#5 Jamont Gordon

Yaşadığı hem onun, hem de bizim açımızdan büyük bir şanssızlık. Bana göre Euroleague'in en değerli iki numaralarından biri, en komple oyuncularından biri. Onun gibi oyunun her alanının içinde olan, hem skor, hem savunma katkısı verebilen kişi sayısı az. Umarım bu sakatlık onun kariyerine bir sekte vurmaz.
 
Bencede sezonu kapattı aynı Domdom'da olduğu gibi 6 ay sakatlık geçiren adamı kuvvetlendirmeden o playoff sertliğine atmak adamın kariyeriyle oynamak gibidir bunu ne Gordon ister nede Teknik heyet(teknik heyetin istememeside oyuncunun fazla riske girmek istememesi sakınarak oynaması)
 
Bu tarz atlet oyuncular ağır sakatlıklar geçirdikten sonra şuta ağırlık verip iyi bir şutör de olabiliyorlar. Yazın yapacağı çalışma kariyeri açısından belirleyici olacak.
 
6 ay iyileşme ve 2-3 ay süre de rehabilite ve güçlendirme çalışmaları derken 8 ay gibi bir süre basketbol oynamayacak bir oyuncudan bahsediyoruz. Gordon ile devam etmek büyük hata olacaktır. Yerine çok daha iyi bir oyuncu bulunur hem de hazır olarak.
 
Yaşı sakatlığı atlatacak kadar genç .Bence de kalmalı. Avrupa'da onun gibi her işi yapabilen komple bir kısa var mı ben bilmiyorum
 
Gordon bencede kalmalı. Hatta kalması için bir çok sebeb var;

1.) Savunması (Avrupa düzeyinde savunması var. Takımımızda savunmasıyla en fazla süre alabilecek oyuncu.)
2.) Penetresi (Takımızdaki tek penetreciydi. Hairston'u görünce değeri daha fazla anlaşılıyor)
3.) 1-2-3 numaraları pozisyonlarda da oynayabiliyor olması.
4.) Oyunun her alanına katkı yapması. (Asist ve özellikle de ribaund ortalaması çok çok iyi, Top çalması var ve sık sık geriden gelip rakip oyuncuya vurduğu bloklarda var)
5.) Arroyo'yu yedekleyebilecek olması.
6.) Mevkisine göre çok çok güçlü ( Savanovic'i blie savundu gerisini siz düşünün.) Bu şekilde rakip oyuncuları sindirebiliyor.
7.) Atletik bir isim.
8.) Ve tabiki patlayıcılığı. (Bir maçta 30-35 sayı atması çok şaşırtmaz kimseyi tabi sıfır sayı atmasıda :) )

Olumsuz özellikleride var. Malumunuz üzere iki ucu keskin bıçak, sut seçimi ama bu özelliklerde olup avrupada böyle bir oyuncu yok. Arroyo ile birlikte sahada kendisini farkettiren diğer oyuncumuz. Yaşı 26. Ben bu sakatlığını atlatacağını düşünüyorum. Seneye kesinlikle takımda kalması gerekiyor.

Bir iki özelliğini geliştirirse Avrupa'nın en komple oyuncusu olur. Hatta en iyi 1-2 oyuncusundan biri olur. NBA bile ciddi işler yapabilir.

1.) Şut istikrarını yakalaması
2.) Basketbol IQ'nun biraz daha artırması. (Yaşı genç bunu tecrübesiyle kapatabilir.)

Şu iki özelliğini (özellikle 1.'ni) geliştirirse bizde durmaz zaten. Marko'dan bile daha fazla bu takımda kalmayı hakediyor.
 
Geçen sezon da Domercant için de aynı şeyler yazılıyordu. Ben artık takımda sakatlık riski olan, uzun süreli sakatlıktan çıkmış bir oyuncu olmasını istemiyorum. Önümüzdeki seneyi de kaybetmemek adına Jawai, Gordon ve Domercant ile kesinlikle yola çıkmamalıyız ki 3-0'la geçildiğimiz turdan sonra ''olsun'' demeyelim. Evet 2. Euroleague sezonunda çeyrek final oynamak büyük başarıdır ama sene başındaki kadro istikrarı korunabilseydi, grup aşamasında 4. olmazdık, olsak dahi Barcelona'ya 3-0 la geçilmezdik.
 
Jamont'un transfer edilmesini en fazla dillendirenlerden biriyim, hatta en çok ben yazmışımdır gelmeli diye. Ancak, genel olarak baktığımızda iki yıllık kontratı 3 milyon dolar seviyesinde olan bir oyuncudan beklenen verimi aldığımızı düşünmüyorum. İlki yılında birkaç ayı sakat geçirmişti, hatta birkaç defa sakatlanmıştı. Şutu da güven vermiyordu. İkinci yılına çok daha iyi başladı ama, ağır sakatlık geçirdi ve sezonun 70%'ini kaçırdı. Bu ücretlere oynayacak bir oyuncu için sakatlık riski çok yüksek. Ancak kontratını çok aşağılara çekerse ve yabancı sayısı genişlerse düşünülebilir.
 

Üst