6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

Yine bir deprem felaketi. Ülkemize geçmiş olsun. Umarım en az hasarla atlatabiliriz. Yakınlarını kaybedenlere de sabırlar diliyorum. Çok zor gerçekten.
 
Allah herkesin yardımcısı olsun , ülkemize ve milletimize geçmiş olsun.
Yaralılara acil şifalar , hakkın rahmetine kavuşanlara , Allah rahmet etsin , kalanlara sabırlar diliyorum.
 
Prof. Dr. Naci Görür ve onun gibi birçok uzman 2020 yılında olan yine ne yazık ki yıkıcı olan Elazığ depreminde uyarmıştı. Ama ne yazık ki hiç bir önlem alınmadı. Yazık giden canlara.

Japonyada 2022 Mart Ayinda 7,4 siddetinde deprem olmus. Bilanco 4 Ölü ve 100 yarali fln.

Su an Türkiyede 7,4 ama ölü sayisi malesef belki binleri asicak. Ah ah icim yaniyo ölenlerin hic biri aslinda ölmeyebilirdi önlemler alinsaydi
 
Hem çok üzgünüm, hem çok kızgınım.Bizim kadar kaderci, bilime kapali ,göz göre göre başına geleceği kabullenen az toplum vardır. Olan olduktan sonra da Allah beterinden saklasın diye dövünüyoruz.Sen üzerine düşeni yap,Allah sana yardım eder tabi ki,yoksa her işi ondan beklersen böyle olur maalesef.Hayatini kaybedenlere Allah 'dan rahmet ,yaralılara acil şifa diliyorum.Ordaki insanlarımızinda işi çok zor,hem simdi,hem de gelecekte.
 
siyaset her zaman konuşulur. çünkü hatay devlet hastanesinin yıkılmasının sebebi siyasi bir tercihtir. hastanenin yenilenmesi yerine ahlat'a saray yapmak siyasi bir tercihtir. uzmanların uyarısına rağmen sulak arazi üzerine havaalanı pisti yapmak siyasi bir tercihtir ve sonucunda pist yarılır. fay hattının üstüne hastane yapmak siyasi bir tercihtir. arazileri değer yitirdi diye fay hattının çevresine ev yapma izni vermek siyasi bir tercihtir.
 
-Kışın deprem olmasının kötü yanı, hipotermi riskinin olmasıdır yani bu gece çok önemli.
-Deprem kuşağında bir ülkeyiz ve fayların belli olmasına rağmen hızlıca kentsel dönüşümlerin olmaması da can sıkıcı bir olay. milyonlarca insan risk altında.
-Özellikle deprem olan illerde köy sayısı da fazla. kış yüzünden ulaşım vb sorunlarda olacaktır. maalesef vefat sayısı çok yüksek olacak gibi duruyor.
 
Yazacak çok şey var ama yazıp yazıp siliyorum. Titanik filmi gibi ama tek farkla ; bile isteye, tüm ülkenin gözü önünde ölüme terkedildi insanlar. Başka ülke olsa bırak görevden indirmeyi, hapse atılırlar.
 
Şimdi mi geldi aklınıza kaç saat geçti üstünden?


Senin aklına gelen devletin aklına gelmiyor dimi?


Devlet büyükleri düşünemiyor dimi bunu? Biz hiç düşmanımız yok dimi? PKK yok, PYD yok, FETÖ yok dimi? Bunlar en ufak bir fırsatını bulduğunda ülke ne hale gelir aklına gelmiyor dimi? Ancak oturduğunuz yerden ahkam kesin.
 
Japonyada 2022 Mart Ayinda 7,4 siddetinde deprem olmus. Bilanco 4 Ölü ve 100 yarali fln.

Su an Türkiyede 7,4 ama ölü sayisi malesef belki binleri asicak. Ah ah icim yaniyo ölenlerin hic biri aslinda ölmeyebilirdi önlemler alinsaydi





Yer bilimleri uzmanı Profesör Paul Martin:

”Türkiye’de iki depremin kırdığı fay hattı uzunluğu yaklaşık 400 kilometre.

Dünyada bu denli büyüklükte bir kırılma 1906 yılında ABD’de ve 2001’de Kunlun’da yaşandı.”

Yüzyılın felaketini aynı günde iki kez yaşadık.
Bu süreçte yapıcı eleştiri dışında ki her şey birliğimize zarar verir.
Bugün siyaset yapılacak zaman değil.
Ya çıkın yardım gidin. Ya dua edin. Ya da susun 🤐
 

Üst