Bugün Fenerbahçe Ülker'in anansörü Mustafa Özben ile maçtan önce ve sonra yaklaşık 40-45 dakika sohbet etme imkanı yakaladım ve bu insanın başarısının sebebini işte bu sohbet sırasında anladım.
Kendimi tanıttım,otur dedi oturdum. Meramımı anlatmaya başladım bu sefer de,ben böyle böyle bu işle az buçuk ilgileniyorum. Hele bi bana yardım edebilir misiniz dedim kısaca,nasıl oldu da böyle oldunuz dedim. O da sağolsun uzun uzun anlattı:
Kendisi bir defa bu işle 7 senedir uğraşuyormuş,toplam 450-500 maç sunmuş. Çok önemli bir rakam bu rakam. Bu işle ciddi manada uğraşıyor ve bu işin gelişmesi için de ciddi manada çalışıyor. Bu noktada ben kendimi tanıttıktan hemen sonra ben seni tanıyorum demesin mi bana,seni tanıyorum ve takip de ediyorum... Garibime gitti,Allah Allah dedim. İçimden de umarım son Fenerbahçe ile içeride oynadığımız maçı seyretmemiştir dedim. Seyretmiş de,ama ben olmadığımı söylemiştim. Kendisi de umarım Alperen bu değildir demiş içerisinden. Çünkü beni iş bu forumdan tanıyormuş. Bu forumu takip ediyormuş ve de beni de buradan tanıyormuş,ne kadar garip değil mi?
Benimle ilgili olarak kendisine ben hiçbirşey söylemeden bana saydıklarını söyleyim size:
-Alperen Kaplan
-Konya'da lise öğrencisi
-17 yaşında
-Çok iyi bir Galatasaraylı
-Üniversite'yi İstanbul'da okumak istiyor
-İstanbul'a geldiğinde Galatasaray'ın anonslarını yapmak istiyor
-Forumda Alperen'e sıcak bakıyor
-Geçtiğimiz günlerde doğum günündü,üzerinden çok zaman geçmedi
-Bu işi para almadan yapıyorsun
Anında söyledi bunları bana. Çok garibime de gitti. Ama işi ile ne kadar fazla ilgilendiğinin göstergesi bu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu imiş kendisi,bu işi de yapıyor.Dediğim gibi boşuna gelmemiş bu noktalara,çalışmış çabalamış. Hatta ve hatta...
Hatta ve hatta NBA'in şu anki en iyi anonsçusu kabul edilen Detroit Pistons'un anonsçusu Mason ile telefonda da görüşmüş. Böyle bir insan başarılı olmaz da ne olur.
Ayrıca Ahmed Abi,
Kendisi Türkiye Ligi maçlarında hiç ıslık demediğini,sadece Avrupa Ligi maçlarında o işi yaptığını söyledi. Sizde seyirciyi galeyana getirme noktasında kendisine imtiyaz tanındığı düşüncesinin hasıl olması bana kalırsa maç içerisinde oyun durduğu anlarda sürekli konuşması ile alakalı(can akın 2 serbest atış kullanacak,vb...).