Re: Aslantepe
Yine soru işaretleri oluşmaya başladı kafamda.
Biliyorsunuz kulüpten yapılan resmi açıklamaya göre çatının kapakları 2011 yılının Mayıs ayına kaldı. Ancak ilginç şeyler var.
Örneğin Işın Çelebi' ye göre; çatının kapaklarının sonradan montajının yapılabilmesi için, çatıya rayların takılması gerekliydi. Daha önce çatı projesinin sahibi Bergemann' da aynı raporu vermişti. Çelebi, bu konunun TOKİ ile görüşüldüğünü açıklamıştı.
Bugün ilginç gelişmeler var. Mesela çim zemin altına ısıtma sistemi eklenmiş. Yani normal projede olmayan bu olay şimdi artık var. Genelde çim ısıtma sistemleri açılır kapanır çatıya sahip olmayan stadlarda uygulanır. Eğer stad çok lüks ise her 2 sistem beraber uygulanır. Oysa biz biliyoruz ki TOKİ stadın her yerinden kırpacak birşey buluyor.
İkinci güçlü argüman; sabit çatıda, yan tribünler, açılır kapanır çatı şu an takılmadığı için 3-5 sırası kapalı değildi. Bu yüzden o bölge uzatıldı ve şeffaf bir sabit çatı kısmı eklendi. Eskiden verilen bilgi bu eklenen kısmın portatif olduğu ve açılır kapanır kısım eklendiğinde burasının çıkarılacağı şeklindeydi. Oysa şimdi öğreniyoruz ki bu kısım kalıcı olacak mış. Teknik olarak bu kısım açılır kapanır kısmın yapımına engelmidir bilmiyorum. Ama çatı rayları takılmadan açılır kapanır kapakların takılamayacağını söyleyen Çelebi ile bu konuyu ve alttan ısıtma sistemini birleştirdiğimde aklıma kötü şeyler geliyor.
Bununla birlikte nerdeyse her soruya cevap veren Uzunlar İnşaat bu konuyu soran arkadaşa henüz yanıt vermemiş.
Neler oluyor bilemiyorum. Ancak yönetimin şu dönemde yaptıkları o kadar kötü ki stad konusunda bir türlü yönetime güvenemiyorum. Hele ki yönetimin 3. adamının bu kapakları hiç istemediğini düşününce.
2011' in Mayıs ayı gelince bu yönetimin, "bakın zaten alttan ısıtma yaptık. İstanbul için zaten bu tip bir çatıya gerek yok. İşletme masrafı çok yüksek" diyip, stadın bitimiyle gazlanan taraftarın baskısının en alt olduğu dönemde "biz çatı yerine transfer yapacağız" diyip konuyu orada kapatabileceği de güçlü ihtimaller arasında. Ben bu duruma hiç şaşırmam zira ümidi kestim.