#9 Manuchar Markoishvili

Manu bence bizim takım için önemli bir parça halien geldi ve öyle olmaya devam edicek. şu anda piyasada onun işini yapcak ve ondan daha kaliteli adamları alabilceğimizi düşünmüyorum. bence bu yüzden en iyisi marco paşa

Dün sahada olmamasınını büyük bir cezasını çektik :(

Bu adam şu anki oyunuyla takımı baltalıyor. Bu sistemde 3 numara pozisyonu daha yaratıcı bir oyuncu istiyor ve Marko değil bu adam. İyi yapabildiği işleri yapacak çok oyuncu var bu sene takımda. Takımda tek ihtiyaç duyulan değişiklik budur. Ayrıca dehşet kötü bi altyapıya sahip. Ben hayatım boyunca sağa doğru yan top sürerken birden sola doğru fake yapan ; daha sonra da bükülüp rakibin sol omzunun üstünden şut atan başka bir oyuncu görmedim. Adam o fakei yese bile karşında kalacak yine. Adamın fake'i yediği taktirde gideceği bir alan yokken bi insan niye fake yapar ki ?
Ayrıca dikkatli izleyin 2. ve 3. periyod Marco hep kayıp. Çünkü ilk periyod 2 faul , 2. periyod 1 tane daha . 3. periyod maximum 3 dakika içinde 4. faul. Sonra son periyod en kritik anda senin savunmacın buz gibi olduğu için oyuna almıyorsun. Alsan da verim alamıyorsun. Bu her maç böyle. Takımın savunmacısı olan kişi ; penetre yapmayan , poposunu potaya dönmüş , topu kaybetmesi imkansız olan kişinin üstüne çıkıp faul yapmaz. Aksine faullerini penetrelere saklar . Kimse bana Marko'nun zeki olduğunu anlatmasın. Altyapının temel kurallarını bile uygulamayan , zeki olmayan ve sürekli haksız yere itiraz edip takıma antipati oluşturan bir oyuncudan bahsediyoruz. Geçen sene yararlı mıydı ? Tabi ki evet. Ama bu sene hiç Marco'luk bi sene değil. Top dönerken uyuyakalıyo Marko oyundayken. Hele Ender de oyundaysa hiç sormayın.

Marko sürekli itiraz eden bi oyuncu değil.O konularda çirkeflik yaptığını görmedim.İyi niyetli ve savaşçı bi oyuncu , yatan oyuncu değil savunmada da efor sarfediyor.Ama oyun tarzı olarak eski 3 numaramız Hawkins gibi yaratıcı ve bireysel oynayabilen değil de sistem içinde bi parça olarak oynayabiliyor o da genellikle kendisine şut hazırlanırsa oluyor.Aslında bu konuda guardlara çok iş düşüyor Domercant ve Marko'ya iyi pozisyonlar ayarlanması lazım.Adam Cantu'da da Gürcistan'da da gayet iyi bir 3 numara profili çiziyordu.Bizde de geçen sene daha çok top istiyordu eline ve sürekli hareket halinde pozisyona kaçıyordu ama bu sene sadece 4 maç oynasa da bu maçlarda istediği pozisyonları pek bulamadı.

Ben beğeniyorum her takımda bu tip bir oyuncu olmalı ama yabancı sınırı varken marko yeterlimi soruna evet diyemiyorum. Yerli statüsünde olsa değeri iki kat artardı gözümde. Şu kontenjan denen illetten nefret ediyorum.

Marko sürekli itiraz eden bi oyuncu değil.O konularda çirkeflik yaptığını görmedim.İyi niyetli ve savaşçı bi oyuncu , yatan oyuncu değil savunmada da efor sarfediyor.Ama oyun tarzı olarak eski 3 numaramız Hawkins gibi yaratıcı ve bireysel oynayabilen değil de sistem içinde bi parça olarak oynayabiliyor o da genellikle kendisine şut hazırlanırsa oluyor.Aslında bu konuda guardlara çok iş düşüyor Domercant ve Marko'ya iyi pozisyonlar ayarlanması lazım.Adam Cantu'da da Gürcistan'da da gayet iyi bir 3 numara profili çiziyordu.Bizde de geçen sene daha çok top istiyordu eline ve sürekli hareket halinde pozisyona kaçıyordu ama bu sene sadece 4 maç oynasa da bu maçlarda istediği pozisyonları pek bulamadı.

Marko'nun yaptığı bazı fauller var ; resmen orta sahada sırtı dönük rakibe arkadan kayan aptal stoper faulü. Yukarıda da bahsettim rakibin potayla ya da setle alakası yokken faul yapıyorsun bedavaya. Sonra ''hocaya itiraz'' . Ayrıca şu guardlara iş düşmesi mevzusunua gelirsek ; Arroyo hariç kimdir bu takımda guard ?

SON DAKİKA | AMK Gazetesinin haberine göre Manuchar Markoisvhili'nin diz bağlarında kopma şüphesi var. MR'dan sonra durumu kesinleşecek.

Böyle işin taa... Yeter artık nedir bu sakatlıklardan çektiğimiz.

bence bu kadar sakatlık tesadüf olamaz, ergin ataman beşiktaştayken de çok oyuncu sakatlanmıştı bizde de geçen seneki gibi devam ediyor. bu şanssızlık,lanet falan değil yanlış yapılan bir şeyler var. acilen bi çözüm bulunmalı

Milano'da parasini tikir tikir alirken zor gibi. Bence NBA'den free agent oyunculara yonelmeliyiz. Bu arada Malik Hairston'un kuluple sorunlari varmis, altyapi ile cikiyormus idmanlara. Yeni ogrendim bunu. Kapalim hemen :))

Milano göndermek istiyormuş isteyen takımlar da olmuş sanırım para konusu baya önem taşıyor. Adam gitmiyor :) Milanodan aldığı parayı verirsek gelebilir bence . Milano geçmişte çok para saçıyordu bir de isteyenler varken gitmemek için direndiğine göre baya sağlam bir para olmalı :)