Adaleti Şaşırtmayın!

lybw8.jpg

Pasta kesmek bir şey değil birde akşam yemeğine çıksınlar sevgili idarecilerimiz federasyon görevlileriyle. Nasıl da mutlu mesut herkes fotoğraftaki. Geçenlerde Özyer içimizdeki irlandalılar diye bir mesaj atmıştı herhalde bundan daha güzel irlandalı olunmaz!

Basketbolda da, futbolda da mevcut federasyonların Galatasaray'a karşı tutumları çok vahim durumda. Geçmişteki emsalleri ortada olan olaylar bizim başımıza geldiği zaman hiç çekinmeden rahatça tokatı vurabiliyorlar. Yönetim zafiyetimiz çok net ortada maalesef.

Bir kaç hafta sonra falan yapsalardı açıklamayı daha etkili olurdu!

Federasyonda çalışan birinden gelen bir bilgi: Eğer Karşıyaka maçında "seyircimiz çıkarsa bizde maça çıkmıyoruz" gibi sert bir tepki verilip o salon boşaltılmasaydı bugün bu cezaları almayacaktık.

Biz ancak olayın üstünden günler geçtikten sonra böyle gereksiz, boş, bir işe yaramayan, saçma sapan bir açıklama yapıyoruz. Tebrik ederim emeği geçenleri!

TBF,Tofaş-Banvit maçını tekrarlatacakmış. Efes ve Ülker'in rakibimiz olamayacağını anlayinca Banvit'e bel bağladılar. Allah'in izniyle biz o beli de kırarız. Hiç boşûna heveslenmesinler. Ergin hoca ve takımı o heveslerini de kaçıracak. SEREFSİZSİNİZ !! DUR-DU-RA-MA-YA-CAK-SI-NIZ !!!

Ayıptır yahu birisi Ergin hocayı ve takımı durdursun. Böyle giderse fenerasyonun başka hamlesi kalmayacak. Şimdi de Tofaş - Banvit maçı tekrarlanacakmış. Artık federasyon bizim maçlarımızı 4 kişi ile oynamamıza hükmedecek.

Acaba ûlkere kaybetseydik bu karar alinacak miydi ? Ciddi merak ediyorum simdi bu sorunun cevabini. Ne yaparsaniz yapin,ne ederseniz edin basaramayacaksiniz. Dun Ergin Hoca'nin da dedigi gibi."HİCBİRSEYİ BİZİ SAMPİYONLUK YOLUNDAN CEVİREMEYECEK" !!!

1 ay önce oynanan maçın tekrar edileceği kararı yeni çıkıyor. A.Efes' in maçları 2 haftadır erteleniyor (Avrupa da böyle bir durum yok, Barca - R.Madrid gibi takımlar haftasonu lig maçlarını oynuyorlar) . Fikstür içinden çıkılmaz bir hal aldı. TBF yi kutlamak lazım !!
Bu arada Banvit bir mağlubiyet daha aldı, Tofaş - Banvit maçı tekrar kararı tahkimden döner artık...

Tekrar kararı çıkmasaydı bize kaybettikleri anda 4. olmaları büyük ölçüde garantilenecekti.Şimdiyse Tofaş'ı yenebilirlerse Efes KSK-FBÜ deplasmanlarından bir galibiyet çıkaramadığı anda 4. sıraya düşer.Bandırma'daki geleneksel düdükler yetmeyince hepten masa başına döndü iş,çok güzel.

Planları işlemiyor. Plán kuranların en hayırlısı Allah'dır,bunu öğrenemediler hálá. Herkesin adaleti şaşar,Allah'ın adaleti şaşmaz inşaAllah...

Gece gece aklıma geldi. TBF'nin Tahkim Kurulu'nun olduğuna dair sitelerinde bir bilgi göremedim.
Neyse, birilerine bağlı bir Tahkim Kurulu vardır herhalde.
Geleceğim nokta şu, biz Tahkim Kurulu'na başvurduk mu? Sonuç ne oldu?

TBF Ne Yapacağını Şaşırdı!

Ligin son haftalarına girilirken sıkışık fikstür TBF´yi zorlamaya başladı! Perşembe günü Banvit´i evinde ağırlayacak olan Galatasaray, pazartesi günü EL´de R. Madrid ile çok kritik bir maça çıkacak olması nedeniyle Hacettepe maçını cumartesi günü oynamayı kabul etti. Galatasaray yönetiminin sıkışık fikstür nedeniyle erteleme talebi ise ligde kalma yolunda çok önemli bir dönemece girdiklerini belirten Hacettepe Üniversitesi yönetimi tarafından kabul görmedi.

Orhun Ene Tofaş maçı için henüz Tahkim tarafından onaylanmadığını söylemiş. Şüphesiz perşembe günkü maçın skoruna göre ele alacaklardır.

Türkiye'de 2 tane Tahkim var Utku.
1- TFF Tahkim
2- Spor Genel Müdürlüğü (Eski adıyla GSGM) Tahkim

Futbol haricindeki sporlar, yani amatör sporlar, SGM Tahkim Kuruluna başvuru yapıyorlar. Biz 10 günlük yasal süre içerisinde başvurumuzu yapmışız. Tahkimin kararını bekleyeceğiz. Benim kanaatim 1 maç seyircisiz oynama cezasının uygun olacağı yönünde. Bu sebeple (eğer o güne kadar Tahkim toplanıp kararını verirse) kalan 1 maç cezamızın bozulacağını düşünüyorum. TBF dosyayı Tahkime gönderecek, Tahkim toplanacak, inceleyecek, karar verecek. Biz de bekleyip göreceğiz.

Teşekkürler abi bilgilendirme için. GSGM'nin Tahkim'i olduğuna dair birşeyler bulmuştum da, o da değişmiş tabi söylediğin gibi. Öyle olunca bilgi bulamamıştım :)