Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Re: Aslantepe

Ben anlamıyorum Metin abi bu eylem haberleri hep çıkıyor çıkmasınada ya 1 günde hallediliyor sorunlar yada ufak tefek şeyler deniliyor. İnşaatın bir şekilde ilerlemesinden memnunum ben şahsen.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Ben anlamıyorum Metin abi bu eylem haberleri hep çıkıyor çıkmasınada ya 1 günde hallediliyor sorunlar yada ufak tefek şeyler deniliyor. İnşaatın bir şekilde ilerlemesinden memnunum ben şahsen.
Bu sefer ki çok ciddi. 1 aydır inşaat durmuş durumda ne yazık ki. Şantiyede demir yok, beton atılamıyor. Umarım kısa sürede çözülür. Ama durum çok ciddi.

Aslan'a şok! İnşaat yine durdu!
Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesi çerçevesinde yapımı süren Türk Telekom Arena Stadı'nda işçiler yine eyleme gitti! Daha 2 gün önce kaba inşaatının yüzde 75 oranında tamamlandığı bildirilen statla ilgili en çarpıcı iddia ise 1-2 aydır beton ve demirin bile gelmediği yönünde!

İşte Türk Telekom Arena'da son durum!
NTV Spor'dan Özgür Buzbaş'ın aktardığı bilgilere göre, yapımı devam eden Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisinde yer alan Türk Telekom Arena'da çalışmalar durdu!

Daha önce de bir kaç defa işçilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalışmayı durdurduğu stattaki son eylemin oldukça ciddi olduğu belirtildi. Bu eylemle birlikte zaten planlanan tarihten geç yapılması kesinleşen stadın, yeni zaman dilimi içinde bitmesinin de zor göründüğü kaydedildi.

Haberi duyuran Buzbaş, yaklaşık 400-500 işçinin çalışmayı bıraktığı ve konuştuğu işçilerin 3-4 aydır paralarını alamadıklarını söylediğini aktardı.

Halen 2008 yılı sonundan alacakları olduğunu ifade eden işçilerin, yemek ve yiyecek koşullarından da şikayet ettiğini kaydeden NTV Spor muhabiri Buzbaş'ın edindiği en çarpıcı bilgi ise şöyle; "Stat inşaatı için 1-2 aydır beton ve demir gelmiyor.."

Bu arada yabancı ortakları ile birlikte Dubai'de olan Eren Talu ise ekenomik sıkıntıyı çözme girişimlerinde bulunuyor. Talu daha önce stat inşaasını Abu Dhabi Şeyhi Sheikh Nahayan Bin Mübarek Al Nahayan'ın sahip olduğu Dhabi Group ve Al Zarooni ailesi ile ortak olarak devam etme kararı almıştı.

Bu arada geçtiğimiz gün G.Saray resmi internet sitesinde Türk Telekom Arena Stadı'nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü ve kaba inşaatın yüzde 75 oranında tamamlandığı bildirilmişti! Ayrıca haberde stadın son fotoğraflarına da yer verilmişti. (Bu galeriye ulaşmak için tıklayın)

EREN TALU NE DEDİ?
Eren Talu Mimarlık ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi Eren Talu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ödemelerde bir aylık gecikme olduğunu doğrulayarak, çözüm üretmek üzere 3 haftadır Dubai'de bulunduğunu ve hafta başında sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İşçilere şubat başında yarım maaş ödediklerini, mart başındaki maaşlarının ise ödenmediğini kaydeden Talu, yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle kredi temininden dolayı yabancı ortaklarıyla bir ara finansal model bulmaları konusunda 3 haftadır çalıştıklarını, hafta başında bir çözüme ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Bugünlerde hemen her inşaat şirketinde bir aylık gecikmenin olabildiğini anlatan Eren Talu, çok büyük bir projeyi krize rağmen iyi götürdüklerini kaydetti.

Stat inşaatında geçtiğimiz aylarda da ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle işçilerin benzer tepkileri olmuştu

Kaynak=www.ajansspor.co

Şimdi NTVSPOR'da izledim olayı artık bu durumlar çok can sıkmaya başladı. Kaba İnşaatın %75'i bitti denilen inşaatta işçiler yine eylem yapıyorlar.. Hadi biz bu işe tek girsek anlarım ancak Toki, Talu-Arke İnşaat ve Araplar bu işi yapmıyorlar mı?

Bu iş kimin sorumluluğunda ise biran önce bu sıkıntıları aşmaları gerek...

Biraz hakkaniyetli düşünmek lazım bu durumda.
Ortada özellikle inşaat sekterünü ciddi şekilde etkileyen büyük bir kriz var.
Üstelik kriz en çok ABD ve Arapları etkiliyor.Zira petrol varil fiyatı haziran ayına göre 100 dolar düştüki bu onlar için çok büyük bir kayıp.Arapların özellikle bu sebepten dolayı para sıkıntısında olduğunu düşünüyorum.
Şu ana kadar hiç bir sorun yaşanmamasını zaten hayretle karşılıyordum bu habere o yüzden pek şaşırmadım.

Tam stadın yanında oturan Abimin arkadaşı var Mimar kendisi.Nerdeyse her sabah gidip bakarmış inşaata.Böyle devam ederse yetişmesi çok zor diyordu.

Ali Erdem Güntepe' Alıntı:
Tam stadın yanında oturan Abimin arkadaşı var Mimar kendisi.Nerdeyse her sabah gidip bakarmış inşaata.Böyle devam ederse yetişmesi çok zor diyordu.

Kriz patlak verdiğinden beri emlak piyasasında inşaatta bir yavaşlama mevcuttu zaten.Son 1 aydır gördüğü hızda yetişmez tabi ama para sorunu hallolduktan sonra şimdikine kıyasla 2 kat hızlanır inşaat.

zaten stadın duracağının sinyalleri veriliyodu şantiyede.ee napalım sabredeceğiz.global kriz kasıp kavuruyo dünya yı.şimdi burda eren talu ya da hak vermeden de olmaz

Şu ortamda gerçekten inşaatın sürürülmesi takdir edilecek bir olay. Ancak tabi ki patlak veren bu eylemler çok da hoş değil. Herkesçe malum olan ekonomik krizin etkilememesi zaten bir garip olurdu. Umarım en kısa sürede bu sroun atlatılır...

O zaman 29 ekimde acacagız yok sonra 2 ay sonra acacagız ufak rutusler kalacak.Subat basında bitiyordu kaba inşaat noolodu mayısa mı kaldı.Diyin ki kriz var neyin ne olacagı belli olmaz ama 2010'a kadar bitirmek amacındayız.Vaatler vermeyin o zaman su zaman bitti su kadarı bitti diye.

Tolga Kaplan' Alıntı:
O zaman 29 ekimde acacagız yok sonra 2 ay sonra acacagız ufak rutusler kalacak.Subat basında bitiyordu kaba inşaat noolodu mayısa mı kaldı.Diyin ki kriz var neyin ne olacagı belli olmaz ama 2010'a kadar bitirmek amacındayız.Vaatler vermeyin o zaman su zaman bitti su kadarı bitti diye.

Tolga, bu açıklamayı yapanlar son derece haklı açıklamalar yapıyorlar zira krizi yönetmeleri lazım.Eren Talu'nun devam eden işleri var keza ortakları,borç aldığı bankalar var.İnsanları panik havasına sürüklememek adına tarih veren açıklamalar yada benzeri iddalı açıklamalar yapmak zorunda.
Bunun en büyük örneği Ali Ağaoğlu'dur.Esasında krizin en çok vurduklarından biri olsada her çıktığı programda yada söyleşide 'kriz bizi vurmaz çatır çatır satıyoruz' gibi doğru olmasada güven veren açıklamalar yapıyor.
İnşaat sektörünün gizli kurallarından biridir bu.

Stad inşaatı ile ilgili ne yazıkki pek olumlu şeyler gelmiyor kulağımıza.

İnşaat sektörünün kalbi olan Dubai de bile milyar dolarlık projeler yarıda kalırken bizim stad projesinin buraya kadar gelmesi bile bir başarı aslında.

Yıllardır inşaat sektöründe çalışan biri olarak ilk defa işçilerin eylem yapıp haklarını aradıgını gördüm,yani yıllardır ezilen ama buna sesini çıkarmayan insanımız 6 ayda müthiş bir bilinç sıçraması yaşadı.

Sonuç olarak daha ihale aşamasında Kuzu İnşaat'ın bu projeyi almasını çok istemiştim.Çünkü hükumete çok yakınlar ve bu gibi bir krizi o zamanlardan gördüğümüz için özellikle böyle zor günlerde şirketlerin yatırımlara devam edebilmesi için mevcut hükumetede yakın olması gerektigini biliyoruz.
Gerci Talu ve eşide son dönemlerde o tarafa yeşil ışık yakıyor ama bu ne derece başarılı olur bilemiyorum.

Umarım tahmin ettiğimiz gibi olmaz ve Talu en kısa sürede nakit sıkıntısını halleder,eger sözleşmeler iptal edilip yeniden ihale yapılırsa bu en az 1 seneye mal olur bizim için.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Stad inşaatı ile ilgili ne yazıkki pek olumlu şeyler gelmiyor kulağımıza.

İnşaat sektörünün kalbi olan Dubai de bile milyar dolarlık projeler yarıda kalırken bizim stad projesinin buraya kadar gelmesi bile bir başarı aslında.

Yıllardır inşaat sektöründe çalışan biri olarak ilk defa işçilerin eylem yapıp haklarını aradıgını gördüm,yani yıllardır ezilen ama buna sesini çıkarmayan insanımız 6 ayda müthiş bir bilinç sıçraması yaşadı.

Sonuç olarak daha ihale aşamasında Kuzu İnşaat'ın bu projeyi almasını çok istemiştim.Çünkü hükumete çok yakınlar ve bu gibi bir krizi o zamanlardan gördüğümüz için özellikle böyle zor günlerde şirketlerin yatırımlara devam edebilmesi için mevcut hükumetede yakın olması gerektigini biliyoruz.
Gerci Talu ve eşide son dönemlerde o tarafa yeşil ışık yakıyor ama bu ne derece başarılı olur bilemiyorum.

Umarım tahmin ettiğimiz gibi olmaz ve Talu en kısa sürede nakit sıkıntısını halleder,eger sözleşmeler iptal edilip yeniden ihale yapılırsa bu en az 1 seneye mal olur bizim için.
+ Fenerlilere & FB TV´ye cok güzel magzeme veririz. :?

Evren YILMAZ' Alıntı:
StadSonuç olarak daha ihale aşamasında Kuzu İnşaat'ın bu projeyi almasını çok istemiştim.Çünkü hükumete çok yakınlar ve bu gibi bir krizi o zamanlardan gördüğümüz için özellikle böyle zor günlerde şirketlerin yatırımlara devam edebilmesi için mevcut hükumetede yakın olması gerektigini biliyoruz.
.

Talu için 'her devrin adamı' denilebilir.Kesin bir tarafı ,görüşü yoktur oonun o yüzden Toki tarafındanda çokt zorlanmadı inşaatın başları dışında.
Kriz devam ederken Toki'ninde sözleşme iptali gibi bir karar alacağını hiç zannetmiyorum.Kaldki bu projenin iptali Eren Talu'nun ciddi anlamda sonu olur.

Aslantepe'de bayrak indirme eylemi

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler eyleme yeni bir boyut getirdiler.

Seyrantepe'de inşaatı devam eden stadyum inşaatında çalışan işçilerin 15 gündür sürdürdükleri eylem, bugün yeni bir boyut kazandı. Daha önce yüklenici firmanın sahibi Eren Talu aleyhine eylemler gerçekleştiren işçiler, bugün Galatasaray bayrağını indirdi.

Edinilen bilgiye göre, paralarını alamadıkları için eylem yapan işçiler, bugün de eylemlerine devam etti. Bugüne kadar yüklenici firmanın sahibi Eren Talu aleyhine eylemler gerçekleştiren çalışanlar, bugün gönderde bulunan Galatasaray Spor Kulübü'nün bayrağını indirdi.
Stat önünde büyük bir ateş yakan işçiler, kulüp yetkililerinin artık konuya el atması gerektiğini dile getirdi. Eren Talu'nun kendilerini kandırdığını ve bugün yarın diyerek paralarını vermediğini öne süren işçiler, "3 aylık maaşlarımız hala ödenmedi. 15 gündür bizi oyalıyorlar. Buradan kulüp yetkililerini uyarmak için bayrağı aşağı indirdik." dedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde işçiler, paralarının ödenmemesi durumunda daha büyük eylemler yapacakları uyarısında bulundu.
İşçilerin yaktığı ateşten yükselen siyah dumanlar nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafiğin aksadığı gözlendi.

tam rezillik Allah sonumuzu hayır eylesin