ABVL 1. Hafta | Fenerbahçe-GALATASARAY MP

kaliteli Türk oyuncuların hepsi yani milli takımı oluşturan oyuncuların hepsi rakiplerde(ezc-fb-vakıf) bu yüzdende bu 3 takımın yanına yanaşmamız bu senede zor gözüküyor....

Neriman Özsoy,Gözde-Özge kardeşler keşke bizde olsalardıo zaman çok farklı olabilirdi herşey......

Bu sene yerli hamlesi yapılabilirdi,onun için bu konuda suçlu şubeyi yönetenlerdir.Çünkü Vakıf'ın bazı oyuncuları nerdeyse 1 ay sözleşmesiz gezdiler.Ancak Orkun Darnel o aralar başka işlerle uğraşıyordu sanırım.hadi onu geçtik piyasadaki ikinci sınıf yerlileri bile diğer takımlara bench oyuncusu olarak kaptırdkık.Yanlış işler yapılıyor bu şubede bununda baş sorumlusu Orkun Darnel'den başkası değildir,çünkü sorumlu kişi kendisi.

Voleyboldan anlamam çok fazla. Kuralını , oyuncuların bazılarını bilirim. Bildiğim oyuncular , sıradan bir voleybol izleyicisinin bildiği kadardır. Fakat Galatasaray'dan anlarım , takip ederim her branşında elimden geldiğince. Ve anlamadığım nokta bizim neden Türk oyuncumuz yok ? Fenerden oyuncu alamamayı anlarım. Heryerde rakibiz neticede. Ama Eczacıdan , Vakıfbank'tan koparacak gücümüz olmalı bizim.

Koparmayada gerek yoktu,çünkü VAkıf'ın oyunucularının birkaçtanesi en az 2-3 hafta boş gezdi.Basıp parayı sözleşmeyi imzalayacaktın eğer ben iddialıyım diyorsan.Bu şube beşiktaşın basket şubesi gibi yönetiliyor birazcık.Plan program yok,iiki tane yabancı yıldız getirelim sükse olsun hesabı takım kuruyorlar.Tabi bu kafaylada başarı beklemek hayal.İyi Galatasaray'lı diye iyi yönetici olunmayacağı gerçeğini hatırlamak lazım.Bu şubeye daha profesyonel ve işi bilen yöneticiler istiyorum kendi adıma.

Foruma ilke mesajım bu maç vesilesi ile olsun.
Dün maçı salondan seyrettim. Seyircinin ilgisi fena değildi maça. Tahminen 2-3 bin civarı bir seyirci vardı. Voleybol adına sevindirici bir gelişme. Bundan 2 sene önce Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının bile 100-150 kişiye oynandığını düşününce hele bu durum daha anlamlı hale geliyor. İnşallah ligin ikinci deversindeki maçta biz daha fazla seyirci toplarız ve daha edepli seyrederiz maçı.

Neyse! Fazla uzatmadan geleyim maça. Söylenecek pek de bir şey yok aslında. İlk iki set biz iyi manşet aldık onlar döküldüler, sonraki iki set onlar iyi manşet aldılar biz döküldük manşette. Eğer ilk iki sette Fenerbahçe'yi bu kadar zorladı isek bunda Deniz'in hakkı çok büyüktür. Harika manşet getirdi Lo Bianco'ya. Ancak her zamanki gibi hücumda yoktu Deniz. Olmuyor işte. Beceremiyor hücum etmeyi. Her smaçörden Sokolova, Piccinini, Del Core veya Osmokrovic olmasını bekleyemeyiz ama en azından blok tut biraz. Ne bileyim ben iyi servis at. Ya da çok iyi savunma yap ki koç seni sahada tutsun. Ancak Deniz bu. Sadece iyi manşet alır o kadar. Başka bir şey beklemeyeceksin Deniz'den. İlk iki set mükemmel manşet alınca biz de dişimizi Calderon ile gösterdik Fenerbahçe'ye. Fakat sonraki setler manşetten düşünce yine aynı filmi seyretmeye başladık. Manşetler kötü olunca Lobianco ve Calderon bile kurtaramıyor. 25-16 gibi geçen yıllardan da aşina olduğumuz skorlar ile karşılaştık.

Manşet konusu bir kenara bizim asıl sorunumuz; ortamız yok! Bildiğin yok. Rakip takım iPek ve Duygu Bal'ı beğenmiyor ama keşke onlar bizde olsa idi diyorum ben. O kadar vahim bir ortamız var. Gökçen dün 5-6 hücum yaptı bir tane topu petrol çıkardı mı? Zira genelde orta oyuncuların smaçları petrol çıkaracak cinstendir. Poljak, Eda, Bahar ile Gökçen ve Nilay arasındaki fark abartmayayım ama herhalde bir 10 gömlek vardır. Hani japon ekolünü oynarsın anlarım. Yani bloksuz, savunmaya dayalı sistem. Öyle bir savunma da yok. Nasıl olacak peki bu orta ile? Hiç bilmiyorum.

Lo Bianco ve Calderon'u getirenlerden her türlü Allah razı olsun. Onları canlı seyretmek büyük bir zevk. Fakat Lo Bianco ve Calderon bile bizi 4. olmaktan kurtaramayacak sanırım. İnşallah yanılıyorumdur. Bu seneye en azından seneyeki takımın temeli atılmış oldu gözü ile bakıyorum. Şampiyonluk veya CL adına pek bir ümidim yok açıkçası. Lo Bianco ve Calderon çok büyük oyuncular ancak Voleybol 7 kişi ile oynanan bir oyun ve Lo Bianco ile Calderon'un dışındaki poziyonlarda rakiplerimize oranla son derece kötü durumdayız. Yani öyle az farkla değil, uzak ara farkla kötü durumdayız.

Son olarak forumdaki herkeste bir Neslihan beklentisi var. Ancak Neslihan'ın gelmesi demek Calderon'un gitmesi demektir. Çünkü ikisi de çapraz oyuncusudur. İkisinin de manşeti iyi değildir. Hele Calderon'un ki tam bir faciadır diyebiliriz. İkisi de yedek beklemeyi kabul edecek oyuncular olmadığına göre ikisinin aynı takımda oynaması söz konusu değildir. Açıkçası her ne kadar (bence) Calderon Neslihan'dan daha iyi bir çapraz olsa da ben de Neslihan'ı tercih ederim. Çünkü yerli. Hatta dünyanın en iyi çaprazlarında biri. Bu pozisyonda böyle bir seçenek varken bana göre bırakın Calderon'u Gamova bile gereksizdir. Zaten kullanabileceğimiz iki yabancı hakkımız var. Bu iki yabancı hakkı bence smaçörlerden yana kullanılmalıdır. Çünkü dünyada en zor bulunan oyuncu tipi, iyi smaçörler yani komple oyuncu tipidir. Ve ne yazık ki dünyanın en iyi (en komple) smaçörlerinin 3 tanesi eziklerde. Her ne kadar şu sıralar kötü oynasada Sokolova, Logan Tom ve umduğumdan 3-5 kat iyi çıkan Yeon Keong Kim.

Bana göre eğer Neslihan bu takıma dahil edilebilirse bence takım şöyle kurulmalı;

Her ne pahasına olursa olsun Vakıfbank'dan Nilay alınmalı. Nilay alınırsa her ne kadar dünyanın en iyi 2-3 pasöründen biri de olsa yabancı haklarımızdan birini pasör tarafından harcamaktan kurtuluruz. Yine her ne pahasına olursa olsun Fenerbahçe'den Duygu veya İpek (Tabii ki keşke Bahar'ı veya Eda'yı hatta ikisini birden alabilsek) ve özellikle Kübra Akman'ı kadroya katmalıyız. Son olarak smaçörlere verilecek paraya acımayıp en iyilerini almalıyız. Saori Kimura ve Jaqueline harika iki seçenek. Bir de Nilüfer'den Gizem Örge'yi kapattık mı takım şöyle oluyor;

Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Jaqueline, Neslihan Darnel ve Gizem Örge.

Ancak Neslihan transfer edilmeyecek ise Calderon elde tutulup, Jaqueline yerine Gözde veya Esra Gümüş ikilisinden birini her ne pahasına olursa olsun yine almalıyız. O zaman da kadro;

Nilay Yiğit, Kübra Akman, Duygu Bal, Saori Kimura, Gözde Kırdar Sonsırma, Calderon ve Gizem Örge.

Şekline bir takm hayal ediyorum.

Koparmayada gerek yoktu,çünkü VAkıf'ın oyunucularının birkaçtanesi en az 2-3 hafta boş gezdi.Basıp parayı sözleşmeyi imzalayacaktın eğer ben iddialıyım diyorsan.Bu şube beşiktaşın basket şubesi gibi yönetiliyor birazcık.Plan program yok,iiki tane yabancı yıldız getirelim sükse olsun hesabı takım kuruyorlar.Tabi bu kafaylada başarı beklemek hayal.İyi Galatasaray'lı diye iyi yönetici olunmayacağı gerçeğini hatırlamak lazım.Bu şubeye daha profesyonel ve işi bilen yöneticiler istiyorum kendi adıma.

Bahar, Gözde, Özge, Nilay, Melis, Gizem ile Nisan sonunda sözleşmeleri bitmeden sözleşme imzalandı, geriye kalan Seray'ı zaten aldık, Güldeniz gelmek istemedi. Bu saydığım yerli oyuncular dışında Vakıfbank'ın Bahanur dışında yerli oyuncusu kalmıyor bildiğim kadarı ile. Acaba hangi bir kaç oyuncusu 3-4 hafta boş gezdi de biz ilgilenemedik?

Msç için bişeyler söylemek isterdim ama Deniz'in ilk 6 başladığı herhangi bir maç hakkında yorum yapmak istemiyorum artık.

Voleyboldan fazla anlamam ama Kerim bey yazınca aklıma geldi,Fenerbahçe'de ki Kore'li kız Kim galiba inanılmaz bir oyuncu,bize o tarz bir oyuncu lazım bence.Hem savunmada hemde hücumda çok etkili,çok iyi manşet alıyor,öldürücü vuruşlar yapıyor ben çok beğendim kendisini.

Voleyboldan fazla anlamam ama Kerim bey yazınca aklıma geldi,Fenerbahçe'de ki Kore'li kız Kim galiba inanılmaz bir oyuncu,bize o tarz bir oyuncu lazım bence.Hem savunmada hemde hücumda çok etkili,çok iyi manşet alıyor,öldürücü vuruşlar yapıyor ben çok beğendim kendisini.

Uzak doğulu oyuncular default olarak çok iyi manşet alırlar ve çok iyi savunma yaparlar zaten. Elbetteki istisnaları vardır. Beni şaşırtan Kim'in çabuk uyum sağlaması ve o boya rağmen %60 executive manşet alması.

Vakifbanktan libero Gizem ve pasorede ikizlerden Ozge alinirsa sampiyonluk sansi olabilirdi.Bu oyuncularin Mayista kontrati bitiyorsa Ocakta anlasmalisin.Vakifbank Nisanda gec bile anlasmis.Cunku libero ve pasor pozisyonunu Turk oyuncularla gecmek zorundasin yabanci kisitlamasi nedeniyle.Yabanci kisitlamasi en cok bizi vuruyor aslinda.4 yabanci serbest olsa en iyilerini alir getiririz ve sampiyonluk sansimiz olurdu.Federasyonun kararlarindan en cok zarari biz goruyoruz.Neslihanin hedefleri varmis ondan 2 yil gelmemis hikayelerinide dinlemek istemiyorum.Orkun Darnel Eczaciya gitmesin engellemeliydi Neslihanin.Eczaci gecen sene ne yapti bombos bir sene.Neslihan Galatasarayda Avrupanin ikinci kupasini alirdi.Bu senede birinci kupa icin mucadele ederdi.Cok kotu yonetiliyoruz ve voleybolu bilmeyen kisiler tarafindam.Deniz ve Gokceni cozmek icin ust duzey bir voleybol bilgisinemi ihtiyac var.

Sözleşmesi devam eden her oyuncuyla istediğiniz zaman görüşemeyeceğinizi biliyorsunuzdur herhalde, görüşseniz bile çoğu size önce kulübümle görüşeceğim diyor, kulübü ile yaptığı ilk görüşmede zaten anlaşıyor. Bazıları da Güldeniz gibi kendini nimetten sayıp afra tafra yapıyor, Leo'yu ikna eden yönetim Güldeniz Hanım'a Gs'yi beğendiremedi, burada yapacak bişey kalmıyor artık. Alternatiflere yönelmek zorunda kalıyorsunuz.

Yanlışım varsa Savaş abi beni düzeltir, fb'den Seda önce kulübü ile görüşmek istedi zaten hemen anlaştılar, sizce bu durumda ne yapılabilirdi? Yönetimin eleştirilecek noktası Denizdir, hoca ben istiyorum dese bile bu kızla sözleşme uzatılmayacaktı.

Lo Bianco, Deniz ile birlikte oynamaya devam ederse verem de olur tetanoz da olur kanser de olur herşey olur. 1 sene bittiğinde de olanca pişkinlikle kal desen bile yüzünüze bile bakmadan çeker gider. aynısı Calderon için de geçerli.

Lo Bianco ve Calderon la deniz, gökçen ve ahı gitmiş vahı kalmış göbek bağlamış natalya oynuyor, şaka gibi. Nesic de Deniz için kalsın diyerek çapını belli etmiş, istatistik okumayı da bilmiyor galiba. Blogu yükseltmek için Lo Bianco yu çıkardığında sırp orta oyuncu Eric i oyuna almayacaksan Seray ı alacaksan niye aldın Eric i, Eric i alarak parayı çöpe atmak istedik denmek isteniyor galiba. 183 cm lik orta oyuncu ile nasıl blok yükseltilir o da var tabi.

Son olarak forumdaki herkeste bir Neslihan beklentisi var. Ancak Neslihan'ın gelmesi demek Calderon'un gitmesi demektir. Çünkü ikisi de çapraz oyuncusudur. İkisinin de manşeti iyi değildir. Hele Calderon'un ki tam bir faciadır diyebiliriz. İkisi de yedek beklemeyi kabul edecek oyuncular olmadığına göre ikisinin aynı takımda oynaması söz konusu değildir. Açıkçası her ne kadar (bence) Calderon Neslihan'dan daha iyi bir çapraz olsa da ben de Neslihan'ı tercih ederim. Çünkü yerli. Hatta dünyanın en iyi çaprazlarında biri. Bu pozisyonda böyle bir seçenek varken bana göre bırakın Calderon'u Gamova bile gereksizdir. Zaten kullanabileceğimiz iki yabancı hakkımız var. Bu iki yabancı hakkı bence smaçörlerden yana kullanılmalıdır. Çünkü dünyada en zor bulunan oyuncu tipi, iyi smaçörler yani komple oyuncu tipidir. Ve ne yazık ki dünyanın en iyi (en komple) smaçörlerinin 3 tanesi eziklerde. Her ne kadar şu sıralar kötü oynasada Sokolova, Logan Tom ve umduğumdan 3-5 kat iyi çıkan Yeon Keong Kim.

Bence Calderon gibi bir hücum silahına sahip oluyorsan kolay kolay bırakmayacaksın, böyle oyunculardan yeryüzünde birkaç tane var zaten. Neslihan'ı alacaksan o zaman yanında orta oyuncu olarak da Büşra'yı koparıp alacaksın, manşete o girecek. Bakınız geçen sene Eczacıbaşı'nın oynadığı sistem. Büşra'yı da çok beğeniyorum, çok daha iyi olacaktır. Manşet alabilmesi de çok önemli bir değer katıyor ona. Bahar'la falan uğraşmanın anlamı yok. Yabancı sınırı olamasa manşet alabilen orta oyuncu olabilir aslında ama öyle üst düzey oyuncu da çok fazla yok işte ya da ben bilmiyorum. Walevska var, Carrillo vardı. Gerçi Carrillo voleybola geri dönmüş sanırım, takiba almak lazım, hazır Küba'lılara sarmışken. :)

Vallahi neslihan sevgim çok ayrı bana ve birçok insana voleybolu sevdirmiştir ama eğer neslihan gelip calderon gidecekse neslihan gelmesin calderon kalsın isterim mümkünse calderon'la ömürlük sözleşme yapılsın gerekirse arada denizi dövme yetkisi de verilsin mazlum niyetine :)

Bence Calderon gibi bir hücum silahına sahip oluyorsan kolay kolay bırakmayacaksın, böyle oyunculardan yeryüzünde birkaç tane var zaten. Neslihan'ı alacaksan o zaman yanında orta oyuncu olarak da Büşra'yı koparıp alacaksın, manşete o girecek. Bakınız geçen sene Eczacıbaşı'nın oynadığı sistem. Büşra'yı da çok beğeniyorum, çok daha iyi olacaktır. Manşet alabilmesi de çok önemli bir değer katıyor ona. Bahar'la falan uğraşmanın anlamı yok. Yabancı sınırı olamasa manşet alabilen orta oyuncu olabilir aslında ama öyle üst düzey oyuncu da çok fazla yok işte ya da ben bilmiyorum. Walevska var, Carrillo vardı. Gerçi Carrillo voleybola geri dönmüş sanırım, takiba almak lazım, hazır Küba'lılara sarmışken. :)

Bakın bu fantezi daha önce denendi. Grün ile Neslihan aynı takımda denendi ve o sene facia idi Vakıfbank açısından. İki star çapraz oyuncusu aynı takımda yürümez bence. Grün yine iyi kötü manşet alabilen bir çapraz. Ancak Calderon'un manşet ile neredeyse hiç işi yok. Manşet alabilen orta oyuncusu bu sorunu çözmez. Nitekim Micelli'nin Eczacıbaşı'sı da o sorunu çözemedi. Hem Büşra hem de özellikle Evgeniya iyi manşetçi idiler. Ama Eczacıbaşı Türkiye Kupası ile yetindi. Bence Ya Neslihan'lı bir kadro ya da Calderon'lu bir kadro düşünülmeli. İkisi birden kesinlikle olmaz.

İkisinin birden oynadığı takımın diğer smaçörünün muazzam executive manşet alması gerekir. Genç Osmokrovic veya Sokolova lazım o takıma. Ayrıca Libero'nun yine executive manşet oranı çok iyi olması gerek. Yani ya Gülden'i alacaksınız ya da Gizem'i o takıma. Ki Gülden artık eskisi kadar iyi değil.

Edit: Şimdi aklıma geldi. Bir yolu var galiba. Ancak bu Neslihan'in nasıl manşet alacağına bağlı. Eğer Executive manşet oranını %40 civarında tutabilirse Neslihan'ı manşet alan 2 numara olarak, Calderon'u da manşetsiz 4 numara gibi oynatabiliriz. Ancak Neslihan 2 numarada solak olması nedeni ile sorun yaşayabilir.

Cigdem hanim sozlesmesi devam eden her oyuncuyla butun takimlar gorusuyor.Gorusulmez demek biraz cok fazla iyi niyet olmus.Ornegin Eczacibasi menejer Nalan hanimla ve Neslihanla daha sezon bitmeden anlasmisti.Pasorumuz Eliflede.Yine basketbolda Ermal biz play off lari oynarken Efesle anlasmisti.Kaya Peker Fenerbahce-Efes play off serisi oynanirken Fenerbahceyle anlasmisti.Bizde apacik bir yonetim zaafi var.Biz Neriman,Polen,Meryem gibi oyunculari gecen sene basinda kadromuza katabilirdik.Neslihan gelecekse Calderon gitsin demek Calderona haksizliktir.Neslihanda bu saatten sonra gelmesin.Iki senemizi yedi.Nerimani alalim.
Bayan voleybol ve bayan basketbolda inanilmaz kotu bir yonetim var.Ve bu iki bransta bu kotu yonetimi ortbas etmeye calisan gizli bir lobi var.Yillarimiz bosa gidiyor ve her sene basi sezon sonunu bekleyelim diye susturuluyoruz.

Büşra keşke alınabilse sene sonu çok iyi oynuyor ve sürekli oyununu geliştiriyor..Ayrıca yerli transfer için Ocak ayında çalışmalar başmalı..Artık bu branşta ayağa kalkalım.2 yabancıda isabeti bulduk artık sıra yerlilere gelsin..
Ali Bey;Bayan basketbolu kötü yönetiliyor demişsiniz ama zaten alınabilecek herkes alındı,yerlilerde fenerden oyuncu kopartmak çok zor yerlide çok adım atılamazdı zaten..

Bayan voleybol ve bayan basketbolda kotu yonetimden kisa ornekler verecem.Gecen sezon basi bayan voleybolda arzu gollu,ozlem,deniz,gokcen gibi bir kadroyla yola ciktik.Ivana haric diger yabancilarimiz vasatti.Butce cok kotu yonetildi.Eger yerli oyuncu alamiyorsan tamamen genclesmis bir takim ve ust duzey yabancilar alman lazimdi.Ben yerli oyuncu alamiyoruz tezini beceriksizlik olarak goruyorum onu antrparantez belirteyim.Bu sene kadromuz yine ortada natali,deniz ve gokcenmi bizim vizyonumuz.Ve yabanci kisitlamasiyla yerli oyuncunun onemi kat kat artmisken.Ve bizim isimize yarayan sinirsiz yabanci ve aramizin en iyi oldugu federasyon voleybol federasyonu.Ve bu federasyona biz bu karari aldiramiyoruz.
Bayan basketbola gelirsek.Sezona Seimone ve Fowles gibi iki yildizla basliyorsun.Bu yildizlari yonetim getirdi.Bu yildizlarin uzerine Ceyhun hocanin getirdigi 3 isim Doneeka,Gintare ve bir Amerikali.Vizyonsuzluk 3 Amerikali ile yola cikmaktir zaten.2 Amerikali ve 3 Avrupali alacaksin hem Euroleaguede hem ligde kullanabilesin.Ceyhun hocanin getirdigi hicbir oyuncu takima katki saglamadi gerek yerli gerekse yabanci.Ve devsirme olarak secilen isimde.Bu basari oykusumu sizce.Yine bu sene yonetimin aldigi Diana ve Fowles.Ceyhun hocanin Aldigi Tina,Prince,Alba ve Matic.Matic zaten vasat bir oyuncu.3 Amerikali hatasini yapmaya devam ediyoruz.Devsirmemiz yine yetersiz Melisa.Ve Saziye disinda bir artisi yok takimin.Fowles zaten oyuncumuzdu.Tina dunyanin en iyi uzunu Fowlesla beraber.Albada MVP Euroleaguede.Bu oyunculari secmek icin bir basketbol bilgisine ihtiyac yok.Ince detaylarda basketbol bilgisi ortaya cikar.Lafi fazla uzatmak istemiyorum.Dahada detaylandirabilirim ama bu baslik icin yeterli.

Cigdem hanim sozlesmesi devam eden her oyuncuyla butun takimlar gorusuyor.Gorusulmez demek biraz cok fazla iyi niyet olmus.Ornegin Eczacibasi menejer Nalan hanimla ve Neslihanla daha sezon bitmeden anlasmisti.Pasorumuz Eliflede.Yine basketbolda Ermal biz play off lari oynarken Efesle anlasmisti.Kaya Peker Fenerbahce-Efes play off serisi oynanirken Fenerbahceyle anlasmisti.Bizde apacik bir yonetim zaafi var.Biz Neriman,Polen,Meryem gibi oyunculari gecen sene basinda kadromuza katabilirdik.Neslihan gelecekse Calderon gitsin demek Calderona haksizliktir.Neslihanda bu saatten sonra gelmesin.Iki senemizi yedi.Nerimani alalim.
Bayan voleybol ve bayan basketbolda inanilmaz kotu bir yonetim var.Ve bu iki bransta bu kotu yonetimi ortbas etmeye calisan gizli bir lobi var.Yillarimiz bosa gidiyor ve her sene basi sezon sonunu bekleyelim diye susturuluyoruz.

Tam anlamıyla kesin görüşülmez demedim, istediğiniz şekilde görüşemiyorsunuz Sezon devam ederken alabildikeri oyunlar Calderon ve Leo yani bu size hiç bişey ifade etmiyor mu? Sezon devam ederken Leo'yu alabilen insanların yerli oyuncular içinde girişimleri olmuştur elbet, ama sezon devam ettiği için kimse görüşmeye yanaşmıyor ya da dediğim gibi öncelikli olarak kulüpleri ile görüşüyorlar.

Neriman yurtdışında oynamak için 19 yaşında kulübünden izinsiz Rusya'ya gitmiş oyuncu, onu almak öyle kolay değil, sözleşmesi de devam ediyor. Polen'in bonservisi Vakıfbank'ta ve yaşından dolayı kulübünün onayı olmadan başka bir takımla sözleşme imzalayamıyor. Muhalefet olsun diye yazmıyorum bunları, ortaya isim atıp bunu alabilirdik demek kolay ama öyle değil işte. Polen'i kiralık alabilirdik onu da biz tercih etmedik, 1 sene oynatıp, gelişimine katlı sağlayıp tekrar vakıfbank'a göndermeyi tercih etmedi teknik ekip Vakıfbank'ta bonservisini vermiyor.

Yalnız bu sezon bir şeyler yapıp CL vizesı alamaz isek seneye de hiç bir yerliyi takıma katamayız. En azından rakipler ile aynı maliyete yapamayız bunu. Neslihan, CL ye gitmeyecek Galatasaray'a gelir mi? Gelirse kaça gelir? Çünkü Neslihan gibi bir star oyuncunun kariyerinde kayda değer tek bir şampiyonluk yok. Eğer bu sene Eczacıbaşı ile CL'yi kazanıp bir de MVP olursa o zaman bize gelebilir. Yoksa çok zor sanki.

Bakın bu fantezi daha önce denendi. Grün ile Neslihan aynı takımda denendi ve o sene facia idi Vakıfbank açısından. İki star çapraz oyuncusu aynı takımda yürümez bence. Grün yine iyi kötü manşet alabilen bir çapraz. Ancak Calderon'un manşet ile neredeyse hiç işi yok. Manşet alabilen orta oyuncusu bu sorunu çözmez. Nitekim Micelli'nin Eczacıbaşı'sı da o sorunu çözemedi. Hem Büşra hem de özellikle Evgeniya iyi manşetçi idiler. Ama Eczacıbaşı Türkiye Kupası ile yetindi. Bence Ya Neslihan'lı bir kadro ya da Calderon'lu bir kadro düşünülmeli. İkisi birden kesinlikle olmaz.

İkisinin birden oynadığı takımın diğer smaçörünün muazzam executive manşet alması gerekir. Genç Osmokrovic veya Sokolova lazım o takıma. Ayrıca Libero'nun yine executive manşet oranı çok iyi olması gerek. Yani ya Gülden'i alacaksınız ya da Gizem'i o takıma. Ki Gülden artık eskisi kadar iyi değil.

Edit: Şimdi aklıma geldi. Bir yolu var galiba. Ancak bu Neslihan'in nasıl manşet alacağına bağlı. Eğer Executive manşet oranını %40 civarında tutabilirse Neslihan'ı manşet alan 2 numara olarak, Calderon'u da manşetsiz 4 numara gibi oynatabiliriz. Ancak Neslihan 2 numarada solak olması nedeni ile sorun yaşayabilir.

Vakıfbank'ın durumu o sene çok ekstra bir durumdu, Neslihan'ın gelmesiyle Neslihan'ın fendi Grün'ü yendi. Takımda Grün, manşet alamamasıyla nam salmış Nikolic, şimdilerde Fener taraftarına saç baş yolduran Nihan manşet alan oyunculardı. Nitekim ligte de pasörsüz oynayan bize bile elenip gittiler.

Eczacıbaşına gelirsek bence Eczacıbaşı Gülden sakatlanana kadar gayet iyiydi ki pasörleri Elif olmasına rağmen. Gülden gidince bütün düzen bozuldu, Heater'ı oynatamadılar, bu da hücumlarına da direk etki etti. Gerçi bu sistem için Funda ve manşeti sağlam bir smaçör kısmı bizde sıkıntı. Esra, Gözde ikilisinden biri olsa ideal olur. Dediğim gibi Calderon gibi bir silahı kolay kolay elden çıkarmamak, onu oynatabilecek alternatifler üretmek lazım. Gerçi sanki Neslihan gelecekmiş gibi konuşuyoruz, zaten bu sene de olmazsa gelmezsin artık. Neriman da iyidir, hem manşet de alır, kendini de çok geliştirmiş.