7. Uluslararası Banvit-TÜBAD Turnuvası

Ndong hakkındaki yorumlar cidden korkunç. Hazırlık maçlarında neredeyse hiç içeriden oynamadığımız ve Ndong un Rixos tan hemen önce geldiğini ve kişisel antrenmak+takımla birlikte çalışma eksiklerini düşünecek olursak şu ana kadarki performansı bence fazlasıyla yeterli. Kaldı ki bu adama Rixos Cup ta top indiğine de pek şahit olmadım. Yaşı var alacağı dakika sınırlı geyiğine de hiç girmiyorum, Santiago ya da Ortiz den bahsetmiyoruz sonuçta burada.

Ndong bitikse Aleks Maric e ne demeli? O da mı işe yaramaz? Daha bu maça kadar ikili oyun görememiştik durun bakalım, rakibin guardı düşünce Furkan üzerinden iki defa sayı bulduk Ndong gitsin oldu şimdiden. Aynı arkadaşlar daha hayatlarında canlı izlemedikleri savunma yapmaya tenezzül etmeyen İlkan ı Oktay Hoca nın rotasyonuna uyum sağlayamayan 4 numaraların yerine ikame ediyorlardı.

Macvan konusunda da aynı fikirdeyim. Ben de iyi bulmadım, ayakları yavaş filan ama alışınca görmek lazım, maçlar özelinde eleştiri getirmek daha mantıklı.

Rakipte ise Nikita Shabalsky yi beğendim. Şut mekaniği, parmak ucu hassasiyeti filan oldukça iyi ve iyi pozisyon alıyor ama içerden pek oynamıyor sanırsam.

Ndong ile santiago arasında hepi topu 1 yaş fark var..yaşları üzerinden yapılacak bir degerlendirmede farkları yok kısacası...

Ndong geçen seneki lakovicimiz olacak...gelmesi taraftarı hiç degildim.benimsemeyecegim de ndong'u.

Ndongdan ne bekliyorsun ki de benimsemeyeceksin? hayatında kaç kez izledin ndongu?
Bu adam bizim savunma gücümüz olacak. yeteri kadar da korku salıyor rakiplere. ya blokluyor ya da pozisyonlarını bozuyor.

Bakıyorumda maşallah maç içinde olmayanlar skor alınınca acayip ortaya çıkıyorlar. Eleştirenleri yerin dibine sokmak için ergin atamanı en çok savunan benim takımın çok iyi olduğunun farkında olmayanlar var dyen benim şampiyonluğun en büyük adayı bizi diyen benim ama hazırlık maçlarındaki birz dağınık halimiz beni rahatsız ediyor maç sonu şu eleştireni eleştirmeye çalışanlar bende takip ediyorum skor iyi oldukça insanlara niye eleştriyorsun diye yüklenirler ve bir tanesi de demezki kardeşim kazanıyoruz ama işin sonuna geldikmi o sert periyordu geçermi diyemiyor çünkü onlara göre kazandıkça eğlenilir kaybedince bence banane denir gibime geliyor. Geçen yılda herkes böyle yaptı ama finalleri kaldıramadı takım. Ne oldu mücadele ettik adı altında avuttu öyle değil tuttuğumuz takım galatasaray burda hedef her zaman şampiyonluktur bunun farkına varmalı bazı arkadaşlar bu senede çok para harcandı başkan inanılmaz fedakarlıkta bulunuyor ve karşılığıda şampiyonluk olarak geri dönmeli.

Benim dün eleştrim takımda finalleri kaldıracak kapasite göremedim ve sinrlendim hakaretmi etmişiz kimseye cenkin saçına söylendim o bile eleştriliyor kardeşim şunu anlayın o saç gözün hizasına gelir veya düşerse hem atışta hem potaya gidişte onu sıkıntıya sokar boyna saç düzeltiyor . Ve bu eleştrimin bile son derece mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ense uzatsa birşey demiyeceğim veya diyemeyiz o bizim haddimize değil ama gözünün önüne düşecek şekilde uzatırsa ben onu eleştririm en azından jöle sürsünde devamlı düzeltmek zorunda kalmaz.

Sizlere göre kala kala iş saçamı kaldı dersinz ama ben bu ayrıntıyada önem veririm .

Jamont Gordon ve Macvan için setlerin oturması,oyun alışkanlığının gelişmesi şart.Geri kalanların çoğu ''tek tabanca'' stili hareket edebildiklerinden ikisi göze batıyor.Türkiye Kupası'ndan önce tam kadro olarak tek maç bile yapamayacak gibiyiz.Kalan 2 maç neyse de FB Ülker maçı için ciddi handikap.
N'Dong tartışması olmuş son sayfada.Yetersizlik bir tarafa,olası sakatlığı durumunda ona fazlasıyla bağımlı olan pota altı caydırıcılığımız ne düzeyde düşer sorusu kafamı kurcalıyor.

Gordon savruk oynadıgında jerrels tadı veriyor ama bugünkü gibi oynarsa ilerleyen süreçte tadından yenmez...

Macvan, sırtı dönük oyun nasıl oynanır, post oyunu nedir, pivot ayagı nedir ders niteliginde oynadı ilk yarıda..

Engin'in biraz daha süre alması taraftarıyım..

Buradaki bazı kişiler Gordonı çok hafife alıyor ama bana göre Bo ve Farmarla başedebilecek tek oyuncudur.
En az Hawkins ve Domercant kadar katkı verecektir, sadece kendine güvensin saha içinde yeter.

İhsan Bayülken "savunmayı ön planda tutan bir takımda Lakovic'e yer olmaz" gibisinden bir şey söyledi? Geçen sezon savunmayı hiç umursamıyorduk sanki, yapma be İhsan hocam.

Hawkins'in oynamadığı, Domercant'in neredeyse sıfır katkı verdiği bir maçta önde olmamız önemli bir veri bizim için. Son periyot başlıyor.

76-74 kazandık. Macvan ve Gordon'u beğendim. NDong da oynadığı süre içerisinde özellikle savunmada Bologna hücumlarının dengesini bozdu baya.

Güzel olacak güzel.