Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Anketi

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
herhaLDE bu salonu alacak gücümüz yoktur değilmi
yoksa vermezlermi tapusuyla bize

Bu salonun daha önce 49 yıllık üst kullanım hakkını Vestel almak istemişti. O şekilde bizde alabilir sonra tapusunu da isteyebiliriz. 49 yıllık üst kullanım hakkı bizde olan yere kimse talip olmaz. Fener Ataşehir' de aynen bunu yaptı. Önce üst kullanım hakkını aldı, sonra da tapusunu kolayca aldı. Çünkü ihaleye kimse girmedi. Taksit taksit ödemesi yapılabilir tapunun.

Sinan Erdem salonu dolmaz.Yani dolduracak kadro bile olmaz.

Yıllarca Basketbol takımımızın kaptanlığını yapan; Özhan Canaydın Arena salonunun yapılmasını bekliyorum

Seçeneklerin hiç biri bizim gibi büyük düşünen (aslında basketbol şubesinin olması gerektiği yeri) taraftar topluluğunun isteklerini tam karşılamıyor en sağlamı kulübe ait 12 bin kişilik modern arena .Ama kısa vadede çözüm Abdi ipekçi veya Sinan erdem spor salonu ....

Sinan Erdem veya o kalibrede bir salona sahip olmak her Galatasaraylı gibi benimde dileğim. Ancak bu en azından Sinan Erdem Arena için pek mümkün değil malesef. Çünkü bir kaç ay evvel ntv deki bir röpörtajda atletizim federasyonu başkanı-Mehmet Terzi olması lâzım-Sinan Erdem Arenanın amacının salon atletizmi olduğunu, atletlerin bir salon olmadığından avrupa ve dünya şampiyonaları için gereken salon derecelerinin bile açık havada kaydedildiğini söyledi. 2010 için basketbol fed. ve GSGM isteği ile pistin kaldırıldığını ve geçici olarak devredildiğini; dünya salon atletizim şampiyonası için 2011' de geri alacaklarını ve sonrasında da bu amaçla kullanılmaya devam edileceğini söyledi.
Yani aradan geçen 1-2 ayda birşeyler değişmedi ise-ki dünya salon atletizim şampiyonası kesinlikle Türkiye'de düzenlenecek- Sinan Erdem Arena tatli bir hayal olarak kalacak gibi.
Benim oyum ve isteğim Sinan Erdem Arena ama kendi salonumuzu yapma fikri daha gerçekçi olur. Abdi İpekçi şu an için federasyonun malı ve bize bakışları da malum; ayrıca yönetimin şöyle içten bir EL hedefi olduğunuda göremiyoruz malesef "bkz yapmayı düşündükleri salonun kapasitesi"

Sinan Erdem Arena hakkında bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.

Tuncay Bey´in açıklamalarından sonra tatlı bir düşünce olarak görünse de Sinan Erdem Arena, burası Türkiye. ABD´nin Türkiye Büyükelçisi görevi halefine teslim ederken; uzun vadeli planlar yapmayınız, ertesi gün umulmadık bir gelişme olur ve tüm planlar alt üst olabilir. Tabii bu telkinler politik gelişmelere yönelik söylenmiştir ama söz konusu ülkemiz olunca diğer alanlarda da durum farklı değil.

Umarım elçinin telkinlerini haklı çıkaracak gelişme yaşanır salon konusunda ve Aslantepe´ye 10.000 kişilik kendi salonumuz yapılır. İkinci sırada ise Sinan Erdem Arena geçiyor gönlümden.

Tuncay Genc' Alıntı:
Sinan Erdem veya o kalibrede bir salona sahip olmak her Galatasaraylı gibi benimde dileğim. Ancak bu en azından Sinan Erdem Arena için pek mümkün değil malesef. Çünkü bir kaç ay evvel ntv deki bir röpörtajda atletizim federasyonu başkanı-Mehmet Terzi olması lâzım-Sinan Erdem Arenanın amacının salon atletizmi olduğunu, atletlerin bir salon olmadığından avrupa ve dünya şampiyonaları için gereken salon derecelerinin bile açık havada kaydedildiğini söyledi. 2010 için basketbol fed. ve GSGM isteği ile pistin kaldırıldığını ve geçici olarak devredildiğini; dünya salon atletizim şampiyonası için 2011' de geri alacaklarını ve sonrasında da bu amaçla kullanılmaya devam edileceğini söyledi.
Yani aradan geçen 1-2 ayda birşeyler değişmedi ise-ki dünya salon atletizim şampiyonası kesinlikle Türkiye'de düzenlenecek- Sinan Erdem Arena tatli bir hayal olarak kalacak gibi.
Benim oyum ve isteğim Sinan Erdem Arena ama kendi salonumuzu yapma fikri daha gerçekçi olur. Abdi İpekçi şu an için federasyonun malı ve bize bakışları da malum; ayrıca yönetimin şöyle içten bir EL hedefi olduğunuda göremiyoruz malesef "bkz yapmayı düşündükleri salonun kapasitesi"

Kadir Topbaş' ın son açıklamasına göre yeni bir atletizm salonu yapılacakmış. Sinan Erdem Arena nın değişmesi sözkonusu değilmiş.

Metin Kuruçay' Alıntı:
[quote="Tuncay Genc":1jctdhl4]Sinan Erdem veya o kalibrede bir salona sahip olmak her Galatasaraylı gibi benimde dileğim. Ancak bu en azından Sinan Erdem Arena için pek mümkün değil malesef. Çünkü bir kaç ay evvel ntv deki bir röpörtajda atletizim federasyonu başkanı-Mehmet Terzi olması lâzım-Sinan Erdem Arenanın amacının salon atletizmi olduğunu, atletlerin bir salon olmadığından avrupa ve dünya şampiyonaları için gereken salon derecelerinin bile açık havada kaydedildiğini söyledi. 2010 için basketbol fed. ve GSGM isteği ile pistin kaldırıldığını ve geçici olarak devredildiğini; dünya salon atletizim şampiyonası için 2011' de geri alacaklarını ve sonrasında da bu amaçla kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

Kadir Topbaş' ın son açıklamasına göre yeni bir atletizm salonu yapılacakmış. Sinan Erdem Arena nın değişmesi sözkonusu değilmiş.[/quote:1jctdhl4]

Benim kaçırdığım bir haber olmasını diliyorum.
O zaman yapılacak şey belli: 20.000 kırmızı koltuk şiparişi vermek.

Açıkcası benim tahminimce devlet, Abdi İpekçi'yi, bize veya Efes'e vermek için epey dil dökecektir. Sinan Erdem'i ancak kiralık olarak verebilir.

eğer aslantepe nin yanına yeni bir basketbol salonu yapılmiyacaksa abdi ipekçi de devam etmek en mantıklısı.çünkü hem salon şartları olarak hala türkiyedeki en iyi salon (bence) hemde istanbulun heryerinden ulaşım koaly.

acaba yönetimden birileri bizim bu yazdıklarımızı okuyormu?
okumuyorsa okutmali birşeyler yapmalı
yoksa Başkan 6000 kişilik salonu yapar geçer hemen

Ben başkan'ın sığ düşünceli biri olduğunu düşünmüyorum. Bu 6000 kişilik salon derken bile rakamın bilinçli olarak üstüne basa basa söylendiği kanısındayım. Zira 12 yaşında çocuğun bildiği şeyleri böyle toplantılar düzenleyip açıklarken gözden kaçırmış olamaz. Tahminimce, GS içindeki dinamikleri harekete geçirmek istiyor. 6000 kişilik salon yapabiliyoruz destek verin bize demek istiyor belkide..

Bunun üstüne Başkan'ın bugün basına yansıyan konuşmaları var. FB amatör sporlara 20 milyon ayırıyor. Onlarda taşın altına elini sokan bir çok işadamı var gibi bir demec vermiş. Kesinlikle belli ki Başkan, GS içindeki dinamikleri ayaklandırmak istiyor.

Benim hala aklımda soru işareti olan ulaşım konusu sorun olmayacaksa bence Galatasaray'ın bugününü ve yarınlarını kurtaracak olan salon aslantepeye yapılacak olan 10000 kişilik çok amaçlı bir spor salonudur.Evet bir çok maçta salonları dolduramıyoruz doğru.Ancak değişen spor kültürü ve yapılacak doğru organizasyonlarla kurulacak doğru kadrolar zaten var olan çekirdek taraftar kitlesini artıracak salonu doğru bir yatırım haline getirecektir.Aksi halde göçebeliğe devam.Ayrıca aslantepe sadece stadla spor kompleksi olmaz.Salon şart.

Başkanımız son açıklamasında(Radyospor) Aslantepe' ye çok yakın bir yerde 6,000 kişilik bir salon yapılacağını tekrarladı. Bu 6,000' lik kapasite 10,000' nin üzerine çıkmadan yapılacak salon içime sinmeyecek. Öyle kritik bir noktadayız ki belki önümüzdeki 20 senenin kararı verilecek bu salonun kapasitesinin belirlenmesiyle.

Arkadaşlar bu kapasite olayı basit 2,000 koltuk ekledik, 1,000 koltuk çıkardık olayı değil. Bunu önce anlamamız gerekiyor. Burada söz konusu olan salonun dolup dolmaması olayı da değil. Euroleague A tipi lisans almanın koşullarından biridir kapasite olayı. Daha önce de yazdım yine yazıyorum. "BBL maçlarını kendi salonumuzda oynarız, EL maçlarını Sinan Erdem veya Abdi İpekçi' de oynarız" yaklaşımı doğru yaklaşım değildir. Bu konu bu kadar basitse seyirci ortalaması hiç bir zaman 10,000' lere yaklaşmayan Fenerbahçe Ülker neden 12,500 kişilik arena yapıyor hiç düşündünüz mü? Onlar bilmiyor mu 6,000 kişilik salon yapıp içerdeki maçları kazanmayı? Onlar da aynı şekilde diğer maçlarını Abdi İpekçi' de pekala oynayabilirdi. Neden oynamıyorlar? Neden Ülker' e 12,500 kişilik arena yaptırıyorlar?

Bu soruları kendinize sorun lütfen.

Başkan ın 6000 de ısrarı neden acaba sormak lazım
acaba sponsorun veya klübün gücü bumu?

Başkana bunun artırılabileceği ni söylemek lazım diye düşünüyorum
zira kendi kafasında 6000 sabitleşmiş bence

Bence yönetimde kimsenin euroligin A lisansıyla ilgili bir bilgisi yok. Zaten A lisansı almamız şu anki yapılanmayla olanaksız.

A lisansı olan kulüpler:

Spain: Caja Laboral Vitoria, Real Madrid, Regal FC Barcelona, Unicaja Málaga
Italy: Montepaschi Siena, Lottomatica Roma
Greece: Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens
Russia: CSKA Moscow
Turkey: Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker
Lithuania: ?algiris Kaunas
Israel: Maccabi Tel Aviv
France: ASVEL Basket

Şimdi şu kuluplerle aramızda dağlar kadar fark var. Zaten Fibanın Türkiyeden 3. bir kulube A lisansı vereceğini sanmıyorum. Efes ve Ülker buralarda yıllardır varlar
Düşünün euroligin gediklisi Partizan -bir maçta 22000 seyirci rekoru,Top16+final 4 lar- bile almak için uğraşıyor.

Tüm bu eksikleri lehimize döndürmek elimizde. 10000 kişilik salon gerekli ama tek başına yeterli değil tabii ki. Her sene şampiyonluğa oynayacak bir kadro, düzenli bir altyapı, yüksek bir bütçe olmadan zaten bir yere varamayız. İlk adımımız Aslantepeye yapılacak ve sadece bize ait olacak bir Arena olmalı.

YA BİRŞEYLER YAPMAK GEREKİYO MESELA BURSASPOR STAD VELEDROMA YAPILMASIN DİE EYLEM YAPACAK BİZDE SALON İÇİN DERBİDE ONA BENZER BİŞE YAPAMAZMIYIZ...