Anadolu Efes Maçının Biletleri

Euroleague Top 16'da ilk rakibimiz olan Anadolu Efes ile oynayacağımız maçın biletleri önemli bir gündem oluşturacak. Bizim de Efes takımına deplasmanı yaşatmamız için iyi örgütlenmemiz gerekiyor. Maça daha 8 gün var ancak, iletişimi iyi tutarak yardımcı olabiliriz birbirimize. Maç gününe kadar bu başlık açık kalacak, umarım istenilen görüntüyü oluşturabiliriz salonda.

Öncelik tabiki bizim tribün ama olmazsa Efes tarafında terslik çıkmazsa abimle yerimizi alacağız. Bakalım Efes fiyatlar konusunda nasıl bir politika izleyecek.

Finallerim dolayısıyla maça gidemicem, iyi bir şekilde örgütlenme yapıp bu maçta efesdan daha fazla taraftarımız olur umarım. Muhtemelen bilet fiyatları fazla olucaktır,şimdiden biraz para birktirmekte fayda var gidicek kişiler için söylüyorum. Eğer mümkünse davetiye olan biletleri kovalamak lazım.

Finalim bütüm neyim var bilmiyorum. Ama umrumda değil yakarım ulan üniversiteyi :) Umarım iyi organize oluruz. Kazanmamız halinde çok şey değişecek çünkü...

Bize ne kadar bilet ayrılacak ?

Efes bölümüne bilet alanlar kendileirni izlemek zorunda mı eğer öyle ise sadece kıyafet mi yoksa mç içinde de mi dikkat etmek gerekir ?

Efesin biletleri piyasaya vermeden el altından dağıtmasına karşı klübün alabileceği önlemler var mı bu konuda bir hssasiyet var mı ?

Efes bilet dağıtırsa kimlere hangi kurumlara veriyor o biletlerede bir şekilde nasıl ulaşılabilir ?

Buna benzer konular diğer Galatasaray forumlarında aktif olan foru üyeleri tarafından açılırsa daha da etkin olabilir miyiz ?

Sadece ilk sorunu cevaplayabilirim,toplam kapasitenin %15'ini ayırmak zorunda.Sinan Erdem sanırım 16.500 kişilik,2475 bilet ediyor.

Tşk ederim Efes kendi tarafındaki biletlerin hepsini satışa çıkarmaz ise biletlerin bitme olasılığına karşı biletlere ulaşabilenler ihtiyaç fazlası alabilir ve forum aracalığı ile bedelli ile almak isteyenlere yada isteyenler öğrenci arkadaşlara bedelsiz verebilir.O salonda bir fazla Galatasaraylı daha olması çin elimizden geleni yapmamız gerekiyor

tahminim Efes bize ayrılan maç biletlerini maçtan bir gün önce falan çıkarır ve sadece pota arkaları en üstleri falan satar
böylece mümkün olduğu kadar Galatasaray taraftarının biletlere ulaşmasını engeller

zaten kimse Efes maçına para ödeyip girmiyor, bedava biletleri ve davetiyeleri eş dost şirket çalışanına dağıtırlar

eskiden Efes'i desteklerdim ama kulüp olarak şu anda geldikleri noktada çok zavallılar
halen otobüsle maça toplama seyirci getirmek falan, bıraksınlar bu işleri

beklentim yönünde gelişmeler var galiba
biz elenirsek umarım Efes de elenir, onalr gideceğine Olympiacos üst tura çıksın

EYÜP YILDIZ @eyupyildizz 4m
Eğer anlaşma olursa basın tribünün olduğu pota arkası GS taraftarına 10 tl den satışa çıkacak. Uzlaşma olmazsa biletler 40 tl olacak

EYÜP YILDIZ @eyupyildizz 6m

Efes biletleri satışa çıkarmak niyetinde pek değilmiş veya satışa çıkarsalar bile 300-500 bilet satıldıktan sonra bilet bitti yapabilirmiş.

EYÜP YILDIZ @eyupyildizz 8m

GS ve Efes arasında bilet konusunda sıkıntılar varmış ve GS Efes'i Eurolig'e şikayet etmiş durumda ama gelen cevap aranızda çözün olmuş.

Maça 2 gün kala çıkarırlar biletleri, muhtemelen 40 + fiyatı olacaktır. 2 saat sonrada biletler bitti derler. Davetiyeleri ele geçirmek lazım.

Sorması ayıp,davetiyeleri nasıl ele geçireceğiz ? :)

Efes'in biletleri teslim edeceği kitlesel bir taraftar grubu yok (efesliler var ama sayıları belli) bu durumda biletleri şirket çalışanlarına,anadolu grubu çalışanlarına,bazı okullara falan dağıtıyorlar diye düşünüyorum (tam olarak bilen varsa paylaşabilir) bir şekilde eşi dostu,akrabası, bu biletlere ulaşabilenler varsa temin etmek çok zor olmasa gerek.

Bizim tarafın biletlerinin fiyatını yüksek belirlemeyi anlarım ama diğer biletleri sattı gösterip dağıtmaları (binlerce davetiye dağıtma hakları olduğunu sanmıyorum biletleri büyük çoğunu satılmış gibi bastırırp satmadan bitti göstereceklerdir ve bu da bir çeşit hiledir.

Birileri Efes'e gruptan çıkacaklar ise bunu alavere dalavere yapmadan yapmaları gerektiğini söylemeli bizi İstanbulda yenecekler ise taraftarımızla birlikte yenmeleri gerek Galatasaray taraftarına karşı alavere çevirmenin bir bedeli olacağını Efes klübü ve Anadolu grubu bilmeli bu maçta biletleri sakladın gruptan çıktın ama Galatasaraylıları da karşına aldın diyelin diyelim play-off'da Final fourda Galatasaray taraftarının salona girip Efes maçlarında rakibi desteklemesini önleyebilecek misin yada Fermente şekerine (Bira demiyorum onun hammaddesi malt ) yada grubunun diğer ürünlerine boykot olduğunda bunu göğüsleyebilecek misin ?

Bizler başka şeyleri konsantre olmayı bırakıp taraftar olarak yapabileceklerimize konsantre olsak taraftar grupları,forumlar konu ile ilgili bildiri yayınlasa Efes'in hiç birşey yapabileceğini sanmıyorum ama biz başka konulara odaklanıp yapabileceklerimize kafa yormamayı tercih ediyoruz şu başlığa gösterilen ilgi ortada mesela.

Ayrıca bu tarz haraketler marka değerine zarar veriyor biletleri sattı gösterip birilerine dağıtıp alavere yapan bir anlayışın başka alanlarda alavare yapmayacağını nereden bileceğim ben tüketici olarak.

Efes'in alavere yapmasını engellemek için neler yapılabilir?

Yaptı diyelim
Efes dağıtacağı biletleri nasıl ve kimlere dağıtıyor, dağıtır ?

Bu biletlerin bir kısmına ulaşmanın yolları nedir ?

efesle anlaşma yapalım karşıklı seyirci kontenjanı yok vermesinler bize bilet bizde onlara bilet vermeyelim nasıl olsa biz o salona girer yarı yarıya yaparız hiç birşey yapmasak ambiansı bozarız ama şimdi abdi ipekçide bunlara yüzde 15 falan yazık oraya 1000 tane taraftarın yerini gasp edecekler tadımızı tuzumuzu kaçıracaklar ellerinde aynı matbaadan çıkmış efes bayrakları ile dolmabahçeyi ziyarete gitmiş ilkokul çocukları başlarında hocaları gelecekler en iyisi yok size bilet ,vermeyin bize bilet deal?

Yapılacak şey belli. Eğer bilet çıkarsa hemen saldırmak lazım onların taraftan. Ciddi miktarda davetiye olacaktır sağdan soldan eş dost akraba çeşitli şirket çalışanlarına haber salıp her yerden saldırmak lazım. Sonuçta 14 bin davetiye çıkartsalar bile bunun dağılımı kolay olmayacaktır ki Efes şimdiye kadar o salonu hiç dolduramadı. Partizan maçı hariç boş tribünlere oynadı diyebiliriz hatta. Yinede Efesin 40tl gibi bir şerefsizlik yapacağını düşünmüyorum, umarım yapmazlar.

Dün eurolague özel programında Veli Yigit ;M.Tursan'in A.Efesle bilet konusunda görüştüğünü , beklenenden daha olumlu sonuclar alınacağını söyledi

Efes yönetimi, bizim tribünsel olarak ciddi sıkıntı yaratabileceğimizi biliyor ve buna engel olmak isteyeceklerdir kesinlikle. İki maçta da ortamın sarı kırmızı olmasını istemezler. Kendi seyirci potansiyellerinin de farkındalar. Bir şekilde davetiyeyle doldurmak isteyeceklerdir salonu.

Bunu Telekom da yapıyor. Takım elbiseli amcalar, ellerinde balonlarla basketbol maçı izliyorlar. Basketbol seyircisi olarak iyi bir görünüm oluşturmuyor tabii bu.

Umarım, bizim açımızdan fazla zorluk çıkarmazlar. Eğer böyle olursa, bize ayrılan bölüm dışında tribün oluşturmak için, bir şekilde davetiye geçirmek lazım ele.

Şunu da ekleyelim, her ne sebepten olursa bilete ulaşamamış olan taraftarlar olursa yine de salona gelsinler,salon önünde kesinlikle bedava davetiye dağıtımı yapılacaktır diye düşünüyorum. Geçen sene Fenerbahçe yarı final sersinde dağıtmışlardı,gerçi yine de 300 civarı Fenerli vardı.

Geçen sene bazı Efes maçlarında biletix'te biletler tükenmiş gözükürken yine de salon önünde davetiyeye ulaşılabiliyordu,mutlaka salona gelip şansınızı deneyin,boş dönenin olacağını düşünmüyorum.