacagini düsünüyorum . Bu yılda kendisinden ciddi katkı gelecektir. Bu arada Loyd'u Casas ile kıyaslayanlar olmuş . Hic kimse casas kadar kötü şut mekanigine sahip olamaz.
 
Seattle Storm forması giyen yeni transferimiz Jewell Loyd, WNBA'de "Ayın Çaylağı" seçildi.

10.5 sayı ve yüzde 46.2 3 sayılık yüzdesi ile oynadı.
 
Yeni transferimiz Loyd'un Seattle'dan takim arkadaşı japon bir 4 numara var . 91 dogumlu oldugunu duyunca cok sasirdim . Orta mesafeleri neredeyse %100 ile atıyor ve cok olgun bir oyunu var. Nevriye yilmaz'in japon şubesi . Fizik ve oyun tarzı cok benziyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye yolunun düsecegine eminim . Bu arada bizim gündemimizde olan genc uzun moerman'ı dün izleme firsatim oldu . Önümüzdeki 10 yıl Wnba ve avrupa basketboluna damgasını cok net vurur . Post up ve pivot oyunlari kusursuz . Cok zeki bir oyuncu . Keşke getirebilsek.
 
Az önce Gs Tv'de Ekrem Memnun ile Eyüp Yıldız'ın soru-cevap tekrar yayını vardı.

Ekrem Hoca Loyd için Kadın Basketbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olacağını çok iddialı bir şekilde söyledi.
Anladım ki Ekrem Hoca önemli derece de katki bekliyor Loyd'tan.
 
Loyd draft 1 numarasıydı zaten sanırım. Benim de ilk açıklandığında da fark yaratacak bir oyuncu olduğuna dair his vardı içimde.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Değişik bir oyuncu, bazı anlarda boyundan büyük işler yaparken hemen ardından inanılmaz acemice hatalar yapıyor. Ekrem hoca ile sürekli iletişim halinde, maç içerisinde dahi sürekli hoca anlatıyor o dinliyor. Gelişime çok açık olduğu açık. Ekrem Hoca'nın elinde iyi yerlere gelecek.
 

Üst