7DAYS Eurocup 5. Hafta | Asseco Arka Gdynia 78-83 Galatasaray Doğa Sigorta

Aguste'i çıkar koç daha ne izliyorsun ya, göremiyor musun?
 
Ribaund alamıyoruz, genelde topu çembere atamadan rakibe veriyoruz, boş attıklarımızı sokamıyoruz, felaket bir çeyrek oynadık.
 
Yazıklar olsun, Aguste ve Koç 3. çeyreğe tüy diktiler.
 
Berbat bir üçüncü çeyrek oynadık. 7 sayı ile gerideyiz. 17 sayı öndeydik. Hep üçüncü çeyrekleri berbat oynuyoruz. umarım son çeyrekte toparlarız.
 
30 top kaybı yapacacağız heralde. Bu kadar rezalet bir sekans uzun zamandır herhangi bir maçta izlememiştim. Adam gibi bir pg olmayınca böyle şeyler normal tabi. Lazeric i şu takıma nasıl bir mantık getirdi acaba yollayalım gerekirse kimseyi almayalım Can oynasın.
 
3. Çeyrek Jones ile bir alakası yok. Aguste guard gibi saçma sapan işler yapıp tek başına oynamaya çalıştı üst üste hücumları mahvetti
 
Jones çok kritik bir hücumda top çaldı, şimdi de ümit kıran bir basket atti.

Webster ta top çaldı.

78-83 kazandık. Çok rahat kazanabileceğimiz maçı zora soktuk.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Polonya deplasmanından galibiyetle dönüyoruz! ✊👊

Maç sonucu | Asseco Arka 78 - 83 Galatasaray Doğa Sigorta

🏀 Skor dağılımımız: Auguste 16, Webster 14, Whittington 13, Harrison 12, Jones 12, Göksenin 8, Moore 4, Ege 2, Yiğit 2

Tebrikler #YenilmezArmada! 🤜🤛👏
 
Bu takımın ana uzun rotasyonunun Moore-Whittington olması gerektiğini gösteren bir maç oldu. Auguste hamle oyuncusu olarak kariyeri boyunca kullanıldığı üzere iyi bir parça ama asla hedefi olan bir takımın ana pivotu olamaz. Son çeyrek Whittington hücum tarafında, Moore muazzam çokyönlülüğüyle savunma tarafında fark yaratmasa maçı çeviremezdik. Bugüne kadar genelde takımı yakan Lazeric Jones ve bence yeni yeni bitirici rolüyle doğru kullanılmaya başlayan Tai de maç sonundaki delicilikleriyle işimizi kolaylaştırdılar. Bu takım savunma takımı olacaksa Moore-Whit ikilisinin ana uzun rotasyonu olması gerektiğini vurgulayan bir maç oldu. Bugün rakip tek ele bakıyor diye son çeyrekte hamle şansı bulduk ama bu takımın hiçbir çeyrekte 31 sayı yiyip 10 top kaybı yapma lüksü olmamalı. Ayrıca Lazeric de dünyanın en kötü guardı da olsa top getirilen noktada kesinlikle Tai'nin önünde olması gerektiğini ispatladı. Evet, Lazeric-Tai gibi guardların varlığı bu takımın tavanını aşağı çekiyor ama eldeki malzeme buysa en verimli şekilde de kullanma mecburiyetindeyiz.

Göksenin'e bir şey diyemiyorum artık. Hani hücum tarafında zaten oyun aklı fecaat ama savunmada da toptan çok rakiple uğraşmaya başlayınca herkesten çok zarar vermeye başlıyor. Bugün Bostic'le 3. çeyrekte girdiği aptalca düello, el göstermeden atılan şutlar, süre biterken 3'lükte yapılan faullerle maçın dönmesinde başrol oynadı. Caner bile aldığı kısıtlı zamanda savunma tarafında daha faydalı işler yaptı. Yapacak bir şey yok, kurulan kadro buysa çilesine de alışacağız artık.

Ne olursa olsun tebrikler Aslanlar, çok değerli galibiyetti.
 
3. Çeyrekteki kötü oyunun Lazeric ile ne alakası var allah aşkına ezbere yorum yapmayın yahu!

Lazeric son periyotta savunmada oldukça iyiydi. Üstelik el yakan toplarda oldukça dengeli penetrelerle potaya gidip sayı buldu.

Tai, özgüveni çok yüksek ve kesinlikle eli titremeyen bir oyuncu. Kritik topları kullanmayı seviyor.

Greg, son periyotta geri dönmemizi sağladı. Pota altını maden gibi işledi. Post oyunlarını Avrupalı bir uzun gibi oynayabiliyor.

Zach, gücü, atletizmi, enerjisi çok yüksek. Demoralize olduğunda ise dağılıyor.

Ben, uzun ya da kısa fark etmeden savunmada eşleşebiliyor. Büyük avantaj.

Velhasıl 3. Periyottaki şoku atlatıp geri dönmek harikaydı. Ben bu çocuklardaki enerjiyi çok seviyorum.

Elinize sağlık!
 
Ribauntlarda 30-11, asistlerde 11-6 üstünlüğümüz var.
2 sayılık yüzdemiz %70,3 sayılık yüzdemiz %55.
Normalde çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtı yani.
Ama 20 top kaybı maçı zora sokmamıza neden oldu.
Korkunç bir 3.çeyrekten sonra son çeyrekte ki 31-19'luk serimiz maçı bize getirdi.
 

Üst