7. Uluslararası Banvit-TÜBAD Turnuvası

Hakketten cenki neden aldık bir saç uzatmış onu düzelttiği görüyorum aslında biz onu basket atsın diye aldık ama .

Birde takımda disiplin zaafiyetini fazlası ile hissediliyor.

Acayip sinirlendim ilk çeyrekte bu kadar savruk takım olurmu cenk ve göksenin ne yapmak istiyorlar şu cenki neden aldık anlamadık yani galiba problemli futbolcuyu bünyeye toplamada üstümüze yok banvit şu ligin en iyi takımı inanılmaz disiplinle oynuyorlar maçı asla bırakmıyorlar ve maçın son çeyreğini müthiş strateji ile oynuyorlar.

Ergin hocamada bişey söylemek istiyorum hocam sana o kadar güvendimki ama yanıltıyorsun bizi bu kadar savruk takımmı olur skor önemli değil ama takı dediğin bize umut vermeli bu oyun asla umut vermiyor oyuncular çok ağır.

Şuraya bak bu kadar kolay basketmi attırılır. Bu kadar hucum faul neyin nesidir

stimac ve vidmar ndong'dan 2 tık üstte oynuyor şuanda...

fatih solak'tan hiçbir farkı yok şuanki ndong'un..savunmada blok tehdidi var lakin orta mesafe şutları savunamıyor ayakları haliyle çok yavaş ve hücumda 0 opsiyon...

Fatih Solak - N'Dong benzetmesi yapıldığına göre bu maçı yorumlamaya gerek yok, en azından bu maç bitine kadar.

Daha sezon başlamadı, resmi maça çıkmadık, takım daha tam olarak bir maça çıkmadı.

Biraz nefes almak herkes adına daha yararlı olacaktır.

İlk çeyrek 10 sayı, İkinci çeyrek 32 sayı, Vay canına!

1. periyodu kaybettik diye takımı çarmıha germişiz. Bunların hazırlık maçını unutuyoruz sanırım. Spartak Moskova Fener'e 2 hazırlık maçında da kaybetti. Kötü takım mı oldu Eurolig finalisti takım?

Takıma biraz sabır göstersek. Macvan'a Savovic muamelesi yapılmaya başlanmış. Ndong da hakeza.

İkinci periyot gereksiz top kayıplarından da kurtularak geri döndük ve üstünlüğü ele aldık. Şimdilik maçın özeti bu.

sadece ben degil ergin hoca da gördü şuanda ndong'un ne kadar verimsiz oynadıgını..furkan-macvan ikilisi çok daha verimli oluyor...sezon içinde de ndong'un verebilecekleri bundan fazla degil..

1 numara pozisyonunda Enderle birlikte Enginde iyi işler yaptı bugün .
Ender hep böyle oynasın canımızı yesin . Bakmasın Potaya. Furkanıda çok beğendim fakat hücumda biraz daha hareketli olsa çok daha verimli olacak .

Ndong hakkındaki yorumlar cidden korkunç. Hazırlık maçlarında neredeyse hiç içeriden oynamadığımız ve Ndong un Rixos tan hemen önce geldiğini ve kişisel antrenmak+takımla birlikte çalışma eksiklerini düşünecek olursak şu ana kadarki performansı bence fazlasıyla yeterli. Kaldı ki bu adama Rixos Cup ta top indiğine de pek şahit olmadım. Yaşı var alacağı dakika sınırlı geyiğine de hiç girmiyorum, Santiago ya da Ortiz den bahsetmiyoruz sonuçta burada.

Ndong bitikse Aleks Maric e ne demeli? O da mı işe yaramaz? Daha bu maça kadar ikili oyun görememiştik durun bakalım, rakibin guardı düşünce Furkan üzerinden iki defa sayı bulduk Ndong gitsin oldu şimdiden. Aynı arkadaşlar daha hayatlarında canlı izlemedikleri savunma yapmaya tenezzül etmeyen İlkan ı Oktay Hoca nın rotasyonuna uyum sağlayamayan 4 numaraların yerine ikame ediyorlardı.

Macvan konusunda da aynı fikirdeyim. Ben de iyi bulmadım, ayakları yavaş filan ama alışınca görmek lazım, maçlar özelinde eleştiri getirmek daha mantıklı.

Rakipte ise Nikita Shabalsky yi beğendim. Şut mekaniği, parmak ucu hassasiyeti filan oldukça iyi ve iyi pozisyon alıyor ama içerden pek oynamıyor sanırsam.

Bazı arkadaşlar ilk peryottan sonra yorum yapmamışlar neden se? Maç sonu yorumlarıda bekliyoruz..

Bireysel olarak çok iyi bir takıma sahibiz.Geçen seneki gibi takım olursak önümüzde kimse duramaz...

N'Dong'a yapılan eleştiriler şuanlık yersiz eleştiriler olarak görülüyor. Daha bunlar hazırlık maçları. Geçen sene hazırlık maçlarında çok iyi oynayıp ligde tökezleyip sezonu tamamlamadan giden oyuncularımızda oldu. Çok pas veremiyoruz onun bulunduğu bölgeye ancak pas aldığında ise çokta hakimiyet kurduğunu söyleyemiyorum açıkcası. Tabi alınan her transfer müthiş patlama yapacak, bulunduğu bölgeyi domine edecek değil ama ön yargılı davranmak doğru değil. Lig uzun bir periyot burada performansı artabilir. Özellikle EuroCup'ta pota altını domine edebilecek potansiyele sahip. Tabi tam terside olabilir.

Ligde de bazı maçlarda hatta herhangi bir maçta kötü oynadığında yine bazı arkadaşlar eleştiride bulunacaktır elbet ama geçen sene gördüğümüz gibi hatta genelde gördüğümüz gibi play-off performansı önemli her zaman. Aklıma en yakın zamandan David Hawkins geliyor. Ligde orta düzey bir performans sergilemişti ama play-offlarda takımı şampiyonluğa götüren en önemli isimlerden biriydi. Hatta Avrupa Kupalarının son maçlarında da performansı bir hayli yükseldi ve Beşiktaş tarihindeki sanıyorum ilk Avrupa Kupası'nı kulüp müzesine kazandıran yine en önemli isimlerden birisiydi.

Kısacası şuan ki performansa göre değerlendirme yapmak ön yargılı davranmak olur. Tamam belki kötü oynar sezon boyunca ama belki de iyi oynar. Daha lig başlamadı, Avrupa Kupaları başlamadı. Kesin iyi oynayacak diye durum kesin kötü oynayacak diye bir durum da yok.

Son olarakta şunu diyeceğim: Ligde ki performans ilerisi için belki bir değerlendirme olabilir o oyuncu hakkında. Aynı şekilde Avrupa Kupası maçlarıda olabilir. Ancak katılıyor musunuz, katılmıyor musunuz bilemem ama Türkiye Liginde %90 Play-Off performansı önemlidir. Çünkü şampiyonluk play-off maçlarında gelecek galibiyetlerle kazanılır. Ligdeki oyunu belki ilerisi için moral olur. Avrupa Kupası içinde öyle; Son16 - Çeyrek Final - Yarı Final ve Final performansları önemlidir. Umarım Beko Basketbol Ligi Play-Off'larında ve EuroCup'ta grup sonrası Tur Elemelerinde üst düzey bir performans sergiler ve takımımızın alacağı başarılarda katkısı olur. Çünkü rakip savunmanın pota altı direnci genelde pivotlar tarafından kırılır. Umarım N'Dong için herşey yolunda gider.

Maçın başındaki skor ve oyuna göre hemen sallamaya başlayanların basketboldan ne kadar anladıkları ortada iken onlara cevap yazmayı bırakın kaale bile almaya değmez, boşuna vakit kaybı...

Takım Eylül ayının 2.haftasından itibaren birlikte idman yapmaya başladı, henüz hiçbirşey tam olarak oturmadı, sistem kurulma aşamasında diyoruz ama anlamak istemeyen basketboldan bi haber kişiler girip saçma sapan yorumlar yapınca gerilmemekte mümkü değil.

Macvan bir hazırlık maçında ilk periyotta yaptığı işlerden yola çıkıp bütün sezona o performansını gösterir işimizie yaramayacak demek, N'Dong - Fatih SOLAK kıyaslamaları yapmak , N'Dong değersiz görmek vay arkadaş ne günlere kaldık, dışarıdan okuyanlar için güzel gırgır malzemeleri gerçekten...

Takımın potansiyeli ortada müthiş bir patlama gücü var, bugün Engin'i çok beğendim savunma ve hücumda gayet iyiydi, sezon başı idmanları yedikçe vücudu kendine gelecektir daha fit olacaktır. Cenk'de maçın son periyodundan sorumluluk alınca eli titremeyince ne kadar etkili bir silah olduğunu birkez daha gösterdi onun adına da öneliydi özgüven açısından.

Ender de harika oynadı, böyle devam etmesi dileğiyle. Hawkins, Domercant ve Macvan doğru pozisyonlarda topla buluştursun yeterli.

Bugün Gordon oynamadı tam takım halinde daha net yorumlar yapabiliriz ama genel itibariyle hücumda müthiş bir etkinlik ve kolay sayıya gitme veya o yönde silahlarımız olması en büyük avantajımız...