Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Aslantepe' ye arena projesi

Metin Kuruçay' Alıntı:
Bu salon bana ilginç geldi, paylaşayım istedim.

Stad ile salon yanyana olsun konsepti, Avrupa' da bir tek Hamburg' ta var.

Hamburg' da 50 bin kişilik stadın yanına bir de 13 bin kişilik, ancak gerektiğinde 16 bin kişilikte olabilen bir salon yapmışlar. Aslında arena dememiz gerekir. İsmi Color Line Arena...

53°35'20.03"N, 9°54'9.32"E Google Earth' ten bakmak için net koordinatları.

Özelliklerinden bahsetmeye devam edelim:

70 locası var ve localar 15 kişilik. 4000 kişiye kadar amfi tiyatro biçiminde kullanılabiliyor. 60 kişilik bir Business Club yeri var. Yine 120 kişilik bir lounge daha var. 17 fast food büfesi mevcut ayrıca. Engelliler için de 79 kişilik engelli ve 79 kişilikte yardımcı tribünü yapmışlar.

Restaurant+barları toplam 2,000 koltuk kapasiteli. Pota arkasında üst tribünü komple restaurant yapmışlar. (İsmi Skylight Cafe olan yer)

http://www.colorline-arena.com/panorame ... l&mbild2=1

3 boyutlu görmek için Quicktime programının kurulu olması gerekir.

Arena toplam 40 dönüm alana kurulmuş ve 83 milyon? harcanmış, 16 ay sürmüş yapımı.

Bu arenayı diğer arenalardan ayıran özellik olarak: 1) Stadın hemen yanında olması. 2) Böyle bir arena olması durumda portatif koltuksuz Eurolig standartına uygun 10,000+ olduğu için, portatiflerle ise 16,000 olduğundan ileride yapılması planlanan NBA Europe organizasyonu için yeterli kriteri taşıması gösterilebilir. 3) Ayrıca konser vb organizasyonlar için de lounge ve restaurantları bulunan bir arena gayet uygun.

Bu salonu sizlerle daha önce de paylaşmıştım. Tesadüf eseri Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Kupasında Hamburg SV ile eşleşti. Yöneticilerimiz Hamburg' a gidince eminim Aslantepe için düşündükleri arena için bilgi de alacaklardır. Aslantepe' de stad+salon yanyana konsepti Avrupa' da ikinci olacak.

Yine çok büyük tesadüf ki Hamburg' un salonu Color-Line Arena' nın sahibi AEG şirketi. http://en.wikipedia.org/wiki/Color_Line_Arena

Kimdir bu AEG? Stadımız Türk Telekom Arena' nın işletmecisidir.

"AEG ile anlaşma noktasına geldik. Bu firma Los Angeles Lakers dahil 13 tane kurum işletiyor. Amacımız futbol dışı faaliyetlerde elinde böyle bir portföy olan kuruluşla işbirliği sağlayarak kulübe ek gelir kazandırmak. İşletme tavsiyeleri gerekecektir."

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/3150.php

Salon Konusu

1905 AGS?den Galatasaray Yönetimine Yemek

1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği, bugün Başkan Adnan Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Haşhaş, Murat Yalçındağ ile GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya ve dernek üyelerinin katıldığı bir yemek verdi.

Yemekte Başkan Adnan Polat?a plaket takdim edildi. Başkan Adnan Polat, GSYİAD?a Galatasaray Spor Kulübü?ne sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür ederek, derneğin bu seneki projeleri ile kulübe daha çok katkı vereceğini ifade etti.

Derneğin Galatasaray Basketbol Takımı için salon yapma projesi olduğunun altını çizen Başkan Adnan Polat, ?Yapılacak bu salonda Galatasaray takımları antrenmanlarını yapacak? diye konuştu.

Galatasaray?ın projelerine destek isteyen Başkan Adnan Polat; GSMobile ve GS+Bonus?u her Galatasaraylının edinmesi gerektiğini söyledi.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/6015.php

Re: SALON ?

Burada antrenman salonu kastedilmiş olmalı Sühan.

Florya'da müsait yer var mı bilmiyorum; ama şubeye bir salon daha lazım. Saatlerde problem oluyor, bazı altyapı takımları da farklı yerlerde idman yapmak zorunda kalabiliyordu diye biliyorum.

Re: SALON ?

evet haklısın sanırım emre.. bizim ana projede 15500 kişilik salon gözüküyor ama varlıer aldığından beri hiç adı geçmez oldu bu salonun..

Re: Salon?

bunların hepsi seçim yatırımı ama Başkan hepsini yapabilecek güçte ve karakterde önümüzdeki yıllarda bizi kimse tutamaz hele şu stat bitse bi.....

Ali samiyen spor komplexi içinde yapılırsa bu salon. insanalrın oraya ayağıda alışacağı için her maçımızda binlerce taraftar olur. voleybol basketbol engelli basketbolu hiç farketmez. İlk 3-4 ay insanlar zorluk çekecek olsa da ondan sonra ayaklar alışır..

Kötü olmuş. Demek ki dev arena yapma fikrinden vazgeçildi.

GSYİAD ile temasa geçip bu arenanın 10,000 kişilik olmasını sağlamamız gerekir. Çünkü önümüzdeki senelerde Euroleague' de oynayacaksak eğer, salon standartı minimum 10,000 olmak zorunda.

Açıkçası Galatasaray' ı sürekli Eurocup takımı olarak görmekten sıkıldım. Büyük hedef salon yapmak değildir. Büyük hedef Euroleague' de oynayacak takıma salon yapmaktır.

Ayrıca 10,000 kişilik bir salon yaptığınızda sadece basketbol açısından kazanç olmuyor, voleybol dünya ve avrupa şampiyonalarını da bu salona alabiliyorsunuz. Final galiba minimum 7,500 kişilik salonda oynanabiliyor.

"Euroleague maçlarını Abdi İpekçi' de oynarız" kolaycılığından vazgeçmemiz gerekir.

Bu tip arenalarda zaten seyirci gelmediğinde üst kat tamamen karartılarak 5,000' e düşürülebiliyor.

1905@gsyiad.org ' a mail atıp beklentilerinizi aktarırsanız bu arenanın 10,000 kişilik yapılması konusunda bir sonuç elde edebiliriz.

Yani bir iş yapılıyorsa her bakımdan tam olmalı,Madem salon yapılacak noksansız olsun.Eurolig Standartlarına uysun.Bence'de 10.000-12.000 Kişilik olmalı salon.

1905@gsyiad.org Evet mail atalım,derdimizi anlatalım.

Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla Galatasaraylı işadamların yapacağı salon basketbol şubemizin antrenman amacıyla yapılacak salon. Ama inşallah bir basketbol arenamız da olur. Ben de tam konuya hakim değilim ama bildiğim kadarıyla Aslantepe stadımızda 2 tane salon olacağını biliyorum. Bunların hangi amaca hizmet edeceği konusunda net bir cevap bulamadım açıkçası. İnşallah futbol, basketbol ve voleybol maçlarımızı Aslantepe oynayabiliriz. Böyle bir projemiz vardır inşallah. Ama net bir bilgi yok.

evet ya antreman için...maç için değil.en fazla 5 milyon verir iş adaları onada antreman sahası olur...basketbol arenası için en aşağı 40 milyon civarı para lazım...ortada salon filan yok o haberde bana kalsa yanlış anlama var ..

Eren Bekdemir' Alıntı:
evet ya antreman için...maç için değil.en fazla 5 milyon verir iş adaları onada antreman sahası olur...basketbol arenası için en aşağı 40 milyon civarı para lazım...ortada salon filan yok o haberde bana kalsa yanlış anlama var ..

yok haberde de aynen bu deniyor. yani GS basketbol ve voleybol takımalrı için antrenman salonu yapılıyor. biz, maçlarımızı oynayacağımız bir arena istiyoruz.

bende Aslantepe de stadın içinde 2 adet spor salonu olacağını duymuştum.
Florya da bu sene zannedersem Migros bize voleybolcular için salon yapacaklardı nedense olmadı.O yüzden klübün antreman salonuna ihtiyaç var ama muhakkak spor salonu yapılacaktır hele şu stad bitsin klüp para kazansın bi.