#9 Manuchar Markoishvili

İstanbul'da ki 2.maçta attigin 3luklerinle Banvit'in canini cok yakmistin. Bugun aynisini bekliyoruz insaAllah Aslan Parcasi :) Her attigin sayi olsun insaAllah :)

Seneye daha iyi bir oyuncu almak lazım bu mevkiye. Aklıma ilk olarak Sonny Weems ve Chuck Davis geliyor. Sonny Weems, Chuck Davis'e göre; Euroleague ve NBA tecrübesi olması sebebiyle daha önde duruyor. Ama 2 isimde SF pozisyonunda çok etkili isimler.

Chuck Davis ne ara SF oynamaya başlamış ?.

Markoyu o kadar kolay harcamayın. Seneyede kalacaktır zaten.
Tam görev adamı. Bazıları gibi yatmıyor işini layığıyla yapıyor.

Mücadelesine, savunmasına diyecek birşey yok; ama bu sezon şutları çok dengesizdi. Umarım seneye daha iyi olur.

Markoishvili zaten hiçbir zaman keskin bir şutör olmadı ki doğru şutları seçen ve isabet oranı yüksek bir oyuncudur bizde bu özelliğini bilerek aldık.

Birde aklımızda hep belirli şeyler var.Örn. 4 numara alıyorsan dış şutu olacak.3 Numara alıyorsan Winner olacak.

Böyle takım kurmanın bir faydası yok gelecek yıl Arroyo-Domercant-Cenk olacak takımda hepsi savunma zaafiyetleri üstdüzeyde ve yardım gerektiren isimler Jamont Gordon-Göksenin-Markoishvili tarzı savunması iyi isimlerle daha dengeli kadro oluyor.

Seneye kisa rotasyonumuz Arroyo-Gordon-Henry-Marko-Ender-Engin-Göksenin-Cenk ve Can'dan oluşacak zaten. Başka oyuncu almaya gerek yok zannımca. Belki olursa Spa olur. O olmasa da bence Eurleague için yeterli kisa kadromuz var. Yeter ki Engin ve Henry sağlam şekilde dönsünler inşaAllah. Marko da inşaAllah seneye daha iyi olacak adim gibi eminim...

Doğru oyuncu olmanın önemini sahaya yansıtıyor Marko. Hücum performansı nasıl bir gününe denk gelirse gelsin savunmada hep konsantre ve etkili. Şut konusunda istikrar sorunu yaşadığı birkaç maç olmuştur, ama hücumda hep doğru tercihler yapmasının da altını çizmek lazım. Basketball IQ'su yüksek, Euroleague için ideal oyunculardan. Açıkçası kendisinden çok daha potansiyelli olan Jamont'a göre kalıp kalmaması konusunda kararım daha net: Kalsın.. Seviyoruz Marko Paşa'yı.

Doğru oyuncu olmanın önemini sahaya yansıtıyor Marko. Hücum performansı nasıl bir gününe denk gelirse gelsin savunmada hep konsantre ve etkili. Şut konusunda istikrar sorunu yaşadığı birkaç maç olmuştur, ama hücumda hep doğru tercihler yapmasının da altını çizmek lazım. Basketball IQ'su yüksek, Euroleague için ideal oyunculardan. Açıkçası kendisinden çok daha potansiyelli olan Jamont'a göre kalıp kalmaması konusunda kararım daha net: Kalsın.. Seviyoruz Marko Paşa'yı.

İmza. Mutlaka kalmalı. Tek Marko Paşa değil. Arroyo da Gordon da Henry de kalmalî. Seneye Euroleague ve ligte geniş rotasyon lazim olacak bize. Kisa rotasyonumuzda ki yerli yabanci herkes kalmali. Mumkunse Spa transferi bizi Euroleague'nin en iyi kisa rotasyonuna sahip 2-3 takimindan biri yapar...

Bir takım içinde herkes "general" olamaz, takıma ruh katan, enerji veren, yürek koyan adamlara da ihtiyaç var. Kaldı ki Marko bunların dışında çok da iyi bir basketbolcu, takımın en değerli parçalarından biri.

Onur abi, ben sezon başında pivot gündemimizde Joey Dorsey ve N'Dong varken; sürekli N'Dong`u isteyenlerdendim. Ayrıca 3-5 gün önce de foruma N'Dong`un bizimle kalması dileklerimi sunmuştum. Çünkü Galatasaray'a gelebilecek en iyi, en savaşçı ve en tecrübeli Avrupa'nın en iyi 3 isminden biriydi bence. Ve Galatasaray forması ona çok ama çok yakışıyordu.
Markoishvili zor dönemimizde geldi ve bize katkıları oldu ancak seneye hem rakiplerimizin daha da güçleneceği ve Avrupa'da final-four hedefi varken Markoishvili'yi yeterli görmüyorum. Çünkü daha iyileri var bence.

Onur abi, ben sezon başında pivot gündemimizde Joey Dorsey ve N'Dong varken; sürekli N'Dong`u isteyenlerdendim. Ayrıca 3-5 gün önce de foruma N'Dong`un bizimle kalması dileklerimi sunmuştum. Çünkü Galatasaray'a gelebilecek en iyi, en savaşçı ve en tecrübeli Avrupa'nın en iyi 3 isminden biriydi bence. Ve Galatasaray forması ona çok ama çok yakışıyordu.
Markoishvili zor dönemimizde geldi ve bize katkıları oldu ancak seneye hem rakiplerimizin daha da güçleneceği ve Avrupa'da final-four hedefi varken Markoishvili'yi yeterli görmüyorum. Çünkü daha iyileri var bence.

Galatasaray'a gelebilecek, bütçemize uygun ve takımını bırakacak daha iyileri merak ettim? Çok takip edemiyorum bu aralar.

Dava, satma gibi kelimeler aklıma 1 sene önceki Oktay Mahmuti - Ergin Ataman tartışmalarını aklıma getirdi. Hatta Oktay hoca gönderilince maçlara gelmeyeceğini iddia edenler vardı. Düzen bozulacak, şöyle olacak böyle olacak vs. vs. Ergin Hoca'ya nefret kusanları da unutmamak gerek. Tabi nefret kusanların klavyesine, ağzına şampiyonluk kupasını verdi.
Herneyse... İnşallah Galatasaray'ın karlı çıkacağı bir sonuç olur bu işin sonunda.

Mali açıdan diyorsan; geçen sene Gordon ve Hawkins için iyi bir örnek olabilir Alperen arkadaşım.

Onur abi bana mesaj atmıştı Markoishvili ile anlaşmışız diye. Ben de ona cevap olarak çok önemli bir oyuncu, mücadeleci, şutu temiz, savunmacı ve hareketli birisi olarak tanımlamıştım. Onur abi de bana tanımıyorum kendisini ancak böyleyse çok iyi o zaman demişti. Gördük ki Manu çok önemli bir oyuncu bizim için. Umarım kendisiyle devam ederiz.

Manuchar'ı bazıları attığı sayıya soktuğu şuta göre değerlendiriyor oysaki bu çok yanlış. Marko karakter olarak çok iyi bir insan ve bunu her alanda takıma yansıtıyor. Savunması ve ceza şutları da çok iyi derecede. Marko takıma ruh veren oyuncuların başında geliyor. Her takıma böyle bir oyuncu gerek.