22 sayı 5 ribaunt 8 asist !
Muazzam.
Allah nazarlardan saklasın.
Muazzam.
Allah nazarlardan saklasın.
Jewell Loyd, ABD Milli Takımı'nın Rio Olimpiyatları'nda görev yapacak olan 25 kişilik aday kadrosuna çağrıldı.
Biz yıldız yapıp başkası almasın da ..
Yabancı sporcularla, özellikle daha önce çalışmadığı yabancı sporcularla başlangıçta 1 senelik sözleşme imzalamak Ekrem Memnun'un genel tercihidir. +1 olması da oyuncuya güvenini, onunla "bir problem olmaması halinde" devam etme isteğini gösterir. Dolayısıyla Ekrem Memnun'un 1+1 tercihi vizyonsuzluk ve inançsızlık göstergesi değildir. Zaten koç, Jewell'a olan inancını her platformda dile getiriyor.
Dediğim gibi bu durum kadın takımında yönetimin değil koçun tercihi. Kendisinin bizzat çalışmadığı yabancı sporcuların hemen hemen hiç biriyle 1 yıldan uzun garanti sözleşme yapmıyor. Önce sporcuyu yakından tanımak, takıma, kulübe, ülkeye, oyun sistemine uyumunu bizzat görmek, karakterini bizzat gözlemlemek ve sonrasında uygun görürse sözleşmesini uzatmak istiyor. Yönetim uygun görürse sözleşmeyi imzalıyor sadece. Dediğiniz gibi yönetimle ilgili bir konu değil.
Sözleşmenin kısa süreli yapılmasından dolayı vizyonsuz ve inançsız olmakla itham ettiniz . Ben o konunun yönetimle ilgili olmadığı bilgisini paylaştım.
Şimdi konunun özünü neden değiştiriyorsunuz? Kısa süreli sözleşmeden bir anda sporcunun parasının ödenmemesi konusuna geçmenizdeki amaç nedir? İkili tartışmaya dönüştürüp haklı çıkmaya mı çalışıyorsunuz?
Asla bu hataları savunmak gibi bir çabam olmadı. Jewell ile 1+1 sözleşme yapana vizyonsuz ve inançsız dediniz. Ben de sözleşmeyi bu şekilde isteyen kişi olan koçun vizyonsuz yada inançsız olmadığını gerekçeleriyle belirttim. Siz ise ısrarla 1 senelik sözleşmelerle günün kurtarıldığı suçlamalarınızı sürdürdünüz. Haklı çıkmak adına konuyu koçun tercihi olan 1+1'den alıp Kelsey, Whalen ve Wauters'a taşıyarak demagoji yapıyorsunuz.
Fowles, Zellous, Kelsey gibi karakteri istediğimiz seviyede olmayan, Petra, Casas gibi yetersiz olan sporcularla 3 senelik sözleşmelerimiz olsaydı da kontratlarından nasıl çıkıcaz diye mi düşünseydik?
Sizin günü kurtarmak, ıstırap ve plansızlık olmakla itham ettiğiniz 1+1 senelik sözleşmeler konusunda yukarıda belirttiğim sebeplerle koça katılıyorum.
Gelmeden sporcuların karakteriyle ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Sistemden ve sistemdeki rollerinden de bahsedilip bu sisteme uyum sağlayıp sağlayamayacakları da soroluyor. Ama ön inceleme ile 1 sezon boyunca haftada 6 gün birlikte çalışmak arasında dağlar kadar fark var.
Ayrıca büyük kulüplerde herşey farklıdır. Ülke ve şehirin kültürü farklıdır. Bu detay gibi gözüken konularda da geldikten sonra ortaya çıkan problemler olabiliyor. Dolayısıyla sporcu ile 1 sezon geçirip, sonrasında uzatmak mantıklı bir tercih. Hatta bazen 1 sezon bile yeterli olmuyor!