Avrupa'dan Basketbol

Bu arada Paok'un da Corey Maggette ve Peja Stojakovic ile anlaşmak üzere olduğunu söyledi dün GsTV'deki 24 Saniye programında Can İşbakan..

bu paok'un hiç mi 3 numarası yok da 2tane 3numara ile birden ilgileniyorlar..ilginç...biri şutör biri atletik yeteneklere sahip aslında fena tercihler degil gibi görünüyor fakat yine de ne bize ne rytasa rakip olamazlar...

emin ol gündemi senden daha iyi takip ediyorum,ersan zaten halihazırda nba'de oynayıp geri dönmeye can atan bir oyuncu bucks'ta mutlu olmadıgını cümle alem biliyor ki yüksek ihtimal lokavt bittikten sonra da efes'te kalacak...ama bu durum ne rudy ne vesely ne pekovic için geçerli...biri şampiyon takıma gitti biri daha çaylak sezonunu oynayacak digeri de çaylak sezonunu henüz bitirdi..kısaca lokavt bittikten sonra avrupa'da kalmayı kesinlikle düşünmeyecekler o kadar da net söylerim bunu..kısaca diyecegim şudur ki bu oyuncuları bütün sezon kadrodaymış gibi düşünüp karşılaştırmalara girmek abes...
efes konusunda da bu sitede defalarca yazdım sadece kadroları karşılaştıracak isek şuan avrupanın en kuvvetli kadrosu dersek abartmış olmam ama bir etken var ki sadece o efes'i finalfour dışında bırakır; o da koç...

Bütün sezon kadroda mı dedim ben? iyi oku yazdıklarımı! İlk gruplar sırasında lokavt muhtemelen bitmeyecek yazmışım oraya nasıl okuyosan yazdıklarımı? İlk grup maçları Aralık 20 civarında bitiyor ve o tarihe kadar lokavt bitmeyecek. Bir çok kişinin beklentisi benim de olduğu gibi Ocak'tan sonra başlaması Nba'in. Daha önceden de yazdım bu durum bir çok takıma haksızlık getirecek, o oyuncuların Nba'e dönmesi beni ilgilendirmez. Gruplar sırasında takımda olmaları da Efes'in ilk 4'e zor girmesi için yeterli sebep benim için.

İç saha avantajı diğer takımların inanılmazken Efes'te bu avantajın çok az olması yeterli sebep grupta zorlanmaları için. Başlarında da yetersiz koç var, ben her türlü seçeneği göz önünde bulundurup grupta zorlanırlar çıkacaksalar bile diyorum ilk 2 filan beklemiyorum, sen kalkmış burada bir etken vardır o da koç diyorsun. Koçu da göz önünde bulunduracaksın, taraftar etkisini, yeni takımın alışma evresini, ligde yabancı kısıtlaması varken Avrupa'da 5 yabancı aynı anda sahadayken olacak sıkıntıları da düşüneceksin, o zaman kadrolara bakalım Pao f4 yapamaz diyelim, Obradovic varken her zaman oranın en iddialı takımı Pao diğer takımlara göre alt kadrosuna rağmen, kalite olarak ilk 4'de değildir adamların kadrosu ama rahatça şampiyon oldular geçen sene.

Gündemi çok yakından takip ettiğin belli, o zaman kokavt Aralık'tan önce bitiyor sana göre? He burada beni tanıyanlar da bilir körü körüne fanatizm yapıp Efes başarılı olmasın diyecek biri olmadığımı, sırf onun için de kadrolarını kötüleyecek biri olmadığımı da bilirler. Öyle bilip bilmeden de konuşma yani, bir insanın fikrini beğenmiyorsan bence f4 yapar dersin fikrini açıklarsın, yok ligde rakibimiz diye onları kötülemek zorundamısınız diye geçmeden.

efesın gruptaki rakiplerine bir bakalım;
milano ekibinden başlayalım;baştan aşagıya yenilenmiş bir kadro...drew nıcholas dışında 2numaraları yok...
maccabi'de sürpriz olarak pargo takımdan ayrıldı...bu haberle birlikte kadro yapısı itibariyle efesin altında oldugu aşikar
partizan'da dikkat çeken acie law ve pekovic takviyeleri var.tamam ölüyü dirilten organizasyon harika taraftar falan ama kadro yapısı efesle karşılaştırılmaz bile
real kadro olarak en oturmuş ve hazır görünen ekip.
elemelerden gelecek ekibi henüz belli olmadıgı için bu karşılaştırmanın dışında tutuyorum ve diyorum ki bu gruptan birinci çıkacak ekibin real olacagını varsayarsak bütün etkenleri!! gözönünde bulundurup efes bu gruptan en fazla 4.çıkar nasıl diyebiliyoruz??milano da efes gibi baştan aşagıya yeni oluşturulmuş bir ekip ki bu baglamda yaşayacagı sorunların da aynı olacagını göz önünde bulundurursak kadro olarak yine efesin gerisinde...maccabi ve partizan da keza öyle...
ha bir de şu var 5yabancının aynı anda sahada olmasının ne gibi bir sıkıntısı oluyormuş onu da merak ettim??maccabi euroleauge'de 5 israilliyle falan mı çıkıyor parkeye?ya da şöle söylesem daha mı net olur;kadrolarında zaten toplam 4 israilli var...
tamam diyelim ki o da sıkıntı,yeni kadronun uyumu takım kimyası falan da sıkıntı;bunları giderecek tek etken var o da koç...laf kalabalıgının alemi yok...
taraftar etkisi de geçen sene bizim de yaşadıgımız gibi kadro derinligi çok da fazla olmayan lakin taraftarıyla birlikte amiyane tabirle gaza gelebilen takımlar için çok çok önemli bir etken(önemsiz demiyorum dikkat çekmek isterim)
kısaca bu grupta sıralamanın real
efes
maccabi
milano
partizan
elemelerden gelecek takım şeklinde olacagını öngörüyorum

Kerem,İlievski,Doğuş
Vujacic,Sinan,Cenk
Kinsey,Thornton
Ersan,Savanovic
Batista,Barac,Ermal

Genel detaya girmeyecem de Milano'nun 2 ve 3 numaraları Efes'ten öndedir şu an Nicholas ve Hairston ile. Zaten transfer de yapacaklar 2 numaraya, Kobe ile ilgilenildiği haberi bile var:) Neyse ordaki Nicholas'ı da Efes'in şu 2 rotasyonuna tercih ederim ki zaten onun backupını alacaklar Nba'den lokavta kadar oyuncu gelmese bile. Çok iyi sezon geçiren Hairston'u da Efes'in bu 3lerine tercih ederim. 5 numaraya gelince de ayakları çok yavaş Batista-Barac 2'lisine bir çok kişinin tercih edeceği bir Bourosis var. 1 ve 4 numaralarda Efes'in ağır bastığı malum ama Milano'nun 4 numarası da Fotsis unutmayalım bunu, yani orda da çok zayıf değiller. Hepsini geçtim koç olarak büyük artıları var adamların.

Maccabi'de Pargo yok demişsin doğrudur ama oraya Papaloukas geldi kötü adam mı Papaloukas Allah aşkına? onu geçtim onun yedeği de Farmar. Avrupa basketboluna uyum sağlayacağını düşündüğüm iyi bir back up olabilir. Kadro yapısını zaten genel anlamda korudular, geçen senenin finalistini, sistemleri belli, koçları üst düzey bir takımı ve iç sahada inanılmaz oynayan bir takımı da bir zahmet Efes'ten önde tutayım şu an.

Real'i zaten Efes'te önde tutmuşsun o yüzden ona bir şey yazmayacağım bence Real çekişir Maccabi ile 1.lik için grupta.

Partizan da en zayıf hallerinde bile Barcelona,Pao gibi takımları yenmedi mi o salonda? şu anki kadrosu da cidden o kadrolara göre çok daha iyi, işte o yüzden bu salonda galibiyet çıkarmak öyle kolay değil, kaldı ki her sene bu takım gruptan çıkamaz denmesine rağmen adamlar sürekli gruptan çıkıyorlar bir şekilde.

Elemeden de Khimky gelirse onları deplasmanda yenmek herkes için zor olacak sadece Efes için değil, elemeden gelecek takıma göre güçlü Khimky o yüzden diyorum bunu. Yani deplasmanlarda Efes'in galibiyet çıkarması kolay değil ve son senelerde çok sıkıntı yaşıyor Efes deplasman maçlarında.

Neyse tahminini yazmışsın güzelce, ben de yazayım gruptaki tahminimi.

Maccabi
Real
Milano-Efes-Partizan
Elemeden gelecek takım

Ali Saygın'ın yazdığı gibi 3.lük için çekişirler, belki averajla 3.bitirebilirler. Milano-Efes ve Partizan arasında 1 galibiyet filan fark olur son maça kalabilir işler, sonunda da tahminime göre Efes bence 4.olur ya da gruptan çıkamaz. Bunları da Efes'e düşman olduğum için filan yazdığım yok emin olabilirsin. Şu paralarla çok daha iyi kadro kurulabilirdi, onu da örneklerle açıklayabilirim ama fazlasıyla yorgun olduğumdan girmeyeceğim Efes'in kadro yapısına.

Genel olarak katılıyorum yazdıklarına ama Farmar'ın herhangi bir organizasyona ya da takıma uyum sağlaması pek ihtimaller dahilinde değil bence :)

Ayrıca es geçilmesin Efes deplasmanlarda galip gelemeyebilebilir. Gruptaki diğer takımların hepsi iyi taraftarlara sahipler. Arada coaching farkı olacağı da kesin, Ufuk Sarıca Euroleague gibi bir organizasyon için yeterli değil bence. Hele ki karşısında Blatt, Scariolo gibi isimler varken.

david blatt...efes'in zamanın begenmeyip yarım sezonda gönderdigi şahıs...göndermekle klüp tarihinde yaptıgı en büyük hatalardan biri muhtemelen...
papaloukas-maccabi haberi kesinleşti mi buarada?

Evet kesinleşti Papaloukas. Aynen katılıyorum Efes'in en büyük hatalarından biri olduğuna, oyun sistemi değişik biri Blatt ona uyum sağlamak zaman alabiliyor ama Efes sabredemedi.

Efes'in en büyük hatası sisteminden tamamen vazgeçip David Blatt ile anlaşmak oldu.

Bir de hafızam yanıltmıyorsa ne olduysa Partizan deplasmanı sonrasında olmuştu. ABDli oyuncuların oraya gitmemesi, vs.

Bu arada aklıma geldi biraz eski sayılır ama geçtiğimiz haftalarda Panathinaikos lokavt boyunca Kevin Garnett'e sözleşme teklif etmişti ama KG reddetti.

Rakip takımın taraftarları için 300 bilet talep ettiğini kaydeden Ataman, “Kendi taraftarlarıyla beraber geldiler. Ben de bugün 2500 taraftarımızın gelmesini bekliyorum. Aksi bir durumu düşünmek bile istemiyorum” dedi.

çok değil kısa süre önce bizde bu durumdaydık gelinen noktanın önemini değerini iyi kavramak lazım

Splitter Valencia ile aylık 140bin dolara anlaşmış.
Kleiza Rytas işi olmak üzere imiş.
Kesinlikle bekliyordum Caja Laboral,Scola'ya kontrat önermiş.
Noah,sezon iptal edilirse Paris'te oynayacağını açıklamış.
Billups,Deng ve Curry'nin Türkiye'de oynamak istediklerine dair bir iddaada mevcut.