Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Aslantepe' ye arena projesi

Eski Başkanımız Özhan Canaydın da inşaat alanını gezmiş. Belki çbüyük hataları oldu fakat şu stat konusu için çok çalıştı...

Az önce Murat Özyer canlı yayında Dspor' da İsmet Badem ve Murat Murathanoğlu' nun sunduğu programda Aslantepe' ye salon yapacağımızı bir kez daha teyit etti.

Son gelen bilgilere göre salon 12 bin kişilik olacak net kapasite. Sanırım portatiflerle 15 bini aşar.

Metin Abi çok özlettin kendini salonla ilgili endişeelerim had safaya ulaşmıştı hatta kriz filan diye vazgeçtiler artık demeye başlamıştım.Peki salon 2010 için mi yapılacak yoksa bağımsız mı olacak?

2010 için olmayacak. Stad bitince başlanacak. Bu arada Aslantepe aşağı yukarı şöyle bir şey olacak: (tamamen benim çizimimdir ve konsepttir)

http://farm4.static.flickr.com/3058/305 ... 4e12_b.jpg

Türk Telekom Arena: Malum stadımız
Cafe Crown Hall: 15 binlik arena
Aslantepe Business Center: çok katlı ,içinde yönetim katlarının da bulunduğu, GSTV, GS STORE, GS DERGİSİ vb gibi.
Aslantepe AVM: Aslantepe alışveriş merkezi.
Galatasaray Oteli: 5 yıldızlı
Aslanlı yol: Tıpkı Allianz Arena' daki gibi altı cafe, restaurant
http://www.rossmaier.com/joomla/mambots ... rena_5.jpg

ve cinema complex: 3000-4000 kişilik sinema salonu kompleksi.

Hepsinin aynı anda tamamlanması zor ama 2015' e doğru tamamlanabilir belki.

Metin Kuruçay' Alıntı:
2010 için olmayacak. Stad bitince başlanacak. Bu arada Aslantepe aşağı yukarı şöyle bir şey olacak: (tamamen benim çizimimdir ve konsepttir)

Türk Telekom Arena: Malum stadımız
Cafe Crown Hall: 15 binlik arena
Aslantepe Business Center: çok katlı ,içinde yönetim katlarının da bulunduğu, GSTV, GS STORE, GS DERGİSİ vb gibi.
Aslantepe AVM: Aslantepe alışveriş merkezi.
Galatasaray Oteli: 5 yıldızlı
Aslanlı yol: Tıpkı Allianz Arena' daki gibi altı cafe, restaurant
http://www.rossmaier.com/joomla/mambots ... rena_5.jpg

ve cinema complex: 3000-4000 kişilik sinema salonu kompleksi.

Hepsinin aynı anda tamamlanması zor ama 2015' e doğru tamamlanabilir belki.

Gözlüklerime inanamadım. ASY için bile yıllarca maketlere bakıp hâlâ inanamayanlar var. Kalbe zarar bu düşünceler.

Bu salon bana ilginç geldi, paylaşayım istedim.

Stad ile salon yanyana olsun konsepti, Avrupa' da bir tek Hamburg' ta var.

Hamburg' da 50 bin kişilik stadın yanına bir de 13 bin kişilik, ancak gerektiğinde 16 bin kişilikte olabilen bir salon yapmışlar. Aslında arena dememiz gerekir. İsmi Color Line Arena...

53°35'20.03"N, 9°54'9.32"E Google Earth' ten bakmak için net koordinatları.

Özelliklerinden bahsetmeye devam edelim:

70 locası var ve localar 15 kişilik. 4000 kişiye kadar amfi tiyatro biçiminde kullanılabiliyor. 60 kişilik bir Business Club yeri var. Yine 120 kişilik bir lounge daha var. 17 fast food büfesi mevcut ayrıca. Engelliler için de 79 kişilik engelli ve 79 kişilikte yardımcı tribünü yapmışlar.

Restaurant+barları toplam 2,000 koltuk kapasiteli. Pota arkasında üst tribünü komple restaurant yapmışlar. (İsmi Skylight Cafe olan yer)

http://www.colorline-arena.com/panorame ... l&mbild2=1

3 boyutlu görmek için Quicktime programının kurulu olması gerekir.

Arena toplam 40 dönüm alana kurulmuş ve 83 milyon? harcanmış, 16 ay sürmüş yapımı.

Bu arenayı diğer arenalardan ayıran özellik olarak: 1) Stadın hemen yanında olması. 2) Böyle bir arena olması durumda portatif koltuksuz Eurolig standartına uygun 10,000+ olduğu için, portatiflerle ise 16,000 olduğundan ileride yapılması planlanan NBA Europe organizasyonu için yeterli kriteri taşıması gösterilebilir. 3) Ayrıca konser vb organizasyonlar için de lounge ve restaurantları bulunan bir arena gayet uygun.

Metin abi selam!

Sana 3 şey sormak istiyorum, cevaplarsan sevinirim.

1-Bizim arena projesi bir duyum değil sadece değilmi? yani yönetim ciddi bir şekilde bu konuda kararlar alıp planlar yapıyor değilmi?

2-Bu proje tahminen başladıktan sonra ne kadar süre içinde biter?

3-Kendi salonumuz yapılana kadar A.Şahenk'temi oynayacağız?

Saygılarımla abi.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Metin abi selam!

Sana 3 şey sormak istiyorum, cevaplarsan sevinirim.

1-Bizim arena projesi bir duyum değil sadece değilmi? yani yönetim ciddi bir şekilde bu konuda kararlar alıp planlar yapıyor değilmi?

2-Bu proje tahminen başladıktan sonra ne kadar süre içinde biter?

3-Kendi salonumuz yapılana kadar A.Şahenk'temi oynayacağız?

Saygılarımla abi.

Merhaba Eyüp Kardeşim,

1-) Ciddi planlar yapılıyor, evet. Aslında ilk Sarıgül Projesinde zaten bir salon yapımı sözkonusu idi. Ancak stad maliyeti çok yüksek çıkınca, stadın yapımının sonrasına bırakıldı arena projesi.

2-) Genelde böyle projeler finansman sıkıntısı olmaz ise 12-24 ay arasında biter. 12 ayla 24 ay arası süreyi belirleyen, zeminin durumu, proje çizilmesi, gereken onaylar, arenanın kapasitesi, arenanın maliyeti ve en önemlisi finansman durumu. Finansman yeterli ise herşey kolay şekilde halledilir. Bu tip projelerde genelde iç finansman, harcanacak ana parayı bir ölçüde dengeler. Tabi sponsor desteği de önemlidir.

3-) Aslında Abdi İpekçi bir ara çok konuşuldu. Ancak vazgeçildi. Eurolig takımı olmadan Abdi İpekçi' de oynamayı ben gereksiz buluyorum. Bu yüzden "bence" kendi salonumuz yapılana dek hedefleri maalesef küçük tutmak zorundayız. Hedefler küçük olunca da taraftarın Abdi İpekçi gibi büyük bir salonu doldurmasını bekleyemeyiz. Aslantepe' de bir arena yapıldıktan sonra, hedef Eurolig' e girmek, hatta Final Four hedefine yürümek ve hatta NBA Europe organizasyonu için çabalamak önemli. Kendi arenamız olmadığı zamanda da bunlar için söyleyecek sözümüz olmuyor ne yazık ki.

Burada dikkat etmemiz gereken 2 konu var:

Birincisi arena kapasitesinin 10,000+ olması. Bu çok önemki, çünkü artık Eurolig kriterlerinden biri oldu. Ancak bu yetmez. Eurolig organizasyonu ileride UEFA benzeri standartlar getirirse buna da hazır olmak gerekir. Örnekleyeyim biraz: Mesela şu çok övülen, yere göüe sığdırılamayan Şükrü Saracoğlu Stadı UEFA kriterlerine uymuyor. Final yapılacak ama bir sürü şey istendi UEFA tarafından. Aslantepe' de yapılan stadımız ise daha şimdiden bütün kriterleri karşılıyor. Hatta üzerine çıkıyor.

Şimdi eğer bir arena yapılacaksa o zaman Zagreb, Split, Kaunas gibi yerlerde yapılan arenaların standartlarına dikkat etmek gerekir. Hatta bunlar yetmez O2 World Berlin, O2 London gibi NBA Europe' a hazır arenaların kriterlerini incelemek gerekir ki ilerde Eurolig konusunda sıkıntı olmasın.

İkinci önemli konu kapasitenin istendiğinde 15,000' i aşacak şekilde olması. Bu da bahsettiğim gibi NBA Europe şartı. Yani arenayı belki 12,000' lik yapabilirsin ama portatiflerle gerektiğinde bunu 15,000' in üzerine çıkarman seni NBA EUROPE' un içine sokar. Hadi bu organizasyon yapılmadı diyelim, o zaman ileride Eurolig için kriterler yükseldiğinde şimdiden hazır bir arenan olmuş olur.

Ayrıca bu tip arenalar seyirci gelmediğinde üst taraf karartılarak ve Yeni Split Arena' da olduğu gibi raylı koltuklarla 3,000-5,000 kapasitesine çabucak dönüştürülebiliyor. Yani seyircim yok bahanesi de ortadan kalkmış oluyor.

Şimdilik bu bilgileri vereyim.

Umarım hazırlık aşamasında bu bilgiler, burayı takip eden iletişim komitesine de gider.

Biraz uzun oldu ama detaylı bilgi vermek istedim.

Sevgiler,

Saol abi aydınlatıcı cevabın için.

Metin Kuruçay' Alıntı:
...
Ayrıca bu tip arenalar seyirci gelmediğinde üst taraf karartılarak ve Yeni Split Arena' da olduğu gibi raylı koltuklarla 3,000-5,000 kapasitesine çabucak dönüştürülebiliyor. Yani seyircim yok bahanesi de ortadan kalkmış oluyor.

Şimdilik bu bilgileri vereyim.

Umarım hazırlık aşamasında bu bilgiler, burayı takip eden iletişim komitesine de gider.

Biraz uzun oldu ama detaylı bilgi vermek istedim.

Sevgiler,
Metin Bey şimdiye kadar 10.000+ bir salonun bizim için lüks olacağını, boş tribünlere oynamaktansa en fazla 6.000-7.000 kapasiteli bir salonu tercih ettiğimi söylemiştim. Ancak raylı koltuklarla bu sorunun aşılabileceğini söylüyorsunuz ki bunu araştırmışınızdır mutlaka. Benim sormak istediğim bu raylı sistem maliyeti çok fazla etkiliyor mu yoksa makul bir seviyede mi artış yaratıyor?

Kulübün T. Telekom ile olan işbirliği artarak devam ederse, sanırım salon için sponsor aramaya gerek kalmaz.

Bir soruda ben sorayım Metin abi.

Fenerbahçe gelecek sezon A.İpekçi'den çıkıyor, Efes ise sadece avrupa maçlarını orada oynuyor, bu durumda kendi salonumuz yapılana kadar A.İpekçi'de oynamak doğru olmazmı?

Sonuçta A.İpekçi'de perde sistemi var vede kapasitesi 5000 e kadar düşüyor, konum olarakta daha merkezi, vede en önemlisi daha düzenli bir salon, otoparkı, kantinleri, wc'si vs... etmenleri ile!

Ucuz bilet, ve kombine politikası ile ciddi bir taraftar çekebiliriz düşüncesindeyim!

Hatta dahada ayrıntılayım, saha içi koltukları 100 ile 150 arası kombine yapsak tamamı satılır diye düşünüyorum(1200 adet sandalye var, geçen seneki kombine satış rakamımızda 1200 idi), geri kalan koltuklarıda 3-5 ytl den fiyatlandırsak her türlü daha fazla taraftarı çekebileceğimiz aşikar!
Tabi bunlar sadece benim fikrim, ortak akıla her zaman inanırım.

Şuanki haliyle A.Şahenk rezalet durumda, pembe koltuklar yok, vede resmen istenmiyoruz o salonda.

Senin düşüncelerin nedir bu konuda?

Nba europe gerçekten çok güzel bir hayal.Bence telekom ile birleşebilirsek bu çok da uzak olmaz.Önce ligi götürebiliriz.Bu potansiyel bizdede telekomda da var.Yanlız BEKO b.ligi. yani lig adı ali koça verdi aziz yıldırım. ülkeri kendine aldı.Yayında geçen yıl Ferit şahenkteydi.resmen adamlar organizasyonu kurmuşlar herşey fb içindi. telekomla güçlü bir sponsorluk anlaşması şart bence. buna salonda eklenirse Nba europa çok da uzak olmaz. yanlız şu geçiş döneminde eyüp abinin dediği gibi a.ipekçide perdeler kapalı şekilde oynamak mantıklı. derbilerde zaten etek yapıyoruz o perdeleri.

Benim farklı bir sorum olacak; konu ister istemez yine Türk Telekom'la olan anlaşmaya geliyor. Peki takımlar arası birleşme mi olacak yoksa geniş kapsamlı bir sponsorluk mu?

inş. telekomla birrleşriz.onların bütün oyuncuları buraya gelir.istanbula taşınalım.yeni salon yapsın telekom,,stadımıza isimlerini verdiler,ana sponsorumuz oldular zaten.müthiş olur galatasaray telekom,fbülker,efes pilsen bu 3 lü ligi başa baş götürür.