...:::Aşk:::...

'kalbinde yer yoksa gulum bosver bn ayaktada giderim' iste bunu diyebileceksen bi kiza sen asiksin ;)
eger aksam yataga yatip gozunu ilk kapadiginda onun gozleri gozunun onune geliyorsa sokakta yanindan gecen her guzel kizi onunla kiyasliyip oteki kiz daha guselde olsa muhakkak onu daha gusel yapacak bir sebep bulabiliyosan ve ilk basta soyledigim sozden cikarabilecegimiz anlama gorede ne olursa ne derse aranizda ne gecsede yine onu affedebiliyosan veya birakamiyosan kavga ettiginizde veya ayrildinizda telefonuna ondan cagri veya msj varmi diye bakiyosan hala,o sana bir adim attiginda sen 2 adim icin kendini kontrol edemeyip yakinlasiyosan yolda sevgilisiyle yuruyenleri gorunce kalbinni atisi sana aci verip aklina o beraber olan gunler veya hic kavusamadiysan o gusel yuzu geliyorsa bn buna ASK derim.

Ask neymis ögrenelim bakalim :))

Sesini duydugunuz anda avuclariniz terlemeye
kalbiniz deli gibi carpmaya basliyorsa...
Bu ask degil HOSLANMAK tir

Ellerinizi ondan cekemiyor surekli dokunmak
sarilmak
istiyorsaniz..
Bu ask degil ARZULAMAK tir

Yaninizda bir tek o oldugu icin onu istiyorsaniz....
Bu ask degil YALNIZLIK tir

Herkes onunla olmanizi bekledigi icin
onunlaysaniz...
Bu ask degil SADAKAT tir

Size sicak, yakin davrandigi icin onunlaysaniz...
Bu ask degil KENDINE GUVENSIZLIK tir

Uzulmesini istemediginiz icin onunlaysaniz...
Bu ask degil ACIMAK tir

Ona deger verdiginiz icin hatalarini
hosgoruyorsaniz..
Bu ask degil ARKADASLIK tir

Butun gun ondan baska hicbirsey dusunmediginizi
soyluyorsaniz..
Bu ask degil KOCA BIR YALAN dir

Onun iyiligi icin kendinizden cok Sey feda
edebiliyorsaniz...
Bu ask degil YARDIMSEVERLIK tir

O uzgunken sizin de kalbiniz
aciyorsa...
Iste bu ASKtır

Tarif edemediginiz bir cekim yuzunden ondan bir
turlu
kopamadiginizi dusunuyorsaniz..
Iste bu ASKtır

O herkese guclu gorunmesine ragmen icindeki
zayifligi
hissedebiliyorsaniz..
Iste bu ASKtır

Baskalarini da cekici bulmaniza ragmen hic pismanlik
duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsaniz..

Iste bu ASK tir

Barış Yarar' Alıntı:
Ask neymis ögrenelim bakalim :))

Sesini duydugunuz anda avuclariniz terlemeye
kalbiniz deli gibi carpmaya basliyorsa...
Bu ask degil HOSLANMAK tir

Ellerinizi ondan cekemiyor surekli dokunmak
sarilmak
istiyorsaniz..
Bu ask degil ARZULAMAK tir

Yaninizda bir tek o oldugu icin onu istiyorsaniz....
Bu ask degil YALNIZLIK tir

Herkes onunla olmanizi bekledigi icin
onunlaysaniz...
Bu ask degil SADAKAT tir

Size sicak, yakin davrandigi icin onunlaysaniz...
Bu ask degil KENDINE GUVENSIZLIK tir

Uzulmesini istemediginiz icin onunlaysaniz...
Bu ask degil ACIMAK tir

Ona deger verdiginiz icin hatalarini
hosgoruyorsaniz..
Bu ask degil ARKADASLIK tir

Butun gun ondan baska hicbirsey dusunmediginizi
soyluyorsaniz..
Bu ask degil KOCA BIR YALAN dir

Onun iyiligi icin kendinizden cok Sey feda
edebiliyorsaniz...
Bu ask degil YARDIMSEVERLIK tir

O uzgunken sizin de kalbiniz
aciyorsa...
Iste bu ASKtır

Tarif edemediginiz bir cekim yuzunden ondan bir
turlu
kopamadiginizi dusunuyorsaniz..
Iste bu ASKtır

O herkese guclu gorunmesine ragmen icindeki
zayifligi
hissedebiliyorsaniz..
Iste bu ASKtır

Baskalarini da cekici bulmaniza ragmen hic pismanlik
duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsaniz..

Iste bu ASK tir
vayyy beee :claps

ayrıca bundan sonra bi kıza karşı ne duygular hissettiğimi bulmak için kara kara düşünmeme gerek kalmadı çünkü bundan sonra Barış abi'nin yazısını okumam yetecek :ehue

sağolasın Barış abi :)

Can Dündar'a göre aşk, "ayakkabı" imiş..

Bedenin yükünü ayaklar tasir, ruhun yükünü yürekler. Bütün agirliginizi ve yorgunlugunuzu kaldiran ayaklariniz için rahatligi ve sikligi bir arada barindiran ayakkabiyi seçersiniz. Içinizin acilarini sikintilarini, kirginliklarini ve hayallerini yüklenen yüreginiz için de huzur verici ve "güzel" bir ask ararsiniz.

Zaten asklar da ayakkabilar gibidir... Bazilari çamur yagmur, toz, toprak, kar buz gibi her türlü "kötu hava" kosullarina dayaniklidir. Bazilari ise ummadiginiz kadar kisa zamanda çabucak "yamulur" ilk yagmurlu havada "alti açilir" veya güzel havalarda bile "iki günde bozulup" gider.

Asklarida ayakkabilar kadar "itinayla" seçmezseniz, tipki ayaginizda oldugu gibi yüreginizde NASIR olusabilir. Dar gelen bir ayakkabiyi sadece tarzini begendiginiz için "zamanla açilir " diyen saticiya inanarak alirsaniz, zaman içinde ayak kemiklerinizde "deformasyon" baslar. Ruhunuzu daraltan bir ask içinde yalnizca fiziksel begeniye kapilip, "zamanla düzelir" diyenlere kanarsaniz, yine zamanla içinizdeki olumlu duygularin "çarpildigini" görebilirsiniz.

Asik olabileceginiz insan türü, tipki ayakkabilar kadar degisik stillerde, farkli kalitelerde ve sayisiz "renktedir". Aski bir çesit serüven olarak "spor" gibi yasayanlar, aynen "spor ayakkabi" gibi dikkat çekici ve rahat kisileri bulurlar. Tersine askta tutucu ve istikrarli olmayi benimseyenler "klasik ayakkabi" gibi muhafazakâr çizgiler tasiyanlara tutulurlar. "Dekolte" ayakkabilar gibi sadece cinsellik ve eglence zevkleriyle ateslenen asklar vardir. "Bez" ayakkabilar gibi kisa omurlu "tatil asklari" ise hemen herkesin kisisel tarihinde mevcuttur. "Marka" ayakkabi alir gibi, sevgilinin kariyerine ve maddi durumuna "tutulan" asiklar görürsünüz. Kati plastikten "yagmur çizmesi" edinir gibi mantik süzgecinden geçirip "ise yarar" biçimde yasamak isteyenleri de bilirsiniz.

Ayrica ne tuhaf ki, psikolojik testlerde "zaafı" olup evine sayisiz çesitte ayakkabilar yigan insanlarin ayni zamanda "degisik" türde asklara da zaafi oldugu söylenir. Evet, ask "ayakkabidir" Aynen ayakkabiniza bakim yapmayip "hor" kullandiginiz zaman kolayca eskittiginiz gibi, askiniza da dikkatli davranmayip özen göstermediginiz zaman kisa sürede "eskitirsiniz". Ve nasil ki "delik" bir ayakkabiyi tamir ettirdiginizde yalnizca "bir miktar" ömrünü uzatmis olursaniz; "delik" bir aski onarmaya kalkistiginizda da "asla eskisi gibi olmayacaktir"!

Can Dündar'ın bir yazısı daha var ama o biraz kötümser.. iginizi çekerse gönderirim ama fazla uzun yazılar yazmak da istemedim o yuzden sımdı onu gondermıyorum....

@X

Bütün çok bilinmeyenli denklemleri çözebilen ben, tek bilinmeyenli bi denklem olan Xi çözemedim , çözemiyorum , çözemeyeceğim :ehue

bendeniz pricipessamargo' Alıntı:
bak bilen bilir bu foruma az güzin ablalık yapmadım.. yardım edebilirim.. ;)
ahh ahh şu koskoca dünyada yapayalnızım bütün yükler benim sırtıma bindi artık.. hepimizin başı sağolsun..Allah topragını bol etsin güzin abla.. :(

İnsanların kafasını dinlediği, birbirlerinden uzaklaşarak denizin maviliklerine daldıkları günlerdendi.Güneş'in merhaba dediği, rüzgarın hafifçe içimizi titrettiği saatti.Düşlerimde senle yalnız kalıp, kulaklarımda sadece dalgaların sesini duymak için kumsalın yolunu tuttum.

Ara sokaklar henüz güneşi tam görmemiş ki ; köşeler karanlıklarından kurtulamamıştı.Yolda yürürken seni hayallerimden çıkartmamak için devamlı kaldırımlara bakıyordum.Geçen her saniyede hayallerimle birlikte sana olan sevgim de artıyordu.Belki seni hayallerimde bu kadar büyütmem yanlıştı.Gerçeklerden uzaklaşıp seni istediğim gibi şekillendiriyordum ve bunu beğenmeyeceğini de biliyordum.Ama hoşuma gidiyordu.Tıpkı o yüzündeki gülümseyişi gördüğümdeki gibi; mutlu oluyordum tıpkı seninle geçirdiğimiz onca zaman gibi.

Ruh gibi yolumda ilerlerken arkamda ışıklarını ve sıcaklığını omzuma yansıttığı güneşi fark ettim.Zaten o hep yerindeydi biz ondan gerektiğinde saklanıyorduk.Arkamda güneş, önümde gölgem benimle birlikte ilerliyorduk.Ben gölgemi; güneş beni kovalıyordu.Beni en çok bu mutlu ediyordu.Eski bir çocuk oyunu olduğu için değil, gölgemde seni hayal ettiğim için.Sen yine kaçıyorsun; ben ise yine kovalıyorum.Ben de seni işte bu yüzden seviyorum.

Şimdi anladım ki gerçekten ben seni, hayallerimde çok fazla büyütmüşüm.Hem de öyle büyütmüşüm ki ağırlığını taşıyamayacak kadar.Olsun yaşattığın o güzel anların yerine sayıyorum.

not: hazırlık sınıfındayken yazmıştım ve bu tarzda yazdıım ilk yazıydı.serbest konulu bir kompozisyon ödeviydi.