Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Aslantepe' ye arena projesi

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Bir soruda ben sorayım Metin abi.

Fenerbahçe gelecek sezon A.İpekçi'den çıkıyor, Efes ise sadece avrupa maçlarını orada oynuyor, bu durumda kendi salonumuz yapılana kadar A.İpekçi'de oynamak doğru olmazmı?

Sonuçta A.İpekçi'de perde sistemi var vede kapasitesi 5000 e kadar düşüyor, konum olarakta daha merkezi, vede en önemlisi daha düzenli bir salon, otoparkı, kantinleri, wc'si vs... etmenleri ile!

Ucuz bilet, ve kombine politikası ile ciddi bir taraftar çekebiliriz düşüncesindeyim!

Hatta dahada ayrıntılayım, saha içi koltukları 100 ile 150 arası kombine yapsak tamamı satılır diye düşünüyorum(1200 adet sandalye var, geçen seneki kombine satış rakamımızda 1200 idi), geri kalan koltuklarıda 3-5 ytl den fiyatlandırsak her türlü daha fazla taraftarı çekebileceğimiz aşikar!
Tabi bunlar sadece benim fikrim, ortak akıla her zaman inanırım.

Şuanki haliyle A.Şahenk rezalet durumda, pembe koltuklar yok, vede resmen istenmiyoruz o salonda.

Senin düşüncelerin nedir bu konuda?

Ben Fener' in ordan çıktığını bilmiyordum. Bir an aklımdan gitmiş. Eğer çıkıyorlarsa yeni arenamız yapılana dek, bence de orda oynamak makul olur.

Uğurcan Günel' Alıntı:
Benim farklı bir sorum olacak; konu ister istemez yine Türk Telekom'la olan anlaşmaya geliyor. Peki takımlar arası birleşme mi olacak yoksa geniş kapsamlı bir sponsorluk mu?

önce bir coach seçilir sonra iki takımdanda oyunculardan istediklerini alır hoca. bi kaç transfer yapar. sözleşmesi bitenleri yollarlar. kalanları alpella gibi telekom a veririz. telekomun adı değişir mesela ttnet olur. genç yabancılar ve genç yetenekleride veririz ttnet oynatır. iyilerini piştikçe alırız. bence bu mantıklı.

Metin Kuruçay' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":32fs8b14]Bir soruda ben sorayım Metin abi.

Fenerbahçe gelecek sezon A.İpekçi'den çıkıyor, Efes ise sadece avrupa maçlarını orada oynuyor, bu durumda kendi salonumuz yapılana kadar A.İpekçi'de oynamak doğru olmazmı?

Sonuçta A.İpekçi'de perde sistemi var vede kapasitesi 5000 e kadar düşüyor, konum olarakta daha merkezi, vede en önemlisi daha düzenli bir salon, otoparkı, kantinleri, wc'si vs... etmenleri ile!

Ucuz bilet, ve kombine politikası ile ciddi bir taraftar çekebiliriz düşüncesindeyim!

Hatta dahada ayrıntılayım, saha içi koltukları 100 ile 150 arası kombine yapsak tamamı satılır diye düşünüyorum(1200 adet sandalye var, geçen seneki kombine satış rakamımızda 1200 idi), geri kalan koltuklarıda 3-5 ytl den fiyatlandırsak her türlü daha fazla taraftarı çekebileceğimiz aşikar!
Tabi bunlar sadece benim fikrim, ortak akıla her zaman inanırım.

Şuanki haliyle A.Şahenk rezalet durumda, pembe koltuklar yok, vede resmen istenmiyoruz o salonda.

Senin düşüncelerin nedir bu konuda?

Ben Fener' in ordan çıktığını bilmiyordum. Bir an aklımdan gitmiş. Eğer çıkıyorlarsa bence de orda oynamak makul olur.[/quote:32fs8b14]
eyüp abi kesinlikle katılıyorum size.abdi pekçi de oynamalıyız fener çıkıyomuş gelecek sene efes zaten çıktı .bizie kalır ilerde :p

Burak Yılmaz' Alıntı:
[quote="Uğurcan Günel":3hv86ch4]Benim farklı bir sorum olacak; konu ister istemez yine Türk Telekom'la olan anlaşmaya geliyor. Peki takımlar arası birleşme mi olacak yoksa geniş kapsamlı bir sponsorluk mu?

önce bir coach seçilir sonra iki takımdanda oyunculardan istediklerini alır hoca. bi kaç transfer yapar. sözleşmesi bitenleri yollarlar. kalanları alpella gibi telekom a veririz. telekomun adı değişir mesela ttnet olur. genç yabancılar ve genç yetenekleride veririz ttnet oynatır. iyilerini piştikçe alırız. bence bu mantıklı.[/quote:3hv86ch4]

Bu konu aslında sezon başı farklı bir başlık altında tartışılmıştı, konu ile ilgili fikirlerimi burada söyleyip başlığı amacından da saptırmak istemiyorum. Sadece sezon başından bu yana konuyla ilgili bir gelişme var mı? Malum Telekom yeni stadımızın da sponsoru olacak ve Metin abi bu konularda bayağı bilgili belki bu konuda da bir bilgisi vardır.

Benim bildiğim telekomla bir birleşme şu an için kesin değil,yani bunların konuşulduğu açıklandı ancak gelecek yıl birleşileceğine dair bir bilgi açıklanmadı... Salon konusunda bir gelişme varmı acaba, telekomla salonun yapılması için bir anlaşmanın olabileceği konuşuluyor,ne kadar doğrudur orasını bilmiyorum...

Ali Bozgeyik' Alıntı:
Benim bildiğim telekomla bir birleşme şu an için kesin değil,yani bunların konuşulduğu açıklandı ancak gelecek yıl birleşileceğine dair bir bilgi açıklanmadı... Salon konusunda bir gelişme varmı acaba, telekomla salonun yapılması için bir anlaşmanın olabileceği konuşuluyor,ne kadar doğrudur orasını bilmiyorum...

Telekom ile stat anlaşması kesin arkadaşım.İmzalar atıldı ödeme planı dahi yapıldı.Stat yapıldıktan sonra bu isim anlaşması başlıcak.Forma anlaşmasıda şu anki forma sponsorumuz ile sözleşmemiz bittiğinde devreye girecek.Şunu söyliyebilirim stadımızın isim hakkı konusundaki anlaşma avrupanın en karlı isim anlaaşmalarının bir tanesi.Ayrıca diğer klüplere daha fazla verilmesi durumunda aaynı ölçüde bizimkindede artış olması maddesi mevcut.

Salon hakkındaki Telekom girişiminden haberim yok henüz.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Telekom ile stat anlaşması kesin arkadaşım.İmzalar atıldı ödeme planı dahi yapıldı.Stat yapıldıktan sonra bu isim anlaşması başlıcak.Forma anlaşmasıda şu anki forma sponsorumuz ile sözleşmemiz bittiğinde devreye girecek.Şunu söyliyebilirim stadımızın isim hakkı konusundaki anlaşma avrupanın en karlı isim anlaaşmalarının bir tanesi.Ayrıca diğer klüplere daha fazla verilmesi durumunda aaynı ölçüde bizimkindede artış olması maddesi mevcut.

Sen beni yanlış anlamışsın kardeşim isim hakkı ve forma reklamı konusunda bilgim var,benim dediğim basket takımlarının birleşmesi ve salon yapımı ile ilgiliydi,yinede verdiğin bilgiler için T.ederim...

Konuyla uzaktan yakından alakası yok ama Aslantepe ile ilgili ufak bir fotoğraf paylaşmak ve sizi heyecanlandırmak isterim.

vinc15rj4.jpg

Ali Bozgeyik' Alıntı:
[quote="Doğan SAĞLAM":jqkwxhhf]

Sen beni yanlış anlamışsın kardeşim isim hakkı ve forma reklamı konusunda bilgim var,benim dediğim basket takımlarının birleşmesi ve salon yapımı ile ilgiliydi,yinede verdiğin bilgiler için T.ederim...[/quote:jqkwxhhf]

Evet o konuda daha bir karar olduğunu düşünmüyorum pek.Sırf Dudley bize gelsin diye bile bu birleşme olsun isterim ama kısmet.Telekom bunun reklam yönünü düşünüp ona göre bir adım atacaktır.

16,500 kişilik asıl amacı Hentbol olan ancak basketbolda oynanabilen Zagreb Arena bitti.

http://i35.tinypic.com/98fwya.jpg
http://i34.tinypic.com/2nle342.jpg

ve açılış konseri de yapıldı.

http://img.photobucket.com/albums/v127/ ... grade1.jpg

Umarım biz de kendi arenamızı açarken benzer bir konserle açar, sonra da güzel bir basketbol maçı ile bunu devam ettiririz.

Dışı

http://i37.tinypic.com/okmxqb.jpg
http://i44.tinypic.com/s1rdzk.jpg
http://i34.tinypic.com/2ngbss1.jpg

Bugün kü basın toplantısı mükemmel haberler ile doluydu. Adnan Polat Aslantepe ile ilgili Faik Gürses' in sorusuna "Aslantepe' de salon ve ticari alanlar(AVM) yapacağız" dedi.

"Gelirin arttırılması için Türk Telekom Arena ile ilgili işletmesi adına Anschutz Entertainment Group (AEG) ile bir anlaşma yaptık. Aslantepe Stadı'nın işletimi için AEG, inşaat firmasıyla beraber çalışacak ki işletme ihtiyacına göre revizyonlar yapılacak. Ciddi gelirler bu statla birlikte oluşacak."

Ayrıca stad işletmesini AEG yani Anschutz Entertainment Group yapacak. Peki kimdir bu AEG ve geçmişi nedir.

O2 World Arena, O2 London ve Staples Center' ın yapımcısıdır.

Bu ne demek? Aslantepe' ye yapılacak olan salon dünya ölçülerinde dev bir arena olacak ve kalitesi de dünya standartlarında olacak demektir.

http://www.aegworldwide.com/home.html Grubun web sitesi burda.

Daha önce bu başlıkta bu süper arenaların fotoğraflarını koymuştum. Ticari alanlarda ise Millenium Dome benzeri alanlar rahatlıkla düşünebiliriz artık.

Başkan Adnan Polat Seyrantepe?ye ticari bir alan ve kapalı bir basketbol salonu da yapmak istediklerini de söyleyerek, ?O stattın bir önemi var. Karşısında Şişli Etfal hastanesi olacak. Olağanüstü durumlarda, üstü kapalı bir İstanbul'un felaketlere karşı önlem merkezlerinden biri olacak. Biz buranın ismini Ali Sami Yen Spor Kompleksi olarak adlandırıyoruz. Sadece stadyumun ismi Türk Telekom Arena olacak? diye konuştu.

Aslantepe' de salonun, modern bir arena olacağı artık kesin gibi. AEG anlaşması da bunun göstergelerinden biri sadece.

Buna ilişkin bugün Fanatik Gazetesinde de Başkan ile yapılmış küçük bir söyleşi var.

Orada "2 Kulübümüz bir tesisleşme atağında, stadımız hızla yükseliyor. Fakat benim istediğim tüm branşlarımızın faaliyet gösterdiği tesislerin dünyanın en modern ve işlevsel binaları olması. Sadece stat ya da salon yapmakla iş bitmiyor, bu tesislerin oynanan spor müsabakalarının yanı sıra kalan diğer zamanlarda da çeşitli konser ve gösterilere ev sahipliği yapması gerek. Böylece kendi masrafını çıkarttığı gibi kulübe gelir getirmesi de sağlanır.

"

demiş Başkanımız.

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/GALAT ... 2667_1.htm

umarım en kısa zamanda başlanır salon yapımına.Kırmızı koltuklar,kırmızı saha,takımını sestekleyen taraftarlar....

http://www.guardian.co.uk/sport/2008/dec/14/ussport

The major stumbling block - adequate arenas - is in the process of being hurdled thanks to the O2 Arena in London and Berlin's O2 World, built and owned by the sports conglomerate AEG which has strong ties with the NBA. Similar arenas are at the planning stage in Madrid and Rome and talks about such projects are ongoing in at least 10 other major European cities.

'There were no NBA-quality arenas in Europe until a couple of years ago. None,' says Tim Leiweke, president of AEG, the company that owns the O2 in London's Docklands. 'You're going to see a huge arena spurt in Europe. I predict that you are going to see 12 new, great arenas built in world-class cities all over Europe.'

Stadımızın işletmesini alan AEG firmasının açıklamasıdır. NBA Europe organizasyonu ile ilgili en büyük sıkıntının NBA standartında salonların Avrupa' da olmamasından kaynaklandığını söylüyor. 12 adet NBA standartında dev arena yapılacağını söylüyor Avrupa' ya.

Metin abi selamlar,

3 onceki postu yeni gordum, benim okudugum haber sitelerinde "AIG" olarak haber gecilmisti ve bu sirketin Old Trafford'u da islettigi yaziyordu. Ben de haberin gerceginin AEG oldugunu tahmin ettim zaten ama Old Trafford isletmesini bildigim kadariyla AEG yapmiyor, hatta Stadyum olarak cok fazla isletmeleri yok. Herhalde Man. Uni. 'in sponsoru AIG ile karistirip, oyle uygun gorduler.

VIP ve localar ile ilgili ide "ISG" ile anlastik diye yazilmisti benim okudugum sitede, onun da "IMG" oldugunu tahmin etmistim ama simdi resmi siteden baktim ve ISG, tahmin ettigim gibi IMG catisi altinda bir kurulusmus.

Zaten dunyada spor mimarisi diyince HOK, isletmesi diyince AEG, pazarlamasi diyince de IMG, ilk akla gelen kurumlardir. Bu haber beni cok sevindirmekle beraber heyecanlandirdi. Ozellikle, insaatin devaminda AEG ile beraber yurutulecek olmasi, isletme kolayligi acisindan cok onemli. CL finalinde Olimpiyat stadinin cok basit eksikliklerinin olmasinin nedeni insaat asamasinda o detaylarin, kucuk detaylar olsa da, dusunulmemis olmasiydi.

Yanliz butun bunlar dolasip aslinda isleme konuldugunda tek bir noktaya donecek. Gecen ay MSG Sports'un (NY Knicks, NY Liberty ve NY Rangers basta olmak uzere Madison Square Garden catisi altinda gelisen butun spor organizasyonlarinin sirketi) baskani O'Neill'in bir konusmasina gittim, aslinda bizim yaptigimiz is cok basit "Bilet satiyoruz, Loca/Suit satiyoruz, Sponsorluk satiyoruz! Tabii ki daha sonra markanin degerini arttirma ve pazarlamasi da onemli ama bu 3 adimi yapmak en onemlisi" dedi.

Yani eninde sonunda, bu insaatlar bittikten sonra bilete dogru deger bicilmesi cok onemli, bu seneki pazarlama hatasi insallah yapilmaz, hatta simdiden ilerisi dusunulerek yavas yavas planlamalar yapilmalidir.

http://www.turkbasket.com/haber/index.p ... Itemid=303

http://www.talkbasket.net/index2.php?op ... f=1&id=797

http://www.iddaa.com/haberler/GP_397481

ULEB'ten salonlara 10 bin kapasite şartı

Avrupa Ligler Birliği ULEB'in, Euroleague ve Eurocup'da 2009-2010 sezonundan sonra yeni lig salon kuralları yürürlüğe giriyor. Getirilen yeni değişiklikle Euroleague kulüpleri kapasitesi en az 10,000 seyirci olan salonlarda oynamak zorunda olacak. Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan Eurocup'da ise kulüpler ise en az 5,000 kişilik salonlarda oynayacağı açıklandı.

turkbasket.com'un haberine göre geçtiğimiz günlerde Roma'da toplanarak Avrupa basketbolunda radikal değişim kararları alınırken, Avrupa Ligler Birliği ULEB'in, Euroleague ve Eurocup'da 2009-2010 sezonundan sonra yeni lig salon kuralları yürürlüğe giriyor. Getirilen yeni değişiklikle Euroleague kulüpleri kapasitesi en az 10,000 seyirci olan salonlarda oynamak zorunda olacak. Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan Eurocup'da ise kulüpler ise en az 5,000 kişilik salonlarda oynayacağı açıklandı.

30 takımlı Euroleague'de 13'ü A lisansı, 16 'sı 1 yıllık B lisansı ve yine bir kulüp 1 yıllık C lisansı (Eurocup şampiyonu) ile mücadele edecek. Gelecek sezon başlayacak olan minumum 10,000 kişi kapasitesi salon yükümlülüğü eğer salon kapasitesi en az 5 bin kişi olursa 2011-2012 'e kadar bu salonları kullanabilecek. Ancak 2011-12 sezonunda sonra Euroleague'de A lisansına sahip olan tüm takımlar 10,000 ve üstü kapasiteli salonlarda oynamak zorunda kalacak.

30 takımlı Euroleague'de mücadele edebilmek için halen 68 Avrupa kulübü ya direk A lisansı kazanırken, bir diğerleri Eurocup'ı kazanmaya, ya da kendi liginde şampiyon olmaya çalışıyor. Bu kulüplerin önünde en önemi kriter olan 10 bin kişi kapasiteli salonlar yaşanan küresel ekonomik krizde tüm takımları kara kara düşündürüyor. Bu nedenle aynı kentte olan takımların bir salonu ortak kiralamaya veya inşa etmeye çalışacakları ileri sürüldü. Avrupa kulüplerinin mevcut olan salonlarının kapasiteleri ile yeni kural değişimi ile salonların olması gereken kapasiteleri ise şöyle:

İSPANYA (ACB)

1. Real Madrid
Salonu: 15,000 kişi
Yeni ULEB salonu: 16,000-20,000 kişi

2. FC Barcelona

Salonu: 8,250 kişi
Yeni ULEB salonu: 17,000 kişi

3. Unicaja Malaga

Salonu: 10,500 kişi
Genişletilmiş ULEB salonu: 17,000 kişi

4. MMT Estudiantes Madrid

Salonu: 10,500 kişi
Yeni ULEB salonu: 15,000 kişi

5. TAU Ceramica

Salonu: 9,717 kişi
Genişletilmiş ULEB salonu: 13,000 kişi

6. DKV Joventut Badalona

Salonu: 12,500 kişi

7. CAI Zaragoza

Salonu: 12,000 kişi

8. Alerta Cantabria

Salonu: 12,000 kişi

9. Bruesa GBC

Salonu: 11,000 kişi

10. Pamesa Valencia

Salonu: 9,000 kişi
Genişletilmiş ULEB salonu: 10,000 kişi

11. Cajasol Sevilla

Salonu: 10,000 kişi

YUNANİSTAN (HEBA):

1. Panathinaikos Atina
Salonu: 20,000+ kişi

2. AEK Atina
Salonu: 2,200 kişi
Yeni ULEB Salonu: 20,000+ kişi

3. Maroussi Atina
Yeni ULEB Salonu: 20,000+ kişi

4. Aris Selanik
Salonu: 5,200 kişi
Yeni ULEB Salonu: 10,000-16,000 capacity

5. Panionios Atina

6. Panellinios Atina

7. Peristeri Atina
Salonu: 4,000 kişi
Yeni ULEB Salonu:12,171 kişi (kalıcı) - 14,776 kişi (geçici)

8. Olympiakos Pire
Salonu: 12,171 kişi (kalıcı) - 14,776 kişi (geçici)
Yeni ULEB Salonu:14,000 kişi

9. PAOK Selanik
Salonu: 8,650 kişi
Genişletilmiş ULEB Salonu: 10,000 kişi

10. Iraklis Selanik
Salonu: 2,500 kişi
Yeni ULEB Salonu:10,000 kişi

TÜRKİYE (BEKO BASKETBOL LİGİ)

1. Galatasaray Cafe Crown
Salonu: 3,500 kişi
Yeni ULEB Salonu: 15,500 kişi

2. Fenerbahçe Ülker