AEVL | 3.Hafta Fenerbahçe 3 - Galatasaray Yurtiçi Kargo 1

bence en büyük hatamız yabancı transfer politikamız
Hidalgo dışında iki yabancı daha aldık
lig başladı adamlar hala ortada yok
takımın hazırlık kampına katılmayan oyuncu ligin 5-6 haftasından sonra ne kadar verimli olacak ki
en önemli derby maçımızda oynamadıktan sonra benim için değeri yoktur
alınan adamların milli maç programları ve ne zaman gelecekleri belli değil mi?
geldikleri zaman takımın çehresini değiştirecek kalite oyuncular mı?
bunun yerine avrupadan bilinen tanınan ve takıma lig başlamadan katılabilecek oyuncu transfer etmek daha mantıklı olurdu bence
tabi iş işten geçti....

Nolmuş derbide yenilince? Geçen sene Fb'yi 2 maçta da yendik sonuç adamlar şampiyon oldu!Yarın Arkasa yenil Halkbanka yenil ne farkediyor ki? önemli olan playoff 1-0 durumu filan yok gelir 6.haftadan sonra 1 ayda da adam gibi adapte olur takıma. Avrupa'lı kariyerli isimleri getirmek o kadar kolay değil takım Avrupa'da da oynamazken, Güney Amerikalı isimler getirmek daha kolay ki geldikleri zaman da çehreyi değiştireceğine emin olabilirsiniz.

Bugün maçı baştan sonra izledim. Voleybol özelinde bilgilerim çok kısıtlı ancak, 2 yabancı oyuncu eksiğimize rağmen, sahada gayet iyi bir takım vardı. Yeni eklemelerin takıma ne derece katkı verebileceğini çok net gösterdiler. Eksiklerimizin de tamamlanması ile, şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olacağımız açık. Sezona gayet iyi bir şekilde giren F.bahçe karşısında böyle bir oyun gelecek adına umutlu olmak için pekala yeterli. Takımın bu yolda tek eksiği destek. İyi bir destek sağlanırsa, takımımız bu sene yüzümüzü güldürecektir.

Benim de voleyboldaki sistemi diğer sporlar gibi sanıp derbi maçını her şey sananlara diyecek bir şeyim yok,bir dahaki fener maçına kadar takımı izlemeyecek ya da maça gitmeyeceklerle değil de her maçımızı izleyip yorum yapanlarla konuşalım isterim... Biz geçen sene 2 maç feneri yenip şampiyon fener oluyorsa onlar çok daha başarılıdır benim için geçen sene, şu an da şampiyonlar ligindeler. Ligde 2 maçı kaybedelim fenere ama şampiyon olalım ben bunu isterim, uzun vadeye bakarım...

Tanju yabancı konusunda katılmıyorum sana Calderon ve Bianco geliyorsa erkeklerde de iyi isimler gelebilirdi..İnşallah yeni yabancılar dediğin gibi uyum sağlar...ve iyi gideriz..

Öncelikle rakip geçen seneki kadrosuyla oynuyor ve çok formdalar. Bizim takımımıza ise çok fazla yeni isim katıldı, en başta pasörümüz yeni, öyle kolay olmuyor uyum sağlamak. Artı iki yabancımız gelmemiş. Mesela Fener'den Marshal'ı çıkar resmen tek kanadı kırılır. Bizde Bell çok kritik bir isim olacak, ayrıca herşeyi istikararsız olan bir pasör çaprazına sahibiz, bu durumda Kervin de sık sık kullanacağımız bir isim olacaktır. Netice itibariyle takım bu şartlar altında bile umut verdi. Şu takım, yeni oyuncuları ile beraber uyum yakalarsa ve maçlarda çok değil basketbolda yaratılan atmosferin yarısı yaratılsa ve çok şey başarabilir.

Calderon de Güney Amerikalı ve uzun süre ara vermişti voleybola, onu getirmek çok zor değildi bence. Lo Bianco ise kariyerinin sonunda farklı ülkede bir macera istiyorum demişti, Avrupa'da da İtalya'dan sonra en çok yatırım Türkiye'de, bunun etkisi çoktu, kadınlarla erkekler bir değil yani. Erkekler de iyi Avrupalılar Rusya ve İtalya liginde oynuyorlar ve aldıkları paralar da inanılmaz. Fenerli Miljkovic 1m eurodan çok para kazanıyor arkadaşlar öyle kolay değil kaliteli Avrupalı adamı getirmek bütçe meselesi. Bell çok kaliteli bir isim Şampiyonlar Ligi'ndeki her takımda oynayabilir nerdeyse bu adamı almıyorlarsa sizin dediğiniz gibi lig başında oynamama olayı etkilemiştir onun gitmesini. Sonuçta Şampiyonlar Ligi başladı doğal olarak bu takımlar istememiş olabilir ve bize öyle kalmıştır Bell diye düşünüyorum. Avrupada yokken, ligde de sadece playoff önemliyken niye kaliteli adam almayalım? Mesela ben Celitans'ı isterdim Ziraat'tan Halkbank'a gitti ama eminim çok para vermişlerdir, keşke biz alabilseydik.

Bu akşamki oyun beni ilerisi için ümitlendirdi doğrusu. Hidalgo ilk sette attığı servislerle holigan Soner´i voleyboldan soğuttu adeta. Eksik oyuncularımıza rağmen FB gibi oturmuş ve güçlü bir takıma karşı iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Takıma dahil olacak oyuncalarla birlikte çok daha iyi olacağız insallah.

Takım 3 1 yenilmesine rağmen gayet iyi mücadele etti. Bell'in takıma katılmasıyla beraber çok daha iyi bir takım olacağımızdan eminim. Bugün Bell olsa maçı bile alabilirdik. Akif'i oynatması benim için süpriz oldu , Caner'in oynamasını bekliyordum ben. Salvador takımda en iyi servis atan oyuncu o da bugün sadece 1 set çok iyi servis attı sonrasında durdu. Lig bizim için fazla önemli değil , bu takım tam olarak playoffa hazır olur ve önemli olmakta zaten playoffa hazır gelmek.

Caner-Akif seçiminde ben olsam Caner derdim ama bugün Akif gerçekten çok iyi mücadele etti. Bir liberonun yapabileceği maksimum şeyleri yaptı sahada, takip etmekte zorlandım. Kırılma anlarında yaptığı hatalar da nazarlık olsun artık ne diyelim.

Bir parantez de Ulaş´a açmak gerek diye düşünüyorum. Krniç´ten sonra birçok pasör görmüştük takımda ama Ulaş gibisi zor bulunur. Çok üst düzey bir pasör. Bu yıl yaptığımız en iyi transferlerden bir tanesi.

Katılıyorum Ulaş konusuna ki transfer olduğunda da yazmıştım ligin en iyi yerli pasörü diye, yabancı pasörlerden de bir tek Ziraat'lı Tischer ondan iyiydi bence, o 2sinden sonra da Abdalla gelirdi Mef'li. Müthiş hamle oldu hem yerli hem süper pasör, daha ilk haftalar böyleyken takıma iyice alışınca, arkadaşlarıyla uyumu artınca daha da iyi olacak. Ligin ilk maçında oynayamayınca ailesiyle ilgili sağlık problemleri var demişti Savaş Abi gsvoleybolda, umarım o sorunları da aşmışlardır.

Gecen sene Fener'i ligde 2 kez yenmemize rağmen ceyrek finalde elendik biz , onlar şampiyon oldu. Önemli olan playofflar Bell ve Kervin takıma geç katılacaklar bu bizim için bir avantaj olabilir aslında. Playofflara bu takım tam hazır olarak girer umarım , o dönem sakatımız olmaz ve en azından bir final oynarız.

Bayanlardaki gibi erkeklerde de ortalarımız çalışmıyor malesef. Rakibimiz 15 blok yapmış biz 6! Ayrıca etkili servis atacağız diye 21 hata yapmışız. Mesela Niksar maçında 5 ace için 9 hata yapmışız. Bu maçta ise 8 ace için 21 hata. Aşırı fazla bence.

Bizim 12 ace 21 hata.
Rakibin ise 5 ace 17 hata serviste.

Orada baya fark yok mu rakibimize göre? Receptionda da servisleri karşılamada rakibimizden daha iyi olduğumuz ortada, ortada sıkıntı olduğumuz ortada ama oyuncu kalitesi olarak orda da kötü değiliz normalde.

Bizim 12 ace 21 hata.
Rakibin ise 5 ace 17 hata serviste.

Orada baya fark yok mu rakibimize göre? Receptionda da servisleri karşılamada rakibimizden daha iyi olduğumuz ortada, ortada sıkıntı olduğumuz ortada ama oyuncu kalitesi olarak orda da kötü değiliz normalde.

Rakiple neden kıyaslıyorsunuz? Onlar yaptı diye biz de mi hata yapalım? 12 ace için 21 hata çok aşırı fazladır. 5 ace için 9 hatayı her zaman tercih ederim.

Derbiyi kaybetmek her şartta can sıkıcı.Yalnız geçen sezonki gibi kazanmaktansa bu sezonki gibi kaybetmeyi tercih ederim.Ne denli başarıya ulaşırız bilemem -Işık hocaya dair endişeliyim- ama şampiyonluğu telafuz edebiliyoruz bu sezon.Haliyle bir ay iki yabancıdan mahrum oynamayı,tam kadro Fenerbahçe'ye karşı eksik oynamayı kabullenebiliyorum.
Derbiden güç alan taraf biziz,bu net.Negatif şartlara rağmen pisi pisine giden bu maçın rövanşını taraftarın da sahaya etkisiyle alabiliriz ikinci yarıda.
Bugünkü şartlarda servisi kısma lüksümüzün olduğunu düşünmüyorum son olarak.

Bugünkü şartlarda servisi kısma lüksümüzün olduğunu düşünmüyorum son olarak.

İyi bir blok defans kurgusuna sahip olsak servisi biraz kısıp rakibe verilen beleş sayı sayısını oldukça kısabilirdik. Ancak bloklarımız hiç çalışmaz ise ve defanstan top çıkmazsa işte o zaman servisten kısmamak gerek.

Özetle 40 hata yaptığınız bir maçı kazanamazsınız. RAkip kim olursa olsun. Zira hepi topu 75 sayıda bitiyor oyun.

Erhan ve Ahmet çok iyi oyuncular ama ilk defa yan yana oynuyorlar (ben öyle biliyorum yanlış olabilir.) zaman geçtikçe birbirlerine alışıp daha iyi olacaklardır.