#33 Ender Arslan

Ender, Sari Reyiz gibi doğaçlamalarla tutunmaya çalışan biri, zannımca normal hayatında da sabırsız, hiperaktif bir yapıda, haliyle kontrolden epeyce yoksun.

Varlığı da yokluğu da dert tarzında tiplerden.

Oyun içinde yer yer bu tip çoşkulu oyunculara da ihtiyaç olmuyor değil,

Hülasa korku filmi gibi adam.

Şahsen ben hiç değilse rotasyonda varlığını yeğleyenlerdenim, gerilim/korku filmi düşkünlüğümden olsa gerek.

Sinir hastası edersin adamı! İnsan hiç mi geliştirmez kendini arkadaş.. Hiç mi merak etmez şu 24 saniyede ne yapılır, nasıl daha verimli kullanılır diye! Pes doğrusu..

1 tane olumlu iş yapıyorsun üstüne 3 tane olumsuz. Maça ortak olacağımız tüm topları kullandın hepsinde başarısız oldun üstüne dönen top turnike yedik hepsinde. Otur maçı izle kendini bakalım ne kadar tahammül edeceksin.

Ben maalesef ki basketbol oynama noktasinda oldukca yeteneksizim. Tum basketbol tecrubem de, mahallemizin lisesinde yaptigimiz cift potali maclardan ibaret.
Mahallemizin abileri bizi basketbol maclari icin aralarina aldiginda, yegane beklentilerini su sekilde aciklarlardi: 'savunmaya hizli donun.'
Cok basit bir on kosul bu, basketbolla ilgili geri kalan her sey bunun ardindan baslar; savunmakla yukumlu oldugun adami kaybetmeyeceksin.

Daha onceleri de goruyordum ama, ozellikle final serisinin baslangic macinin kopma anlarinda Ender'in bunu yine tekrarladigini gorunce, basimdan kaynar sular dokuldu. Ender Aslan, turnikeye giriyor, kaciriyor ve savunmaya donmek yerine, rakip potanin altinda dovunuyor, ya kendisine kiziyor, ya da hakeme; bu benim nazarimda akil almaz bir hareket, hic bir kaliba sigdiramiyorum, aklim hayalim almiyor.
Ender Aslan'in kuramadigi oyunlar, her hucumun ilk 15-16 saniyesinin kendi ellerinde erimesi, bir oyun kurucuda bulunmasi gereken temel ozelliklerden yoksun olmasini bir yere kadar kabul edebiliyorum, lakin son donemde siklikla tekrarladigi savunmada takim arkadaslarini yalniz birakmasi iste o benim icin kirmizi cizgi, lutfen tekrarlanmasin artik, lutfen..

[video=youtube;2vjQcr70X14]http://www.youtube.com/watch?v=2vjQcr70X14[/video]

Belki de bana öyle gelmiştir ama vücut diline ve mümkün mertebe kelimeleri dikkatli seçmeye çalışmasına bakılırsa Fenerbahçe'ye gidecek sanırım.

[video=youtube;2vjQcr70X14]http://www.youtube.com/watch?v=2vjQcr70X14[/video]

Belki de bana öyle gelmiştir ama vücut diline ve mümkün mertebe kelimeleri dikkatli seçmeye çalışmasına bakılırsa Fenerbahçe'ye gidecek sanırım.

Seneler önce Efes'te forma giyerken yapılan bir röportajda Fenerbahçeli olduğunu belirtmişti, dolayısıyla gidişi sürpriz olmaz.

Arkadaşlar ben enderin galatasaraylı oldugunu biliyorum..
Buradan da ona bi lafim var; eğer ki sen o formayı giyeceksen kariyerinden bizi çıkart. Hiç oynamamış say, o hatayı yapmayacağini düşünüyorum ama eğerki 1 saniye bile aklından geçirdiysen hiç durma, git ve sende bizim seni sileceğimiz gibi o 3 seneyi sil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ender yerine Tutku'yu Barış'ı filan isteyenle , sabaha kadar tartışırım mevcut oyuncu grubumuz ve hocanın oyun yapısını düşündüğümüzde. Ender bazen delirtir , hatta beni çok sık delirtir ama seneye çok yazarsınız ''ulan biriniz içeri girin be'' diye. Bunu da düşünmek gerek. Ender iyidir kötüdür ama delici oyuncudur. Gordon da giderse iyice delicisi olmayan bir takım olacağız gibi gözüküyor. Bunu da düşünün Ender'e söverken.

Yalnız yazmadan duramadım. O muhabir ne kadar şımarık triplerde arkadaş. Aşırı tepkiler , enseye tokat .öte şaplak konuşma şekli filan. Hiç hoşuma gitmedi benim.