Alper Durur

Ekrem Memnun'a yapılan tezahüratı ben duymadım. Elbette Oktay Bey daha etkin bir açıdan, yerine göre setin içerisinden yakalamış olabilir. Kendisi Nevriye Yılmaz'la birlikte yaklaşık 5 metre mesafede oturuyordu maçı izlediğim köşeye. Yine ruh temelli bakıldığı takdirde şu kare dahi Galatasaray kadın basketbolunun takriben son 7.5 yılına dair bir film şeridi yaratıyor.

1999 Euroleague'de 3. sıra, 2000'de erkek futbolda Uefa Kupası ve Süper Kupa; 2013'te erkek futbolda Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, 2014'te Euroleague şampiyonluğu derken kadın basketbolu Galatasaray'ın kulüp görüntüsüne dair en etkin kareyi oluşturdu iki dönemde de. Kadın futboldaki ilerleyişi göz ardı etmemekle birlikte yönetimin; de facto başkan Erden Timur'un erkek futboldaki hegemonik görüntüye karşın bir Faruk Süren, bir Ünal Aysal dönemine göz kırptığını düşünmüyorum bu çerçevede.

Saha içine dair, özgün denebilecek Venedik eşleşmesinden önce yazmayı tasarlıyorum. Dünün karar alıcısı 4 Euroleague, 1 Eurocup finali kaybının etkisiyle Fenerbahçe'ydi; travmatik geçmişin ardından bu dönemde öne çıkmayı istemeseler de iki etkin bireysel performans maç için yeterli oldu.
 
Fenerbahçe'nin etkin olmasının tek sebebi kadro kalitesinin yüksek olmasıdır.
Geçmiş dönemde bizim de koçluğumuzu yapan Marina hocanın Alper hocamızdan daha iyi bir koç olduğunu düşünmüyorum.
Kadro kalitesi her şeydir. Bunu geçen seneki erkek futbol takımı ile bu seneki erkek futbol takımı arasındaki uçurumu görmek suretiyle bu şekilde değerlendirmek mümkündür.
Ayrıca bu dönemi Ünal Aysal ve Faruk Süren dönemi ile birlikte değerlendirmeyi de kesinlikle doğru bulmuyorum. Çünkü bu dönemde bankalar birliği anlaşması var ve bu anlaşmadan çıkmadığımız her saniye ana paraya ek olarak faiz yükünü ödemek zorundayız diye biliyorum.
Gelecek senelerde de yani kısa dönemde de bankalar birliği anlaşmasından çıkmak mümkün olmadığı için basketbol ve voleybol başta olmak üzere diğer şubelerde bütçenin düşmesi malesef zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Bu sene erkek-kadın futbolda kesin olarak şampiyonluk bekliyorum ama diğer branşlarımızda kısa ve orta vadede herhangi bir başarı beklemiyorum.
Tabi bu değerlendirmelerim sadece duyduğum ve okuduğum haberler üzerine yapılmış basit bir taraftar görüşüdür.
Yanlış yazdığım bir noktayı düzeltecek veya yazdıklarıma katkı sağlayacak yorumları büyük bir memnuniyetle bekliyorum.
 
Geçmiş dönemde bizim de koçluğumuzu yapan Marina hocanın Alper hocamızdan daha iyi bir koç olduğunu düşünmüyorum.

Hatta Alper hocamız ligin en iyi koçu ama elindeki kadro çok kötü. O kadar iyi ki geçmişi başarılardan geçilmiyor. Sürekli çok iyi takımları çalıştırdı ve başarıdan başarıya koşturdu. Finalleri, şampiyonlukları, kupları dolu kariyeri. Hatta bizi yakında aya bile götürebilecek basketbol aklı var.
 
Alper Durur bu sezon kadrosuna gore basarili bir sezon geciren vasat takimlarin vasat kocudur.

Marinayla falan kiyaslanacak birseyi yok.

Bu sezon bu kadar elestiriyi hak etmiyor demek ayri olay,Alper Durur cok iyi bir hoca demek ayri olay.

Gayet basit yani.Bizim su takimimizin basina Ekrem Memnun ya da o seviye bir hocayi getirmeye ikna edecek durumumuz yoktu.O yuzden de Alper Hoca geldi zaten.

Bu sezon burada yazilanlar kadar elestiriyi hak etmedigini dusunmekle birlikte kendisinin Marina,Ekrem Memnun gibi isimlerle kiyaslanacak bir hocalik kapasitesi asla yok.
 
Hahahaha Alper ile Marinanın farkı yokmuş. Adamın Marinanın yaptıklarından haberi bile yok ama fikri var. Sonra kötü laf söyleyince forum yönetimi bize ceza veriyor ama bu sıfır bilgi kafasına dokunmadan devam ediyor.
 
Arkadaşlar kadro kalitesi, oyuncu kalitesi vs bunlar tabii ki etkendir. Ancak biz Euroleague kazandığımızda, Eurocup kazandığımızda, son senelerde kendimizden yüksek bütçeli ve kadro kalitesi yüksek takımlara karşı oynadığımızda belli bir sistem ve takımımıza yakışır bir felsefe vardı. O zaman bu mantık dahilinde daha doğrusu burda ki yazıları okuyunca kendimizden iyi takımları yenememek doğal ki ben yenmek adına bir mücadele görmedim. Bu oyuncu kalitesiyle ölçülemez. Bir sisteminiz olur o sistem dahilinde maç planı olur eee oda yok. Eee şimdi oyuncu bütçe tabii önemli ama bizde koç dokunuşu ya da bir düzen yok ki. Ekrem Memnun zamanında Eka’yı yenerken oyuncu ve kadro kalitesi bizim mi iyiydi ? Marina ile oynadığımız dönem şapkadan tavşanlar çıkmadı mı ? Efe ile yenemeyeceğimiz bir çok maçı kazanmadık mı ? Buna benzer örnekler uzar. Eee şimdi 16/16 yaparken oynadıklarımız bizden kötüydü demek… Tamam da değerlendirmeyi neye göre yapıcaz ? Bence kötü bir basketbol var. Sahada yürüyen bir takım var. Tek plan uzuna pas… Koçla ilgilide sonuçta yöneticilerin tercihi oda hayalinde görmeyeceği bir fırsatı elde etti.
 
Bizim takımımıza odaklanmamız lazım.Takımın başındakiler,yöneticiler,başkanlar gelip geçici kalıcı olan her zaman Galatasaray'dır.

Önümüzdeki sezon yan branşlarda veya bu kelimeyi sevmeyen olursa futbol dışı branşlarda bütçe kesinlikle düşmemelidir.Aksine bütçe artmalıdır.Bizim için bence önemli nokta bu.
 
Efe ile Alper’i kıyaslamak komedidir. Efe son 15-20 senenin en düşük ve hedefsiz takımlarını hedefe oynattı. Hiç bir sene hedefle sezona başlandığını sanmıyorum. Geçen sene de eurocupta Kelsey’nin git gellerle oynadığınıda biliyoruz ama sonuç final olmadı. Diğer taraftan Ekrem Memnun’dan sonra yetiştirdiğimiz geleceği hala parlak biridir. Alper Durur ile kıyaslamamak gerek… Alper hocamızıda eleştirirsiniz seversiniz sevmezsiniz ama ne korumak ne de gömmek yakışmıyor. Durum belli zaten yakışmıyor.
 
Alper hocayı beğenmeye bilirsiniz ama şuan takıma destek vermeliyiz önümüzde hala bir Avrupa Kupası şansı var. Sene bitince zaten gerekli hamleler yapılacaktır. Biraz daha sabırlı olmak lazım olanak olarak çok sıkıntılı bir dönemde geldi koç ama bu onun başarısızlığını örtmez
 
Kerem abinin geçen günkü söylediklerinden anladığım kadarıyla amatör branşlarda bütçe düşecekmiş.
Bu durumda Ekrem hocanın geleceğini sanmıyorum. Ama umarım gelir. Sonuçta kadın basketbolundaki en büyük başarımızı onun sayesinde aldık.
 
Yönetici kankası kontenjanından takımın başına gelirsen haliyle hiçbir hedef maçta başarı gösteremiyorsun. Koçluk kalibresi çok düşük.
 
Koça rağmen Eurocup'ı alırız diye düşünüyordum ama artık bu konuda da endişelenmeye başladım. Hemen Ekrem Memnun ile temasa geçmeliyiz.
 
Buraya gelmen belki senin suçun değil ama onuru olan bir insan bir Avrupa Kupası finalinde kırk sayı fark yedikten sonra istifa ederdi.
 

Üst