#61 Göksenin Köksal

Melih denen sahte karektere sosyal medyada cevap vermiş;

''Öncelikle bugün çok iyi oynayıp kazanamadığımız için Büyük Galatasaray Taraftarı'ndan özür dileriz. Melih Mahmutoğlu'nun bu ülkenin gururu Ergin Ataman ve benim hakkımda yaptığı üstü kapalı çıkar amaçlı açıklamaların ardından başta can kardeşim Ömer Saral olmak üzere bize destek olan bütün sevenlerimize teşekkür ederim
・・・
İyi oku @melihmahmutoglu ! Maça saatler kala ''iyi arkadaşım'' dediğin insan için ''provokatör'' diye açıklama yapıp, kamuoyu'nun önüne atmak çıkarcılıktan başka birşey değildir. Herhangi bir olay olduğu zaman sen çıkış tüneline hiç koşmadığın hızla koşarsın. O atar bacak bacak üstüne, '' Gelin '' der ! Bu durum ''provokatörlük'' değil, dik duruşun göstergesidir ! @gokseninkoksal sizin yapmak isteyip yapamadıklarınızı aslan gibi yüreğiyle yapabilendir. Kazanabilirsin, kaybedebilirsin. Ama Milli Takım'da beraber kaldığın ''oda arkadaşını'' binlerce insanın hedefi haline getirmek ne sana, ne kaptanlığını yaptığın takıma yakışır! Takım kaptanı olarak sana düşen yapıcı davranıp tarafları ve taraftarları yumuşatmaktır ( @sinanguler gibi )...He unutmadan...
Bu sözlerin diğer hedefi @atamanergin 'dir ! Hala Milli Takım'ı çalıştırıyor olsaydı..Sen bu açıklamaları yapabilirmiydin ? Öyle bir yüreğe sahipmisin ? Tabiki değilsin...Kalp herkeste var, yürek başka birşey..''
 
Başımızda düzgün yöneticiler olsa başı dik duran Ergin Ataman ve Göksenin gibi insanlar açıklama yapmak zorunda kalmaz . Bu açıklamaların tek sorumlusu vasıfsız yönetimdir , destek bulamayınca kendini yalnız hisseden insanlar bir şekilde açıklama veya tepki koymak zorunda oluyorlar . Kelimelerine sağlık Göksenin ..
 
Başımızda düzgün yöneticiler olsa başı dik duran Ergin Ataman ve Göksenin gibi insanlar açıklama yapmak zorunda kalmaz . Bu açıklamaların tek sorumlusu vasıfsız yönetimdir , destek bulamayınca kendini yalnız hisseden insanlar bir şekilde açıklama veya tepki koymak zorunda oluyorlar . Kelimelerine sağlık Göksenin ..
Kesinlikle katılıyorum. Şu açıklamaları sporcuların, koçun yapması kadar kötü bir durum yok bence. Sayfadan yayımlanan küçücük açıklama dışında bir halt yapmadılar. Yazık...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bizler altyapı oyuncularına her zaman başka gözle bakarız ve onları bir başka severiz. Sanırım Göksenin'e hepimizin gerek Galatasaraylılığı gerek de hırsı gerekse özverisi yüzünden sevgimiz sonsuzdur.
Sorun ona olan sevgimiz değil onun yeteneği/yeteneksizliği.... Göksenin'in bir skorer olmadığını ve fundamentalinin çok kötü olduğunu bilmesi gerekiyor. Kısacası kendisinin ne olduğunu bilmesi gerekiyor.Ben kısa bir oyuncunun neredeyse yere paralel eğilip top sürmeye çalışmasını izledikçe Galatasaray'ın altyapı hocalarını sürekli anıyorum..! Bir oyuncuya top sürmesini bile doğru düzgün öğretemeyen altyapı hocalarından A takım için önemli oyuncular yetiştirmelerini beklemek de sadece hayal olur.
.
Göksenin'in özellikle potaya gitmeye çalışırken topu defalarca sağ sol yapıp rakibin içinden geçip sayı atmaya çalışması da ayrı bir olay. Real maçında 2 kişinin içinden geçmeye çalıştığını görünce inanın ağzım açık kaldı birkaç dakika kendime gelemedim Bunu Cska maçında 3 kişiye karşı denemesi de kendisini fazlasıyla aştığını gösterdi.(tabii ki de her ikisinde de topu kaptırdı)

Ataman'ın Göksenin'i sadece savunmada rakip guard'a baskı yapması ve yıpratması hucumda da ekstra ribaunt kovalaması dışında bir rol vermemesi gerekiyor.Bu roller dışında macera aramamalı...
Sen bir sadece görev adamısın sevgili Göksenin lütfen ama lütfen güzel kardeşim...!
 
Hiçbir şey yazılmamış olması ilginç. Kimsenin inanmadığı maça inandı, micovu da inandırdı ve sezon başı planlamasında deplasmanda dakikası bulunmayan bir adam olarak olympiakos deplasman galibiyeti çıkarttı.
 
Galatasaray basketbol takımının yeni kaptanı.

Biraz erken oldu ama bazen hayat insanın önüne yeni bir şeyler çıkarıyor işte
 
Çok iyi bir kaptan olacağına inancım tam. Herkese Galatasaray kaptanı nasıl olur göstermen dileğiyle.
 
Son düzenleme:
Sinan Güler'in transferi sonrasında Can Topsakal 'ın açıklaması;:

"Sinan Güler ile anlaşmak istedik ancak kendisi 'Euroleague'de oynamak istiyorum' dedi. Gitmesine tabii ki üzüldük ancak oyuncunun kendi tercihi.
"Şu anda görünen yeni kaptanın Göksenin Köksal olacağı. İddialı ve iyi bir takım kuracağız. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Birkaç güne yeni, transferlerimizi açıklayacağız." (CNN Türk)

Göksenin Köksal'ın kaptan olmasıyla birlikte hem oyununda gelişmeler olur hem de gerçek bir Galatasaray kaptanına yakışan davranışlar sergiler. Başarılar diliyorum...
 
Göksenin'in bizim takımın kaptanı olmasıyla Melih'in Fener'in kaptanı olması arasında bir fark yok. İkisi de oyun olarak arka planda ama işte türk oldukları için kaptan yapılıyorlar. Fazla takmamak lazım kaptanlık işini. Micov kalsa ona yakışırdı ama Göksenin de olabilir.
 
Bence Göksenin'in kaptan olması takımın mücadele gücünü de arttıracaktır. Takımın kaptanı eğer takımın en çok mücadele eden oyuncusu olursa bu diğer oyuncuları da etkiler açıkçası. Mücadeleci bir oyuncu olmasa bile kendini mücadele etmek zorunda hisseder çoğu oyuncu.
 
Göksenin kaptan olması daha doğrusu yetenek olarak çok becerikli olmayan oyuncuların takıma bir şey katabileceğine veya sözünü geçirtebileceğine pek inanmıyorum. Kaptanlık artık sadece isim de kaldı.
 
Galatasaray altyapısından yetişen ve sonunda çocukluk hayaline kavuşarak kaptanlığına yükselen Göksenin Köksal ile FCN blog bir röportaj yaptı.

İşte o röportaj...

Kaptanlığa yükselmesi hakkında "Şu an icin kaptan diyorlar. Allah'ın izniyle öyle olurum inşallah" diyen Göksenin, "Kaptan olmak benim hayalimdi. Galatasaray altyapısından yetiştim. Galatasaray'ın çocuğuyum, benim için bu inanılmaz bir duygu. Herkese çok teşekkür ederim bana verdikleri desteklerden dolayı." ifadelerini kullandı.

Sinan Güler'in kendisine her zaman iyi davrandığını ve oyununu geliştirmesinde çok yardımcı olduğunu söyleyen Göksenin Köksal, ayrılık sürecinde yaptığı twitter paylaşımını sorduğumuzda ise "Sinan ağabey bizim kaptanımızdı sonuçta. Aynı zamanda milli takımın da kaptanı. O süreçte Fenerbahçe'ye transfer olduğunu bilmiyordum. Ki Sinan ağabeye gönderme yapmak gibi bir amacım olmadı, yapmam hiçbir zaman da. Sinan ağabey bana her zaman iyi yaklaşmıştır, çok desteği olmuştur basketbolumu geliştirmem açısından. Galatasaray taraftarı bana kızsa da Sinan ağabeye gönderme yapmam." dedi.

Göksenin Köksal, Sinan Güler'in Fenerbahçe'ye geçişi hakkında ise "Profosyonel olarak düşündü ve Fenerbahçe'ye gitti. Kaptandı o, kendi tercihi tabii ki de. Tepki olması normal ama o tepkiyi ben göstermem kendisine. Ben küçüklükten beri hep Galatasaray kaptanı olmak istedim ama Sinan ağabeyin gitmesini istemezdim. Kalsaydı kaptanımız olarak onunla oynamak, onun tecrübelerinden yararlanmak isterdim. İnşallah milli takımda yararlanırım. Gerçekten onunla oynadığım, özellikle geride bıraktığımız şu iki senede EuroCup şampiyonluğu ile beraber bana olduğu destek ile kendimi çok geliştirdim." açıklamasını yaptı.

Göksenin Köksal, "Sinan Güler'in ayrılığını bekliyor muydun?" diye sorduğumuzda ise "Sinan ağabey kendini ispatlamış, iyi bir oyuncu. Teklifleri değerlendireceğini herkes tahmin edebiliyordu. Ben EuroLeague'de başka bir takıma gider diye düşündüm açıkçası fakat o Fenerbahçe'nin kendisi için demek ki daha iyi olacağını düşündü." dedi.

Göksenin Köksal ayrılığın ardından Sinan Güler'le konuşup konuşmadığını sorduğumuzda "Sinan ağabeyi evlendi diye hayırlı olsuna aradım. Dediğim gibi Sinan ağabey her zaman benim arayacağım, halini hatırını soracağım bir insan." dedi. Bu ayrılığı fırsat bilip ona herhangi bir gönderme yapmasının mümkün olmadığını söyleyen ve ona gönül koymayacağını da dile getiren Göksenin, "Bana hiçbir zaman saha içi veya saha dışı bir kötülüğü olmamıştır. Ben bana yapılan hiçbir iyiliği unutmam. Fenerbahçe'ye transfer oldu diye ona gönül koymam. Öyle bir şey söz konusu olmaz. Kendi tercihi. Galatasaray taraftarı ile onun arasında olan bir durum, araya da girmem. Bu yüzden Sinan ağabey Fenerbahçe'ye transfer oldu diye bunu fırsat bilip ona gönderme yapmam bana yakışmaz. Bunu benden kim isterse istesin yapmam. Yapmadım da... Tek yaptığım şey kaptan olduğum için bir açıklama yapmaktı. Hayalini kurdum, yıllarca azimle çalıştım ve kaptan oldum. Galatasaray taraftarının bana olan sevgisini onlara dile getirmek istedim." ifadelerini kullandı.

Son olarak Göksenin Köksal takımdaki koç değişikliği ve gelecek sezon planları için "Ergin ağabeyin benim kariyerimde çok büyük yeri var. Bunu her defasında söylemişimdir. Kendisini gerçekten bir ağabey gibi çok severim. Erman ağabey de gelmiş geçmiş en büyük Türk oyuncular arasında. Aynı zamanda çok da iyi bir antrenör. Kendisi ile konuşma fırsatı buldum. İnşallah bu sene sağlıklı geçirdiğim iyi bir sezondan sonra rolüm büyür. Üzerine koyarak devam ederim." açıklamalarını yaptı.

Kaynak: FCN BLOG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Sinan'ın yeteneklerine bile soru işaretiyle bakıp, kaptanlığını, ona verilen sorumluluğu sorguluyordum ama beterin beteri varmış. En büyük kabiliyeti taraftara show yapmak olan adam nasıl Galatasaray takımına kaptan olur ya?
 

Üst