#9 Manuchar Markoishvili

Mithat bey kimin kaç kere Marko'yu izlediğine dair sidik yarışına girecek değilim. Benim tanıdığım, bildiğim, izlediğim Marko takıma faydalı olacaktır, tabi sizin imkansız olmayan transfer stratejinizde Rudy Fernandez gibi birini getirebilirsek kesinlikle onun gölgesinde kalır o ayrı.
 
Mithat bey kimin kaç kere Marko'yu izlediğine dair sidik yarışına girecek değilim. Benim tanıdığım, bildiğim, izlediğim Marko takıma faydalı olacaktır, tabi sizin imkansız olmayan transfer stratejinizde Rudy Fernandez gibi birini getirebilirsek kesinlikle onun gölgesinde kalır o ayrı.

Mert arkadaşım manu küçük ve orta seviye takımların büyük oyuncusu olur ama sen lig şampiyonluğu avrupada kupa istiyorsan teşbihte hata olmaz backraundu yetmez.Manu keskin ve yıldırıcı bir savunma yapmaz,ribaun katkısı orta seviyeyi zorlar,oyun görüşü iyidir ancak sorumluluk almaz istatisklerinde %43 üçlük oranı olsa bile bazen coşar bu oran 80,85 leri bulur sert savunma olunca karşısında el üstü şutlarında oran %20 civarını bulur.Bu tarz bir oyuncu bize çok lazım değil,ya tabiri caizse nokta şutör alacaksın mesala peny gibi yada şutu idare eder shipp gibi ama savunma yapan olacak.
 
Oktay Mahmuti döneminde yakalanan başarı ivmesi futbol taraftarlarını da basketbola çekti. Bu iyi oldu mu derseniz kalabalık olmak açısından pek tabi iyi oldu fakat bazı konularda kaliteyi düşürdüğü de bir gerçek.

Gelelim Markoishvili transferine... İyi transfer mi? Bence belli bir düzen içinde oynayan takımlar için iyi bir transfer. Takıma çok katkı sağlar. Fakat Galatasaray'a pek katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Takım düzeni içinde kaybolacağını düşünüyorum. Fakat elit sınıf adamları bir köşeye atarsak Mithat Duran abinin söylediklerine katılıyorum.
 
Normal bir takım oyuncusu bence. Yani işleyen düzenin içinde iş yapar bu adam. Yoksa topu eline ver al sayı at derseniz saçmalar. Buna uygun şut yaratmak lazım. İçeri penetreleri felan oldukça düşük seviyede. Seneye ancak 6. yabancı olur.
 
Domercant veya Hawkins kalitesi bekleyenler bence çok yanılırlar.Kesinlikle takıma yararı olacak bir oyuncu ama normal şartlarda yani sezon başı yeni bir kadro oluşturulması planlanırken akıllarda olan bir oyuncu olduğunu sanmıyorum ayrıca şut olarakta iyi seviyede olduğuna asla inanmıyorum ( ilk sayfadaki yüzdeleri gayet iyi gözükse de)benim izledim maçlarda oldukça kötü gözüktü.Oyun görüşü,mücadele,rib.katkısı gibi artıları varken katkı vermemesini de çokta mümkün görmüyorum.İnşallah başarılı olurda seneye elden çıkarmak için lakoviç durumuna gelinmez.
 
Metin bey hala özür dilemediniz sanırım efes maçında ki performansı sizi tatmin etti.Ancak siz banvit maçını bekliyorsunuz sayı istatisliği için merak etmeyin bu akşam atar.
 
İki maça çıkmış ve daha önce oynadığı kulüplerde istikrarı ve takım oyuncusu kimliğiyle tanınmış bir oyuncudan birdenbire yıldızaşmasını beklemek doğru değil bence. Manuchar takım düzenindeki rolüne uyum sağlayınca çok faydalı işler yapabilecek kapasitede bir oyuncudur. Oyuncunun akıbeti için sene sonundaki genel performans değerlendirmesini beklemek daha doğru sanki...
 
Banvit maçından sonra Ergin hoca Marko hakkında: Bir türlü giremiyor oyuna. Çok enterasan. Kendisini 50 kişilik bir listeden seçerek aldık dedi. Marko'nun form tutması çok önemli zira son dönemlerde Cenkin performansını begenmedigimi söyleyebilirim. Cenk bügünkü maçta 35 dk civarı süre aldı istenen katkı gelmedi. Dünkü Efes maçında iyiydi ama açıkcası çok tatmin etmedi. Hawkins'ten sonra 3 numaradan katkı almakta zorlanıyoruz. Birde Ergin hoca ondan bireysel anlamda bir şey bekliyor olabilir. Böyle ortamda Marko'dan verim almak zor. Takım oyunuyla asıl kalitesini gösterecek bir oyuncu.
 
mutlaka form tutacak
ligi, takımı, ülkeyi tanımıyor
fenerin aldığı tripkovic hala ortada yok, adam arroyo ile aynı zaman da gelmişti
adepte olmak kolay değil
şansına zayıf rakipte çıkmadı karşımıza
şöyle 20-30 dk. oynasa biraz toparlar
 
Yanlış zamanda doğru insan markoishvili.
Basketbol sadece istatistik kağıdı değildir.Bu yılki sistemimizin sistemsizlik olduğu düşünülürse sistem üzerinden çok paydalı olan markoishvili için çok kötü bir ortama geldi.Zaten bırak ülkeyi, şehir değiştirmek o şehre alışmak 2 3 hafta buluyor birde sistem senin uzun süredir oynadığın oyuna tam zıttı ise işler senin için daha da zor oluyor.
Basketbolda bonservis verip almak nadir görülür ki 500 bin büyük para.Umarım sisteme(sistemsizliğe) alışır ve katkı verebilir yoksa 10 15 dakika bazı oyuncuları dinlendirmek için almadık tabiki unutmayalım sözleşmeside 1.5 yıllık yani bunun gelecek yılıda varki gelen öyle kolay gitmiyor istenmediğinde.
 
bugün attığı şutlarda çok tedirgindi sahaya birşeyler koyma çabası görülüyordu inanıyorum ki en yakın zamanda ortama alışıp beklediğimiz seviyede oyunlar oynayacaktır
 
2 şut kaçırdı diye koç bir daha almadı oyuna. bomboş şutlardı evet ama bu adamın ritim bulması lazım. gordon arroyo 38-40dk süre alıyor en azından onları dinlendirmek için dahi sokmalıydı ara ara oyuna. takım ruhunu iyi yaşatan bir oyuncu, kenardaki hareketleriyle belli ediyor bunu.
 
yanlış zamanda geldi.. Ligde'ki efes maçını geçene kadar elle tutulur süre alamayacağı aşikar.. Bakalım sonrası nasıl şekillenecek..
 
Zamana ihtiyacı olduğu kesinlikle göz ardı edilemez. Ancak sahada bulunduğu süreleri de pek olumlu kullandığını düşünmüyorum. aliağa maçından beri bu üçüncü maçı ve üzerinde ciddi bir baskı oluşuyor sanırım. Bu stres de onu olumsuz etkiliyor. Sürelerinin giderek azalması bu nedenle bence. Oynadığı sürelerde takım 4 kişi hücum ediyor. Umarım Fenerbahçe maçı onun için bir doğuş maçı olur.
 
Adım gibi Fener maçında istediğim Marko'yu sahada göreceğiz. En az 10 sayılık bir katkı beklemekle birlikte birde Bojan'a yapacağı savunma ile maçın yıldızlarından biri olacak inşaAllah takımımız adına. Finalde kalitesini gösterecektir inşaAllah,bundan zerre şüphem yok. Hadi Marko göster kendini Aslan Parçası. Utandıma sana güvenenleri...
 
bende morkonun fener macıyla bir cıkısa gececegini dusunuyorum kendisi fener maclarını sever. koc akıllı bi taktik uyguluyor bence, basın onunde oyuncuların motive olmasını saglamak icin bazı sozler soyluyor bu da onları motive edecektir.
 
Yarın hücum anlamında hiç bir şey beklemiyorum senden biz Fenere zaten her halükarda maçı kazanacak kadar sayı atarız sen yeter ki Bogdan'a karşı savunmada ezilme gerekirse sert mesaj faulleri de yap ama Bogdan'a kolay sayı atma imkanı verme hee denk gelir iki tanede üçlük atarsan ne ala.
 

Üst