7DAYS Eurocup 5. Hafta | Asseco Arka Gdynia 78-83 Galatasaray Doğa Sigorta

2011-2012.. Rytas'ı yenip Euroleague sahnesine ilk adımımızı attığımızda, ilk durağımızdı Prokom deplasmanı.. Üzerinden yıllar geçti yeniden yolumuz düştü buraya. Kağıt üstünde bu sezon beni bu kadar yanıltan başka bir şey hatırlamıyorum. Sonunculuğa demir atacağını düşündüğüm takım 3 deplasmandan da galibiyetle ayrıldı.

Derbinin ivmesinin ve özgüveninin sahaya yansıyacağı bir maç olur umarım. Zor maç, takımımıza başarılar.

Arka Gdynia - Galatasaray DS
30 Ekim Çarşamba | 20:00
 
Beklenmedik kadar çok formdalar.
Çok zor bir deplasman.
Kazanırsak ilk 2 yolunda çok önemli bir adım atmış olacağız.
Fb Beko maçından alınan galibiyetin sinerjisi ile bu maçtan da galip geleceğimizi düşünüyorum Allahın izniyle.
Ribauntlarda dikkatli olursak şansımız çok yüksek olacaktır.
Başarılar 🙏
 
Sezon başı Malaga ile grupta liderlik için çekişeceğiz diye düşünürken hiç beklenmedik bir şekilde olaya dahil oldu Asseco. İçeride Malaga'ya yenildiler ama 3 deplasman galibiyeti ciddi bir mesaj. Kazanırsak ilk iki sırada kalmamız bir nevi garanti olacak. Ama kaybetsek de çok şey kaybetmeyiz.
 
Bizim takımın seviyesini belli eden bu tarz basketbol oynamayı bilen zorlu deplasmanlar olacak artık. Pek tabii ki rakibin değerinin de büyük önemi var ama istikrarlı bir yapıya kavuşmak istiyorsak en azından her maçta düzenli bir basketbol oynamak durumundayız. Elbette bunun yettiği durumlar da olacaktır, en az bizim kadar konsantre ve belki bizden daha potansiyelli takımlara karşı yetmediği de. Ama artık Galatasaray'ın belli bir oyun formatında, istikrarla oynayan ve bilhassa bütçesel birkaç dokunuşla her sene oyuncu kalitesiyle üstüne koyabilecek bir oyun istikrarına ihtiyacı var. Futbolda bu tarz yapıya fersah fersah uzak olsak da amatör branşlardaki potansiyelli ve gelişime açık koç ve kadrolarımızla bunu başarmak durumundayız.

Bu maça özel olaraksa rakibin pota altında Hyranciuk gibi tecrübeli bir uzunu var. Bilhassa oyunu atletizme yıkmayan bu tarz takımlara karşı Moore-Whittington pota altıyla başlayıp maça sertlik getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Arapovic'in oyun aklı bu tarz deplasmanlarda çok işimize yarıyordu ama Auguste'la başlayınca rakibe kendi pota altımızda fresh start imkanı veriyoruz neredeyse. Auguste mecburen ilk 3 dakikası içinde çıkmak zorunda kaldığı Fenerbahçe derbisinde benchten gelerek çok daha fazla katkı verdiğini gösterdi. Bence artık bunu düzenli olarak yapmayı ciddi olarak gözden geçirmeliyiz. Jones olur mu olmaz mı bilmiyorum ama Fenerbahçe maçında olduğu gibi Tai'yi de artık sadece bitirici pozisyonda kullanmalıyız. Bu takımın oyunu yönlendirebilecek tek guardı Can, o olmadığı zamanlarda daha keskin pas rotasyonlu, boş adamı bulmaya yönelik oyun ezberimiz olmalı. Tai'ye topu bekleyip 10 saniye oyun kurmasını bekleyince genelde kendi potamızda sayıyla bitiyor girişim. Onu daha bitirici kullanıp atletizmi ve topla patlayacılığından yararlanmak bizim için orta vadede çok daha iyi olacaktır. Maçın en kritik noktası Fenerbahçe maçında yaptığımız ikili oyun savunmalarını ve rakip pota altındaki ters eşleşmeleri değerlendirmeleri ne kadar verimli uygulayabileceğimiz olacaktır. İnşallah bu üstün oyun Fenerbahçe maçına özgü yoğun konsantrasyonla ortaya çıkan günlük bir savunmadan öte takım standartımız haline gelir. Bu takımın savunma potansiyeli, hücum potansiyelinden çok daha fazla, bunu artık takım kimliğimiz haline getirmek durumundayız. Başarılar Aslanlar.
 
Bu kaçıncı steps arkadaş, savunmada iyiyiz ama 14 dakikada 9 top kaybı yaptık.
 
İlk yarı sonucu | Asseco Arka 28 - 41 Galatasaray Doğa Sigorta

🏀 Skor dağılımımız: Auguste 16, Göksenin 6, Webster 5, Jones 5, Harrison 3, Whittington 2, Moore 2, Ege 2
 
Savunmada sürekli switch yapıyoruz. Bu benim oldukça hoşuma gitti. 5 numaramız dahi guardla eşleştiğinde "miss match up" oluşmuyor.

Bu takımın kimyası bana eski günleri hatırlatıyor.
 
Savunma ritmimiz aynı şekilde devam ediyor, en nihayetinde atletizmimizi doğru yönde kullanmayı öğrenmişiz. Lazeric'in geldiğinden beri en adam akıllı topunu oynaması hücumumuzu da verimli kıldı. Özellikle ilk çeyrek Auguste'a boş turnikeden başka bir şey attırmadık. Son yılların 1'den 5'e kadar Harrison hariç en atlet takımlarından birine sahibiz, işi savunma tarafına kanalize edip hücumda da kolay top kaybetmemeyi başardığımız sürece her takımı yenecek potansiyelimiz var. İkinci yarıda da skordan ziyade tutmaya öncelik verirsek beklediğimizden de rahat galibiyet alabiliriz.
 
Aguste kontrolü kaybetti biz hala sahada tutuyoruz şaka gibi yap Moore-Greg
 

Üst