#5 Jamont Gordon

[MENTION=10230]Alican Doğru[/MENTION]

Domercant'in yaşıda önemli. 33 yaşında olan birisi ağır bir sakatlık geçirirse sağlıklı dönme ihtimali genç birisine göre daha düşük olur. Geçen sene Domercant video yolluyordu, daha iyi döneceğim diye sağa sola röportaj veriyordu. Bizde onun sözlerine inandık. Ayrıca Gordon ve Domercant farklı tarz'da oyuncular. Domercant artık ne penetre ediyor ne savunma yapabiliyor. Ne ribaundlara yardımcı olabiliyor. Sadece şut atabiliyor. (Onu da bu sezon yapamıyor) Sadece 1 silahı olan birisi sakatlık sonrası daha verimsiz oldu. Gordon ise farklı ve bir çok özelliği mevcut hatta bazı özellikleri takımımız için çok önemli (savunma+penetre) Neler yapabildiğini yukarıda yazdım.

@Oguz Güven

Geçen sezonbaşı en çok eleştirenlerden biriside bendim. Ama sezon sonu neler yapabildiğini gördük. Seneye kontra'tı bitiyor. 1.400 alıyor. Takımızda kalacağını düşünüyorum ve anlaşma revize edilecektir. 1 milyon civarı (sakatlığınında etkisi ile) ile anlaşırız. 26 yaşında ve sağlıklı döneceğini düşünüyorum. Kendisinide geliştirebilecek çok vakti var.

[MENTION=4380]Hakan Beytemur[/MENTION]

Hackett'ı alabilirsek amenna ama alma ihtimalimiz var mı ? Milano onun için yüksek bir buy-out ödedi. Milano kısa rotasyonunu seneye bozmaz hele Hackett sonrası Milanonun yükselişini gördükten sonra. Gordon'dan iyisini bulabilirsek sıkıntı yok ama daha iyisini bulacaksak yine bu paralara hatta daha yüksek paralara ihtiyaç var.

Jamont çok ağır sakatlık geçirdi. Sakatlanmamış olsayıdı kalması en doğrusu olacaktı fakat şu an eski halini düşünmeyin eski formuna kavuşup kavuşamayacağı belli değil. Bu yüzden Jamont kalsın dersek yine bir risk almış olacağız.

Gordon bencede kalmalı. Hatta kalması için bir çok sebeb var;

1.) Savunması (Avrupa düzeyinde savunması var. Takımımızda savunmasıyla en fazla süre alabilecek oyuncu.)
2.) Penetresi (Takımızdaki tek penetreciydi. Hairston'u görünce değeri daha fazla anlaşılıyor)
3.) 1-2-3 numaraları pozisyonlarda da oynayabiliyor olması.
4.) Oyunun her alanına katkı yapması. (Asist ve özellikle de ribaund ortalaması çok çok iyi, Top çalması var ve sık sık geriden gelip rakip oyuncuya vurduğu bloklarda var)
5.) Arroyo'yu yedekleyebilecek olması.
6.) Mevkisine göre çok çok güçlü ( Savanovic'i blie savundu gerisini siz düşünün.) Bu şekilde rakip oyuncuları sindirebiliyor.
7.) Atletik bir isim.
8.) Ve tabiki patlayıcılığı. (Bir maçta 30-35 sayı atması çok şaşırtmaz kimseyi tabi sıfır sayı atmasıda :) )

Olumsuz özellikleride var. Malumunuz üzere iki ucu keskin bıçak, sut seçimi ama bu özelliklerde olup avrupada böyle bir oyuncu yok. Arroyo ile birlikte sahada kendisini farkettiren diğer oyuncumuz. Yaşı 26. Ben bu sakatlığını atlatacağını düşünüyorum. Seneye kesinlikle takımda kalması gerekiyor.

Bir iki özelliğini geliştirirse Avrupa'nın en komple oyuncusu olur. Hatta en iyi 1-2 oyuncusundan biri olur. NBA bile ciddi işler yapabilir.

1.) Şut istikrarını yakalaması
2.) Basketbol IQ'nun biraz daha artırması. (Yaşı genç bunu tecrübesiyle kapatabilir.)

Şu iki özelliğini (özellikle 1.'ni) geliştirirse bizde durmaz zaten. Marko'dan bile daha fazla bu takımda kalmayı hakediyor.

Hakkı benim 1-2 cümleye sığdırdığımı geniş geniş anlatmış, eline sağlık. daha ne olsun ki?

Geçen sezon da Domercant için de aynı şeyler yazılıyordu. Ben artık takımda sakatlık riski olan, uzun süreli sakatlıktan çıkmış bir oyuncu olmasını istemiyorum. Önümüzdeki seneyi de kaybetmemek adına Jawai, Gordon ve Domercant ile kesinlikle yola çıkmamalıyız ki 3-0'la geçildiğimiz turdan sonra ''olsun'' demeyelim. Evet 2. Euroleague sezonunda çeyrek final oynamak büyük başarıdır ama sene başındaki kadro istikrarı korunabilseydi, grup aşamasında 4. olmazdık, olsak dahi Barcelona'ya 3-0 la geçilmezdik.

Domercant sakatlandığında 33 yaşındaydı, burayı es geçmeyin lütfen. Gordon daha genç bu anlamda daha iyi toparlar inşallah.
ayrıca Hakkı da cevaplamış ama, ben de tekrar edeyim. ikisi çok farklı tarzda oyuncular.

evet 1-2-3 oynayabilen, penetresi, savunması üst düzeyde, şutu da gününe göre değişse de fena olmayan ve de daha atletik kim var Gordon dışında, sayın Gordon'u beğenmeyenler? Alınabilecek düzeyde tabii. Hackett demeyin de.

Domercant örneği Gordon'la denk denmek istendiği için verilmedi. Bunun bir garantisi yok denmek için verildi. Evet Gordon daha atletik, daha genç bir isim. Ama sezon başındaki gibi dönebileceğini kim garanti verebilir? Yaşadığı sakatlığın tekrarlamayacağını kim garanti verebilir? Kimsenin Gordon'ın özelliklerini saymasına ihtiyaç yok. Biz de maçları gözümüzle takip ediyoruz. Tekrarlıyorum, umarım seneye kadroda yer almaz, sakatlık sabıkası kabarık olmayan transferler yapılır.

evet 1-2-3 oynayabilen, penetresi, savunması üst düzeyde, şutu da gününe göre değişse de fena olmayan ve de daha atletik kim var Gordon dışında, sayın Gordon'u beğenmeyenler? Alınabilecek düzeyde tabii. Hackett demeyin de.

Belli ki Jamont'u çok beğeniyorsunuz, haksız da sayılmazsınız ama, burada dikkat edilmesi gereken nokta geçirdiği çok ağır sakatlık ve daha önce de birkaç kez sakatlandığı için yüksek risk taşıyor olması. Yoksa ben de, birçok kişi de Jamont'un özel bir oyuncu olduğunu biliyor. Daha önce yazdığım gibi, Jamont transfer edilmeden önce kendisini ilk gündeme getirenlerden biriyim ama, artık o ücretlere oynayacak bir oyuncu değil Jamont. O sakatlıktan sonra aynı atletizmi beklemek aşırı iyi niyetli bir yaklaşım olur ki, Jamont'un en büyük özelliği gücünü atletizmiyle birleştirip rakip kısalara üstünlük sağlamasıydı. Patlayıcılığı bir kenarı bırakırsak bugün şöyle bir baktığınız zaman Jamont'tan çok daha iyi şutör, çok daha fazla oyun bilgisi yüksek oyuncu bulabilirsiniz. Geçen sezon burada herkes Domercant'ın seneye de kalması gerektiğini söylerken, birkaç kişi sakatlığından dolayı kalmamalı demiştik. Büyük bir kontratı vardı ve opsiyon kullanılıp uzatıldı, boşu boşuna girilen bir beklenti oldu. Domercant iki sene öncesine kadar Kazan'ı final-four'a sokacak kapasitede bir oyuncuyken, ağır sakatlıklardan son Eurolegue seviyesinden düştü. Çünkü dizleri artık eski çabukluğunda olmasına izin vermiyor.

Jamont tarzı oyuncu bulmak zor ama, Euroleague'in üst seviyesinde mücadele edebilecek kapasitede aynı pozisyonlarda oynayabilecek daha farklı özellikleri olan Nikos Zisis, Aaron Jackson, Anton Gavel, Tyshawn Taylor, Acie Law, Errick McCollum, Doron Lamb gibi hali hazırda alınabilecek oyuncular var. Bu liste çok daha uzayabilir radar genişletilirse. Önemli olan sağlam oyuncularla takım kimyasını doğru oluşturabilmek.

sakatlık sabıkası kabarık olmayan isimleri?

iyi de bunlar bizde sakatlandı... sakat sakat almadık veya sakatlık riski taşıdığını gösteren geçmişleri yoktu.

düz mantık: kimseyi almayalım, nasıl olsa sakatlanıyorlar.

valla eski Ronaldo bile o sakatlıktan dönüp Real'i sırtladı... Kobe de fena dönmedi. örnekleri de uzatmak istemiyorum.
34 yaşında çapraz bağları kopan bir adamın o yaşta geri dönmesini beklemek ayrı, Gordon'u beklemek ayrı. maalesef benzer örnekler değil!!!

Emre ÇELİK noktayı koymuş bence, aynen katılıyorum.

Twitterda beni engellemiş hahaha..

Mesaj felan attığımı hatırlamıyorum. En fazla sakatlandığında moral mesajı atmışımdır. Ingilizcemi beğenmemiştir veya. Çok güldüm... =D

Yabancı kuralı ne olursa olsun, takımda kalması gereken ikinci yabancıdır. Erceg'i de beğenirim, Marko'yu da, hatta bu seneki formu ile Macvan'ı da. bana göre bunlar da kalmalı. ama illa ki birisi feda edilecekse bu Gordon olmamalı kesinlikle.

ayrıca Oğuz Gordon'u beğendiğim için subjektif düşündüğümü söylemek istemiş.

lakin durum öyle değil. ilk geldiğinde, hele bazı maçlarda ekran başında çok saydırmışımdır kendisine. saçma sapan penetreler, yanlış şut tercihleri, bencilliği saç baş yoldurtmuştur. hele ki, Lucas Gordon'un yerine gelmiş olması nedeniyle en başından antipati duyuyordum kendisine, daha ne yaptığını görmeden.

ama geçen seneki play offlar ile ilk Siena deplasman maçı ve yokluğunun fazlasıyla aranması, olayı beğenmenin de ötesine geçirmiştir. kesinlikle artık özel olarak beğendiğim bir basketbolcudur ama herşeyden önemlisi çok faydalı bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştır. ben açıkçası Avrupa'da mevkiisinin en iyi birkaç oyuncusundan biri olduğunu düşünüyorum. kuvvetli, savunması kadar hücum gücü ve kalitesi, atletikliği...

istemeyenler daha iyi birkaç isim versinler isterim, Oğuz hariç tabii. o epey saymış zaten. kim var kim yok hepsini dökmüş ortaya. o listede Gordon'dan çok daha iyi birisi olduğunu da düşünmüyorum.

neyse. biraz çelişkili bir değerlendirme oldu, ama ne dediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Hücum ve savunma birlikte değerlendirildiğinde pozisyonunda Avrupa'nın en iyisi olduğunu düşünürsek takımda kalması alınabilecek mantıklı bir risk. Sütten ağzımız yandı belki ama Gordon çok değerli ve ihtiyacımız olan bir oyuncu.

İçeriye dalan, daldığında da dağıtan Avrupa'daki en iyi oyunculardan. Sakatlığı sonrası tabi ki risk ama Domercant'ı bu kadar bekledikten sonra Gordon her şekilde beklenir.

Seneye NBA denemek istiyormuş. Ya şut istikrarını yada kafa olarak kendini biraz geliştirse muazzam oyuncu olacak. Diğer özellikleri çok iyi.

Aklıma birşey geldi. Geçen sezon başı bu forumda Onur diye bir arkadaş vardı. Soyismini unuttum. Yazdıklarıyla herkesi çileden çıkarıyordu. Gordon Bo'dan daha iyi demişti herkes topa tutmuştu onu. Haklı çıktı.