Bizerde bir sorun var. Kaç sayı attıya, kaç şut kaçırdıya bakıyoruz hep. Hiç oyunun gerçek gerekliliklerini yaptı mı bakmıyoruz. Neler bunlar, ribaunt, asist, top getirme, top çalma, iyi savunma ve vesayre. Bizim bir oyuncumuz var. Adı Fitch ve bunların hepsini yapıyor. Dün maçı bırakıp Ahmet ağabeyle Fitch seyrettik. En az 10 asist ve 10 ribaunt yaptı. 3 top çaldı ve mükemmel bir savunma yaptı her zamanki gibi. Dikkat ediyoruz, ribaunt alınıyor, Mitchell koşuyor, Fitch guard gibi topu alıyor. Gidiyor saf bir guard gibi adamını geçiyor, başka bir adamımızı tutan savunmacı yardıma geliyor, Fitch boşalan adama çok güzel bir pas çıkartıyor ve sayıyı buluyoruz. Bunu Mitchell yapması gerektiği halde yapamıyor. Hatta çarpıcı birşey söyliyeyim, 2. çeyrekte baskıya karşı top getiremedi, Fitch getirdi onun için. Kısacası, Mitchell düzgün bir guard bile değil bence, hiç pas vermeyi bilmiyor. Pasları hep dağıtan Gerald Fitch. Ah bir de şu istatistikler doğru tutulsa, Fitch asist kralı olur, ribaunt kralı olur (!).
Fitch'i göndermeye gelirsek, hakikaten bizim takımda yaratıcı bir oyuncu yok. Bire bir oynayıp sayı bulabilecek yahut paslar çıkartabilecek gordon'un dediği gibi. Ben bunu aynen maçta Ahmet ağabeye de söyledim, şampiyonluk falan diyoruz, Fitch'i gönderirsek hücumumuz sıradan bir Anadolu takımının hücumuna döner diye.. Evet, aynen öyle olur.
Ahmet Arif, rica ediceğim izlemediğiniz maçlar üzerinden, tamamen yanlış tutulmuş istatistiklerle Fitch düşmanlığı yapmayı bırakın artık. Bana eleştiriyorsunuz gibi gelmiyor, resmen cephe aldınız Fitch'e.
Murat abi, Murat Kaya'nın ilk adımı ve hatta devamı çok yavaş, screensiz adam geçemiyor maalesef. Ama çok temiz bir şutör, ona lafım yok tabii.