Abdi İpekçi'de 10 Nisan Pazar Günü 12.000 Galatasaraylı

Bu forumdaki ilk mesajım.Öncelikle herkese merhabalar..

Bugün işi zora soktuğumuzu düşünüyorum.Resmen kendi elimizle verdik maçı biraz da hakemler yardım etti.Caferağa'da mutlaka 1 galibiyet almamız lazım artık.Saha avantajı diye bir şey kalmadı bugün.Umarım şampiyon olabiliriz yeter ki gerçek performansımızı ortaya koyalım.

Işıl top elindeyken tepede ve forvetlerde perdeleme geldiği zaman şutu düşünmesi lazımdı. Her defasında pas atmak için sağa sola bakınca perdelemenin bir anlamı olmadı. Fenerbahçe'nin guardlarının aynı pozisyonlarda şut tehdidi olduğu için sürekli bir oyuncu şutunu bozmaya koştu, şut atamasa bile rahatça topu çevirip çok sayı buldular.
Ayrıca Fener maç boyu 3 hata üst üste yapmadı. Son 2 dakikada yaptıklarında ise ne kadar etkili olduk. Biz ise 5 hücümda bir hata yaptık neredeyse. Çok yazık oldu.

Son 4-5 dakika icin takima tesekkur ediyorum, iste Galatasaray ruhu. Son anlar atmosfer artinca, Fenerbahce'nin sahada ki en iyi oyuncularindan, yuksek yuzde ile serbest atis atan oyuncusunun ellerinin nasil titredigini gorduk. Iste Galatasaray taraftari. Bunlari gorunce inanin sampiyonluk icin daha fazla umutlandim 0-1 geride olmamiza ragmen. Daha iyi bir takimiz ve iyi bir taraftarimiz var. Umarim ilahi adalet yerini bulacak. Sampiyon olamasak dahi bu mucadeleyi gosterin biz sizi maglup olsaniz dahi sonuna kadar alkislariz.

Son 4dakikada ki hırsı gördükten sonra bu takıma inancım bi kat daha arttı,evet son topta kaybettik.ama bu korku da onlara yeter..çok iyi başlayamadık bugün.olsun bu seri bizim,kaçışınız yok:hakemler ve fb...bidaha ki maçı sabırsızlıkla bekliyorum,son maç yine bizim sahamızda,bu güzel olacak :)

Maç öncesi Işıl'ın kilit oyuncu olduğunu belirtmiştim. Maalesef sorumluluk almaktan çekiniyor ve beraberinde de şampiyonluğu götüren bir hata ile maçı kaybetmemize sebep oldu. Takım olarak kaybettik fakat Işıl Alben'den yeterli sorumluluk GELMİYOR !

Bu kadar yenebileceğimiz bir Fenerbahçe karşısında kaç bin taraftar önünde kazanamamak tamamen bizim hatalarımızdan kaynaklanıyor. Adnan Polat'ın ayak bastığı her maç mağlubiyet zaten fix. Şimdi bir sonraki maçı kazansak bile o Caferağa denilen modern basketbolun kabul etmediği kuş yuvasında şampiyonluğu rakibe vereceğiz. Yazık günah yazık günah...

Eklemek istediklerim ise kotu oynamamiza ragmen, Fenerbahce'nin yuksek yuzde ile atmasina ragmen, mac nasil cevirilir gosterdik. Farzedelim ki iyi oynayan taraf biziz ve onlar kotu oynar, rakibe bitirici darbeyi vururuz. O yuzden mantikli dusunursek Fenerbahce her mac bu denli yuzde ile oynayamayacak, biz ise normal oyunumuzu oynadigimiz vakit kalite farki ortaya cikiyor.

Işıl top elindeyken tepede ve forvetlerde perdeleme geldiği zaman şutu düşünmesi lazımdı. Her defasında pas atmak için sağa sola bakınca perdelemenin bir anlamı olmadı. Fenerbahçe'nin guardlarının aynı pozisyonlarda şut tehdidi olduğu için sürekli bir oyuncu şutunu bozmaya koştu, şut atamasa bile rahatça topu çevirip çok sayı buldular.
Ayrıca Fener maç boyu 3 hata üst üste yapmadı. Son 2 dakikada yaptıklarında ise ne kadar etkili olduk. Biz ise 5 hücümda bir hata yaptık neredeyse. Çok yazık oldu.

Evet, yorumlara katılıyorum. Ama hakemlerin de etkisi hayli fazla idi....

Evet, yorumlara katılıyorum. Ama hakemlerin de etkisi hayli fazla idi....

Deplasman takımı için bundan daha iyi hakem olamaz zaten. Korudular kolladılar sürekli. Buna rağmen yazık oldu. Birde çoğu kişi aksine son dakikalardaki performası umut verici bulmuyorum. Bu maçlarda önemli olan performansı yaymak. Fenerbahçe 37 dakika performası yaydı ama son 3 dk saçmalayınca maç buralara geldi. Temel gayesi şut atmak olan takıma o kadar çok şut fırsatı verdikki akıllara zarar.
Aynı baskıyı Caferağada yaptığımızı düşünün. Esmeral'ın eli aynı ölçüde titretecek mi? Hayır?
Diğer maçı ezerek alsak bile işin anahtarı yine 3. maç.

Son hücumdaki steps kararına çok iyi dikkat edemedim. Bana doğru gibi geldi. Tamika biraz erken çıkarmalıydı topu sanki. Ama maçın genelinde bir fenerbahçe yanlılığı vardı. O atmosferde bu yanlılık. Tebrik etmek lazım hakemleri. Maçın sonlarındaki gayret mükemmeldi. Fowles'in Angel'e yaptığı blok şahaneydi. Sen nereye gidiyosun bakalım der gibi bir hali vardı. Maçın adamı da Fowles'tı bence zaten. Psikolojik üstünlük onlara geçti. Ama biz de bu gerginliği kaldırabilmeli ve seriyi son maça taşıyabilmeliyiz. Salı maçı daha fazla önem kazandı şimdi.

Son hücumdaki steps kararına çok iyi dikkat edemedim. Bana doğru gibi geldi. Tamika biraz erken çıkarmalıydı topu sanki. Ama maçın genelinde bir fenerbahçe yanlılığı vardı. O atmosferde bu yanlılık. Tebrik etmek lazım hakemleri. Maçın sonlarındaki gayret mükemmeldi. Fowles'in Angel'e yaptığı blok şahaneydi. Sen nereye gidiyosun bakalım der gibi bir hali vardı. Maçın adamı da Fowles'tı bence zaten. Psikolojik üstünlük onlara geçti. Ama biz de bu gerginliği kaldırabilmeli ve seriyi son maça taşıyabilmeliyiz. Salı maçı daha fazla önem kazandı şimdi.
Evet........

Forumda daha şimdiden pes edenleri görmek beni üzüyor doğrusu. Tamam bu maçla ilgili konuşabileceğimiz çok hatamız var ama bunu şimdi yapmamalıyız, 2 gün sonra bir maçımız daha var içeride. O maç salonu hınca hınc doldurmalıyız, şampiyonluğa ne kadar inandığımızı göstermeliyiz kızlara. Biz şimdi böyle pes edersek kızlar ne yapsın beyler? Bu takım önümüzdeki 3 maçı peşpeşe alabilecek güçte, üstüne hakemleri de yenecek güçte. Biz and içtik bu şampiyonluğa ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!

Fener acik ara one gecince siritip gulen hakem musvetteleri. Biz farki kapayinca surati asilan hakemler. Size olan duygularimi bir bilseniz..!

Daha seri bitmedi arkadaşlar salı günkü maç çok önemli önce onu kazanmalıyız, sonra caferağa dan bir maç çıkarıcaz mutlaka eminim, umutsuzluğa kapılcak bi durum yok.Bugün çok boş atışlar da kaçırdık , nerden gelip herşeye rağmen maçı da alabilirdik olmadı sağlık olsun.Sonunda ipi biz göğüslücez aynı iştahla desteğe devam..

Öncelikle bugünkü mağlubiyette oyuncularımız kadar biz de suçluyuz.

12 bin kişi diyorduk ama 9-10 bin kişi vardı salonda ve bu taraftarların 3-4 bini çekirdek çitlemeye gelmiş maalesef. Kızlarda da belki bunun hayal kırıklığı oldu, salonu tıklım tıklım bekliyorlardı ama maalesef boşluklar vardı. Erkek maçlarındaki atmosferin yanına bile yaklaşamadık. Son 2 dakikada oluşan atmosferi maç geneline yayabilseydik keşke.

Bir sözüm de şubemize. Maçtan önce Bilyoner'in yarışması maçın tüm gergin atmosferini aldı Fenerbahçe'nin üzerinden. Bilyoner'i Fenerbahçe aldı diyorlardı, gerçekten doğruymuş. Şu tip yarışmalar bize göre değil, rakip oyuncuları en etkileyeceğimiz dönemde 20 dakika yarışma izledik maalesef ve buna tribünden bir tepki gelmemesi de çok manidardı.

Maçla ilgili Fenerbahçe nasıl kazanır diyorduk, iyi şut atarak. Angel bugün çok ekstra oynadı, Matovic'in dış şutlarda yüzdeli oynaması Fowles'ı pota altından uzaklaştırdı, orada da fark geldi zaten. Melisa sakattı ve oynamadı, üstüne bir de Bahar çok iyi oynarken sakatlandı.

Recep Ankaralı Bandırma'da bıraktığı yerden devam etti zaten bizi doğramaya. O diğer kel hakem de çok yanlış düdükler çaldı, Tamika'nın bloğu, Seimone'a çalınan ucuz fauller, bizim her temasımızın faul olması, onların sertliğine izin vermeleri... Bu liste böyle uzar gider ama bunun olacağını da biliyorduk, hakemi de yenmeliydik, o şansı da yarattık ama kazanamadık işte.

Dün buraya ne olursa olsun onlara teşekkür edeceğimi yazmıştım, gerçekten de teşekkür ederim. Son periyottaki 16-3'lük serimiz galibiyetle taçlansa uzun yıllar hatırlayacağımız bir maç olacaktı. Bu seri 3-4 dakika içinde oldu belki ama o anlarda aldığımız keyif, 10 sayı gerideyken insanların takıma inancı, orada yaratılan atmosfer uzun süre unutulmaz yine.

Salı günü bu sefer binler değil de biz bize oluruz. Seriyi 1-1 yapalım da, Caferağa'da kim öle, kim kala...

Herşeye rağmen serinin daha bitmediğini bilen ve maç sonu takımı alkışlayan, onlara destek veren bilinçli taraftarlarımıza da teşekkür ederim kendi adıma.

bu takım caferağadan seriyi abdi ipekçiye taşıcak güce sahip hatta caferağada alsak şampiyonluğu ne güzel olur bunu yapabilcek gücümüz var

Tamika'nın tertemiz bloğuna faul çalan, son sayılara yakın sanırım Horakova'nın Işıl'a attığı dirseğe hücum faul çalmayan şeref yoksunları.

Forumdaki ümitsizliği görünce bende şaşırdım. Fİnal serisinin ne demek olduğunun bilincinde olmayan arkadaşların bilgiç bilgiç konuşmasından başka bir şey değil bu. Arkadaşlar bu bir final serisi. Bugün FB 7 kişi ile oynadı. 2 gün sonra aynı 7 kişi ile oynayacaklar cuma günü 3 gün dinlemmiş olarak gene 7 kişi oynayacaklar pazar günü ise artık yürüyecek halleri kalmayacak. Bugün Bİrsel değiştir beni dedikçe hocası onu görmemezlikten geldi. En sonunda birsel değiştir beni dedi sakat taklidi yapınca hakem oyuncuyu değiştir dedi (hakemin de böyle bir hakkı yok ayrıca. Ayaktaki oyuncu bir yerinde kan yoksa sakatlandı ddeğiştir diyerek oyuncu değiştirtemezsin) Yani birsel bugün bile telef oldu. Bizim takımın şansı rotasyonda ilk beş harici Melisa, Tuğba, Doneeka, Gülşah Nihan gibi kullanacağımız oyunculara sahibiz. Salı günkü maçı alırken mesaj da vermemiz gerekli. Fark atmalı Cuma günkü maça Sylvia'yı iyicene dinlendirerek gitmeliyiz. Melisa Can'ın salı günü kesinlikle oynaması lazım. Boyu kısa olmasına rağmen geniş size'lı olması içeriye birilerinin girmesini engelliyor savunma anlamında iyi işler yapıyor. Bugün pota altında ilk yarı çok hücum ribaundu verdik Bunun sebebleri, Bahar'ın normalde Melisa ile rotasyona girip 20-25 dakika oynamaya alışık olmasına rağmen bugün 30 dakika süre alması gerektiğinden fazla efor sarfetmesi onun konsantrasyonunu düşrüdü. Zaten Bahar'ın dinlendirildiği anlarda Tamika'nın 4'e geçmesi içerisi için bazı karışıklıklara yol açtı. Bu noktada 4 numaraya geçen Tamika 3 numaradaki Angel'i savunmaya devam edince de sıkıntı arttı.Tamika'nın bu esnada ya Angel ile olması gerekiyordu ya da 4 numarada olması. ama ikisini birden yapmaya çalışmamalıydı.
Seimone penetre etmek yerine şutuna güvendi bugün. Oysaki penetre etse bu hakemlere rağmen faul sorunu yaşayabilirdi rakip.

İkinci yarı Tamika 4'e Bahar 3'e kaydı sık sık. O sırada Bahar'ın kullandığı 3 tane üçsayılık atış kaçtı. Bİri bile girse oyunun rengi çok erkenden değişirdi. Girmeyince tribünlerde bir yılgınlık oluştu ardından bu oyunculara sirayet etti. O sıralar biz Tolga ile Takıma gaz veriyorduk "Bırakmayın asılın, bu maçı alacağız. Bunlar sizin denginiz değil!!!" diye O esnada önce Sylvia'nın matoviç'le tartışması, ardından Tamika'nın Matovice yaptığı iki sert faulle takım oyuna döndü. "Yenileceksek bile ayakta ölelim" dedi takım ve direnç başladı. Zaten Sylvia'nın matoviç ile olan olayı sonrası tribünler maça dönmüştü. Oyuncularımız da maça odaklandı. GÜlşah'ın da elinin titrememesi bizi havaya soktu. Takım farketti içindeki gücü. Son pozisyonda Tamika'nın içeri drive ettikten sonra Işıl'a pas çıkarması büyük hataydı. IŞıl'ın yerine Kobe Byrant bile olsa orada panik de yaşar steps de yapar. Üstelik 4. periyot nerdeyse hiç şut kullanmadı Işıl, eli soğuk. Bütün bunları geçtim içeri drive etmişsin, sol ayağına yüklenip pası vereceğine sağ ayağına yüklenip topu potaya atsan ya basket olur ya faul olur, ya ribauntu alırsın ya da en büyük olasılık bugün 10 hücum ribauntu alan Fowles ribauntu alır ve gene sayı gelebilirdi. Ahh Tamika demekten başka bişi diyemedim.

Sonuç olarak Salı günü rahat yeneceğimizi. Cuma günkü maça kadar 3 gün olduğundan ilk caferağadaki maçın çekişmeli gececeğini çünkü FB'lilerinde dinleneceğini ama pazar günkü maçı kesin alacağımızı düşünüyorum. Umarım o zaman bu takımı layık oldukları şekilde destekleriz.

Bugün TS maçı seyircili olsa şu futbol takımının maçını en azından 20-25 bin insan seyreder. Ama şu maça 10 bin kişi gelmiyor. Taraftarın da aklını başına toplaması lazım. Ya da eleştirmeye hakkının olmadığını bilmesi lazım. Otur oturduğun yerden ona buna gider yap. Bu değil Galatasaraylılık. -Ya çemberin içindesin ya dışında yer alacaksın-. Çemberin üstünde cambazlık yapıp çakallığa lüzum yok ( bu cümleleri buradakileri kastederek söylemediğimi anlıyorsunuzdur sanırım).

Sonuç olarak GS'ı geniş rotasyonu ile bu seride çok şanslı görüyorum. Teknik eleştiri başlığna bu maç ile ilgili bir şey yazmamıştım ama tutmadı Totemim. O zaman uzun soluklu bir yazı yazmak lazım. Bİrde öyle deneyelim.

Abi daha uzun soluklu yazını yazmadın mı? Şimdi yazdığının soluğu ne kadar :)

Birde forumda nerede umutsuzluk var? Bir tek Doruk kupayı verdik tarzı yazmış, bende onların evindeki ilk maçın kilit olacağını yazdım. Bende takımdan umutluyum ve başarabileceğimizi düşünüyorum ayrıca. Ama psikolojik bir eşiği kaybettiğimiz gerçek.

Neyse sonuç olarak forumda umutsuz değil tam tersi hava var bana göre :)