#4 Patric Young

Galatasaray, ABD'li pivot Patric Young ile anlaşmaya vardı.
22 yaşındaki oyuncunun Turkish Airlines Euroleague için evrakları tamamlanmıştır. Bugün sağlık kontrolünden geçen 2,06 metre boyundaki yeni transferimiz Young Galatasaray'da 4 numaralı formayı giyecek.

[video=youtube;aT08X-uGcIk]https://www.youtube.com/watch?v=aT08X-uGcIk[/video]
 
Takıma katılalı kısa bir süre oldu ama bu süre içinde elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Her şeyden öte takıma bir şeyler katmak için çaba gösteriyor. . Biraz heyecanlı bu aralar. Alıştıkça daha iyi olacaktır.Tekrardan hoş geldi takımımıza. Hayırlı olsun.
 
İyi başladı maşallah. Üzerine koyarak devam edeceğini ümit ediyorum. Avrupa'ya ve takıma alıştıkça adından daha çok söz ettirecek inşallah.
 
Hoşgeldin aslan parçası! Zor bir zamanda geldin. Tıpkı kadın takımımızdaki Kelsey Bone gibi... İnşallah gelişimin ve takıma yapacağın katkı da Bone gbi olur. Hayırlı olsun. :)

Antep maçındaki performans videosunu hazırlamıştım. Paylaşmak bugün nasip oldu. :)

[video=youtube_share;Nfc9kGOLyM4]http://youtu.be/Nfc9kGOLyM4[/video]
 
Galatasaray’ın yeni transferi Patric Young, Sarı – Kırmızılı taraftarlarla ilgili “Oldukça ateşliler ve benim gördüğüm en iyi taraftarlar olduklarını iletebilirim. Tezahuratları, coşkuları ve tutkularıyla her maça heyecan getiriyorlar” dedi. Young’un Fersu Deniz Yahyabeyoğlu’na verdiği röportaj şöyle:

Eğer kendini üç kelime ile tanımlaman gerekirse, neler olur bu kelimeler?
Çalışkan, Lider, Dirençli.

Normal yaşantındaki Patric ile sahadaki Patric arasındaki benzerlikler ya da farklılıklar nelerdir?
Sahadaki Patric yırtıcı bir aslan, savaşçıyken; normal yaşamdaki Patric ise arkadaş canlısı, alçakgönüllü, insanları seven ve rahat bir karakter.

Eğer yeniden dünyaya gelseydin; yine bir basketbolcu mu olurdun yoksa başka bir mesleği mi seçerdin?
Bu çok güzel bir soru. Sanırım geri gelseydim Martin Luther King olarak doğmak isterdim. Çünkü o bu dünyada gerçekten müthiş bir etki bırakmıştı. Onun yetişkinliğe ve “o” adam olmasına giden yolda neler yaşadığını, tecrübe ettiğini görmek isterdim.

kpk9.jpg


Bir köpeğin olduğunu biliyorum, peki adı nedir? Ayrıca onunla boş zamanlarında çokça vakit geçrdiğini ama onu Amerika’da bıraktığını öğrendim ve sanırım onu çok özlüyorsun?

Adı Decker ve şuanda Amerika’da ailemle beraber yaşıyor. Her geçen gün onu daha da çok özlemeye başladım.

Tatlı yemeği çok sevdiğini öğrendim, favori tatlıların nelerdir? Baklavamızı deneme şansın oldu mu?
Dondurma ve kurabiye ile çörek tarzı tatlılar en sevdiklerim ama her çeçit tatlıyı denemeye açığım. Baklava, tattıktan sonra benim en favori tatlım olabilir

Hobilerin arasında Xbox oyunları olduğunu da öğrendim, en çok oynadığın oyunlar?
FIFA ve Call of Duty oynamayı seviyorum ama genelde FIFA oynuyorum. Buradaki insanların bir çoğu beni yenebileceğini düşünüyor ama göreceğiz

Boş zamanlarında başka neler yaparsın?
Genelde okumayı ve meditasyon yapmayı seviyorum boş zamanlarımda. Hayatta pozitif şeylere fokuslanmamı sağlıyor bu iki uğraş.

Babanın eski bir Amerikan futbolcusu olduğunu biliyorum. Peki sen neden basketbolu seçtin?
Evet, babam bir Amerikan futbolcusuydu ama benim bir kere olsun bile oynamama izin vermedi, ki bunun için minnettarım ona. Aslında ben spora ilk olarak beyzbol ile başladım çocukken ama yaşım ilerledikçe ve özellikle boyum uzamaya başladıkça basketbola olan ilgim, sevgim artmaya başladı.

Peki NFL (Amerikan Futbol Ligi)’de tuttuğun takım hangisi?
Ben Jacksonville, Florida’lıyım bu nedenle çok iyi olmasalar da Jacksonville Jaguars’ı tutuyorum.

Bana göre koç Donovan ile çalışmak senin kariyerindeki mihenk taşlarından birisiydi, yanlış mıyım? Koç ile arandaki ilişkiyi nasıl tanımlarsın?
Öncelikle ben koç Donovan’a inandım. Bana profesyonel bir atlet olmayı öğretmenin yanında iyi bir insan olmayı da öğretti. Keşke onun kanatları altında bir 4 yıl daha oynayabilsem diyorum çünkü o gerçek bir “winner”. Çok iyi bir insan ve benim örnek aldığım bir rol model.

NBA’deki idol oyuncun ve en beğendiğin Avrupa’lı kim?
İdolüm ve en beğendiğim oyuncu Tim Duncan ve hep de öyle kalacak. En beğendiğim Avrupalı oyuncu için de sanırım Nicolas Batum diyebilirim.

Bir çaylak olarak Pelicans takımında ve NBA’deki ilk dönemlerinde senin için en büyük zorluklar nelerdi?
Aslında en zorlu olan Pelicans forması ile sahaya çıkamamak, süre alamamaktı. Çok çalıştım, benden istenen her şeyi ve fazlasını da yaptım ama süre alamadım. Buna rağmen bir NBA takımında yer almanın nasıl bir duygu olduğunu yaşadığım ve tecrübe ettiğim için çok mutluyum.

Galatasaray’ın seninle ilgilendiğini duyduğunda ilk tepkilerin,düşüncelerin neler oldu?
Aslında ilk başta biraz kuşkuluydum çünkü kariyerimin bu erken dönemlerinde Avrupa’da oynamak adına bir hedefim ya da planım yoktu açıkçası. Ama sonra fartkettim ki Avrupa’da oynama fırsatı NBA Geliştirme Ligin’nde oynamaktan çok daha iyi olacaktı.

Ömer Aşık ile ilişkin nasıldı, Galatasaray’dan teklif geldikten sonra onun yorumlarına ve önerilerine başvurdun mu?
Açıkçası Ömer çok konuşkan biri değildi ama onunla aynı ortamda bulunmaktan mutlu oluyordum. Bana Türkiye’de olmaktan keyif alacağımı ve New Orleans’dan ayrıldığım için üzgün olduğunu söyledi.

İstanbul ve taraftarlar hakkındaki ilk izlenimlerin nelerdir?
Oldukça ateşliler ve benim gördüğüm en iyi taraftarlar olduklarını iletebilirim. Tezahuratları, coşkuları ve tutkularıyla her maça heyecan getiriyorlar.

Ribaundlar mı bloklar mı desem?
Tabii ki Ribaundlar!!!

Kariyer planların nelerdir?
Burada olmayı Galatasaray için oynamayı gerçekten seviyorum ama elbette bir gün NBA’e dönmeyi ve bir takımda belirgin bir rol kaparak süre almayı istiyorum. Hayalim bir gün All-Star seçilmek ve bana güvenmeyenlerin, endişe duyanların yüzünü kara çıkarmak.

Şuan için takımdaki en yakın arkadaşların kimler?
Şuan için söylemem gerekirse Martynas, Carlos ve Sinan. Ama herkes mükemmel ve beni aralarına hemen kabul ettiler, aileden biriymişim gibi görmeye başladılar.

Bir çaylak olarak Eurolig’de takıma neler katabileceğini düşünüyorsun ve basketbolunda sence en çok geliştirmen gereken noktalar hangileri?
Kesinlikle iyi ribaund aldığımı ve bunu oldukça yükseklerde yapabildiğimi düşünüyorum. Böylelikle takımım adına hem rakiplere hücumda ikinci bir atış şansı vermemeyi sağlıyorum, hem de hücumda ekstra şanslar elde etmemize yardımcı oluyorum. Aslında geliştirmem gereken en önemli nokta daha fazla ve daha fazla sahada kalabilmem. Çünkü uzun zaman maç yapamadım, bu seviyelerde mücadeleden uzağım. Ne kadar çok süre alırsam o kadar kendimi geliştirebilirim, arkası gelir.

Taraftarlar seni takma adınla “King Kong” olarak çağırıyorlar, hoşuna gidiyor mu?
Tabii ki değişik bir durum benim için ama taraftarların hoşuna gidiyorsa elbette benim de hoşuma gidiyor.Sanırım smaç yapma şeklimden dolayı bu ismi takmışlar
dunb.jpg


Son olarak taraftarlara bir mesajın var mı?
Geldiğim ilk günden beri gösterdiğiniz tutku ve destek için çok teşekkür ederim. Birlikte bir çok zafere imza atacağımızı ve harika bir sezon geçireceğimizi umuyorum,diliyorum.
 
Allah sakatlıktan ve nazarlardan saklasin çok güzel katkı veriyor.
32 dakika 13 sayı 13 ribaunt ile resmen kararttı pota altını.
Şu zamanda ki en doğru tercih olmuş.
 
Şu parmak hassasiyeti olayı biraz kötü :) Yoksa Deandre Jordan gibi adam maşallah çok da güçlü, hele takip smacında rencide etti iki Olympiakosluyu.
 
Burayı sevdiği çok açık oynadığı oyundan bu çok açık bir şekilde belli oluyor sahaya yüreğini koyuyor zaman geçtikce daha da iyi olacağına inanıyorum Fiziken kendini nba e hazırlamış gibi çok güçlü
 
Patric Young cidden degil Avrupada NBA de boyle oyuncu cok az... Brandonn Bass-Dwight Howard kalibresinde 2-3 seneye kadar olursa kimse sasirmasin? Kendisini bir Dor Fischer gibi potanin uzerinde oynayan bir oyuncu olarak goruyorum.. Sezon sonunda yapilacak ilk yabanci ic transferi Young ile 2 senelik daha sozlesmeyi uzatmak..Yoksa kendisini cidden ya Cska-Real-Barca ya da NBA de bir takimda ilk 5 oynarken gorecegiz.
 
Dün akşam resmen keyif verdi, oyunun seyrine direkt olarak etkide bulundu aslan parçası, bir de tribünlerin dolu olduğunu düşünemiyorum :) Hep böyle devam ederse çok işimizi görecek potansiyelde bir oyuncu.

Şu kriz döneminde Allah'ın bir lütfu oldu cidden, en azından bu konuda şans yanımızda olmuş.
 
Patric Young gibi oyuncuları bulmalıyız. Hep diyorum çok dar piyasalara bakıyoruz. ABD'li oyuncularda eskiden var olan oyun bilgisi sorunu da yok. Hem atlet hem de oyunu orta düzey bilen bir oyuncu avrupa'da fark gösteriyor.
 
Jawai ve Vuyukas'ı toplasan Young'ın yarisi etmez . Bu donemde boyle bir oyuncu bularak yonetim kedi olalı bir fare tuttu . Aradori'nin de bekleneni veremedigini düsünürsek 3 fuzuli adamı yollayarak hem kontenjanı açtık hemde bütce yarattık . Herşeyde bir hayır vardır..
 

Üst