Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon?

Aslantepe salon yapmamak gibi bir düşüncesi yoktur hiçbir yöneticimizin. Yoksa akıllarından şüphe ederim. Ne olursa olsun salon stadın yanında olmalıdır. Tabi amatör şubeleri gerçekten bir yerlere getirmek istiyorsak.

Aslantepe arazisinin kalan kısmı için çok ciddi proje ihtimalleri var.Aytrıca spor alanı olarak bir yeri tahsis etmek çok daha kolay.İşte bu yüzden yönetim Aslantepedeki kıymetli ve kısıtlı araziyi kullanmak yerine çok yakında bir yerde tahsis isteyebilir bu durumda yine taraftar kitlesinden yararlanırız ve yeni bir gayrimenkül daha edinmiş oluruz.

Galatasaray'ın Basketbol'da Maddi Anlamda Güçlenmesi İçin Şöyle Birşey Düşünülebilir,Seyrantepe'deki araziye 10.000 kişilik bir salon yapılması ve bu salon'un isim hakkı'nın satılması,Mesela Türk Telekom'a Sattık Diyelim,Oradan Gelecek Para Basketbol Şubesi İçin İlaç olacaktır,Birde Salon Yapıldıktan Sonra Çok iyi bir sponsor bulabildiğimiz zaman Basketbol'da Galatasaray'ın Şahlanışını Tüm Türkiye izler,Adnan Polat'ın önüne engel konulmazsa bu yazdıklarımda 2-3 Yıl içinde gerçek olabilir.

Bu Aslantepe'de ki stadyum sayesinde büyük paralardan bahsediyorsak 6000 kişilik salon kulağa komik geliyor. 6000 kişilik salon yapmak sadece hedefi küçük tutmaktır. Çok güzel şeyler yazılmış özellikle Metin Abi tarafından. Bence de site olarak bir mail taslağı hazırlanarak 10000 kişilik salon için mail atmalıyız. Hatta ultraslan.com'a böyle bir konu bile açılabilir.

trabzondaki inşaat firması herhalde 10 yıl öncesi teknolojiye göre çalışıyor...kaçak yaparmış gibi..

neyse trabzona hayırlı olsun..

Bugün kü divandan:

"Şehir merkezinde 25 dönümlük bir arazi için de anlaşmak üzereyiz. Orada da basketbol şubemiz için 6 bin kişi kapasiteli bir salon ve kapalı havuz yapma niyetindeyiz. Toplam 15 milyon dolarlık bütçenin da kaynakları bulunmuş durumda ve kulübe hiçbir yükü olmayacak. "

Şu salon 10,000 kişinin altında olursa çok üzüleceğim. Projesini bile çizmiş Çoşkun Peküstün Bey. Keşke çizmeden şu foruma bir danışsa ve fikir alsaydı. Kulübün 2012 Euroleague standartının ve kapasitesinin altında bir salon yapma fikri nasıl bir düşüncedir anlamış değilim.

Bunu nasıl düzeltebiliriz açıkçası artık yoruldum.

Eren Bekdemir' Alıntı:
trabzondaki inşaat firması herhalde 10 yıl öncesi teknolojiye göre çalışıyor...kaçak yaparmış gibi..

neyse trabzona hayırlı olsun..
Onu bilmem ama gerçekten helal olsun.Çok boğucu bir atmosferi olur bu salonun.Seneye orda oynarlar herhalde maçlarını

Metin Abi, bunu yaptıran Trabzonspor değil.Belediye bunu 2011 Gençlik Olimpyatları için yaptırıyor.Çok amaçlı salon olarak kullanılacak diye biliyorum.Şehir merkezinden de uzak bir yerde.Maçlara bile çok ilgi olacağını sanmıyorum olursa bile seyirci seviyesi oldukça düşük olacaktır.
İyi bir hamle mi kötü bir hamle mi bilmiyorum.

Eğer Aslantepe ye salon yapılmayacaksa A.İpekçi'den çıkmak mantıklı değil.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Eğer Aslantepe ye salon yapılmayacaksa A.İpekçi'den çıkmak mantıklı değil.

Aynen bende öyle düşünüyorum. Hatta yeni salon yapmak yerine Abdi İpekçi' nin TBF' den satın alınması dahi daha mantıklı. En azından 10,000' in üzerinde salonun kapasitesi ve modernize edilip kulüp arenasına çevrilebilir rahatlıkla. 10-15 loca eklenir, 3-5' te restaurant yapılır olur biter. Efes zaten Şahenk' e geçti. Fener' de yeni arenasına geçiyor. Abdi İpekçi rahatlıkla arena düzeyine getirilebilir. Bugün Ankara Arena 22 milyon ?' ya yapılıyor ise ve maliyeti kulüp için fazla ise Abdi İpekçi' yi satın alsınlar çok daha iyi.

6000 kişilik bir salon düşünüldüğüne göre Kulübümüzün hedefleri arasında A lisansına sahip EL takımı olma fikri hiç yok demektir.

Forumdaki abilerimiz tarafından bir mail taslağı hazırlansa bizlerde resmi siteyi mail yağmuruna tutsak? Konuşulanlar gerçekten güzel şeyler ve hiç birimiz mahrum olmak istemeyiz sanırım.. En azından elimizden geleni yaptık diyebiliriz, yarın öbür gün..

Bildiğim kadarıyla Efespilsen de salon ve arsa alıyor.Niye Efesle ortak bir salon yapmıyoruz.Arsa sorununu hallettiğimiz başkanımız söyledi.Niye böyle bir düşünce yok onuda anlamış değilim.İlla biz yapacaksak da en az 10.000 kişilik olması gerekiyor.Ancak bütçemiz yetmiyorsa ilerde 10.000 kişilik olarak büyütebileceğimiz alan olması şartıyla 6.000 kişilik salonda yapılabilir.Salonsuz olmaktan iyidir.Ancak yapılan salonun ek gelirler sağlaması gerekmektedir.otoparklar ve değişik gelir getilecek alanlar yapmamız gerekiyor.Ancak daha sonra büyütebileceğimiz sekilde olması şartıyla.Ama yine de efesle çok güzel bir salon yapabiliriz.

Aslantepe' ye arena yapacağız diye heryerde konuşuyorlardı. Şimdi ne oldu da bundan vazgeçtiler anlaşılır gibi değil. Aslantepe' ye arena da sığar havuz da. İnsanları basketbol ve voleybol gibi salon sporlarına en kolay alıştırmanın yoluydu Aslantepe' ye arena yapmak. Hem arena konseptinden vazgeçtiler, hem 10 bin kapasitenin altına düştüler hem de Aslantepe' de arena fikrinden vazgeçtiler. Ne anladım ben öyle salondan? Akatlar gibi birşey yapacaklarsa ne gereği vardı ki?

Aslantepe'ye 10.000+ salon yapılmadıkça, A.İpekçi'den çıkmak gereksiz!
Daha A.İpekçi'de ilk senemiz olmasına rağmen 2000-2500 kişi geliyor en kötü maça(H.Jerusalem maçı hariç).
Seneye insanların ayağı daha fazla alışacaktır o salona.
Bu sezon ceza almasaydık, 3-4 bin en kötü maçımız olurdu.

Kısaca ya aslantepe yada A.İpekçi.

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Kısaca ya aslantepe yada A.İpekçi.
Kesinlikle katılıyorum. Bunun dışında ki ihtimaller tam bir fiyasko olur. Ayrıca Bursa'ya Konya'ya 7500 yapılıyorsa bizim 6000 yapmamızın mantığı nedir ? 10000 kişilik bir salon yapılmalı Aslantepe'ye olmadı Metin Abi'nin dediği gibi Apdi İpekçi bile satın alınabilir. Ama Apdi İpekçi'yi almaktansa Aslantepe'ye salon yapılmalı. Bende mail taslağı hazırlanması taraftarıyım. Kulübe mail bombardımanı yaparsak bir katkısı olabilir.

Eyüp abi bilmiyorum benim matematiğimde mi problem var ama bu sene Abdi İpekçi'de gittiğm her maçta pota arkaları tamamen boştu.Kısa bir hesaplama yaparsak:
Erdemir maçını 900 kişiye oynadık,
Unics Kazan maçını[ki bu sezonun en önemli maçıydı] 1.500 kişiye oynadık
Aliağa maçını 1.000 kişiye oynadık,
Kepez Belediyesi maçını 1.300 kişiye oynadık,
Efes Pilsen maçını 4.000 kişiye oynadık.
Efes maçı hariç gittiğim her maçta salonun 3/1'inden fazlasını dolduramadık.Bu mu doluluk!

:(

Çok büyük bir salon yapılmasının hiçbir mantığı yok sahaya yakın olacak,saha içi oturma yerlerini olacak tıpkı ipekçi'de olduğu gibi atmosfer oluşturabilecek seyirci kitlesince yeterli bir salon yapılmalı. 5 bin kişilik salon bence kâfidir. Her maçımızı 3 bin-4 bin kişiye oynarız. Büyük maçlarda full dolar yeter. Hani her maça gelecek 20 bin taraftarımız olsa da anlarım sığmıyoruz,10 bin kişi yapılsın derim ama 5-6 bin kişilik bir salon bizim için ideal.

Atmosferi en iyi oluşturduğumuz maçları biz ahmet cömertte oynadık, sene 2007 hatırlayalım, en kötü beykoz maçında bile 1000 kişi vardı aşağı yukarı atmosfer çok güzeldi,hatta skytürk'te spiker hiç unutmam bu sezonun en iyi taraftarı Galatasaray taraftarı demişti atmosferden dolayı. Telekom,Bjk,Ülker gibi maçlarda da zaten hemen hemen tamamı doluyordu. O yüzden 10 bin kişi falan abartı bence...

En güzel salon Ahmet Cömert, eğer yapılmayacaksa orda oynayalım. :)

Bu kadar küçük düşündüğüne inanamıyorum Burak.Eğer 6.000 kişilik o salon yapılırsa biz tarihimiz boyunca Euroleague'e giremeyiz.
:( :(