ABVL 1. Hafta | Fenerbahçe-GALATASARAY MP

Bahar, Gözde, Özge, Nilay, Melis, Gizem ile Nisan sonunda sözleşmeleri bitmeden sözleşme imzalandı, geriye kalan Seray'ı zaten aldık, Güldeniz gelmek istemedi. Bu saydığım yerli oyuncular dışında Vakıfbank'ın Bahanur dışında yerli oyuncusu kalmıyor bildiğim kadarı ile. Acaba hangi bir kaç oyuncusu 3-4 hafta boş gezdi de biz ilgilenemedik?

Msç için bişeyler söylemek isterdim ama Deniz'in ilk 6 başladığı herhangi bir maç hakkında yorum yapmak istemiyorum artık.

Sözleşme imzalayan oyuncuların bu sözleşmeleri ne zaman imzaladıkları konusunda yanlış bilgiye sahipsiniz.Bu konuyu biraz araştırın sonra bir daha irdeleyelim sorunları.

Vakıfbank'ın durumu o sene çok ekstra bir durumdu, Neslihan'ın gelmesiyle Neslihan'ın fendi Grün'ü yendi. Takımda Grün, manşet alamamasıyla nam salmış Nikolic, şimdilerde Fener taraftarına saç baş yolduran Nihan manşet alan oyunculardı. Nitekim ligte de pasörsüz oynayan bize bile elenip gittiler.

Eczacıbaşına gelirsek bence Eczacıbaşı Gülden sakatlanana kadar gayet iyiydi ki pasörleri Elif olmasına rağmen. Gülden gidince bütün düzen bozuldu, Heater'ı oynatamadılar, bu da hücumlarına da direk etki etti. Gerçi bu sistem için Funda ve manşeti sağlam bir smaçör kısmı bizde sıkıntı. Esra, Gözde ikilisinden biri olsa ideal olur. Dediğim gibi Calderon gibi bir silahı kolay kolay elden çıkarmamak, onu oynatabilecek alternatifler üretmek lazım. Gerçi sanki Neslihan gelecekmiş gibi konuşuyoruz, zaten bu sene de olmazsa gelmezsin artık. Neriman da iyidir, hem manşet de alır, kendini de çok geliştirmiş.

Haklısınız sanki Neslihan geldi de bize de tasası düştü. :D
Hani Orkun Darnel'in eşi diye ben hep bir gün bize gelecek diye bekliyorum ama 30 yaşından sonra gelecekse ben de istemem. Ancak Calderon'da bildiğim kadarı ile bizim oyuncumuz değil. Zurich'in oyuncusu. Bizde kiralık oynuyor diye biliyorum. Bu da başka bir tehlike.

Cigdem hanim Galatasaray yoneticisi bu oyunculari ikna edebilecek kisi olmali.Ondan kotu yonetimden bahsediyorum.Is dunyasindan bilirsiniz.Dev holdinglerin Ceolari bile daha kucuk holdingler tarafindan bir sekilde ikna edilirken Galatasaray gibi buyuk camianin Vakifbank ve Eczacibasi gibi Galatasarayin ancak sponsoru olabilecek seviyede kluplerle basa cikamamasi beceriksizliktir.Tabiki en onemli faktor maddi faktorler o zaman bu maddi faktorler karsilanacak..Manevi faktorler acisindan Galatasarayin zaten bir sorunu olmaz.Vakifbankli ve Eczacibasili olarak anilmanin manevi katsayisi nedir.Ikna teklifi yapip geri cekilmek degil israr ve beynine girmek.Gercekten oyuncuyu yakin takibe almaktir.Biz dordunculuk icin bu butceleri harcamamaliyiz.Oyuncular istemedi isin kacis noktasi.Oyuncuyu yureklendirecek camianin buyuklugunu hissettirecekte yoneticilerdir.Bu oyunculari alip Aslantepeye maca,gs adasina,kalamisa,cekmeceye kurek tesislerine,floryaya,beyoglundaki muzeye ve bunun gibi Galatasarayin buyuklugunu hissedebilecekleri mekanlara goturmuslermi.Payidarin hala nasil hatirlandigi hatirlatilmismi bu kisilere.Galatasaray yoneticisi bahane uretmeyecek.

Lo Bianco: İlk kez İtalya dışına çıkıyor. İtalya'nın gözbebeği. Pek çok kişiye göre dünyanın en iyi pasörü. Galatasaray'ı tercih ediyor.
Calderon: Kübalı. Başka takımla sözleşme imzalamış olmasına rağmen, ülkesinde sorun yaşama riski olmasına rağmen Galatasaray'ı tercih ediyor.

Şimdi bu iki ismi ikna edebiliyorsunuz, acaba kimlermiş ikna edemediğimiz bu müthiş (!) oyuncular merak ediyorum. Paradan kısarsanız, oyuncuların karşısına belirsizliklerle çıkarsanız, son ana bırakırsanız tabii ki kimse ikna olmaz.

Sanırım Calderon İsviçre vatandaşlığı aldı, Zürih ile böyle uzun bir anlaşma yapması da bunun içindir. Orkun Darnel Leo ile Calderon için "keske kalsalar 3-4 sezon ki hicbir engel yok kalmalari icin" diye söz sarf etmişti. İnşallah diyelim, ikisine de çok yakışmış Galatasaray forması, zaten ilk seti öyle ağzım açık izledim, saçma sapan kaybedilen sete aldırmadan.

Sanırım Calderon İsviçre vatandaşlığı aldı, Zürih ile böyle uzun bir anlaşma yapması da bunun içindir. Orkun Darnel Leo ile Calderon için "keske kalsalar 3-4 sezon ki hicbir engel yok kalmalari icin" diye söz sarf etmişti. İnşallah diyelim, ikisine de çok yakışmış Galatasaray forması, zaten ilk seti öyle ağzım açık izledim, saçma sapan kaybedilen sete aldırmadan.

Calderon keşke kalsın da ben Leo konusunda Orkun Bey'e katılmıyorum. Aslında voleyolda yabancı hakkının pasörden ve liberodan yana kullanılmasına karşıyım. Mesela Lo Bianco yerine Nilay'ı pasör olarak alsaydık da kalan yabancı hakkımızı Jacqueline veya Saori Kimura'dan yana kullansaydık şu anki halimizden 2 gömlek üstün bir takım olurduk bence.

Sözleşme imzalayan oyuncuların bu sözleşmeleri ne zaman imzaladıkları konusunda yanlış bilgiye sahipsiniz.Bu konuyu biraz araştırın sonra bir daha irdeleyelim sorunları.

Ben doğru bilgiye sahip olduğuma eminim, bu oyuncularla Nisan'ın son haftası ve Mayıs'ın ilk haftası kulüpleri ile anlaştılar.

Ali Bey,

İkna konusunda Kurtuluş abi zaten açıklama yapmış, Lo Bianco'yu ikna edebilen yöneticimiz var, ikna konusunda tartısmak yersiz bence.

Calderon ve Bianco' yu Türkiye' ye getirebilmek kolay bir iş değil. Bu işi yapanlara bir teşekkürü çok görmek ayıp olur doğrusu.

Saygılar.

Foruma ilke mesajım bu maç vesilesi ile olsun.
Dün maçı salondan seyrettim. Seyircinin ilgisi fena değildi maça. Tahminen 2-3 bin civarı bir seyirci vardı. Voleybol adına sevindirici bir gelişme. Bundan 2 sene önce Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının bile 100-150 kişiye oynandığını düşününce hele bu durum daha anlamlı hale geliyor. İnşallah ligin ikinci deversindeki maçta biz daha fazla seyirci toplarız ve daha edepli seyrederiz maçı.

Neyse! Fazla uzatmadan geleyim maça. Söylenecek pek de bir şey yok aslında. İlk iki set biz iyi manşet aldık onlar döküldüler, sonraki iki set onlar iyi manşet aldılar biz döküldük manşette. Eğer ilk iki sette Fenerbahçe'yi bu kadar zorladı isek bunda Deniz'in hakkı çok büyüktür. Harika manşet getirdi Lo Bianco'ya. Ancak her zamanki gibi hücumda yoktu Deniz. Olmuyor işte. Beceremiyor hücum etmeyi. Her smaçörden Sokolova, Piccinini, Del Core veya Osmokrovic olmasını bekleyemeyiz ama en azından blok tut biraz. Ne bileyim ben iyi servis at. Ya da çok iyi savunma yap ki koç seni sahada tutsun. Ancak Deniz bu. Sadece iyi manşet alır o kadar. Başka bir şey beklemeyeceksin Deniz'den. İlk iki set mükemmel manşet alınca biz de dişimizi Calderon ile gösterdik Fenerbahçe'ye. Fakat sonraki setler manşetten düşünce yine aynı filmi seyretmeye başladık. Manşetler kötü olunca Lobianco ve Calderon bile kurtaramıyor. 25-16 gibi geçen yıllardan da aşina olduğumuz skorlar ile karşılaştık.

Manşet konusu bir kenara bizim asıl sorunumuz; ortamız yok! Bildiğin yok. Rakip takım iPek ve Duygu Bal'ı beğenmiyor ama keşke onlar bizde olsa idi diyorum ben. O kadar vahim bir ortamız var. Gökçen dün 5-6 hücum yaptı bir tane topu petrol çıkardı mı? Zira genelde orta oyuncuların smaçları petrol çıkaracak cinstendir. Poljak, Eda, Bahar ile Gökçen ve Nilay arasındaki fark abartmayayım ama herhalde bir 10 gömlek vardır. Hani japon ekolünü oynarsın anlarım. Yani bloksuz, savunmaya dayalı sistem. Öyle bir savunma da yok. Nasıl olacak peki bu orta ile? Hiç bilmiyorum.

Lo Bianco ve Calderon'u getirenlerden her türlü Allah razı olsun. Onları canlı seyretmek büyük bir zevk. Fakat Lo Bianco ve Calderon bile bizi 4. olmaktan kurtaramayacak sanırım. İnşallah yanılıyorumdur. Bu seneye en azından seneyeki takımın temeli atılmış oldu gözü ile bakıyorum. Şampiyonluk veya CL adına pek bir ümidim yok açıkçası. Lo Bianco ve Calderon çok büyük oyuncular ancak Voleybol 7 kişi ile oynanan bir oyun ve Lo Bianco ile Calderon'un dışındaki poziyonlarda rakiplerimize oranla son derece kötü durumdayız. Yani öyle az farkla değil, uzak ara farkla kötü durumdayız.

Son olarak forumdaki herkeste bir Neslihan beklentisi var. Ancak Neslihan'ın gelmesi demek Calderon'un gitmesi demektir. Çünkü ikisi de çapraz oyuncusudur. İkisinin de manşeti iyi değildir. Hele Calderon'un ki tam bir faciadır diyebiliriz. İkisi de yedek beklemeyi kabul edecek oyuncular olmadığına göre ikisinin aynı takımda oynaması söz konusu değildir. Açıkçası her ne kadar (bence) Calderon Neslihan'dan daha iyi bir çapraz olsa da ben de Neslihan'ı tercih ederim. Çünkü yerli. Hatta dünyanın en iyi çaprazlarında biri. Bu pozisyonda böyle bir seçenek varken bana göre bırakın Calderon'u Gamova bile gereksizdir. Zaten kullanabileceğimiz iki yabancı hakkımız var. Bu iki yabancı hakkı bence smaçörlerden yana kullanılmalıdır. Çünkü dünyada en zor bulunan oyuncu tipi, iyi smaçörler yani komple oyuncu tipidir. Ve ne yazık ki dünyanın en iyi (en komple) smaçörlerinin 3 tanesi eziklerde. Her ne kadar şu sıralar kötü oynasada Sokolova, Logan Tom ve umduğumdan 3-5 kat iyi çıkan Yeon Keong Kim.

Bana göre eğer Neslihan bu takıma dahil edilebilirse bence takım şöyle kurulmalı;

Her ne pahasına olursa olsun Vakıfbank'dan Nilay alınmalı. Nilay alınırsa her ne kadar dünyanın en iyi 2-3 pasöründen biri de olsa yabancı haklarımızdan birini pasör tarafından harcamaktan kurtuluruz. Yine her ne pahasına olursa olsun Fenerbahçe'den Duygu veya İpek (Tabii ki keşke Bahar'ı veya Eda'yı hatta ikisini birden alabilsek) ve özellikle Kübra Akman'ı kadroya katmalıyız. Son olarak smaçörlere verilecek paraya acımayıp en iyilerini almalıyız. Saori Kimura ve Jaqueline harika iki seçenek. Bir de Nilüfer'den Gizem Örge'yi kapattık mı takım şöyle oluyor;

Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Jaqueline, Neslihan Darnel ve Gizem Örge.

Ancak Neslihan transfer edilmeyecek ise Calderon elde tutulup, Jaqueline yerine Gözde veya Esra Gümüş ikilisinden birini her ne pahasına olursa olsun yine almalıyız. O zaman da kadro;

Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Gözde Kırdar Sonsırma, Calderon ve Gizem Örge.

Şekline bir takm hayal ediyorum.
Nilay Yigit basketci digil mi abi?

Cigdem hanim Kurtulus beyin yazisini anlamamissiniz.
Paradan kısarsanız, oyuncuların karşısına belirsizliklerle çıkarsanız, son ana bırakırsanız tabii ki kimse ikna olmaz.
Bunlar benim degil Kurtulus beyin son cumleleri.Kurtulus beyde yonetimin aczini anlatmis.Lo bianco geliyorsa herkes gelirdi.Ikna icin ugrasilmamis diyor Kurtulus bey.

şu fenere böyle kaybetmek olmaz olmamalı.ilk 2 set iyi kötü bir mücadele oldu ama son 2 set bizim için çok kötüydü.Sadece servis atarak bizi bitirdiler.Mental olarakta takımı iyi görmedim ben dün tam 3 kere pozisyon hatası yaptık hem de Calderon yaptı anlamak mümlün değil.Ligde yine klasik sezonumuzu geçirip 4. bitirme olasılığımız gayet yüksek.Bu yıl en azından Selime ve Seray dan iyi bir gelişim görürsek gelecek için önemli bir hamle olur.Deniz,Gökçen,Natali,Funda,Nilay ile biz şampiyon olamayız yok öyle bir ihtimal.Takımın bütçesini,mali gücümüzü bilmiyorum ama bu yıl iyi bir yerli çekirdek kurulabilirdi.Lo bianco ve Calderon u almışız biraz daha fedarakarlık yapılıp iyi 3 yerli ile zirve hedefi koyabilirdik.Vakıftan Gizem ve Bahar,Eczacı dan Esra Gümüş ü alabilecek bir camia değilmiyiz?3 nünde sözleşmesi bitmişti hem de geçen sezon.Üzüldüğüm nokta yazık Lo Bianco o güzel pasları atacak ama kime Gökçen e,Deniz e,Natali ye.Allah önce bize sonra Calderon ve Lo Bianco ya sabır versin.Umarım Cev cup ta bizden güçsüz takımları yenip F4 yapabiliriz.

Ne bekliyorsunuzki? Adamlar senelerdir Acıbademin katkısıyla yatırım yapıyor, iyi yerli oyuncuları topluyor. Bir anda birkaç iyi oyuncu alıp onların üstüne çıkmak zor. Gelecek için mantıklı adımlar atalım artık.

Bugünkü Vakıfbank'ı seyrettikten sonra valla en azından 3.lük ışığını gördüm ben. Nikoliç çok kötü durumda. Fürst asla bir Poljak değil, olamazda. Bahar servisten 1 sayı alırsa 2 sayı vermeye devam ediyor. Vakıfbank açısında bu kadar erken konuşmak doğru değil. Asıl kararımı pazartesi günü Fenerbahçe ile yapacakları maçtan sonra vereceğim.

Vakifbankta o yerli potansiyeli varken her zaman sampiyonlugun ilk adayidir.Rabitayi fazla kucumsemisler.Fenerbahcede Natiyi kaybettigine cok aglayacak.Takimla butunlesmisti.

Bugünkü Vakıfbank'ı seyrettikten sonra valla en azından 3.lük ışığını gördüm ben. Nikoliç çok kötü durumda. Fürst asla bir Poljak değil, olamazda. Bahar servisten 1 sayı alırsa 2 sayı vermeye devam ediyor. Vakıfbank açısında bu kadar erken konuşmak doğru değil. Asıl kararımı pazartesi günü Fenerbahçe ile yapacakları maçtan sonra vereceğim.

Dedim ya. Pazartesi günkü maçtan sonra asıl kararımı vereceğim. Ayrıca Nati konusunda size katılmıyorum. Nati'nin yerine oynayan Kim beklenmedik derecede iyi çıktı. Klasik kuş balı. 1.92 boy ile %60 executive manşet, %50 hücum yüzdesi. Son olarak Vakıfbank için kritik oyuncu kesinlikle Nikoliç. Şu anda geçen yılkı performansı ile uzakan yakından alakası yok. Manşetler eski berbatlığına geri dönmüş. Hücumda facia durumda. Umarım böyle devam eder. Biz de en azından 3. olup CL ye gideriz.

Cigdem hanim Kurtulus beyin yazisini anlamamissiniz.
Paradan kısarsanız, oyuncuların karşısına belirsizliklerle çıkarsanız, son ana bırakırsanız tabii ki kimse ikna olmaz.
Bunlar benim degil Kurtulus beyin son cumleleri.Kurtulus beyde yonetimin aczini anlatmis.Lo bianco geliyorsa herkes gelirdi.Ikna icin ugrasilmamis diyor Kurtulus bey.

Öylemi :)

Kurtuluş abi "bu sene özelinde" böyle düşündüğünü bilmiyordum açıkcası :) hele ki dünkü çocuk Güldeniz'in tavrını bildiğin halde böyle düşünmene çok şaşırdım :)

Belirsizlik içinde Leo ve Calderon'u ikna edebilmişiz, gerçekten çok safmış bu kızlar :)

Leo ve Calderon gibi oyuncuları getirmiş bir yönetim'e ikna yetenekleri yok demek çok acımasızca. Her neyse Ali Bey'in bir düşüncesi var benimde verdiğim örnekler var ama kendisi hala ikna kabiliyeti olmayan yöneticilerimiz olduğunu düşünüyorsa yapacak bişey yok. Ali Bey'i bilmem ama zaman benim için çok değerli daha fazla bu kısır yazışmayı sürdürmenin manası yok.

Ne bekliyorsunuzki? Adamlar senelerdir Acıbademin katkısıyla yatırım yapıyor, iyi yerli oyuncuları topluyor. Bir anda birkaç iyi oyuncu alıp onların üstüne çıkmak zor. Gelecek için mantıklı adımlar atalım artık.

2006 yılından beri hiçbir açıklamanın herhangi bir temeli dayandığını görmedim.Yıllar geçiyor ama sende değişen hiçbirşey yok,hep devletçi boş söylemler.Yönetimler değişiyor,hocalar değişiyor,oyuncular değişiyor bir tek sen değişmiyorsun.Bizi yöneten kimse en doğrusunu yapan o,en doğrusunu söyleyen o,sen bu sürü kültürüyle yetişmiş olabilirsin ancak bir birey olmayı başaranlara artık saldırmayı kesmelisin!

Bu arada bu spordan anlamadığını bir arada deklare etmiştin sanırsam.:DYatırımmış sanki sanırsınki Fenerbahçe 15 yıldır alt yapıya yatırım yaptı ve alt yapıdan çıkardığı oyuncularla şampiyon olup,başarılar kazandı.Acıbadem ile sözleşme imzaladıkları ilk sene ne yaptıkları ortada.Gerçi senin haberin yoktur bunlardan,sen pek takip etmeszin,sadece girip padişahım çok yaşa deyip çıkarsın.Yıllar yılı değişmedin.:D

Öylemi :)

Kurtuluş abi "bu sene özelinde" böyle düşündüğünü bilmiyordum açıkcası :) hele ki dünkü çocuk Güldeniz'in tavrını bildiğin halde böyle düşünmene çok şaşırdım :)

Belirsizlik içinde Leo ve Calderon'u ikna edebilmişiz, gerçekten çok safmış bu kızlar :)

Leo ve Calderon gibi oyuncuları getirmiş bir yönetim'e ikna yetenekleri yok demek çok acımasızca. Her neyse Ali Bey'in bir düşüncesi var benimde verdiğim örnekler var ama kendisi hala ikna kabiliyeti olmayan yöneticilerimiz olduğunu düşünüyorsa yapacak bişey yok. Ali Bey'i bilmem ama zaman benim için çok değerli daha fazla bu kısır yazışmayı sürdürmenin manası yok.

Sevgili Çiğdem,
Ben topyekün transfer politikasını eleştirdim. Lo Bianco-Calderon transferlerinin ne kadar harika olduğunu defalarca konuştuk gsvoleybol'da. Aynı şekilde Selime-Seray transferlerini de. Ancak sen de ben de hep aynı şeyleri yazdık: Orta...orta...orta... diye bas bas bağırdık. Deniz'le sözleşme uzatılmasın diye bağırdık. Yedek pasör dedik, libero dedik. Bütün bunları söylememizdeki amaç neydi? Lo Bianco'lu Calderon'lu takımın final oynaması içindi. Evet belki Fenerbahçe maçlarına daha duygusal baktığımız için haksızlık ediyoruz ama bu takım 'eksik'. Bu eksikliği gidermek için de zamanında bazı isimlerin kapısını çalacaktık. Güldeniz'e fazla takılmamak gerekiyor ya da Seda'ya. Buyursunlar oynasınlar takımlarında. Ben daha ciddi oyunculardan bahsediyorum. Örneğin Poljack, Meryem, Bahar, Özge, Gözde, Neriman vb. Acaba bu isimlerin karşısına doğru zamanda doğru tekliflerle çıktık mı? Bunu merak ediyorum. Açıkçası dünden sonra bu 'belirsizlik' durumunun kesinleştiği ortaya çıktı. Medical park 'ben voleybolda yokum' dedi. Ve sanırım biz bu durumda yerli oyunculara kesin birşey söyleyemedik. Bu benim düşüncem. Orkun Darnel hep kendi üstüne alınıyor bu konuda. Evet, şubenin başında o olduğu için belki haklı da. Ama benim eleştirim, kulübün voleyboldaki politikası. Muhtemelen bazı konularda onun da eli kolu bağlı. Lo Bianco'ya şu kadar para ver ama Türklere veremeyiz falan deniyordur herhalde.

Fenerbahçe yenilgilerinden sonra bu kadar eleştiri olacaktır. İnsanlar ne bekliyor ki? Fenerbasket sitesine bir bak, takımları hakkında neler söylüyorlar bize yenildikten sonra. Biz iki eleştiri yaptık diye hemen negatif enerji vermekle suçlanıyoruz. Bence biraz negatif enerji verelim de belki birileri sesimizi duyar Deniz'i kenara çeker.

Lo Bianco ve Calderon süper transferler ama geldikleri zaman yanlış bence. Bu yabancı hamlelerini 1 ve ya 2 sene sonra yapsaydık daha iyi olurdu. Çünkü biz eğer final ve ya şampiyonluk istiyorsak yapmamız gereken şey iyi Türk oyuncular almak bunun içinde 2 sene lazım.