Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon?

Burak Ceyhan' Alıntı:
Çok büyük bir salon yapılmasının hiçbir mantığı yok sahaya yakın olacak,saha içi oturma yerlerini olacak tıpkı ipekçi'de olduğu gibi atmosfer oluşturabilecek seyirci kitlesince yeterli bir salon yapılmalı. 5 bin kişilik salon bence kâfidir. Her maçımızı 3 bin-4 bin kişiye oynarız. Büyük maçlarda full dolar yeter. Hani her maça gelecek 20 bin taraftarımız olsa da anlarım sığmıyoruz,10 bin kişi yapılsın derim ama 5-6 bin kişilik bir salon bizim için ideal.

Atmosferi en iyi oluşturduğumuz maçları biz ahmet cömertte oynadık, sene 2007 hatırlayalım, en kötü beykoz maçında bile 1000 kişi vardı aşağı yukarı atmosfer çok güzeldi,hatta skytürk'te spiker hiç unutmam bu sezonun en iyi taraftarı Galatasaray taraftarı demişti atmosferden dolayı. Telekom,Bjk,Ülker gibi maçlarda da zaten hemen hemen tamamı doluyordu. O yüzden 10 bin kişi falan abartı bence...

En güzel salon Ahmet Cömert, eğer yapılmayacaksa orda oynayalım. :)
Güzel abim dediklerine göre şu anlık öyle. Ama biz ilerisi için 10000 kişilik salon yapmak şart. Euroleague bundan sonra 10000 altı salonları kabul etmeyecek ve biz de EL hedefliyorsak böyle bir salon yapmalıyız. Eğer diyorsun ki biz Eurocup'ta ve Türkiye yarı finallerinde mutluyuz saygı duyarım.

Erdal!
A.Şahenk'te 500 kişiye oynarken, şimdi senin kötümser rakamlarınla bile 1500 kişiye oynuyoruz.
Bu takım ceza aldı.
Bu takım küme düşmemeye oynuyor.
Ve A.İpekçi'de ilk senemiz.

Galatasaray'lı her zaman büyük düşünür ve geleceği düşünür...

Mehmet kardeşim, 10 bin kişi sınır olduğunu bilmiyordum Euroleague'de. Eğer öyleyse tabi ki 10 bin kişilik salon şart ama eğer yönetim geleceğe yönelik hedefleri varsa yaptırsın eğer takımaa avrupa'da bir kupa kazandırmak gibi bir düşünceleri yok, uzun vadede planlar düşünmüyorlarsa salon yaptırmasınlar bile...

Bence bu konuyu gündeme getirmeliler yönetime, bir şekilde artık bu seneden itibaren üvey şubelere gereken ilgiyi,gereken ihtiyacları,istekleri karşılasınlar.

Mithat abi yönetimle irtibatın var konuşabilirsin aslında... Ya da irtibatta olan kim varsa bilmediğim, kim olursa olsun bu konuyu gündeme getirmeliler.

Ne zaman basketbola,voleybola gereken değer verilecek ne zaman şampiyonluk göreceğiz,salon göreceğiz?

Kulübümüz 15-20 milyon USD' lık bir para ayırmış ve bunu da sponsorlar yapacak diyor.

Hep yazıyorum yine yazayım. Ankara Arena yapılıyor şu anda.

Kapasitesi: 10,000' nin üzerinde
Maliyeti: 30 milyon USD

http://img641.imageshack.us/img641/9254 ... aarena.jpg

Şu arena Aslantepe' ye yapılsa. Bir kaç sponsor daha bulunsa hiç fena olmazdı. 10 milyon USD daha verecek bir sponsor daha bulunsa. En azından isim hakkı satılsa arenanın bu bedel karşılanmış olur.

Fenerbahçe, Ankara Tesislerinin isim hakkını Türk Telekoma sattı mesela. Hatta ŞS stadının bir tribünün isim hakkı da TT' da.

Biz de daha önce stadımızın isim hakkını satmıştık TT' a. Şu anda tribün isim hakları elimizde duruyor. 4 tribün isim hakkı. Arena' nın da isim hakkı var elimizde. Bu ikisinin 10 senelik satışı bile 10 milyon USD' nin üzerinde para eder. Madem ki 20 milyon USD sponsorlarla karşılanabiliyor. Alın size 10 milyon USD' de burdan. Toplamı 30 milyon USD. Alın size Ankara Arena.

Yapmak istedikten sonra yapılır. Bir kuruşta kulübün cebinden para çıkmaz.

Metin Kuruçay' Alıntı:
Kulübümüz 15-20 milyon USD' lık bir para ayırmış ve bunu da sponsorlar yapacak diyor.

Hep yazıyorum yine yazayım. Ankara Arena yapılıyor şu anda.

Kapasitesi: 10,000' nin üzerinde
Maliyeti: 30 milyon USD

http://img641.imageshack.us/img641/9254 ... aarena.jpg

Şu arena Aslantepe' ye yapılsa. Bir kaç sponsor daha bulunsa hiç fena olmazdı. 10 milyon USD daha verecek bir sponsor daha bulunsa. En azından isim hakkı satılsa arenanın bu bedel karşılanmış olur.

Fenerbahçe, Ankara Tesislerinin isim hakkını Türk Telekoma sattı mesela. Hatta ŞS stadının bir tribünün isim hakkı da TT' da.

Biz de daha önce stadımızın isim hakkını satmıştık TT' a. Şu anda tribün isim hakları elimizde duruyor. 4 tribün isim hakkı. Arena' nın da isim hakkı var elimizde. Bu ikisinin 10 senelik satışı bile 10 milyon USD' nin üzerinde para eder. Madem ki 20 milyon USD sponsorlarla karşılanabiliyor. Alın size 10 milyon USD' de burdan. Toplamı 30 milyon USD. Alın size Ankara Arena.

Metin yanlış biliyorsam düzeltin. Aslantepe de salon yapacak arazimiz yokki artık. Hatta Stadın otoparkları yapıalacaktı dışarıya, o bile stadın içine yerin altına konuldu. Ben o gü ümidimikestim Aslantepede bir salondan. Ama genede ümit fakirin ekmeğidir dedim.

Kısa vadede seyirci tepkisi verebimek için Aslantepe'ye bir salon yapmak çok öenmliydi. Klübün farklı bir beklenti ve arayışları olduğu kesin. 6000 kişilik salon yapılacak deniyor merkezi bir yere.. Neresiymiş o merkezi yer gerçekten merak içindeyim... Ama aslantepe'ye yapılacak bir salon o bölgedeki hareketi artıracak ve komplex içinde yer vereceğin işletmelerinde kira gelirlerinin artmaını sağlayacaktı. Çünkü böylelikle mormal günlerde bile oralarda gezen en az 1000 kişilik bir kitlenin oluşması demekti bu...

Gerçekten de Aslantepe'ye yapılmayacaksa, Abdi İpekçi'nin satın alınması daha yerinde bir karar... Şu Telekom gibi bir takımla keşke birleşebilsek yada Garanti, denizbank gibi bir sponsor yaratabilsek kendimize...

Sühan Cem' Alıntı:
http://img641.imageshack.us/img641/9254 ... aarena.jpg[/url]

Metin yanlış biliyorsam düzeltin. Aslantepe de salon yapacak arazimiz yokki artık. Hatta Stadın otoparkları yapıalacaktı dışarıya, o bile stadın içine yerin altına konuldu. Ben o gü ümidimikestim Aslantepede bir salondan. Ama genede ümit fakirin ekmeğidir dedim.

Kısa vadede seyirci tepkisi verebimek için Aslantepe'ye bir salon yapmak çok öenmliydi. Klübün farklı bir beklenti ve arayışları olduğu kesin. 6000 kişilik salon yapılacak deniyor merkezi bir yere.. Neresiymiş o merkezi yer gerçekten merak içindeyim... Ama aslantepe'ye yapılacak bir salon o bölgedeki hareketi artıracak ve komplex içinde yer vereceğin işletmelerinde kira gelirlerinin artmaını sağlayacaktı. Çünkü böylelikle mormal günlerde bile oralarda gezen en az 1000 kişilik bir kitlenin oluşması demekti bu...

Gerçekten de Aslantepe'ye yapılmayacaksa, Abdi İpekçi'nin satın alınması daha yerinde bir karar... Şu Telekom gibi bir takımla keşke birleşebilsek yada Garanti, denizbank gibi bir sponsor yaratabilsek kendimize...[/quote:395tyxbb]

Aslantepe' de 1 değil 2 salon yapacak arazimiz var şu anda. Hatta Çoşkun Peküstün' de bunu onayladı. Kendisi de salonun Aslantepe' ye yapılmasını istiyor.

Yerleri de söyleyeyim hatta.1) Biri vadideki kısım(ki buraya TBF' nin Maçka' ya yapmak istediği ama becerip yapamadığı arena yapılabilir), 2) diğeri de Aslanlı Yol' un hemen yan tarafı. Yani yer bol ve arazi bizim arazimiz.

1) Bu alanlar bize ait. http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-077.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-110.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-057.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-048.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-126.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-128.jpg

Son sağ alttaki resime dikkat. Bu Cendere tarafına rahatlıkla uygulanabilecek bir proje.

http://img39.imageshack.us/img39/2936/unbenanntal.jpg

2) Bu alanlar da bize ait.

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-120.jpg

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-125.jpg

Metin Abi!
Tam olarak senin gibi düşünüyorum, keşke bu görüşleri yönetime ulaştırabilsen!
Aslantepe dışında bir yere salon yapmak bence gereksiz.
Fener kendi salonuna gidince, federasyonla görüşüp, o salonu tamamen alabiliriz.
İçine 1 tane store ve kendi armanı koydunmu tamamdır, zaten salon kıpkırmızı :).

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Metin Abi!
Tam olarak senin gibi düşünüyorum, keşke bu görüşleri yönetime ulaştırabilsen!
Aslantepe dışında bir yere salon yapmak bence gereksiz.
Fener kendi salonuna gidince, federasyonla görüşüp, o salonu tamamen alabiliriz.
İçine 1 tane store ve kendi armanı koydunmu tamamdır, zaten salon kıpkırmızı :).

Eyüp Kardeşim,

Emin ol her platformda bunları kendilerine aktarıyorum. Ama bir de onlardan gelmesi gereken bir istek olması lazım. Söylene söylene salonu kabul ettirdik ama ne arena ne Aslantepe ne kapasite olayını hala anlatabilmiş değiliz. Ama çalışmaya devam elbet. :)

http://i292.photobucket.com/albums/mm23 ... na-120.jpg

Şu resimdeki arazi iyiymiş stada da yakın. Ama beni duyduğum 384 dönüm araziden kırpa kırpa belli bir alana nidiriliyor klübe araziler gösteriliyor bu arzilerden biri 120 dönümlük şu an stadın yapıldığı arazi (tepe noktası zaten arazinin) bir 90 dönümlük bir tepe ve 80 dönümlük bir tepe olmak üzere... Umarım dediğin gibidir. Eğer dediğin gibiyse klüp salonu oaraya değilde başka bir yere yapıyorsa kesinlikle içinde alışveriş merkezi plaza yapma ihtimali vardır klüp oradan paara kazanmak için amatör sporların geleceğini satıyor demektir.

Yada oraya bilerek 6000 kişilik salon yapılacak plaza- AVM ler kurulacak klüp orada rantı sağladıktan sonra bu salon bize yetmiyor diyip, Aslantepede daha büyük bir salon yapacak. Ki o rant bu salonun yapılmasını hayli hayli sağlar...

Sühan Cem' Alıntı:
http://i292.photobucket.com/albums/mm23/turkisi/2010/03-mart/07/ttarena-120.jpg

Şu resimdeki arazi iyiymiş stada da yakın. Ama beni duyduğum 384 dönüm araziden kırpa kırpa belli bir alana nidiriliyor klübe araziler gösteriliyor bu arzilerden biri 120 dönümlük şu an stadın yapıldığı arazi (tepe noktası zaten arazinin) bir 90 dönümlük bir tepe ve 80 dönümlük bir tepe olmak üzere... Umarım dediğin gibidir. Eğer dediğin gibiyse klüp salonu oaraya değilde başka bir yere yapıyorsa kesinlikle içinde alışveriş merkezi plaza yapma ihtimali vardır klüp oradan paara kazanmak için amatör sporların geleceğini satıyor demektir.

Yada oraya bilerek 6000 kişilik salon yapılacak plaza- AVM ler kurulacak klüp orada rantı sağladıktan sonra bu salon bize yetmiyor diyip, Aslantepede daha büyük bir salon yapacak. Ki o rant bu salonun yapılmasını hayli hayli sağlar...

Şöyle anlatayım. 384 dönümlük arazi şu andaki 120 dönümlük araziye ek olarak, bugün trafik sürüş eğitim alanı olan TEM' e paralel Ağaoğlu' nun satın aldığı yer ile, araba hurdalığı olan ve hastane olacak olan alanla beraber hemen komşusu olan Taşyapı' nın gökdelen dikeceği yeri de kapsıyordu.

Bize önce şu an hastanenin yapılacağı alan olan 80 dönümlük yer teklif edildi. Daha sonra o alandan vazgeçildi ve 120 dönümlük bugünkü alana geçildi. Şuan stad ve bağlantılı yollar harici kullanılabilir alanımız 50 dönüm. Bu da Fenerbahçe' nin Ülker City projesindeki alana eşit bir miktar. Şimdi kulübümüz bunun yarısı kadar alana, başka bir araziye ki 25 dönümdür orası, salon ve havuz yapmak istiyor.

Eğer bu arazi Aslantepe' ye çok yakın yani yürüme mesafesinde ise ve Aslantepe' ye otel, AVM benzeri yapılar kurulacak ise yapılan iş mantıklı diyebilirim. Ama yok Aslantepe ile ilgisiz bir alana 25 dönüm araziye 6000 kişilik bir salon ve havuz yapmanın mantığını ben anlayamam maalesef.

Arazinin yerini kesin olmasada öğrendim. Kemerburgaz' da eski kömür ocaklarının orda Türk Telekom Arena' ya 3-5 km uzakta bir yer. Şu an üst kullanım hakkını almak için uğraşıyormuşuz. Yanında motokros pisti ve gölet varmış. Arazinin tam yerini bulamadım elbet.

Salon Anketi

Biliyorsunuz bir süredir kulübümüzün bir salon ihtiyacı içinde olduğu gerçeği var. Bu ihtiyacı gidermek üzere kulübümüz 25 dönüm bir arazide 6,000 kişilik bir salon yapmak istiyor. Yanına da kapalı bir havuz yapılacak.

Ancak 2012 Euroleague standartları gereği salonların minimum 10,000 olması gerekiyor. A tipi lisans alabilmenin koşullarından biri de bu. Bu yüzden salonumuz bitse bile EL için başka salonlara taşınmamız gerekecek. Bu da potalara alışkın oyuncularımızı sürekli zorlayacak.

Bilindiği gibi rakiplerimizden Fenerbahçe kendi salonunun inşaatına başladı. 12,500 kişilik bu arenayı Ülker Grubu yapıyor. Onlar Euroleague' i de düşünürek böyle bir hamle yapmışlar.

Şimdi önümüzde çoklu seçenekler var. Sıra ile bunları anlatmaya başlayalım.

Not:Önem sırasına göre değil gelişi güzel olarak sıralama yapılmıştır.

1) Abdi İpekçi Salonu' nun tüm hakları gerekirse tapusu kulübümüz tarafından alınır ve 10,000 kapasitenin üstünde olan bu salon hem EL hem de BBL için kullanılır. Kendi salonumuz olur böylece. İçinde bir kaç tadilat gerekebilir. GS Store, Restaurant, Loca ilavesi gibi.

abdi-ipekci-spor-salonu-abdi-ipekci-arena.gif

2) Yeni tamamlanan Sinan Erdem Basketbol Salonu aynı şekilde alınabilir. 15,500 kişilik bir salondur. Ulaşım problem olur mu onu bilemem ama yeni bir salon ve locaları da hazır. Yine içerde koltukların kırmızısı ile değişimi, ortaya düzgün bir skorbord gerekebilir. Tabi ki Abdi İpekçi Salonunda kulüp tarafından yapılması gereken tadilatlarda bu salon için sözkonusu. Bu salonun avantajı şu an 0 kilometrede, kapasitesi çok büyük ve kullananı yok.

salonl.jpg

3) Kulübümüzün yapacağı 6,000 kişilik salona razı olabiliriz. Bu takdirde göçebe gibi o salondan diğer salona gitmemiz sözkonusu. Tabi Euroleague' e birgün kabul edilebileceğimizi düşünüyorum. Avantajı kendi salonumuz olacak olması. Kısacası bir Ali Sami Yen' imiz olacak basketbol anlamında. Ama rakibimiz Fenerbahçe' nin salonu bir anlamda şu andaki stadları gibi olacak. Futbol anlamında Ali Sami Yen-Şükrü Saracoğlu Stadı kıyaslaması nasıl bize avantaj veya dezavantaj getiriyorsa aynı avantaj 6,000 kişilik kendi salonumuz ile Fenerbahçe' nin yaptığı arena arasında da yaşanacak.

Aşağı yukarı salon bu şekilde gözükecek.
Örnek bir 6,000 kişilik salon:

Villanova-University-Stadiums-Pavilion-Game-Night-at-Pavilion-V-S-PAV-00001lg.jpg

4)
Ayhan Şahenk' e geri dönüş. Gemileri yakıp küçük olsun bizim olsun, pembe koltukları da unutalım diyenler lütfen bu seçeneği seçsinler.

tesis.jpg

Edit:Seçenekler arasında 10,500 kişilik kendi arenamız seçeneği eklenmiştir.

Bu tip anketler yönetimimize de yardımcı olacağından lütfen şıkları dikkatli inceleyin ve sadece şeçenekleri işaretlemeyin aynı zamanda yorum da yapın.

Re: Salon Anketi

Metin Bey, öncelikle bizim için çok önemli olan bir konuya dikkatleri çektiğiniz için teşekkür ediyorum. Tercih edilecek salon, yönetimin şubenin geleceğine dair planlarının bir göstergesi olacak.

Hele bir kendimize ait salon yapılsın. İlerde günün ihtiyaçlarına göre daha büyük bir salon da yaparız diyenler olabilir. Yıllardır elimizde kendimize ait bir salon yokken, projesi dahi yeni yeni gündeme gelmeye başlayan bir salon var. Elimizde bir salon olduğunda günün ihtiyaçları gözetilerek yeni bir salon yaptırılması kaç sene sürer düşünmek dahi istemiyorum.

Diğer salonları biliyorum ama ankete henüz oy vermedim Sinan Erdem hakkında pek bir fikrim olmadığı için. Konumuna, ulaşım koşullarına bakayım diye wowturkey´e girdiğimde salonun kapasitesinin 20.000 olduğuna ilişkin bir tabela çarptı gözüme. Altta seyirci kapasitelerine göre salonları sıralarken de 22.500 rakamı dikkat çekiyor. Acaba kapasitede bir düşüş mü yaşandı yapım aşamasında?

Sinan Erdem´in ulaşımı ve seyirci kapasitesi hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Bana göre 22.500 kapasiteli bir salonu hiçbir maçta doldurma ihtimalimiz bulunmuyor. Hele de Anadolu yakasındaki bir salonda. Bir de Sinan Erdem Arena´da Abdi İpekçi benzeri perde sistemi var mı, yoksa bu sistemi kurmak salon planı dikkate alındığında mümkün mü, böyle bir değişimin maliyeti makul seviyelerde mi?

Onur Abi, Sinan Erdem Ataköy de Ahmet Cömert spor salonun hemen yanında. Gerçi Metin abi daha ayrıntılı anlatır ama kapasite olayı şöyle, müsabakanın yapıldığı yer ile tribün arasında baya bi mesafe var ama portatif tribünlerle o mesafe doldurlabiliyor sanırım kapasite konusundaki oynamalar bu yüzden.

Onur abi gözünün önündeki salonu görmüyorsun yav! :p

Ben her zaman kendimize ait bir salonumuz olmasını istemişimdir.Ondan kendi yapacağımız salona oyumu atıyorum.Ama kapasitesi artırılması şartıyla...

Sinan Erdem salonu azcık fazla olmuş gibi,insan basket oynamaya o parkeyi batırmya kıyamaz.O salon öyle kalsın basketbol oynanmasın ,müzeye dönüşsün :)