Anons İle İlgili Sıkıntılarınız

ilk başta ses düzeni yapılmalı salonda sonrada fb maçının bir kasedi alınıp izlenmeli kim yapacaksa taraftar ve oyuncular nasıl çosturulur öğrenilmeli
 
25 nisan gs-fb maci oyuncularimiz sahaya cagirilirken.

10 numara bahar caglar
10 numara isil alben....tebrik ediyorum


Anonscunun tek gorevi basket oldugunda oyuncularin ismini bagirmak degildir-ki mevcut anonscumuz bunu cok bagirarak yapiyor ve cok rahatsiz edici.anonscunun mac icerisinde pek cok gorevi vardir.bi kere surekli olarak oyunu takip etmeli,maci kendi icerisinde yasamali,taraftari maca cekmeli,izleyenleri,oyunculari bilgilendirmeli vs vs
 
Aykun Alan' Alıntı:
25 nisan gs-fb maci oyuncularimiz sahaya cagirilirken.

10 numara bahar caglar
10 numara isil alben....tebrik ediyorum


Anonscunun tek gorevi basket oldugunda oyuncularin ismini bagirmak degildir-ki mevcut anonscumuz bunu cok bagirarak yapiyor ve cok rahatsiz edici.anonscunun mac icerisinde pek cok gorevi vardir.bi kere surekli olarak oyunu takip etmeli,maci kendi icerisinde yasamali,taraftari maca cekmeli,izleyenleri,oyunculari bilgilendirmeli vs vs

Madem bu kadar büyük bi rezillik var,pazartesi gün maç oynanmadan önce çok geç olmadan ilgili kişilerle konuşulamazmı?Forumdaki abilerimizi göreve çağırıyorum bu konuda.
 
Ben dünkü maçta anonsçunun kendini geliştirdiğini gördüm,bilemiyorum. Enteresan tavırları vardı,mükemmel değildi ama eskisi kadar kötü de değildi hani.

Bu arada Bahar Çağlar a 10 numara demesine şaşırmayalım,olağan birşey bence. Ben o şekilde 3-4 hata yaptım diye hatırlıyorum toplam.
 
Arkadaşlar en önemli yanlışı şuanda sadece anonscu değil herkez yapıyor . Sadece Kayseri deki TK maçlarında bu hata yapılmadı.
okunduğu gibi yazıyorum--> Agustus , Agustos , Agostos vb. değildir okunuşu . Agastıs diye okunur .
 
Ben Egastıs olarak biliyordum.
Sağ olsun anonçumuz:Agıstıs
Şube sorumlumuz :Agustus
Murat Murathanoğlu:Agustos
fb'nin anonsçusu:Oogastıs diyor.Galiba en doğrusu o.

Çok karışık bir durum. Yazıldığı gibi okuyalım.Geneli de öyle yapıyor.Aynı Salımın'a Solomon diyorsok.:)
 
Ali Emre' Alıntı:
İlk sezon Galatasaray - Fenerbahçe maçı: Baş Komiser çıkan olaylardan dolayı "Salonu Boşalt" anonsu yap diyor. Ben diyorumki bunu benden istemeyin kafamıza şişe yağar. "Yap" diyor mecbur yapıyoruz. Sanki salonu ben boşaltıyormuşum gibi şişe, koltuk....vs maddeler bana yağdı soyunma odasına zor kaçtım.

:p :p :)

bu sezon iki anonsçuda berbat ötesi.....
kulup oyunculara bu kadar yatırım yapıyorsa bi anonsçu ve ses sistemi ayarlamaktan kaçmakolmaz..umaruım buy yazılanları birileri(!!!) okuyodur...
gerçi defalarca dile getirildi gerekli mercilere ama ........
sonuç 0
 
Ali Emre Abi bu işin zorluklarını bize en açık bir şekilde belirtti ve gerçekten göründüğü kadarda kolay bir iş değil.Bu sezon caferağa'da oynadığımız ve farklı mağlup olduğumuz maçın ardından gerçekten sinirim çok bozuldu.O tarafta bu işi yapan kişi gerçekten işini çok iyi yapıyor ve sahaya %100 etkisi var.Birde bizim yalçın abi aklıma geldi ve aradaki büyük farkı gördüm.Hatta dayanamadım gaza gelip mihriban hanımla irtibata geçtim.Derdimi,sıkıntımı bir bir anlattım.Bir sonraki maç için ve tüm sezon için gönüllü olarak görev almak istediğimi söyledim gittim bizzat müge hanımla görüştüm fakat yapılan anlaşma gereği olmadı.Hatta yalçın dümerede mail attım belki birşeyler değişir diye,yine birşey değişmedi.Sezonun sonuna geldik.Ben gerekli kişillerle tekrar irtibata geçeceğim çünkü dayanılır gibi değil.Aslında söylenecek çok şey var ama mevcut anonsçumuzun emeğine saygısızlık yapmış olmayalım.
 
Şu an anonsörlük işinin en iyi yapıldığı lig ACB'dir. Akabinde İtalya ligi gelir... Oradaki anonsörlerin her an seyirciyle bütünleşik hareket ettiğini ve seyirciyi havaya soktuğunu görürsünüz. Bu liglerde bizdeki gibi "susun, rakip takım tahrik olması" türü sığ bir düşünce yoktur. Anonsörleri özgür bırakırlar, zira bilirler ki iyi bir anonsör maça heyecan katar. Maç esnasında çalan ara müzikler, efektler taraftarın coşması için son derece önemlidir. Mesela Tau Ceramica bu konuda müthiş başarılı. Anonsörleri pozisyonlara öyle tepkiler veriyor ki, her sayıdan, her bloktan, her güzel asistten sonra salondaki heyecan artıyor.

Ülkemizde sadece F.bahçe Ülker'in anonsörüne imtiyaz tanıyorlar. Dolayısıyla bu konuda en fazla öne çıkan kulüp F.bahçe Ülker oluyor.

Yalçın Dümer daha iyi performans gösterebilir ama, öncelikle yönetmeliklerin değişmesi ve şube içinde bu işe verilen önemin artması lazım.
 
Bugün Fenerbahçe Ülker'in anansörü Mustafa Özben ile maçtan önce ve sonra yaklaşık 40-45 dakika sohbet etme imkanı yakaladım ve bu insanın başarısının sebebini işte bu sohbet sırasında anladım.

Kendimi tanıttım,otur dedi oturdum. Meramımı anlatmaya başladım bu sefer de,ben böyle böyle bu işle az buçuk ilgileniyorum. Hele bi bana yardım edebilir misiniz dedim kısaca,nasıl oldu da böyle oldunuz dedim. O da sağolsun uzun uzun anlattı:

Kendisi bir defa bu işle 7 senedir uğraşuyormuş,toplam 450-500 maç sunmuş. Çok önemli bir rakam bu rakam. Bu işle ciddi manada uğraşıyor ve bu işin gelişmesi için de ciddi manada çalışıyor. Bu noktada ben kendimi tanıttıktan hemen sonra ben seni tanıyorum demesin mi bana,seni tanıyorum ve takip de ediyorum... Garibime gitti,Allah Allah dedim. İçimden de umarım son Fenerbahçe ile içeride oynadığımız maçı seyretmemiştir dedim. Seyretmiş de,ama ben olmadığımı söylemiştim. Kendisi de umarım Alperen bu değildir demiş içerisinden. Çünkü beni iş bu forumdan tanıyormuş. Bu forumu takip ediyormuş ve de beni de buradan tanıyormuş,ne kadar garip değil mi?

Benimle ilgili olarak kendisine ben hiçbirşey söylemeden bana saydıklarını söyleyim size:

-Alperen Kaplan
-Konya'da lise öğrencisi
-17 yaşında
-Çok iyi bir Galatasaraylı
-Üniversite'yi İstanbul'da okumak istiyor
-İstanbul'a geldiğinde Galatasaray'ın anonslarını yapmak istiyor
-Forumda Alperen'e sıcak bakıyor
-Geçtiğimiz günlerde doğum günündü,üzerinden çok zaman geçmedi
-Bu işi para almadan yapıyorsun

Anında söyledi bunları bana. Çok garibime de gitti. Ama işi ile ne kadar fazla ilgilendiğinin göstergesi bu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu imiş kendisi,bu işi de yapıyor.Dediğim gibi boşuna gelmemiş bu noktalara,çalışmış çabalamış. Hatta ve hatta...

Hatta ve hatta NBA'in şu anki en iyi anonsçusu kabul edilen Detroit Pistons'un anonsçusu Mason ile telefonda da görüşmüş. Böyle bir insan başarılı olmaz da ne olur.

Ayrıca Ahmed Abi,

Kendisi Türkiye Ligi maçlarında hiç ıslık demediğini,sadece Avrupa Ligi maçlarında o işi yaptığını söyledi. Sizde seyirciyi galeyana getirme noktasında kendisine imtiyaz tanındığı düşüncesinin hasıl olması bana kalırsa maç içerisinde oyun durduğu anlarda sürekli konuşması ile alakalı(can akın 2 serbest atış kullanacak,vb...).
 
Mustafa Özben bu işin mutfağından gelmiştir ve türkiyede tartışmasız bu işin experidir kendisi.Ben bir ajavon anonsu hatırlıyorum resmen şarkı söyliyor gibiydi.Resmen maçı yaşıyor,her anıyla maçın içerisinde.Bugün tb2l maçında bir İhsan Aziz Mahmutoğulları anonsu var hayran kalmamak mümkün değil.Ama bugün kendisini beğenmedim çok yorgun gibiydi.İlk defa bu kadar isteksiz gördüm onu.
 
Bir de adam tenör modunda biri. Yani allah vergisi bir durumu var. İstediğin kadar geliştir aynı seviyeye gelemezsin.
 
Peki soruyorum,

Bu memlekette başka anonçumu yok?Her organizasyonda Mustafa Özben var.

Ya da işini çok iyi yapıyor(orası kesin), hep kendisini davet ediyorlar.

Hangisi?

Bence onun yarısı kadar bu işi iyi yapabilen başka adam yok.Her organizasyona onu çağrıyorlar.
 
Yeni sezon için yönetim geçen seneki anonsçumuzlar tekrar anlaşmadan bu konunun tekrar gündeme gelmesini talep ediyorum.Özellikle Abdi İpekçi'ye geçersek doğru dürüst bir anonsçu şart.
 
Benim gibi maçı tvden izleyenler bile bu kadar rahatsız oluyorsa salondakileri düşünemiyorum. Valla ben oyuncu olsam oyuna konsantre olamazdım. :p Kesinlikle anonsçu değişmeli.
 
Seneye ABdi İpekçi'ye geçince anonsçumuz da değişir sanırım.Değiştirmeyi düşünmüyorlarsa da şubede sözü geçen forumumuz abilerini göreve çağırıyorum.Bu konu bir an önce çözülmeli.
 
Mustafa Özben kim ya Alperen Kaplanın yanında peh peh...
 

Üst