Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Re: Aslantepe

Ali Bozgeyik' Alıntı:
''Yüklü miktarda bir para önerilebilir...''
''Sözleşmeye açılır-kapanır çatıyı dahil etmedik,yoksa gecikecekti...''

İkinci cümle iyi anlanırsa, birinci cümlenin anlamsız olduğu gerçeğiyle yüzleşilecektir...Ek olarak bahsedilen söylemin kime ait olduğunu biliyorum...

Para versinler bencede Ali abi, bir Süper star o stadın açılışına iyi gider.(Avrupa'lı olsun ama Güney Amerikalılar bizi bozar) :p
 
Re: Aslantepe

185299574.jpg


kent-haber-stad-seyrantepe-212x266.jpg


Arkadaşlar çatının açılır kapanır olması önemli bi konu tabiki ama bence dahada önemlisi çatının nasıl olacağı şeffaf mı (2. resim) olacak yoksa normal mi (1.ressim) olacak bu durum hem zemin için hemde görsel açıdan çok önemli ve bu konu hakkında kimse birley söylemiyor hepimiz takılmış açılır kapanır tavana gidiyoruz.
 
Re: Aslantepe

Biliyosunuz zemin için oksijen kadar güneş ışığı da önemlidir. Şeffaf tavandı ilk aşamada ama sonradan bu konu ile ilgli bilgi verilmedi.

Bu konu da bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
 
Re: Aslantepe

Şamil stadın çatısı olmayacağı için çimlerin oksijen sorunuda otomatikman ortadan kalkmıs olacak.

Yaklaşık 1 sene önce "stad çatısı şeffaf olmalıyı" tartışırken şimdi çatı olacak mı ? "yı tartısıyoruz.Bence bu gerileme yönetime eksi puan olarak dönecektir.
İlk projede stadın çatısı şefaf olacaktı/olması gündemdeydi.Bu konuda herhangi bir sorun yoktu.Ama yüklenici firma olmayacak bir işin altına girdi/olmayacak bir teklifle proje şartnamesini kabul ettiğini açıkladı.Zaman ilerledikçe baktılar olmayacak bu iş,kenardan köşeden stad tırtıklanmaya başlandı.
Masraflar kısıldı,revize projelerle harcamalar minimuma indirilmeye çalışıldı.
Ve çatının şefaf olması işide rafa kaldırıldı.

O dönem çatı şefaf değil diye ayaga kalkmadıgımız için şimdi çatısız alın oturun stadınızda diyorlar bize.
Kollektif tepkiyi ögrenememiş bir neslin evlatları olarak kaderimize razı olmalıyız ne yazıkki.
 
Re: Aslantepe

Ali Bozgeyik' Alıntı:
Bu konunun uzmanları iki ay diyor,yok şu kadar olur bu kadar olur gibi uzmanlık gerektiren yorumlardan ve eklentilerden hep beraber kaçınalım olmazmı...

O konunun uzmanları bu stadı ne zamana yetiştiriyordu acaba? Gereken her bilgiyi almadan kafadan yazmıyorum buraya.Yada hangi dedikleri çıkmış bugüne kadar bu uzmanların???

Çatının bu stad için grçekten çok ciddi bir sorun olacağı artık sere serpe ortada. Bu durum öncelikle Mecidiyeköy arazisi karşılığı verilmiş olan bir stadı yaptırırken bu kadar pasif kalabilen yönetimdeki ilgili insanların tepkisini gerektiyordu. Kaldıki gerek Adnan Polay gerekse Haldün Üstünel taraftar guruplarını harekete geçirebilecek etkinliğe sahip adamlar. Niye sesleri çıkmaz anlamak güç.
 
Re: Aslantepe

Haklısın güzel insan sen ne diyorsan o, uzmanlar kim oluyor... :)Bizim stadın bitmemesiyle uzmanların yaptığı iş programı ve bundan yola çıkarak verdiği süre arasında nasıl bir bağlantu kurdun anlamak güç...Ne yapsın adamlar işçilerin parasının ödenmeyeceğini Talu'nun yeterli krediyi sağlayamayacağınıdamı hesaba katsın...Neyse gereksiz bir tartışma...
 
Re: Aslantepe

Bu stad projesi Adnan polatın sonu olabilir. Yani benim düşüncem tabiki çatı açılır kapanır olamalı öyle söz verildi yapılmalı ama biz mücadelemizi verirken önce Şeffaf çatı da ısrarcı olmalıyız hatta kulüp bi miktar projeye maddi destek olsun genede çatı şeffaf olsun ne diyeyim her yönden önemli bi durum bu. Stadla ilgili herşeyde taviz üstüne taviz veriyoruz çatı çok göz önünde olduğu için herkesin dikkatini çekiyor tabi ama sanırım daha başka şeyler de var taviz verdiğimiz.
 
Re: Aslantepe

Tamam bi kere açıp kapatmak bilmem kaç bin avro kapatmayacağımız çatıyı açınır kapanır yapmaya gerek yok diyelim kabul edelim ama eğer şeffaf çatıda bi sorun çıkacaksa benim yönetime güvenim ciddi bi biçimde sarsılır. Ben oy vermiyorum ama yeğenim lise mezunu ve geçen sene kulübe üye oldu kesinlikle oy verdirmem Adnan başkanı çok sevmeme rağmen. Bu kadar taviz olurmu ya İstanbulun en merkezi yerinden vazgeçiyoruz 1 sene gecikiyor proje ona rağmen verilen sözler tutulmuyor gene bişeylerden vazgeçen biz oluyoruz ne güzel İstanbul canına yanayım.
 
Re: Aslantepe

Açıp kapatma bilmem kaç bin euro ama onun getirileride bilmem kaç yüzbin euro oluyor,yapılacak organizasyolar fazlalaşacağı için...Açık ve net birşey var yönetim bu işi maalesef gerektiği gibi yönetemedi,ve bu onlara su,yol,hizmet olarak geri dönecektir...Ayrıca Özhan Canaydın'a böyle eksiklikler ortaya çıkınca bir loca hediye ediyoruz sözüde bana manidar geldi...Belkide ben kötü niyetliyim bilemiyorum...
 
Re: Aslantepe

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Bu stad projesi Adnan polatın sonu olabilir. Yani benim düşüncem tabiki çatı açılır kapanır olamalı öyle söz verildi yapılmalı ama biz mücadelemizi verirken önce Şeffaf çatı da ısrarcı olmalıyız hatta kulüp bi miktar projeye maddi destek olsun genede çatı şeffaf olsun ne diyeyim her yönden önemli bi durum bu. Stadla ilgili herşeyde taviz üstüne taviz veriyoruz çatı çok göz önünde olduğu için herkesin dikkatini çekiyor tabi ama sanırım daha başka şeyler de var taviz verdiğimiz.


Şamil, naptın ne sonu daha yeni başladı Başkan...
 
Re: Aslantepe

Allahım ne ayak çekiyorlar,dün kapaklar takılacak ama 2011'de diyen Syn.Işın Çelebi,bugün Lig tv'de tartışıyoruz bu kapakların takılacağı kesin değil takılırsada en erken 2011 diyor...Yarın çıkıp Çatı konusunuda konuşacağız çimler sararıyor bunu etüt ediyoruz,çatıyı komplo takmayabiliriz,hem daha havadar olur,rahat rahat sigarada içilebilir gibi komik bir bahaneyle karşımıza çıkarsa şaşırmam...
 
Re: Aslantepe

Vakti zamanında sevgili Metin Abi bunların olacağını söylemişti ama aforoz etmişlerdi kendisini. Tabi taraftar da haklı güzel giden bir işe kimsenin çomak sokmasını istemiyor, bu stad herşeyi çünkü. Ama çomaklar başkları tarafından çoktan sokulmuş da haberimiz yokmuş.
 
Re: Aslantepe

Eger cidden catı yapılacaksa oynayama baslayacagımız sezonun sonunda yapılmalıdır..Ben en fazla buna tahammül edebilirim..Stad catısız olursa ki ihtimal dahilinde oldugunu düşünmüyorum,öyle avrupa'nın en önemli stadından biri falan olamaz..Ama her türlü Türkiye'nin en önemli stadı olacagı aşîkar..
 
Re: Aslantepe

Çatı işi Aziz Yıldırım'ın dayısının şirketine veriliyor. Bizimkilerinde sesi soluğu çıkmıyor. Çatı olacak ama açılır kapanır kısmı büyük ihtimalle olmayacak. Çatıyı sonradan açılır kapanır kapak takılabilecek şekilde imal edecekler ve bu kısmın maliyetini bize yüklemek istiyorlar. Buda 7 Milyon Euro demek en az. İşler çok karışık. Skorboard'u zaten bize yüklemişlerdi. (Bu konudada 84 metrakareden 50 ye düşürmek istiyorlarmış.). Bunun dışında ilk anlaşmada olmayan bilimum şeyleri Galatasaray'ın üstüne atmak istiyorlar. Malesef küçülen Galatasaray Lobisini üzüntüyle izliyoruz.
 
Re: Aslantepe

Ya açılır kapanır çatının olmaması ne demektir yahu. Üzülerek izlyorum ki Adnan Polat ve ekibide bu işte çok şeffaf davranmıyorlar hem bize karşı hem kongreye karşı.Tahminim oki çatı işi gerçekten olmayacaksa marttan sonra açıklanacaktır.Yalnız bu iş böyle olmaz olamaz.Bizim devletin kullanımına açtımız,izin verdiğimiz arazinin değeri en az 1 milyar dolar ki oda min. şartlar esas olduğunda geçerli.Toplamda 15-20 milyon avroluk kesinti için projeyide,bunca emeğide b.k edecekler,etmeye niyetliler.Yönetim buna sesini yükseltmezse yazıklar olsun gerçekten.Ben Işın Çelebi'de de ciddi bir zaafiyet görüyorumki bu adam brokrasiye ,Toki'yide,ilgili bakanlarıda tanıyan, bilen geçmiş hükümetlerde bakanlık yapmış biri nasıl bunlara göz yumar bizede ayak hazırlar inanmak istemiyorum.
 
Re: Aslantepe

mecidiyekoydeki arazinin değeriyle maracana'nın modernini yapardik ama biz mecidiyekoyu değerlendirmek yerine o araziyi peşkeş cektik devlet 3 tane koltuk yapsın diye.bu stad yapılırken icim rahat değil çunku cocuklara denir ya "sen bana bi tane kağıt para ver ben sana 5 tane demir para veriyim sende daha çok olsun" işte aynen oyle kandırılıyoruz ve neredeyse bayram ediyoruz bunun için
Yazık...
 
Re: Aslantepe

Çatı acılır kapanır olmayacak,yada maliyeti bize yükleyecekler,yada skorbordu bize yüklediler adnan polat seffaf degil gibi bilgileri nereden ögreniyorsunuz ???
 
Re: Aslantepe

Tolga Kaplan' Alıntı:
Çatı acılır kapanır olmayacak,yada maliyeti bize yükleyecekler,yada skorbordu bize yüklediler adnan polat seffaf degil gibi bilgileri nereden ögreniyorsunuz ???

Tolga,benim bu konudaki gözlemim bu.Işın Çelebi'nin 4 günde yaptığı çeşitli açıklamalar bu yönde ciddi müzakerelerin olduğunu gösteriyor.Tabi aklında kaldıysa her seferinde diyorum, olma ihtimali vermiyorum ancak burada bu bilgileri paylaşan arkadaşların yazdıkları doğrultusunda gözlemlerim budur.

Ancak yanlış anlamayalım ben bu forumda belkide Adnan Polat'ı en çok seven ve destekleyenlerden biriyim.Şeffaflık söylemide genel bir ifade içermiyor daha local olarak ;çatı olayında paylaşılmayan,açıklanamayan şeyler varmış gibi Işın Çelebi'nin açıklamaları ve sıkıntılı hali bunun göstergesi.
 

Üst