Ömer ya sen kendinin ne yazdığını bilmiyorsun ya da benim ne yazdığımı anlamıyorsun.
Ömer' Alıntı:
istediğiniz gibi yazmanızta sakınca yok. Ama benim yanlış bulduğum nokta, niyetinizde gördüğüm düşmanlık. İki satırlık gayet açık birşey yazdım, on satırlık alakasız bir cevap verdiniz. Ben ne otoriteyim dedim, ne de maç hakkında yorum yapmak için izlemek zorunlu dedim, bir fikir attım ortaya.
Ömer' Alıntı:
Ahmet Arif, rica ediceğim izlemediğiniz maçlar üzerinden, tamamen yanlış tutulmuş istatistiklerle Fitch düşmanlığı yapmayı bırakın artık. Bana eleştiriyorsunuz gibi gelmiyor, resmen cephe aldınız Fitch'e.
şimdi yukarıdaki ilk alıntıdaki ilk cümlen de, istediğiniz gibi yazmanızda sakınca yok diyorsun. Teşekkür ederim müsaade ettiğin için. Ama ikinci alıntıda ne yazıp ne yazmayacağına müdahale ediyorsun. Bu müdahaleyi nezaketle yapmış olman bir erdem değil. Buna karışmaya hakkın yok. Burada “had” meselesi ortaya çıkar.
Ki hepsini geçelim. Benim yazdığım şeyi bir oku. Öncelikle sırtı dönük oynayacak bir 4 numara lazım diyorum. Ortamda bir düşmanlık arayacaksan kendi değerlendirmelerinde Mitchell yorumuna geri dön ve bak derim sana.
Ömer' Alıntı:
Dahası TBL istatistiklerine güvenmiyorum, ciddiye almıyorum diyince bana "küçüklüğüne veriyorum" diyorsanız, o istatistiklerin ne şartlar altında tutulduğunu bilmiyorsunuz demektir. Ya da ne tür alakasız insanların tuttuğunu.
O alakasız insanlardan bir kısmını tanıyorum. Hedef aldığın grubu bence sen fazla tanımıyorsun. O alakasız dediklerinin içinde ne basketbol bilgisine çok güvendiğim arkadaşlarım var. Basketbol üzerine medya da yazıp çizenleri ceplerinden çıkaracak kadar bu işe gönül vermiş, bilgisine güvendiğim dostlarım var.
Ömer' Alıntı:
Haddimi de siz beliryemezsiniz, ben yaş olarak benden büyüksünüz diye yanlış gördüğüm birşeyi "rica ederek" ve mümkün olduğu kadar "otoriter" olmayarak anlatmaya çalışmayacağım mı?.. Biz burada Murat abiyle de tartışıyoruz sert bir dille, sonraki gün yüz yüze anlaşıyoruz. Amma hiç bir zaman had meselesi olmuyor.
Tekrar söyleyeyim nezaket bir erdem değil. Bir zorunluluk. Rica edilmeyecek şeyler vardır ömer.
Ben Fitchi senden çok daha fazla seyretmişimdir. Geçen hafta kolejde oynadığı maçların videolarını seyrettik. Cibona’da seyrettim. Yakın bir zamanda cibona’da oynadığı tüm maçların videolarını bulacağımı tahmin ediyorum. GS’a karşı tv’nin verdiği maçlarda seyrettim. GS’da oynadığı diğer maçlarda da istatistikleri ile değerlendiriyorum. o istatistiklerin hepsi yanlış onları değerlendirme diyorsan sana söyleyecek hiçbirşeyim yok. Fitch’in karakteri ortada. Yaptıkları ortada. Cibona adamı disiplinsizlik nedeniyle gönderdi. Cibona’lı gazetecilerin yzdıkları ortak nokta klübü küçük görmesidir. Kimse kusura bakmasın ama Fitch GS’yı da küçük görüyor. Ama şunu unutmayın arkadaşlar hiçbir oyuncu (futbol, basketbol) Galatasaray’dan büyük değildir.
Ömer' Alıntı:
Ama benim yanlış bulduğum nokta, niyetinizde gördüğüm düşmanlık.
Ömer burada basketbol üzerine tartışıyoruz. İstatistik de konuşuruz. Oyuncuları da eleştiririz. sen benim yazıklarımı sorgulayabilirsin ama niyetimi sorgulayamazsın. Senin haddini ben tabi ki ayarlayamam. Herkes kendi haddinden mesuldur. Ama benim niyetimi sorgularsan senin haddine bir ayar yapman gerekir.
Burayı forumda yazan arkadaşlara yazıyorum:
Her türlü görüşü forumda eleştirebiliriz ama bu eleştirileri insanların niyetlerine, kişiliklerine söz söylemeden ve nezaket çerçevesinde yapmamız gerekir. Yalan yazanlara, kafadan sallayanlara ya da çarpıtanlara karşı tabi ki daha farklı müdahaleler de bulunabiliriz.