Avrupa'dan Basketbol

Ayrıca;

American Tour 2010

12 Ekim Miami Heat vs. CSKA Moscow
14 Ekim Memphis vs. Caja Laboral
14 Ekim Oklahoma vs. CSKA Moscow
16 Ekim San Antonio vs. Caja Laboral
16 Ekim Cleveland vs. CSKA Moscow

Sercan Karabıçak' Alıntı:
New York Knicks, Milano'daydı

2010 NBA Europe Live Tour programı dahilinde Milano'da oynanan karşılaşmada New York Knicks, Armani Jeans Milano'yu 125-113 mağlup etti.

10.672 seyircinin izlediği maçta Amare Stoudemire yeni takımına 32 sayıyla başlangıç yaptı, Danilo Gallinari 24, Wilson Chandler 17, Anthony Radolph 16, yeni transferlerden Rus Timofey Mozgov 10 sayı kaydetti.
New York coachu Mike D?Antoni 1980?li yıllarda Milano?da oynamış, 1990?lı yıllarda ise coachluğunu yapmıştı.

Bu 2010 NBA Europe Live Tour kapsamında başka hangi maçlar olacak acaba?

sercan;

sorunun cevabının bir kısmı aşağıdaki linkte
televizyonda izleyebileceklerimiz;

viewtopic.php?f=4&t=8715&start=45

Son 2 maçlarına dair istatistiklerde Cemal Nalga'ya ait bilgi bulamadım ama ondan önceki iki maçta 9 ve 12 sayı atmış Rytas formasıyla. Ondan önceki maçlarda da 5 sayının üzerinde katkı yapmış.

Yarın yeni kurulan VTB United Lig'de CSKA ile oynayacaklar. Heyecanla bekliyorum.

Cemal'in maçının canlı skoruna da bakıyorum da ilk yarıda 4 dakika üstüste oynadı 3 ribaund çekip 2 faul aldı çıktı :)

Ekleme: Son saniyede hücum ribaundu aldı ve faul yaptırdı. Bu sene takip edeceğim sık sık kendisini.

Kerem Seçer' Alıntı:
Cemal'in maçının canlı skoruna da bakıyorum da ilk yarıda 4 dakika üstüste oynadı 3 ribaund çekip 2 faul aldı çıktı :)

Ekleme: Son saniyede hücum ribaundu aldı ve faul yaptırdı. Bu sene takip edeceğim sık sık kendisini.
Çok ümitliyim Cemal'den.

Maçın geri kalanında bir şey yapamadı ama ben de ümitliyim abi.

Özellikle basketbolun bilerek oynandığı bu ülkelere giden sporcularımızın önemli kazanımlar elde etmesini umuyorum. Gerçi Emre Bayav bir şey öğrenemeden geldi ama olsun :)

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Gran Canaria - Zaragoza maçını izliyorum da;

Jaycee Carroll'un maşallahı var, müthiş bilek gerçekten.

Can Akan Abi'nin ve benim Galatasaray da görmeyi çok istediğimiz bir oyuncu,gerçkten müthiş bir bileği var ve çok kaliteli,inşallah en yakın zamanda bu isteğimiz olur da kutsal formayı giyer :) ;) :p

Cemal'i beğenenlerdenim ben de. Umarım önümüzdeki sezon tekrar takıma dahil olur. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış oluruz bu oyuncuyu geri alırsak.

Trifunovic'in başa geçmesinden sonra Cemal ve Newley'in takımdan gonderilmesi gundemdeymiş. Newley'i anlamadım ama Cemal'i yetersiz bulmuş olabilirler.

Ben olaya çoğumuz gibi Cemal'in gelişimi açısından bakıyorum. Cemal için Avrupa'da hangi ligde oynamasını istersin diye sorsalar, ilk tercihim Litvanya ligi olurdu. Cemal için Sırp ya da Hırvat liginden daha faydalı olacagını dusunuyorum. İyi tarafından Rytas'da istedigi sureleri bulamayabilirdi Cemal, tıpkı Alba'daki gibi.

Mumkun mu bilmiyorum ama Cemal'le İlkan'la yaptıgımız gibi uzun sureli anlaşma yapıp, kulup uzerinden ya da mumkun değilse menajerlik şirketi uzerinden, gelişimine faydalı olacak bir takıma kiralasaydık keşke. Hem Cemal'i elde tutma hem de (daha önemli olan) gidecegi kulubu dogru seçip gelişmesine yardımcı olma anlamında fayda sağlardı.

Umarım Cemal, Siauliai ya da Vef Riga, Ventspils gibi bir takımla anlaşır. Vasat ustu Baltık takımları olmazsa, Fransa ya da İtalya liglerinin orta sıra takımları da uygun olabilir diye dusunuyorum.

Jerry Johnson'ın sakatlanmasıyla L.Rytas da pg arayan takımlar kervanına dahil oldu. Eski pg'leri Bojan Popovic'i alırlar mı bilinmez ama nba'den gonderilecekleri bekleyen ciddi bir kalabalık oluştugu kesin.

- Fuenlabrada'da Davor Kus'un gelmesi sonrasında G.Fitch ve Chris Thomas'la yollar ayrılmış.

- Geçen sezonu Khimky'de geçiren Carlos Cabezas'ın Zaragoza'ya imza atması gundemdeymiş. Sözü geçen ucret yılık 250bin euro. Son durumunu bilmiyorum ama kronik bir sakatlığı yoksa, Cabezas gerek savunması gerek oyun zekasıyla her zaman iş yapacak bir pg.
Not: Khimky'nin Jankunas'ı ve evveli sezonda bizim Wilkinson'ı gonderdiğini, Kazan, Spartak ve Kuban'la birlikte orta sınıf bir takıma göre oldukça zengin ve transfer meraklısı bir kulup oldugunu ekleyeyim.

Cemal'de Rytas'da kalırsa, Rytas'ı dusunemiyorum. Cemal'li El-Amin'li takımla oynadıkları oyun ne kadar uyusur ortaya ne cıkar merak ediyorum.