Foruma ilke mesajım bu maç vesilesi ile olsun.
Dün maçı salondan seyrettim. Seyircinin ilgisi fena değildi maça. Tahminen 2-3 bin civarı bir seyirci vardı. Voleybol adına sevindirici bir gelişme. Bundan 2 sene önce Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının bile 100-150 kişiye oynandığını düşününce hele bu durum daha anlamlı hale geliyor. İnşallah ligin ikinci deversindeki maçta biz daha fazla seyirci toplarız ve daha edepli seyrederiz maçı.
Neyse! Fazla uzatmadan geleyim maça. Söylenecek pek de bir şey yok aslında. İlk iki set biz iyi manşet aldık onlar döküldüler, sonraki iki set onlar iyi manşet aldılar biz döküldük manşette. Eğer ilk iki sette Fenerbahçe'yi bu kadar zorladı isek bunda Deniz'in hakkı çok büyüktür. Harika manşet getirdi Lo Bianco'ya. Ancak her zamanki gibi hücumda yoktu Deniz. Olmuyor işte. Beceremiyor hücum etmeyi. Her smaçörden Sokolova, Piccinini, Del Core veya Osmokrovic olmasını bekleyemeyiz ama en azından blok tut biraz. Ne bileyim ben iyi servis at. Ya da çok iyi savunma yap ki koç seni sahada tutsun. Ancak Deniz bu. Sadece iyi manşet alır o kadar. Başka bir şey beklemeyeceksin Deniz'den. İlk iki set mükemmel manşet alınca biz de dişimizi Calderon ile gösterdik Fenerbahçe'ye. Fakat sonraki setler manşetten düşünce yine aynı filmi seyretmeye başladık. Manşetler kötü olunca Lobianco ve Calderon bile kurtaramıyor. 25-16 gibi geçen yıllardan da aşina olduğumuz skorlar ile karşılaştık.
Manşet konusu bir kenara bizim asıl sorunumuz; ortamız yok! Bildiğin yok. Rakip takım iPek ve Duygu Bal'ı beğenmiyor ama keşke onlar bizde olsa idi diyorum ben. O kadar vahim bir ortamız var. Gökçen dün 5-6 hücum yaptı bir tane topu petrol çıkardı mı? Zira genelde orta oyuncuların smaçları petrol çıkaracak cinstendir. Poljak, Eda, Bahar ile Gökçen ve Nilay arasındaki fark abartmayayım ama herhalde bir 10 gömlek vardır. Hani japon ekolünü oynarsın anlarım. Yani bloksuz, savunmaya dayalı sistem. Öyle bir savunma da yok. Nasıl olacak peki bu orta ile? Hiç bilmiyorum.
Lo Bianco ve Calderon'u getirenlerden her türlü Allah razı olsun. Onları canlı seyretmek büyük bir zevk. Fakat Lo Bianco ve Calderon bile bizi 4. olmaktan kurtaramayacak sanırım. İnşallah yanılıyorumdur. Bu seneye en azından seneyeki takımın temeli atılmış oldu gözü ile bakıyorum. Şampiyonluk veya CL adına pek bir ümidim yok açıkçası. Lo Bianco ve Calderon çok büyük oyuncular ancak Voleybol 7 kişi ile oynanan bir oyun ve Lo Bianco ile Calderon'un dışındaki poziyonlarda rakiplerimize oranla son derece kötü durumdayız. Yani öyle az farkla değil, uzak ara farkla kötü durumdayız.
Son olarak forumdaki herkeste bir Neslihan beklentisi var. Ancak Neslihan'ın gelmesi demek Calderon'un gitmesi demektir. Çünkü ikisi de çapraz oyuncusudur. İkisinin de manşeti iyi değildir. Hele Calderon'un ki tam bir faciadır diyebiliriz. İkisi de yedek beklemeyi kabul edecek oyuncular olmadığına göre ikisinin aynı takımda oynaması söz konusu değildir. Açıkçası her ne kadar (bence) Calderon Neslihan'dan daha iyi bir çapraz olsa da ben de Neslihan'ı tercih ederim. Çünkü yerli. Hatta dünyanın en iyi çaprazlarında biri. Bu pozisyonda böyle bir seçenek varken bana göre bırakın Calderon'u Gamova bile gereksizdir. Zaten kullanabileceğimiz iki yabancı hakkımız var. Bu iki yabancı hakkı bence smaçörlerden yana kullanılmalıdır. Çünkü dünyada en zor bulunan oyuncu tipi, iyi smaçörler yani komple oyuncu tipidir. Ve ne yazık ki dünyanın en iyi (en komple) smaçörlerinin 3 tanesi eziklerde. Her ne kadar şu sıralar kötü oynasada Sokolova, Logan Tom ve umduğumdan 3-5 kat iyi çıkan Yeon Keong Kim.
Bana göre eğer Neslihan bu takıma dahil edilebilirse bence takım şöyle kurulmalı;
Her ne pahasına olursa olsun Vakıfbank'dan Nilay alınmalı. Nilay alınırsa her ne kadar dünyanın en iyi 2-3 pasöründen biri de olsa yabancı haklarımızdan birini pasör tarafından harcamaktan kurtuluruz. Yine her ne pahasına olursa olsun Fenerbahçe'den Duygu veya İpek (Tabii ki keşke Bahar'ı veya Eda'yı hatta ikisini birden alabilsek) ve özellikle Kübra Akman'ı kadroya katmalıyız. Son olarak smaçörlere verilecek paraya acımayıp en iyilerini almalıyız. Saori Kimura ve Jaqueline harika iki seçenek. Bir de Nilüfer'den Gizem Örge'yi kapattık mı takım şöyle oluyor;
Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Jaqueline, Neslihan Darnel ve Gizem Örge.
Ancak Neslihan transfer edilmeyecek ise Calderon elde tutulup, Jaqueline yerine Gözde veya Esra Gümüş ikilisinden birini her ne pahasına olursa olsun yine almalıyız. O zaman da kadro;
Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Gözde Kırdar Sonsırma, Calderon ve Gizem Örge.
Şekline bir takm hayal ediyorum.