Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Anketi

Ahmet Cömert'in hemen yanında olan Sinan Erdem Spor Salonu'nu kullanmamız gerektiğini düşünüyorum çünkü eğer kendi salonumuzu yapsak, bu Seyrantepe'de olacak bildiğim kadarıyla ve oraya da kimse maça kolay kolay gitmez. En güzeli her yerden ulaşımın kolay olduğu Sinan Erdem...

Sinan Erdem'in ulaşımı Şirinevler'e kadar İstanbul'un en kolay ulaşımı olan salonudur ama Şirinevler'den çok yakındaki salona geçmez ızdırap :)

Sinan Erdem'in fazla olacağını sanmıyorum. İpekçi doldurmayan taraftar orayı da doldurmaz, İpekçi'nin dolduğu maçlarda orası da dolar. Kısacası bazı maçlar dolar, bazı maçlar dolmaz. Tüm salonlarda olacağı gibi. Yani fazla mantık yürütmeye gerek yok.

Sinan Erdem Salonu daha önce olimpik bir salondu ve kapasitesi 22,500' dü. Daha sonra FIBA World için burası basketbol arenasına dönüştürüldü ve kapasitesi 15,500' e indi. Final de bu salonda olacak.

Benim kafamdan geçen ise eğer 6,000' lik salon yapacaksak hiç yapmayalım ve Sinan Erdem' e geçiş yapıp orayı kendi arenamız haline getirelim. Gerekirse satın alalım. Zira bu sene bütçede tesisler için ayrılmış bir bölüm var. Bu bölümü 2-3 seneye yayıp o salonu kendi isteklerimiz doğrultusunda şekillendirebiliriz. Tabi en önemlisi herkesin o salonu istemesi gerekiyor.

Perde sistemi bu salonda da uygulanabilir.

Aslantepe'de kendi salonumuz tabii ki müthiş olur fakat futbol maçlarıyla aynı günde olması kaydıyla. Yoksa taraftar ortalaması bakımıdan bugünden pek bir farkı olacağını sanmıyorum. Üstelik kapasite sorunu da olacak gibi duruyor söylenenlere bakarsak. Şayet futbol takımının maçlarıyla aynı günde ayarlanabilirse basket maçlarımız; ve tabii 10,000 koltuk kapasiteli olmak kaydıyla Aslantepe Spor Salonu harikulade olur.

Konumum itibariyle(Zeytinburnu) Abdi İpekçi'ye de Sinan Erdem'e de gayet yakınım, ama Abdi İpekçi'yi senede bir iki maç dışında dolduramıyoruz, Sinan Erdem'i doldurmak çok çok zor olur. Abdi İpekçi'nin tapusu alınıp ufak tadilatlarla tekelimize almamız daha mantıklı gibi..

Galatasaray'ımız için hayırlısı neyse o olsun..

Metin Kuruçay' Alıntı:

Gerçekten harika bir salon olmuş, yapanların eline sağlık. Fakat şöyle bir durum söz konusu ki; Malesef Abdi İpekçi'yi bile dolduramıyorken Sinan Erdem'i nasıl dolduracağız :roll: Eğer her maç 10,000 kişiye oynayabilseydik kesinlikle Sinan Erdem derdik ama malesef henüz o noktaya ulaşabilmiş değiliz.

Edit: Tribünlerinin dik olması dikkatimi çekti, müthiş olmuş ;) Keşke o salonu doldurabilme ihtimalimiz olsaydı.. :(

Ben Ayhan şahenk'i işaretledim. Klübün Aslantepe civarında bir salon yapana kadar. Seyirci sayımızda bir artışın olacağına inanmıyorum. Lig maçalrımızı burada oynayıp, rakibiş baskı altında tutabiliriz. Bu salon yapılana kadarda Avrupa maçlarımızı Abdi İpekçide oynarız. Sinan Erdem gerçekten güzel salon ama hem yeri ters hemde bizim seyirci potansiyelimizi harekete geçirebilecek en kolay yer Aslan tepe ve civarında yapılacak bir salondur.. (tabii Taxime yaparlarsa o ayrı)

Sinan Erdem'de oynayalım!

Abartmıyorum, güzel bir panelvan sistemiyle, taraftarın ilgisine göre salonun kapasitesi ayarlanır.

BÜYÜK DÜŞÜNELİM!

Ömer Faruk Ünalan' Alıntı:
Metin Kuruçay":21aagv58]Sinan Erdem Arena' nın son durumu: [url="http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=128808&page=10' Alıntı:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 08&page=10[/url]

Gerçekten harika bir salon olmuş, yapanların eline sağlık. Fakat şöyle bir durum söz konusu ki; Malesef Abdi İpekçi'yi bile dolduramıyorken Sinan Erdem'i nasıl dolduracağız :roll: Eğer her maç 10,000 kişiye oynayabilseydik kesinlikle Sinan Erdem derdik ama malesef henüz o noktaya ulaşabilmiş değiliz.

Edit: Tribünlerinin dik olması dikkatimi çekti, müthiş olmuş ;) Keşke o salonu doldurabilme ihtimalimiz olsaydı.. :([/quote:21aagv58]

Gerektiğinde perdeleme sistemi sayesinde gelen seyirci sayısına göre salonun kapasitesi hızlı bir biçimde küçültülebiliyor. Yani doldurma gibi bir derdimiz yok. Ama derby maçlarında ki eğer maç gerçekten önemli ise 15,500 taraftarın o salonda yarattığı atmosferi bir düşünün.

Ayrıca 15,500 kişilik salona geçiş demek, ona göre takımın kurulacağına da işaret olur.

Metin Kuruçay' Alıntı:
Gerektiğinde perdeleme sistemi sayesinde gelen seyirci sayısına göre salonun kapasitesi hızlı bir biçimde küçültülebiliyor. Yani doldurma gibi bir derdimiz yok. Ama derby maçlarında ki eğer maç gerçekten önemli ise 15,500 taraftarın o salonda yarattığı atmosferi bir düşünün.

Ayrıca 15,500 kişilik salona geçiş demek, ona göre takımın kurulacağına da işaret olur.

Perdeleme sistemini göz ardı etmişim :) Kararsız olduğum için oy kullanmamıştım fakat an itibariyle oy hakkımı Sinan Erdem Arena'dan yana kullandım. Galatasaray'ımız için hayırlısı neyse o olsun.

sinan erdem'i yeni yapmışken almak mümkün olur mu bilmiyorum ama abdi ipekçi'yi 6000 kişilik salona ve ayhan şahenk'e tercih ederim. 6000 kişilik salon yapmak benim hedefim euroleague diil demek gibi geliyo bana

Arkadaşlar, kesinlikle Sinan Erdem'de oynamalıyız, perde sistemi ile salon küçültülebilir.
Sonuçta, taraftarı ile avrupaya damga vuran Partizan, Pana ve Olympiakos takımları bile normal maçlar 2-3 bin kişiye oynuyor.

Önemli olan büyük maçlarda salonu doldurmak, bunuda bu ülkede GS başaramazsa kimse başaramaz.

Hep diyoruz ilkleri biz yaparız, bence bu ilki yapmakta bize yakışır.

Bence kesinlikle kendi salonumu yapmamız gerekiyor.Beşiktaşında salonu var ama başarısı ortada.Tek salonla olmaz.Eğer salonumuz olacaksa en az bize yılda 6-10 milyon $ ekonomik gelir getirmesi gerekmektedir.Fenerbahçe 12.000 kişilik salon yapıyor ama gelir getirecek yerlerde yapıyor.10.000-25.000 kişilik salonumuz olsa ne olacak ki para ve başarı olmadıktan sonra.Ayrıca seyrantepe ve kemerburgaz taraflarında yapılacak salon getirisi olarak da faydası var.Çünkü istanbul büyüksehir planlarında istanbul 3'üncü Havaalanının kemerburgaz tarafında olacağı yine şişlideki şişli etfal hastanesinin seyrantepe taşınacağı,metro inşaatı,Türktelekom Arena,Kiler Holding Yaptırdığı ve ekim de açacağı Sapphia Bınası ve diğer yakın ilçelerde yapılacak yatırım planları ile değeri daha da artacaktır.Bence kapisitesinde önce gelir getirmesi önemlidir.Daha sonra salon kapisitesi attırabilir.İnş İyi Gelir getirecek bir proje ile yeni salonumuz yapılır.Temennim budur.Herkese İyi Günler Diyorum.İstenirse salon 1-1,5 sene içinde yapılabilir.

SİNAN ERDEM olsun. fb 12.000 kişilik salon yaptığında bizm 6.000 veya ayhan şahenk'lerde işimizin olmaması lazım. abdi ipekçi'ye yürüyerek 5 dakikada geliyorum ama 0 kilometre bi salon olması ve kapasitesinin daha büyük olması nedeniyle sinan erdem diyorum. anlayamadığım hala perde sisteminden bahsediyoruz. bence taraftarlar sinan erdem'de oynayacağımız maçlara gelecektir tam dolduramasakta benim fikrim % 60'dan fazla bi doluluk olucak.

ŞAYET ASLANTEPE YE 12.000 KİŞİLİK SALON OLMAYACAKSA!

A.Şahenk defteri bence kapanmalı, A.İpekçi ile beraber en kötü maçımızı 2000 kişiye oynuyoruz ki burdan geri basmak olmaz.

A.İpekçi'de, aslında mutlu gibiyiz, ligin en iyi taraftar ortalamasına sahip takımı durumundayız, orda oynamaya devam ettikçe taraftarında ayağı daha fazla alışacaktır, birde bunun cezalar ve moral bozukluğu yaşadığımız bir dönemde olduğunuda unutmamak lazım.

S.Erdem, bence bizim için büyük bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi için dev bir adım olur.
Normal maçları 2000-2500 kişiye oynamaya devam ederiz, ama önemli maçlarda o salonun dolması demek devrim demektir!

Basketbol, gelişiyor ve hergeçen gün daha fazla kalabalıklar tarafından takip ediliyor.

Bence GS de büyük düşünmeli!

Birde, bundan yıllar önce bu foruma S.Erdem'de oynayalım dediğimde benimle alay eden insanlar vardı, şimdi şu ankete bakıyorumda mutlu oluyorum!

BU ANKET GÜZEL BİR CEVAP OLMUŞ GS NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ KAVRAYAMAYANLARA!

Sinan Erdem yer olarak Abdi İpekçi kadar iyi yere sahiptir. Ahmet Cömert'İn hemen yanındadır. Ahmet Cömert'i nasıl doldurduğumuzu da herkes biliyordur. Biraz daha seyirci getirerek çok güzel bir atmosfer yaratılabilir. Ama ilk tercihim benim Seyrantepe'ye yapılacak 10000 kişilik bir salondur. Olmadı Abdi İpekçi'de devam etmek daha mantıklı. Önceden de satın alınabilme gibi şeyler konuşulmuştu. Böyle bir şey olursa çok iyi olur.