Aleks Maric

Bence erken konusmamak lazim yararli bir oyuncu olabilir, Markosvili de transfer olurken adam sirf Gürcü diye cogu kisi memnum olamamisti , sanirim ben dahil Markosvili´nin cok iyi oyuncu oldugunu savunan bir kac kisiydik.

Bu adama niye tüm siteler Sırp diyor anlamadım.Avustralya'da doğup Avustralya milli takımının formasını giyen bir oyuncu.Sırp asıllı Avustralyalı dense o da olur.Biz Mesut Özil'e bile Türk asıllı futbolcu derken bu detay bana biraz tuhaf geldi.Neyse sezon başında Vou yerine Maric gelse Furkan sonrası bu kadar eziyet çekmezdik.Maccabi'ye kaptırdık diye hayıflanıldığını bile hatırlıyorum.Bu dönemde güvenilirliğini kaybetmiş bir kulüp Maric'ten iyisini alamazdı zaten.Bizim Top-8 için yıldıza değil kadro derinliğine ihtiyacımız vardı ve 1-2 dışında tamamlandı.Arroyo geçen seneyi de böyle atlatmış ve top-8 yapmış ve ligde Euroleague biletini kapmıştık.Maric'ten beklentim Partizan'da Pekovic sonrası yeni bir yıldız olarak lanse edildiği yıllara dönmesi değil ama 15-20 dakikayı iyi idare etmesi

Çember koruyucu ve atletik özellikleri daha iyi olan birini çoğumuz istiyorduk ama günlük şarta göre Maric uygun geldi. Burun büküldüğü kadar kötü bir oyuncu değil. Young'ın caydırıcılığı Maric'in bitiriciliğinden çok şey bekliyoruz. Bu şekil bakacak olursak Maric transferi de olumlu. Ergin hocamızın en büyük özelliklerinden birisi kariyeri düşüşe geçen oyuncuları iyi kullanabilmesi. Hayırlı olsun.

Çember koruyucu ve atletik özellikleri daha iyi olan birini çoğumuz istiyorduk ama günlük şarta göre Maric uygun geldi. Burun büküldüğü kadar kötü bir oyuncu değil. Young'ın caydırıcılığı Maric'in bitiriciliğinden çok şey bekliyoruz. Bu şekil bakacak olursak Maric transferi de olumlu. Ergin hocamızın en büyük özelliklerinden birisi kariyeri düşüşe geçen oyuncuları iyi kullanabilmesi. Hayırlı olsun.

Haklısın Erceg'de CSKA'dan giderken böyle diyorlardı. Şimdi ne halde.

Hayırlı olsun, takımımız için en büyük eksikliklerden bir tanesi için çözüm bulunmuş oldu. Artık parkede destekleme zamanı. Herkes için yeni bir beyaz sayfa açıyoruz bugün itibariyle.Destek vereceğiz bize düşen bu.

Çok kilo fazlası var gibi geldi ama saha durusu fena değil gibi, çapsız murat muratanoğlu da çok kilo almış dedi. Umarım bir 15 dk katkı verir.

Birazcık ümidim vardı.
Ama bugünkü o kilolu,hantal halini görünce o azı olan ümidim de gitti.
7-8 dakika forma şansı bulsa iyidir.

İlk maçından ne bekliyordunuz ki? Daha dün akşam ilk antrenmanına çıktı bu adam yahu :) Gerçi Young'u bile Laboral maçıyla yargılayanlar vardı twitter'da.

Kaldı ki fena da değildi aldığı dakikalarda. 5-6 kilo vermesi lazım yalnız.

İlk maçından ne bekliyordunuz ki? Daha dün akşam ilk antrenmanına çıktı bu adam yahu :) Gerçi Young'u bile Laboral maçıyla yargılayanlar vardı twitter'da.

Kaldı ki fena da değildi aldığı dakikalarda. 5-6 kilo vermesi lazım yalnız.

Kaç 5-6 kilo? O bel zor döner, ayaklar zor hareket eder.

İlk maçından performans odaklı bir şey dediğimiz yok da şu fiziki yapısı büyük hayal kırıklığı yarattı bende.

Profesyonel bir sporcunun şu vaziyette olmaması gerek. Kilo fazlası olan sporculara hiçbir branşta anlam veremiyorum. En başta mesleklerine saygısızlık ediyorlar.

Lokomotiv Kuban klubunde calisan Rus arkadaslarla Maric hakkinda ki konusmalarimizda ki en bahsetmis olduklari sey, antremanlarda cok calismasi, cok guclu bir oyuncu olmasi fakat guardlara bagli olarak performans gostermesi en buyuk ozelligi. Calathes ile ozellikle ikili oyuncularda tum savunmalari delip gecen Maric, Mantas Kalnietis ve Marcus Williams ile birlikte eski performanslarindan uzak kaldi.Nedeni ise bu 2 guardin daha cok kendine oynayan guardlar olmasi.

Haklida sayilmazlar. Carlos ile birlikte Calathes donemindeki Marici gormemiz cok muhtemeldir.

Can Topsakal: "Maric'i zamanla göreceğiz. Zaten iki ay opsiyonlu almıştık, memnun kalmazsak göndereceğiz." (Anadolu Ajansı)