Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Anketi

Tekrar Tekrar yazmayı gerek olduğunu düşündüm.Arkadaşlar 10.000 Kişilik salon yapılmasını istemeniz çok doğru.Ben de isterim ama tek 10.000 kişilik salonla bu işler olmaz.10.000 salonumuz var diye bizi almazlar.İlk önce kendimizi hem başarımızla hem de seyircimizle göstermemiz gerekiyor.Onun için ilk önce gelir getirecek bir salon yapmamız gerekiyor.Keske bütçemiz olsa da salon kapasitesi 10.000 olsa.Ama bu ilerde olmayacak anlamına gelmez bence.İlk önce bütçe takım kimyası ve alt yapımızı düzelterim daha sonra kapasiteyi 10.000 çıkartırız.Şimdi aklınıza bir salon yapıldıktan sonra 10.000 çıkar mı diye soru gelebilir.Eğer salon projesini daha sonra kapasite attıracak düşüncesiyle yaparsak tabiiki olur.

irfanduzguner' Alıntı:
Tekrar Tekrar yazmayı gerek olduğunu düşündüm.Arkadaşlar 10.000 Kişilik salon yapılmasını istemeniz çok doğru.Ben de isterim ama tek 10.000 kişilik salonla bu işler olmaz.10.000 salonumuz var diye bizi almazlar.İlk önce kendimizi hem başarımızla hem de seyircimizle göstermemiz gerekiyor.Onun için ilk önce gelir getirecek bir salon yapmamız gerekiyor.Keske bütçemiz olsa da salon kapasitesi 10.000 olsa.Ama bu ilerde olmayacak anlamına gelmez bence.İlk önce bütçe takım kimyası ve alt yapımızı düzelterim daha sonra kapasiteyi 10.000 çıkartırız.Şimdi aklınıza bir salon yapıldıktan sonra 10.000 çıkar mı diye soru gelebilir.Eğer salon projesini daha sonra kapasite attıracak düşüncesiyle yaparsak tabiiki olur.

6000 kapasiteli bir salonun maliyeti 15-20 milyon USD kadar ki kulüpte bu parayı sponsordan alıp yapmayı düşünüyor. 10,000 kişilik bir salon ise 22 milyon ?.(örnek Ankara Arena) Yani arada fark yok. İsim hakkını satıp çok rahatlıkla finansı gerçekleştirilebilir. Önemli olan bu vizyona sahip olabilmek. İlerde 10000 olur demek 20 sene hiç olmayacak demekle eş anlamlı. Hiç bir büyük kulüp 2-3 sene için 6000 kişilik salon yapmaz.

Ankara Arena' nın son halinden
içerden bir kaç foto:

http://img156.imageshack.us/img156/366/42852649.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/4129/80283816.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/2697/49797335.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/5118/35443297.jpg

Dışarıdan:
http://i44.tinypic.com/9s8nfb.jpg

Ben kendimi bildim bileli Galatasaray salon yapacak.. :ehue

Abi o zaman bir şeyleri göstermemiz lazım. bizde isim hakkını satıp bir salon yapabiliriz. Bunu eyleme dönüştürmek için bir şeyler yapılması gerek, yoksa biz aynı yerde saymaya devam ederiz, ileriye götüremeyeceğiz bu takımı....bu arada sormak istediğim birşey daha var tt ve vestelin teklifleri doğrumu bu sene cafe crowndan kurtuluyormuyuz...

Ben yalnızca salondan bahsetmiyorum ki.Aslında ankara arena,ve anketteki salonlar gibi salon yapacaksak hiç yapmayım daha iyi.Ben tek salonla bu işlerin devam etmeyeceğini inanıyorum.Bu benim sahşi fikrim.Herkes benim gibi düşünmeye bilir.Ben yalnızca düşüncemi yazıyorum.Ben yılda en az 6-10 milyon$ yalnızca salonun isim ve diğer faaliyetlerden elde edeceğimiz bunun yanında sponsor,maç yayınları,salon içi reklamlarla yaklaşık yılda 15-20 milyon$ kazancımız olabilecek bir salon istiyorum.Hep Yazıyorum niye fenerbahçe tek bir salon yapmıyor,niye beşiktaş bir salon yetmiyor.Benim dediğim bu.10.000 değil 20.000 kişilik yalnızca salon yaparsak bize fazla getirisi olmaz diye düşünüyorum.Bu benim fikrim tabiiki
Metin Kuruçay' Alıntı:
irfanduzguner' Alıntı:

6000 kapasiteli bir salonun maliyeti 15-20 milyon USD kadar ki kulüpte bu parayı sponsordan alıp yapmayı düşünüyor. 10,000 kişilik bir salon ise 22 milyon ?.(örnek Ankara Arena) Yani arada fark yok. İsim hakkını satıp çok rahatlıkla finansı gerçekleştirilebilir. Önemli olan bu vizyona sahip olabilmek. İlerde 10000 olur demek 20 sene hiç olmayacak demekle eş anlamlı. Hiç bir büyük kulüp 2-3 sene için 6000 kişilik salon yapmaz.

Ankara Arena' nın son halinden
içerden bir kaç foto:

http://img156.imageshack.us/img156/366/42852649.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/4129/80283816.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/2697/49797335.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/5118/35443297.jpg

Dışarıdan:
http://i44.tinypic.com/9s8nfb.jpg

Re: Salon?

Metin Kuruçay' Alıntı:
http://img72.imageshack.us/img72/8626/dsc00195j.jpg

Bugün habertürk gazetesinde çıkan bir haber. Stadımızın depreme karşı dayanıklı olduğunu açıklarken stadın yanında 15,500 kişilik bir salon olacağını da yazmışlar.

İlk yapılan projede böyle bir olay vardı iyi biliyorum. ama sonra projede çok oynama oldu. Hala o 15500 lük salonun olduğunu düşünmüyorum. Zaten oslaydı ısrarla söylerdim.

15.500 kisilik salon neyimize???

Ali samiyendeki futbol maclarina o kadar adam gelmezken bize 5000 kisilik maksimum 7500 kisilik bi salon fazlasiyla yeter. yeterki tribunler sahaya yakin olsun. Ayhan Sahenk'te 3500 kisilik salonda pembe koltuklarda acikken nasil bogucu bir atmosfer olusturuldugunu unutmayalim.
5000 kisilik bir salondaki 4000 kisi 15000 kisilik solondaki 7000 kisiden iyidir kanimca.

mazharozsoy' Alıntı:

Ali samiyendeki futbol maclarina o kadar adam gelmezken bize 5000 kisilik maksimum 7500 kisilik bi salon fazlasiyla yeter. yeterki tribunler sahaya yakin olsun. Ayhan Sahenk'te 3500 kisilik salonda pembe koltuklarda acikken nasil bogucu bir atmosfer olusturuldugunu unutmayalim.
5000 kisilik bir salondaki 4000 kisi 15000 kisilik solondaki 7000 kisiden iyidir kanimca.
Amaç atmofser değil zaten. Önceki yazılarınları okusaydınız amacın uzun vadeli olduğunu anlardınız. Şimdi yapacağımız salona harcanacak paraya biraz daha para koyup çok uzun vadeli kullanacağımız bir salon istiyoruz. Yoksa kimse kesin dolduracaz diye 10bin ve üstü salon istemiyor.

Eren Aydın' Alıntı:
mazharozsoy' Alıntı:

Amaç atmofser değil zaten. Önceki yazılarınları okusaydınız amacın uzun vadeli olduğunu anlardınız. Şimdi yapacağımız salona harcanacak paraya biraz daha para koyup çok uzun vadeli kullanacağımız bir salon istiyoruz. Yoksa kimse kesin dolduracaz diye 10bin ve üstü salon istemiyor.

Turkiye'de en son ne zaman 10 bin kisiyi salonda gordunuz. bence cok gereksiz sokaga atilmis para.

Bakın Mazhar Bey hala günlük olayı söylüyorsunuz. Bundan 3 yıl öncede en sıradan takımla yaptığımız maça en az 1.500 kişinin geleceği hayal edilemezdi ama geliyor işte. Salon doğru yere yapılırsa ve şube plan dahilinde işlerse çoğu maça bilet bulunmaz hale bile gelir.
Belçika'daki takımlar bile 5bin ortalamaya oynuyorsa oradaki basketbol aşkından olmuyor bu. İnsanlar eğlenmek için geliyor salona ve parasının karşılığını almak için.
Ayrıca Türkiye'de 10bin kişiyi salonda bu sezon en az 8 kez gördüm.

Eren Aydın' Alıntı:
Bakın Mazhar Bey hala günlük olayı söylüyorsunuz. Bundan 3 yıl öncede en sıradan takımla yaptığımız maça en az 1.500 kişinin geleceği hayal edilemezdi ama geliyor işte. Salon doğru yere yapılırsa ve şube plan dahilinde işlerse çoğu maça bilet bulunmaz hale bile gelir.
Belçika'daki takımlar bile 5bin ortalamaya oynuyorsa oradaki basketbol aşkından olmuyor bu. İnsanlar eğlenmek için geliyor salona ve parasının karşılığını almak için.

Ben Fenerbahçe maçı dışında görmedim. Sen nerede gördün merak ediyorum açıkçası.

Bu ülkede insanların maçlara gitmemesinin en büyük nedeni maddi imkansızlıklardır. Yoksa basketbola olan sevgi ilgi vs değildir. 1980li yıllarda bahsettiğin rakamlara ulaşılıyordu ama artık insanların %13 unun işsiz %22 sinin açlık %83 unun yoksulluk sınırında yaşadığı bir ülkedeyiz maalesef. Ben de diyorum ki 15500 kişilik bir salon yapıp dolduramamaktansa 7000 kişilik salonda oynamayı tercih ederim diyorum.
Senin düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama temenniden öteye geçebileceğini düşünmüyorum. Açıkçası istek ve arzularını çok iyi anlıyorum keşke öyle olsa ama ne yazıkki klubumuzun ve ulkemizin durumunu goz onune aldığımızda pek olası gözükmüyor.
Sen uzun vadeli düşünerek iyi niyetli bir dilekte bulunuyorsun bense orta vadeli dusunerek daha ufak ama "kompakt" bir salonun daha uygun olacağını düşünüyorum.
yani senede 1-2 maç dolacak diye o kadar yatırım yapmanın manası olmadığını düşünüyorum.

mazharozsoy' Alıntı:
Eren Aydın' Alıntı:

Ben Fenerbahçe maçı dışında görmedim. Sen nerede gördün merak ediyorum açıkçası.

Bu ülkede insanların maçlara gitmemesinin en büyük nedeni maddi imkansızlıklardır. Yoksa basketbola olan sevgi ilgi vs değildir. 1980li yıllarda bahsettiğin rakamlara ulaşılıyordu ama artık insanların %13 unun işsiz %22 sinin açlık %83 unun yoksulluk sınırında yaşadığı bir ülkedeyiz maalesef. Ben de diyorum ki 15500 kişilik bir salon yapıp dolduramamaktansa 7000 kişilik salonda oynamayı tercih ederim diyorum.
Senin düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama temenniden öteye geçebileceğini düşünmüyorum. Açıkçası istek ve arzularını çok iyi anlıyorum keşke öyle olsa ama ne yazıkki klubumuzun ve ulkemizin durumunu goz onune aldığımızda pek olası gözükmüyor.
Sen uzun vadeli düşünerek iyi niyetli bir dilekte bulunuyorsun bense orta vadeli dusunerek daha ufak ama "kompakt" bir salonun daha uygun olacağını düşünüyorum.

yani senede 1-2 maç dolacak diye o kadar yatırım yapmanın manası olmadığını düşünüyorum.

10 bin kişiden az salonlarda eurolig maçı olmuyor hedefimiz euroligse en az 10 bin kişilik salon yapılmalı.
Türkiyede salonların dolmama sebebide maçların günlerinin ve saatlerinin yanlış olmasıdır.

Mazhar, !0bin kişiden az salonda eurolig maçalrı oynanamıyor. Şampiyon da olsan katılamıyorsun o turnuvaya yeterliliğin olmadığı için. senin mantıpınla bakarsak Alisamiyenide dolduramıyoruz o zaman 25 bin kişilik olsaydı Aslantepe.. Atatürk Ankarada yol yaptırırken, 10 araba yanyana geçecek şekilde geniş yapılsın yol dediğinde insanalr aman paşam demiş. Şimdi Ankaralıalr teşekkür ediyor Atatürk'e.. Geleceğ görüş budur. Bugün 2000 kişi gidiyor diye 10bin kişilik slaondan avzgeçilmez. FB bu sene maçlarını ortalama 500 kişiye oynadı. bak beşyüz diyorum 1000 bile dğeil. Ama onlar 12bin kişilik salon yapıyor sence neden? Bugün Barcelona basket takımı avrupanın en iyi takımı. Ama onların lig maçlarındaki seyirci sayısı da 3 bini bulmaz. Biz bu sene lig maçalrımızın yarısındna fazlasını 3000 den fazla seyirciye oynadık. Üstelik küme düşmeye oynayan bu takımda.. Şampiyonluğa oynasak seyircinin dahada artacağı kesin. Bu yüzden planlarımızı yaparken geniş düşünmeliyiz. Aslantepe civarında bir yere yapılacak bir salon 2sene sonra full çekmeye başlar. Bunu herkes biliyor yönetimde biliyor. koşulların zorlanacaına inanıyorum

Başkan'ın durduk yere ısrarla 6000 kişilik salon yapacağız demesinin ardında başka şeyler arıyorum ben. TBF den destek istiyor olabilir (ya yapmışken en azından 10bin kişilik yapın .. gibi..) GS'lı işadamalrını harekete geçirmek için veya sponsorlara mesaj olabilir. Ama kesinlikle GS'ında 6000 kişilik salon yapacağına inanmıyorum...

peki pes ediyorum... 15000 kişilik salon yapılsın :)))

Arkadaşlar ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Diyorum ki sene 5 dolacak bir salon yapmayalım. Pekala Abdi ipekçi de oynayabiliriz euroleague maçlarını. Fener yanlış yapıyor diye bizde aynı yanlışa niye düşelim ki? Artık her konuda Fener'i taklit etmek canımı sıkıyor.

Oraya 30-40 milyonluk bir yatırım bizim durumumuzdaki bir kulup icin cok fazla. Belki de yanılıyorum hatta inşallah yanılıyorumdur.

Lig icin bizi goturecek %80 dolu olacak bir salon + euroleague de kullanılacak bi Abdi İpekçi bence daha mantıklı.

mevcut salonlar gibi salon yapılıcaksa ister 5 ister 10 veya 15.000 kişilik olsun farketmez bence.Önemli olan en az 10.000 kişilik salon yaparken kulubumuze ek gelir getirecek yerler de yapılması.Yoksa bir tek salonla bu işler olmaz.Bence inş salonumuzu yaparken gelir getirecek unsurları da dikkate alarak yapmamız gerekiyor.Yeni yapacağımız salonumuz bize isim hakkı,taraftar ve salon gelirleri ve diğer gelirlerle beraber en az 8-10 milyon dolar getirmesi gerekiyor.Birde buna ülker veya diğer firmalarla yaptığımız sponsorluk,yayın ve reklam gelirleri ile ancak iyi yerlere geliriz.Yoksa salonla bu iş olmaz.Örnek beşiktaş arena.İsterse 10.000 kişilik olsun o salon fazla katkısı olmaz beşiktaşa bu halı ile

Mazhar Abi sorun açık ve netti; Turkiye'de en son ne zaman 10 bin kisiyi salonda gordunuz. bence cok gereksiz sokaga atilmis para.

Fenerbahçe iki kez 10bin üstü doldurdu. Biz birkez doldurduk. Efes ise 4 kez 10bin ve üstü doldurdu. Olmayacak işler değil yani.

Öne sürdüğünüz şeyler yanlış değil ama değişmeye son derece müsait çok kolay değişir. En basit örneği biziz işte.
Bundan 3 sene önce 6bin kişilik salon yapacağız diye habeer çıksa daha ortalamamız 100 kişi bile değil itiraz gelirdi. Ama şimdi en düşük maça gelen 1.500 kişinin güveni ile 6bin kişilik salonu yüzde 80 doldurabiliriz diyoruz. Bu eğim yukarı doğru devam ederse niye 10bin kişilik salonun en az yüzde 55'i 60'ı dolmasın?

Bence salon yapılacaksa Euroleague standartlarında yapılmalı ileriyide düşünmek gerekir zaten derbi maçlar ve önemli Avrupa maçları haricinde 2500 kişilik salonun bile dolacağını zannetmiyorum :p gerçi Abdi İpekçide maçlarımızı oynuyoruz bizi idare eder bir süre daha ...

Arkadaşlar internette salon araştırması yaparken Litvanya da 2004 de açılan siemens arena yı buldum basketbol kapasitesi 11.000 maliyeti de kapasitesine göre oldukça makul madem salon yapımı için 15-20 milyon dolar ayrıldı 25 milyon dolara mal olan siemens arena benzeri bir salon yapılabilir bu sezon içinde yanlış hatırlamıyorsam bir maçını Efes Pilsen bu salonda oynamıştı ve televizyondan gördüm kadarıyla bir nba salonundan farksız gözüküyordu salonun isim hakkı aynı türk telekom arena gibi pazarlanabilir 10 yıllığına 15 milyon dolara pazarlansa 15 de bizde var ettimi 30 :p salonun kralını yaparız 30 milyon dolara ....