24 Saniye Programı GSTV ?

Galatasaray Tv'de yayınlanan 24 Saniye programının yeterli olduğunu düşünüyormusunuz?

Göze çarpan eksiklikleri, canlı olmaması, yorumların çok sıradan olması, taraftarın ve basketbolseverlerin görüşlerine kapalı olması,
yapılan yorumların objektif olmanında ötesinde olması, göze çarpan eksiklikler.

Son 24 Saniye programında Can İşbakan tarafından, Fenerbahçe'ye övgüler düzülmesi, sürekli Barcelona maçından bahsedilmesi ve Fenerbahçe'nin Siena maçını kazanmasının basketbolumuz için ne kadar önemli olduğunu altının çizilmesi, ayrıca düşündürücü olmuştur. FBTV mi izliyoruz yoksa GSTV mi? "Basketbol konuşuyoruz" lafları altında GSTV gibi bir yerde sürekli Fenerbahçe övgüleri dinlemek istemiyoruz. Sayın Can İşbakan her programda Fenerbahçe' ye övgüler yağdırmak istiyorsa bir zahmet karşı yakanın kanalına geçsin. Program yapımcı ve sunucusunda nasıl böyle birşeye izin verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Hadi canlı yayınlardaki sorunları geçtik, bari böyle programlar düzgün olsun.

Gerçekten basketbolu bilen ve Galatasaray'lı kişiler tarafından, interaktif bir program yapılmalı. Siz de 24 Saniye programı ile ilgili görüşlerinizi ve nasıl bir basketbol programı istediğinizi bu konuya yazarak, gerekli yerlere iletmemizi sağlayabilisiniz.
 
Bu kadar kötü bir durumda oldugunu bilmiyordum kanalimizin,bence iyi bir GS TV´nin iyi bir hale gelebilmesi icin Hasan Tankaya´nin yerine daha iyi bir genel yayin yönetmeninin sart oldugunu düsünüyorum.
 
GS TV izleyemediğim için programın içeriğine dair çok yorum yapamayacağım ama kanalın artık taraftardan her konuda daha fazla yararlanması gerektiğini belirtmek istiyorum. Söylediğim şey basketbolla sınırlı değil kesinlikle. Her maç öncesinde veya sonrasında taraftarın görüşünün alınmasının kime ne zararı olabilir ki?

Tabi görüşten kastım sokaktan geçen birinin görüşleri değil.
 
Böyle bir durumun kısaca cevabı REZALET'tir.

Fbtv de Galatasaray'ın adını bırakın haftalık maç programında bile özenle okunmazken gstv de sanıye başı fb nın adının ve macının yorumlanmasını biz Galatasaraylı basketbolseverler HİÇ MERAK ETMIYORUZ!

Bizi Erkek takımımız ilgilendiriyor,
Bizi Bayan takımımın ilgilendiriyor,
Bizi Tekerlekli sandalye takımımız ilgilendiriyor,

Ama FB´liler hiçmi hiç ilgilendirmiyor!!!!

Bizim için Basketbol şubesi kutsaldır kimsenin tahmin edemeceği kadar şube için binlerce kalp atıyor burda!

aldığımız her haber bizim için önemlidir.ne porgramın ismi Galatasarayımızı hatırlatıyor ne de konuşulanlar.

Ya bulunduğunuz konumun farkına varın gerçekten bu renklerin haberini yapın yada konuşmasını çok sevdiğiniz takım için suyun karşı tarafına geçin!

Bu program bizi tatmin etmiyor , salonlardakı sevdasının peşinden koşanlara çok uzak.

Yönetim uyuma..
 
Karşı yakanın Barcelona´yı yenmesiyle ilgili yorum dinlemek istersem (!) yandaş medyasını açar dinlerim! Ben kulübümün kanalında basketbol takımlarımızın mercek altına alınmasını, onların başarısının ya da başarısızlığının konuşulmasını isterim.

Onlar da bir yere kadar konuşuluyor, sonra izleyici sıkılıyor deniyorsa, alt yapı takımlarımızla ilgili programlar yapılsın isterim. Banttan yayınlanacak bir programda konukların tecrübeli olma şartı da ikinci planda kalır herhalde. Yani basketbolla ilgili program sıkıntısı varsa, bildirilsin yeter. Başka alternatif program biçimleri (formatı) sunulabilir.

Açıldığı dönemden bu yana GS TV üyeliğim olmasına rağmen şimdiye kadar yalnız bir kez izledim kanalı internetten. Bir gün olsun demedim; yahu buraya boşa para ödüyorum, aboneliği iptal ettireyim. Ama bu yayın anlayışı devam ederse kimse kusura bakmasın!
 
Can İşbakan son anlattığı lig maçında Sylvia yerine Melisa, Currie yerine Hodges dedi.

Zaten bildiğim kadarıyla Galatasaraylı biri değil.

24 Saniye'de gönül ister ki sadece Erkek Takımımız, Bayan Takımımız ve ENGELSİZ ASLANLAR konuşulsun.

Diğer takımların bizim için önemi yok. Sadece o hafta oynayacağımız takımlar değerlendirilse yeter.
 
Yanlış olmasın Gazanfer, maçı anlatan Can Erbesler'dir büyük bir ihtimalle. Can İşbakan'ın maç anlattığını sanmıyorum.
 
GSTV ne yazık ki bu tip hataları çok yapıyor. Taraftara hitap ediyorlar ama taraftara hitap edemiyorlar. Bir tane düzenli program seyretmiyorum, sadece maçları izliyorum.

Basket maçlarında spikerler zaten rezalet, basketbolu bilmiyorlar, oyuncu isimlerini yanlış söylüyorlar. Be kardeşim oyuncuları bile tanımıyorsunuz çıkıp orada maç anlatıyorsunuz diyen de yok nasıl olsa çiftlik ! Bizim takım demiyorlar, takım adını Galatasaray olarak telafuz ediyorlar. Sanki tarafsız başka bir kanalada maç seyrediyoruz.

Son programı izlemedim ama Can İşbakan'ı zaten sevmem, bu kanalda nasıl yorumculuk yapıyor onu da anlamış değilim. Hiçte şaşırmadım başka takımların pohpohlanmasına.

Söyleyecek daha fazla birşey yok, yazık oluyor tek kelimeyle. Maçlar dışında izlenmeyen bir kanalımız var bu tip çalışanlar yüzünden.

Saygılar.
 
Ben Veli için olumsuz bakmıyorum açıkcası. Sonuçta iyi niyetle çalışan biri. Ama bu Galatasarayımız yerine Galatasaray demeleri benimde garibime gidiyor.

Kanalın adı GSTV olmasına rağmen, objektif olma konusunu gereğinden fazla abartıyorlar. Tamam bende aşırı yanlı olunmasını istemiyorum objektif olunsunama objektiflik bu anlamda olmasın. Kanalın adından sebep zaten subjektif olduğun ya da olacağın bir kanaldasın.Objektifliğini GS takımları ile ilgili yapacaksın. Mesela çıkacaksın, GS engelsiz basket ttakımına böyle böyle sorunlar var, Dilara Endican ne iş yapıyor yahu şubede!! diyeceksin. İşte o program objektifdir.Futbolda saçma transferler yapıldığından bahsedeceksin o zaman derim ben objektif. FB Efes Karşıyaka olmadı Bursa'nın durumunu değerlendirmen değildir objektiflik.
 
Can İşbakan ile Twitter'dan Sühan Abi konuşuyorlar, takip ediyorum ben de.

Adam hala işinin objektif olmak olduğunu söylüyor GALATASARAY TV'de.

Bize her konuda önce Galatasaraylılığını bildiğimiz, adam gibi insanlar lazım. Varsın basketbolu daha az bilsin ama Galatasaraylı olsun öncelikle.

Misal Fenerbahçe'nin başarısından bahsederken zamanında Ülker'le birleşmek için yaptıklarını da anlatabilsin.

Fenerbahçe taraftarının Siena maçında Sinan Erdem'i doldurduğunu söylerken, lig maçlarında 200-300 kişiye oynadığını da söyleyebilsin.

Ayrıca basketbol programı izleyecek olsak çok daha güzel programlar var. İsteğimiz basketbolun Galatasaray ile ilgili olan kısmını dinlemek.
 
FB TV gibi düzeysizlik dolu olmasını bende istemem tabi ki. Galatasaraylılığın özünde ezeli rakibine saygı duymak da vardır evet buna da kabul. Ancak bu arkadaşlar Galatasaray TV de Galatasaray taraftarı odaklı program yaptıklarını unutmasınlar.
 
Çok mu zor Kaan Kural'ı getirmek? Objektif yorum isteniyorsa kendisinden daha objektif olabilecek birini tanımıyorum.
 
REZALET tek kelimeyle.Yahu bu Galatasaray televizyonudur. Bu kanalın izleyicisi de Galatasaray'lıdır. O kadar kızıyorum ki koskoca GS TV'deki rezalete bak. Kendi kanalımızda bile adam gibi Galatasaray yorumu izleyemiyoruz. Oysaki televizyonda hangi kanalı açsanız(Lig tv,Ntv spor, Fb tv) hepsinde resmen fener yanlılığı var.Ayıptır ya valla aayıptır.
 
Burada yazılanların sanal ortamda Galatasaraylı olmayanlarca eleştirilmesi, üstüne aleyhimize propaganda yapılması kimsenin haddine değildir. Galatasaray taraftarının isteklerine siz ne karışıyorsunuz? Size ne?
 
Ben buradaki herkesten farklı düşünüyorum sanırım, Galatasaray Televizyonu'nda eğer Euroleague konuşuluyorsa, Fenerbahçe'nin başarısından da bahsedilecektir. Öyle görmezden gelmek, yok saymak Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışmayacaktır. Sonuçta futbolda da, basketbolda da Galatasaray herhangi bir eziklik yaşamıyor Fenerbahçe'ye, adını anamıyorsan ezeli rakibinin içinde bir eziklik olduğundandır, rakibinin şampiyonluklarıyla büyüdüğündendir. Hani ezeli rakibi şampiyon olmasın diye sahadan çekilen, basketboldan çok soğumasınlar diye fazla fark atmazdık sözlerine maruz kalan diğerlerinin yaptığı gibi.

Demin de dediğim gibi ben rahatsız olmam ama kimse adına konuşma yetkim de yok bazı Galatasaraylılar bundan rahatsız olmuştur. GS TV'de Fenerbahçe'den haddinden fazla bahsetmeye de gerek yok sonuçta. Haklı veya haksız bunları geçtim, adının Galatasaray olması yetmiyorsa Galatasaray taraftarının üstüne para verip izlediğimiz bir kanaldan bahsediyoruz. Bu konuda konuşacak olan da Galatasaray taraftarıdır ve onların istediği olacaktır. Dün ben de takip etmeye çalıştım, kimsenin Can İşbakan'a hakaret ettiğini görmedim. Ki hakaretten kastım sadece küfür değil, mesleğine veya işine yapılan herhangi bir saygısızlık. Onun gereksiz alınganlığını ve arkasında bir kamuoyu oluşmasını anlayamıyorum bu yüzden. Twitter üzerinden Can İşbakan'a destek olanların çoğu kardeşim-abi dediğim görüşlerine her zaman saygı duyduğum insanlar, Can Bey'i fazla tanımasam da Türkiye'nin en önemli gazetelerinin birinde basketbol editörlüğü yapıyorsa onun da aynı saygıyı hak ettiğine inanıyorum ama GS TV ile Galatasaray taraftarı arasına girmeye Galatasaraylı olmayan kimsenin yetkisi yok. Sonuçta bu bizim bir parçamız, teşbihte hata olmaz biz Ermal Kuqo'nun performansından memnun olmasak çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen kimse Galatasaray camiası ile Ermal'in arasına giremez. Bu da ona benziyor, Galatasaray taraftarı bu program ve ekran önündekilerle ilgili eleştiri yapıyorsa ciddiye alınmak zorunda ve en önemli olan onların görüşleri.

Ama ne yazık ki bazı tepkiler daha programı izlemeden yapılmış, bunu görmek de üzdü beni. Olay hakkında gerçekten bilgi sahibi, programı izlemiş kişilerin belli bir saygı çerçevesi içindeki görüşlerini GS TV'ye ve programla ilgili kişilere iletmesi yerinde bir davranış, daha iyi basketbol programları izleriz televizyonumuzda ama en ufak eleştiride bile alınganlık yapacaklarsa da bu onların sorunu.
 
Tabiki FBTV seviyesizliğinde maç yayınları, programlar, yorumlar istemiyoruz. Adamlar resmen bazen oyuncularla dalga geçip alay ediyorlar maç anlatımlarında. Kendi aleyhlerine verilen her kararda hakemlerede demediklerini bırakmıyorlar. Ve işin garip tarafı buna kimsenin bir dur dediği yok, demekki hoşlarına gidiyor bu şekilde yayıncılık anlayışı. Ezeli rakibimizin adını anmamak, sonuçlarını vermemek gibi bir mantıksızlıkta olmasın. Bu tam bir ezikliktir gerçekten ve ben açıkcası böyle bir olayı kendi kanalımda görmek istemem. Ama kalkıpta sürekli Fenerbahçeden bahsetmek, galibiyetlerini dakikalarca övmek falan da görmek istemiyorum. Sonuçları söyleyip geçersin o kadar basit.

Kendi takımıyla ilgili konuşan, spikerlerin maç anlatımlarında oyuncuların isimlerini yalnış söylemeyen, olmayan yada futbola ait maç anlatım terimleri kullanmayan, taraftarın isteklerine daha çok önem veren ve onlarıda bir şekilde programlarına katabilen bir kanal istiyorum ben.

GSTV bizim için var ve bizim isteklerimizi dikkate almak zorundalar. Üstelik para verip izlediğimiz bir kanaldan bahsediyoruz. Yoksa FBTV den hiçbir farkı kalmaz benim gözümde.
 
Ben açıldığından bu yana üyeyim, o programı izlemedim ama izlediğim bir çok basketbol programları ve maçlar oldu. Yorumcuları geçtim de spikerlerin yaptıkları nedir öyle? Ne Can Erbesler ne de Veli Yiğit iyi bir maç ve program sunamıyor, bunu izleyen herkes görür. Bir kere bir maçta oyuncuların ismi yanlış söylenmezse işimiz rast gitmiyor, tamam bu insanlık hali ama her maçta da olmaz ki! Ben tv'de görürken o salonda olan kişilerin bunu yanlış söyleme gibi bir lüksleri olamaz.

Bu sadece basketbol programları içinde geçerli değil, hemen hemen hepsinde öyle ama konu basketbol program ve maçları için olduğu için bunları dile getirmek gerek.. Ayrıca Can Altay arkadaşımızın dediği de çok mantıklı, yani sadece maçlarda ya da özel programlarda Kaan Kural'ı getirtmek çok mu zor? Eğer parasız gelmezse ver 3-5 bin adam gibi yorum dinlet.

Bunu SüperLig Formula içinde ben bir ara dile getirmiştim. Madem o yarışları canlı yayınlıyorsun bir günlük için Okay Karacan, Serhan Acar gibi bu işte ustalaşmış insanlarla anlaşırsın ve yarışı anlattırırsın.

Ha Fenerbahçe ile ilgili hiç mi yorum olmayacak? Elbette olacak ama bunun da dozu iyi ayarlanmalı, tabii o programı izlemediğim için nasıl bir anlatım ve yorum oldu bilemiyorum ama diğer konularda yukarıda yazdığım gibi gerçekleşiyor.
 

Üst